Cheltuiți bani fără știrea partenerului?

Un studiu Provident* spune că două treimi dintre românii sub 40 de ani au cheltuit cel puțin o dată bani fără știrea partenerilor:

Deși aproape 85% dintre cuplurile din România își pun laolaltă veniturile lunare, când vine vorba despre cheltuieli „secrete”, motivul indicat de majoritatea este acela că erau nesemnificative – 56%. Un alt motiv care îi determină pe români să nu împărtășească anumite cheltuieli cu partenerul este chiar teama de acesta sau, mai bine spus, teama că partenerul nu ar aproba cheltuiala ,,secretă’’. Tot teama, de data aceasta de ceartă sau chiar de despărțire, îi determină pe 13% dintre români să-și ascundă cheltuielile de partener. De asemenea, orgoliul este decizional în cheltuirea banilor proprii și aproape 18% dintre români cred că ce fac cu banii este treaba lor și nu trebuie să dea socoteală nimănui.

Bărbații admit că au cheltuit bani fără știrea partenerei pe alcool și țigări, electronice și electrocasnice, ieșiri în oraș și jocuri de noroc sau video, în timp ce femeile au fost mai înclinate să înșele financiar pentru a cumpăra produse cosmetice, îmbrăcăminte și încălțăminte și lucruri pentru copii.

Bun. O parte s-au scos, desigur, pe faza cu “i-am luat ei un cadou” sau “orice sumă i-aș zice că am cheltuit pe mașină, ea zice că e mare, dar îi place să fie plimbată de o mașină funcțională”.

Și știu faza. Am schimbat placa video la PC, oricum nu știe ea. Mi-am luat niște bluzițe și niște pantofiori, oricum nu se uită, că nu mă mai iubește ca la început. Hai să dăm astea la o parte, precum și amantele și faze similare. Sunt curios care sunt fazele celelalte. Ce v-ați luat fără să știe partenerul? Ați schimbat telefonul fără să observe, păstrând husa? Ați luat două tricouri și ați lăsat-o să creadă că sunteți un nespălat care umblă cu același tricou 5 zile?

* – am mai spus anterior, Provident fac sondaje și mi le trimit. băncile nu fac din astea, ei trimit comunicate seci la țuțerii lor de la ziare, doar Provident și Deloitte îmi trimit comunicate utile. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

  1. Eh, cu stirea partnerului, dar afla dupa. “Uite ce chestie misto mi-am luat :)”

  2. Da. Dar asta pentru ca sunt foarte bogat si nu se simte fsss

  3. Nu e ceva care se intampla zilnic, dar cand vine vorba de cumparat cate un joc pentru PC, diverse chestii pentru airsoft sau pentru masina, daca nu depasesc un prag de 4-500 lei, nu ma simt obligat sa deschid subiectul.
    Pe de alta parte, nici nu ma ascund, nu vorbesc in soapta cu curierii si nici nu ii zic ca le aveam deja sau ca ar fi costat mai putin decat in realitate.
    Ca fapt divers, am prieten care schimba body-ul DSLR-ului din FSN, pe sistemul „tot negru e, nu-si da seama” :-)).

  4. La masina o informez ce cheltuieli urmeaza. Se ingrozeste, dar nu are nu are ce face, intelege ca trebuie.
    La cumparat un joc de 10$ de pe steam sau 2$ pe Play Store, nu-mi bat capul sa mai discut si la fel, cu ce isi mai cumpara ea, o bluza, un tricou, etc. Nu ca ne ascundem, ci pentru ca nu suntem la contabilitate, sa ne socotim fiecare leu.
    Cam ce sare de 100 de lei vorbim si ne sfatuim. Cu dezbaterii mai aprinse direct proportional cu suma de cheltuit.

    • Idem,

      cand am cumparat blender de 1000 de lei am discutat. Pana la urma eu nestiind ce cacat cumparam i-am spus, draga tu crezi ca ai nevoie de el si ca o sa ne fie util in casa ial. Nu ma bag ca nu ma pricep.

      Si adevarul e ca e bun rahatul. Merge de minune si face niste prajituri de te pisi pe tine.

    • @IonutO , bine ca nu le face de te c*ci pe tine, ca atunci era mai grav :))

    • :))))))))) Pt asta avem KFC :P

  5. Eu câştig mai mult decât poate colega de apartament să cheltuie. Ea este o femeie de succes.
    Discutam doar la cheltuieli mari (peste 1000 ron). Pot sa-mi iau un smartphone de 400 de ron fară să mă agit.

  6. Asta e la categoria „intimitate” sau „tot n-am încredere în el/ea și continui mentalitatea infantilă ca a unuia/uneia de 14 ani?”.

  7. Te-ai combinat cumva cu Alexandra Stan? Am văzut-o vara asta pe Insta, dădea din coadă, zicea ceva ca e liberă de contract.

  8. Tine de comunicare.
    Si e de cacat sa stea cineva sa-ti spuna ce ai voie sa-ti iei si ce nu. Cand e vorba de tinut banii la comun e bine sa se faca si economii la comun (o suma minima). Cat timp economiile sunt respectate, restul cacaturilor marunte nu merita puse in discutie.
    Cand vine o chestie mai scumpa pentru casa/masina sau cheltuilei mai mari de o suma pestabilita – pornesti o discutie matura si incepe o negociere, ca deobicei…
    Nu ai cu cine?! pornesti iar o disctie matura despre finante si cat e de important sa fii responsabil cu banii si cum shoppingul nu e o solutie. Nu ai cu cine?! na…nu ai cu cine, cauti alta.

  9. Achizițiile de unelte/gadgeturi și comenzile de pe amazon/aliexpress cu diferite prostioare mai mult sau mai puțin necesare.

  10. Cei 15% care, conform sondajului, nu isi tin banii la comun intra automat in categoria „infidelitate financiara” sau pur si simplu nu vor sa isi bata capul cu dat raportul la orice lucru luat, atat timp cat cheltuielile esentiale sunt acoperite? Nu cred sa fi fost cazul vreodata sa ne ascundem cu lucrurile cumparate ca sa nu vada partenerul, decat daca era vorba de un cadou.

    Am descris mai pe larg organizarea noastra financiara aici: https://zoso.ro/tineti-banii-comun-ascundeti-bani-partener/#comment-1480533

  11. Acum câțiva ani, când eram ceva mai prost, am căzut în capcana carților de credit și am tot dat o gaură de ~ 25.000 lei în doi ani pe tot felul de mizilicuri, călătorii și obiecte de care nu aveam propriu-zis nevoie.

    Ei bine, ca să acopăr gaura, a fost nevoie de câteva schimbări în stilul de viață, pe care nu le-am comunicat și partenerelor de-a lungul timpului, nu pe motiv de secretomanie, ci doar pentru ca mi-era foarte rușine. Mi s-a mai reproșat de câteva ori că “ce faci de nu ai niciodata bani?!”, dar a ramas micul meu secret până în ziua de azi.

    Între timp, am rezolvat problema, am mai învățat câte ceva despre economii și investiții, am pus ceva bani deoparte (și continui să fac asta lună de lună) și i-am încurajat și pe alții în această direcție.

    Astăzi, singura cheltuială pe care nu o comunic ține de obicei de jocuri video (abonament la World of Warcraft), și nu pentru că e dezaprobată, ci pentru că nu cred că îi pasă prea tare despre asta.

    Keep in mind, kids: don’t mess with credit cards.

    • Eu pe credit iau doar chestiile mari gen tv, pc, anvelope etc. Ca le poti lua in rate fara dobanda si nu ma.ustura si de obicei imi iau chestii premium ce m-ardurea la luat cu banu jos.
      Evident ratele se platesc dumnezeieste si de asemenea orice alte cumparaturi mai scapa in acel card de credit de obicei mancare sau alte chestiuni pe final de luna se pun la loc la salar’
      Tin sa precizez ca am o suma fixa deloc neglijabila care zboara in ziua de salariu in contu de economii fara discutii deaia uneori mai folosesc cardu de credit…
      Worked so far…

    • Deci iti iei anvelope in rate si pui o parte din salarul lunar in contul de economii? Ba baiatule esti serios?

    • 95% din cumparaturi le fac cu card de credit, la sfarsitul lunii sau in luna urmatoare transfer din contul curent si aia e.
      Iti trebuie putina disciplina, insa e o unealta utila.
      Si never f.ucking ever nu scot numerar ca banca se transforma in provident sau camatari legali :))

  12. Contribuim egal la cheltuieli comune, in rest fiecare face cu banii lui ce vrea.

    La cheltuieli mari gen 2000+ lei mai discutam ce benificii aduce in viata noastra si daca chiar ar trebui sa cumparam, samd.

    • Yeah, I don’t get it. Fiecare are banii lui. Chestiile comune le impartim in functie de cat la suta castiga fiecare (ca daca eu fac 10 000 de lei si ea 1 000 de lei, e normal eu sa platesc 90% si ea 10%) si apoi fiecare isi cumpara ce vrea.

      Ce treaba are sotia daca eu vreau sa-mi iau RTX 3080, ce treaba am eu daca sotia vrea sa isi ia paltoane sau chestii de cosmetica?

    • Nu va mai place 2080ti-ul? ‘R-ati-ai dreacu de burgheji!

    • @Red Daca ai bani de te deranjeaza prin buzunare da, te duci iti iei ce RTX vrei tu. Dar cand o cheltuiala de 6000 de lei iti afecteaza sensibil contul de economii atunci trebuie sa discuti pe tema asta.

    • @Red „Ce treaba are sotia daca eu vreau sa-mi iau RTX 3080, ce treaba am eu daca sotia vrea sa isi ia paltoane sau chestii de cosmetica?”

      Pentru ca esti intr-o relatie sanatoasa?

      Banii, sigur, nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea, dar daca de exemplu impreuna aveti 10.000 lei asta inseamna ca mai mult de 3 – 4 ori nu prea poti cheltui 2000+ pe ceva pe luna.

      Daca tii si tu acolo o prietena ca „de ce nu”, atunci cheltui banii pe ce vrei tu, dar pana cand banii cheltuiti poate afecta si persoana cealalta mai ales ca traiesti impreuna cu ea, atunci merita a discutie, ca intr-o relatie normala…

    • Ca de obicei, nu inteleg.

      Daca omul face 10 000 de lei si are cheltuieli de genul:
      – 3000 de lei sunt cheltuielile comune (cu copii, cu gaz, cu mancare)
      – 1000 pentru fond de urgente (spitalizari, defectiuni)
      – 1000 pentru investii

      Restul de 5000 de lei ce treaba are partenerul cu ei?

    • @Red depinde. Aici discutia poate sa se intinda in mai multe directii. Depinde si ce ati stabilit la inceputul relatiei. Daca voi asa v-ati vorbit de la bun inceput atunci bravo tie.

      La mine am vorbit. Bai hai sa nu platim apartamentul in 30jjjjde ani. Am putea sa-l platim in 5. In loc sa-mi iau RTX XXXX mi-am luat un GTX 1660 TI si mai dau 3 luni la apartament si nu ajung „mos batran” cu 7 rate.

    • o să mă înjure doamnele că divulg secrete, dar cred cred că voi n-aveți habar cât pot costa unele cosmetice.
      am întâlnite pensule pt machiaj (nu produsul de machiaj, pămătuful ăla cu care se aplică produsul pe moacă) de sute de lei. adică 1 bucată pensulă= 2-300 lei.
      nu mă întrebați ce face de banii ăștia.

      dacă v-a făcut vreodată doamna circ c-ați pus pe față spuma de ras cu pensula ei de machiaj, aveți explicația,

    • @ AB ( in completare)
      Daca nu aveti ideea cat costa cosmeticele era unu’ pe pe blogu tatarului care dadea din casa pe partea cu lenjeria si pantofii.

      Bai! Repetati dupa mine: Vreti langa voi pe cineva care sa cheltuie 300 de euro pe lenjerie.
      Ca sa fiti fericiti.

      Repetati dupa mine din nou: Cine are cheltuieli de genul stie de ce ia lenjeria aia…
      Calmati-va, bateti trei matanii cu capul pana-n pamant de recunostinta, si aia e.

      Altfel o sa continuam sa discutam despre cauciucuri noi de iarna si cutii automate…

  13. Nimeni nu se agita daca isi ia un smartfone de 400 de lei.
    Bine, nu toti il iau ca tine ca inlocuitor de racleta de parbriz in iernile friguroase, am inteles ca esti nabab.

  14. am stricat o tabletă a unui prieten si am platit-o strângând de o ciunga pe luna in 5 luni banii au fost achitați

  15. Veniturile sunt limitate si banii pe care ii cheltui pe o chestie nu ii mai ai ca sa ii cheltui pe alta chestie. Faza cu ascunsul unor cheltuieli apare doar cand partenerii nu sunt aliniati in ceea ce priveste atitudinea fata de partea financiara – care este scopul in viata si la ce palier de trai vor sa fie. Cand unul din parteneri vrea sa traiasca pe picior mai mare decat isi permit sau decat au agreat in cuplu, atunci apara cheltuielile secrete.
    Nu ma refer la cheltuielile de mica valoare (ce inseamna mica valoare depinde de fiecare cuplu).

  16. Câți bani cheltui fără știrea partenerei? Pe toți! :D

  17. Nu e treaba mea ce-si cumpara partenera din banii ei si nici treaba ei ce-mi cumpar eu din banii mei.

    • Probabil nu stii, dar ai aterizat pe un blog unde comentatorii castiga mii de euro pe luna, dar in acelasi timp folosesc carduri de credit cand e sa isi schimbe cauciucurile sau traiesc cu obsesia punerii sau ne punerii banilor la comun. Fac consiliu de familie pentru cumparaturi de sume „imense” gen 2000 de lei. Deci da, internetul e aceasta lume fantastica plina de personaje fantastice plasmuite din imaginatia fiecaruia.

  18. Banii mei, munca mea, treaba mea (cand vine vb de tineri nu familii cu copii si nevoi)

    • Si daca sunt copii implicati, exista bugetul alocat lor care poate fi inclus in bugetul comun. Tot ce e dincolo de cheltuielile comune sunt banii tai cu care poti face ce vrei fara justificare.

    • Si daca eu vreau sa platim.apartamentul cum spunea cineva mai sus in5 ani nu 30 pt ca imi permit dar sotia nu? Cum facem?
      Pun eu 1k in plus la apartament pe luna si ea nimic? Sau nevede. Fiecare de ale noastrecu banii de dupa cheltuieli?
      Evident asta nu se aplica familiilor in care banii nu sunt neaparat la comun dar daca se poate sa platim mai repede o facem fara discutii ca e tot pt „noi”.
      In celelalte tipuri de relatii mi se pare ca e obligatoriu de avut o discutie initiala si syabilit aceste lucruri clar de la inceput pt ca nu se stie cat tine si sa nu fie discutii

  19. Eu nu cumpar lucruri fara stirea ei. Eu vand lucruri din casa fara stirea ei.
    Ce fac cu banii? Ii beau.

  20. Depinde si cum pui problema. Daca tu ii spui „Maricica, vreau sa-mi schimb placa video pentru ca asa vreau eu” poate pui gresit problema.

    Daca ii spui, „mi s-a ars/nu mai functioneaza in parametrii normali” si imi afecteaza celelalte componente, mai bine o schimb acum decat sa-mi strice tot calculatorul si dupa o sa cheltui mai multi bani sa-l repar (aelasi exemplu merge aplicati si la o masina). Atunci o sa fie de acord.

    Incercati sa justificati cumparatura cumva, nu sa puneti problema ca si cum v-ati cumpara un moft. Uite pisi, trebuie sa ma duc sa reconditionez turbina, daca pica turbina intra ulei in motor si ales bules motorul, dupa o sa ne coste 4000 E reparatia motorului. O sa ne miroasa mana a bara de RATB. Sper ca se înțelege ce vreau sa transmit.

    Asa daca vreti sa va remapati ECU sau sa va luati eu stiu ce placa video ca sa va jucati Battlefield cu raytracing atunci puteti sa va puneti bani la ciorap.

    TLDR, Daca vii cu un argument solid, nu te comporti ca un copil razgaiat atunci nu o sa-ti mai comenteze nevasta/sotul si o sa-ti cumperi ce ai nevoie.

  21. Nu punem banii la comun.
    Fiecare face ce vrea cu banii lui/ei.
    Nu cheltuim bani, in afara de consumabile. In momentele rare cand cumparam ceva care nu-i uzual/consumabil, stim amandoi.
    Frugal lief – poate si datorita mentalitatii similare referitor la bani.

    Nu sunt de acord cu cei care zic ca aia 15% care nu pun banii la comun n-au incredere in celalalt sau sunt infideli. E o chestiune similara cu bisericosii care spun ca daca esti ateu inseamna ca n-ai repere morale. Oameni care prefera sa puna etichete, in loc sa gandeasca sau sa fie empatici.

  22. Pe aci nu e nicunul pescar? :)) Ca astia mint de ingheata apele cu „draga, imi iau si eu un bat, 100 de lei, real 1200! ” :))) Cat fac sculele mele din casa? as, vreo mie doua acolo, real – peste 5 mii. Partidele de pescuit, ei as, o suta si ceva de lei, real – peste 300. :))) De aici si „vand sot cu undite, barca si preteni de pescuit cu tot”. Dar cand te iubeste nevasta, te iarta. Ala micu vrea un maus mai fain, i-l iei si ii zici vezi sa nu vada ma-ta ca ne impusca, si chestii de astea. Ca la ea parfumuri, creme si alte alea de nici dumnezeu nu le stie, e alta poveste, dar nu ma bag. Cand se depaseste bugetul suna alarma si spunem stop amandoi.

  23. Nu dau socoteală partenerei în legătură cu finanțele mele, așa cum eu nu îi cer socoteală în legătură cu finanțele ei. Dacă ne consultăm asupra unei achiziții, dezbatem cu totul alte aspecte, nu dacă avem sau nu voie să cumpărăm ceva. De exemplu, ne consultăm pentru a cumpără ceva ce ne placă amândurora (bine, nu e cazul unei plăci video, dar dacă îmi cumpăr un autovehicul, să zicem).

  24. Fiecare are dreptul sa cheltuie 1000 lei pe luna fara discuții. Pentru restul se face comisie…

  25. Deadline ul, la propriu, e aprox 300lei, altfel ne sfatuim.

  26. Poate sunt eu batran si nu inteleg, cu toate ca nu e cazul. Tot citesc mai in spate, domne ai banii separat, cat castigi e treaba ta si faci ce vrei cu ei. Mi se pare ca nu mai esti o familie cu adevarat. Daca avem banii la comun toti, de ce credeti ca trebuie sa dau explicatii pentru ce vreau sa cumpar? Fiecare cumpara ce considera si are nevoie sau isi doreste. Eu unul am considerat intotdeauna ca suntem sanatosi la cap si avem acelasi tel in viata ca sa nu ma gandesc ia uite pe ce prostii da banii, sau invers.

    • pentru ca la 30 de ani, multi nu s-au maturizat (incredibil de multi care se comporta emotional ca in liceu) si le e greu sa se abtina sa nu sparga sume mari pe ceva inutil, si il folosesc pe partener pe post de inlocuitor de parinte ca sa le tempereze propriul avant.

    • Haha la fel ma uitam si eu… wtf sunt eu defect ca punem banii la comun, platim chestii, economisim, etc etc si fiecare stim pe ce se duc veniturile si care sunt cheltuielile?

      De vreo 7 ani inca nu ne ascundem bani sau cheltuieli… ea merge la coafor, eu platesc membership aproape aiurea la Liverpool ca sa „apartin”; ea vrea o sticla de vin sau spumant eu una de whisky etc.

  27. Cheltuiți bani fără știrea partenerului?
    Da. Ii dau pe curve si pe bautura.

  28. eu cu sotia am o intelegere: eu platesc tot in casa (rate, mancare, cheltuieli cu copiii etc.) iar salariul ei il punem deoparte. nici unul dintre noi nu face cumparaturi mari fara stirea celuilalt.

    • Dacă salariul ei este tot pus deoparte, ea din ce își plătește un coafor o data pe luna, o epilare, o manichiura, o rochie, o geanta o pereche de pantofi, o bijuterie, un parfum, un fond de ten din când în când? Bănuiesc că soția este totuși o femeie îngrijită și nu trăiește în peșteră ci între oameni și colectiv la serviciu. 😀

    • @Ellie. lasă epilatul, coaforul, rochia, ce mai ziseși acolo, tampoanele/absorbantele din ce le plătește?

      sau vine și-ți cere ”iubi, dă-mi bani de tampoane”.

      nu știu ce să zic, poate n-ai explicat tot ce trebuie, dar eu aș prefera să contribui la cheltuielile casei, dar să am o sumă a mea, pt care să nu dau socoteală nici lui Dumnezeu Tatăl.

    • 2 carduri pe un cont
      Maxim poate vedea c-ai scos 200lei azi, 300 peste 5 zile, sau c-ai platit 120lei la farmacie.

  29. finantele mele si finantele celuilant vs. finantele noastre

  30. Chestii pentru confortul propriu:
    – dublat DDR-ul pentru laptopul soției și am scăpat de plângerile repetate că merge greu (orice tentativă de a-i mai pune ceva memorie se loveau de refuz categoric pe motiv că mai bine dă banii ăia pe o noapte de cazare la munte). Dat vina pe un update de windows ca să explic de ce merge mai bine.
    – schimbat cardul din telefon și am scăpat de descărcat poze (nu toate, doar alea mai vechi); cred începe să se prindă pentru că a făcut o mulțime de poze și încă nu afișează mesaje de card plin
    – dulăpioare suspendate in baie; după multe refuzuri categorice de a monta așa ceva am le-am luat și pus singur într-o după amiază. Acum nu mă mai împiedic de tot felul de chestii… chiar am primit și un raft mic în unul să îmi țin lucrurile.

  31. Am o masina classica si nici nu cred ca trebuie sa mai spun ceva :)

  32. Nu mi se pare sănătos sa ții contul celuilalt pentru orice leu cheltuit. Suntem amândoi chibzuiți, nu ne aruncam la cheltuieli peste buget.Daca se termina cosmetica sau pica mașina fiecare știe ce are de făcut, eu apreciez o femeie îngrijită, ea o mașină care merge brici de fiecare data.
    Studiul asta e pentru cei care pierd bani la păcănele, barbut sau sesiuni lungi de terapie prin shopping, nu e cazul.

  33. Nu avem un cont comun, fiecare cu contul lui, dar contribuim amandoi la cheltuieli Nu e o impartire 50/50, eu platesc mai mult pt ca am salariu mai mare. Dar suntem casatoriti, iar economiile sunt comune indiferent de titularul de cont.
    Nu cheltuim pe chestii scumpe fara sa ne consultam. Avem incredere totala unul in celalalt.
    Am locuit impreuna si cand eram foarte saraci si am invatat sa ne organizam cat sa iesim din saracie fara datorii. E bine sa ai si parerea celuilalt pt a face o alegere mai buna, tragem amandoi la aceeasi caruta si facem o echipa. Cele mai mari cheltuieli le facem cu calatoriile si pe acelea le hotaram impreuna.
    In realitate traim minimalist si punem o mare parte din bani deoparte. Unii ar zice ca suntem zgarciti. Ne ne place sa epatam, nu cumparam ceva doar pentru ca da bine. Vrem sa muncim ca sa ne fie bine si ca sa nu traim cu frica zilei de maine. Da, avem o mare satisfactie sa vedem ca am reusit sa strangem mult mai multi bani decat ne-am fi putut astepta intr-un timp relativ scurt. Acum studiem oportunitati de investitii. Nu suntem foarte buni la asta, asa ca probabil vom apela la profesionisti pentru un sfat.

    • În vremurile astea, CASH IS KING!
      Sau acțiuni pe bursa americană (Coca-Cola, Pepsi, Waste Management, Fargo, Berkshire Hathaway).

  34. masina nu merge doar cu motorina, fă 🤷‍♂️

  35. prin 2010, in plina criza, imi mergea prost de tot la firma. adica nu mergea deloc. ma duc cu sotia la Altex sa-si cumpere un laptop, pt ca il pierduse pe celalalt. de vreo 3 luni traiam pe salariul ei.
    ma simteam ca ultimul om si n-am comentat nimic, desi ma pricepeam. si-a ales ea ce i-a placut.
    de atunci, am tras ca nebunul sa nu mai ajung in aceasta situatie.
    sotia nu are idee de facturi, de intretinere, de rata, de vacante.
    are insa mult bun simt si scoate banii ei oricand trebuie sa platim pe undeva: restaurant, supermarket, vacante, cresa copil, etc. ba chiar ne certam: platesc eu, ba eu, ba eu.
    ma simt foarte linistit ca am ajuns sa nu-i cer bani pt cheltuilile lunare. sa stam cu calcule, cu tabele.
    nici nu mi-a sputea imagina cum ar fi, inainte de sex, sa-i zic „vezi ca maine trebuie sa platim curentul”.

  36. io strang bani fara sa stie nevasta.
    nici asa nu e frumos, stiu.

  37. Si eu sunt curios cum e asta cu ascuns cheltuieli. Ascund, deci e o intentie, ceva. Papuci, noi discutam ce e necesar prin casa. In rest, ne luam fiecare ce considera ca vrea, dar pana in vreo 300 lei e fara informare. Peste suma aia, e pe baza de „o sa imi iau X lucru, costa cam atat”. Si nu e pentru aprobare, e doar informare

  38. Deci am citit și la tine și la celălalt…
    Nu e nimeni aici generația Cernobîl? Gen fiecare cu contul lui și plătește cine apucă? Cont comun, carduri la fiecare, omg, eu n-am știut cum sa le închid pe alea extra de le avem…

  39. Am luat un TV in living. Ala vechi avea 47″ si asta nou 55″. Nu și-a dat seama. După 2 săptămâni i-am spus.

  40. Cateodata uit sa ii spun nevestei cand imi platesc Tinder Gold.. da`r si cremele ei sunt destul de scumpe, se compenseaza!

  41. Citesc comentariile… probleme de saraki… :)

  42. Conturi comune, soția se ocupă de plățile facturilor.

    O singură dată am încercat sa fac o achiziție mare (nu o vedeam ca o cheltuială) fără sa mă consult cu soția- lucrând la motocicleta împreună cu fratele meu ne-am gândit noi ce mișto e un KTM Adventure 990. Am și găsit unul pe net, preț ok, 7000 euro.
    M-am dus in casă să fac bagajul pt că portocala austriacă in discuție era in Germania și urma sa plecăm cu duba fratelui meu…

    Dialog soție-eu:

    -Ce faci?
    -A, fac un bagaj, plec cu frate-miu in Germania, ne întoarcem in două zile.
    -De ce?
    -Eh, știi cât mă doare spatele când mă dau cu Intruderul…
    -Adică pleci in Germania să cumperi o motocicletă?! BMW? Touring, nu? Că parcă la alea salivezi..
    -A, nu BMW. Un KTM, muult mai ieftin!(insert stupid happy face)
    -Iubire, știi ca esti însurat acum, nu?
    -?!! Ă? Aa..ăăăă..
    -Ai trei motociclete deja….

    Am rămas cu alea trei gioarse. Bine, două, ca Intruderul e ok, i-am pus motor nou.

  43. De obicei articole de pescuit. Sunt oarecum costisitoare, dar ideea e că le cumperi și îi zici după…doar nu te pune sa le duci înapoi :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile