Ceva fain apropo de revolta lui CTP

Poate ați auzit de pe internet că „gazetarul” Cristian Tudor Popescu s-a enervat brusc că „jurnalistul” Cosmin Prepliceanu a avut-o invitată pe Firea în emisiune și n-a fost în stare să-i pună o întrebare mai de Doamne-ajută.

Știi care-i faza mișto? Că CTP nu se uită la Digi24, la fel cum nu citește știri în general, e doar un automaton de reacții nervoase cam ca noi toți ăia de pe internet, e un fel de personificare a comentatorului mediu de pe Facebook, ăla super-pasionat de politică și implicat. Doar că are mai mult talent decât comentatorul mediu, indubitabil.

Că dacă s-ar fi uitat vreodată la Digi24, sau măcar în ultimul an, ar fi văzut că televiziunea implicaților de tip #rezist bagă la reclamă de la primăria București și alte primării din oraș de vomiți. E televiziunea care bagă cea mai multă reclamă la primării (proporțional cu restul reclamelor) din toate televiziunile comerciale.

Asta-mi aduce aminte de când CTP lucra la ziarul Adevărul și nu-l citea, că dacă l-ar fi citit ar fi observat că ziarul era plin de reclamă la CFR Marfă și CET Govora, pentru cine nu știe, tot entități de stat, și la mai nimic altceva, că nici pe-atunci nu se înghesuiau clienții să facă reclamă în presa isteroidă de doi lei.

Faptul că CTP tot apare în zona asta de presă care primește mâncărică de la buget e în continuare un mister pentru mine și pentru el, probabil, că la fel cum Prepliceanu nu i-a pus nicio întrebare jenantă lui Firea, nici lui nu i s-a pus vreodată întrebarea asta în direct.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

34 comentarii

 1. nu e nimeni în locul lui. tu nu te duci la tv, că nu vrei să te faci de râs. eu nu mă duc, că m-ar apuca spumele după 5 minute. cine să se ducă? CTP sau Pandutzu.

 2. Bun, credeam ca is singurul care a observat reclamele la PMB pe digi.

  00
  • Corect! Follow the money! La 5 secunde dupa ce s-a terminat emisiunea cu Firea, au inceput reclamele la Digi. Prima reclama, foarte lunga, interminabila, la serviciile sociale ale PMB. E clar ca din banii bucurestenilor, Firea isi cumpara bunavointa cui vrea ea. La preturi de rate-card probabil.

   00
  • Digi erau pres in fata PMB… acum e acum, ceva nu se leaga. PS: La cate cabluri are trase digi de-a pixu prin Bucuresti, n-ar vrea vre-un HCL nefavorabil.

   00
 3. faza cu non combatul lui Prelipceanu e cam așa: invitatul nu vine dacă nu îi promiți că nu dai tare în el. de asta mă lovesc și eu în interviuri. oamenii nu vor interviuri pe bune. decât întrebări incomode, mai bine pauză.

 4. dar ce castigi mai mult din o invitatie cum a fost aceasta si a iesit de tot kkt pentru tine(digi) dar sa ziceam ca o poate o ma invita sau…
  cand ajunge acolo ii pui adevaratele intrebari – iti faci publicitate ca ai sters cu ea pe jos- si risti sa nu mai treaca pe acolo, ce mare pierdere ?

  00
  • hai sa zicem că nu ștergi cu invitat pe jos, nu il iei cu „zi bă, in morții mă-tii, de ce X și Y”, dar nici nu stai ca ghiocelul…

  • Exista niste interviuri celebre, in care politicienii au fost trasi elegant de limba si s-au facut singuri de rahat, fara ca jurnalistul sa poata fi acuzat de simpatizanti ca avea ceva cu omul (recomand Oriana Fallaci vs Henry Kissinger).

   Adica na, nu te apuci sa te infingi cu acuzatii si intrebari incriminatorii in om , ca ala simte instant ce il asteapta si fie te confrunta , fie se face ascunde in cochilie si ajungi sa nu afli nimica.

   00
 5. ce se mai stie de licenta aia 5 g?

  00
 6. NOU
  #27

  `E simplu: Digi e o televiziune a unei entitati comerciale, care depinde de bunavointa celor care acorda licente de 5G, de exemplu. Si cum painea si cutitul sunt la cine sunt, dar asta se poate schimba imediat (catre Firicica, de ex) , e de mers usor cu pianul pe scari.

  Tot ce vine pe canalele de stiri e malformat, noi doar ascultam ce ne convine si ce vrem sa auzim, intr-o bucla de reconfirmare a credintelor proprii.

  00
 7. Eu nu inteleg ce a facut VREODATA Prelipceanu, ca sa astepti de la el sa se comporte altfel decat a facut-o in interviul cu Firea…

  00
 8. E trist, dar asta e situația. Sunt oameni, la Digi 24, ca pe oriunde, care mai trebuie să și facă bani din care să fie plătiți jurnaliștii profesioniști și cu caracter, așa, ca domnul Cristian Tudor Popescu.
  Altfel, doar din aplauzele publicului nu trăiește nimeni.

  00
  • cam așa e. ca să existe „românia te iubesc”, sclavii de la online trebuie să tot fure de pe net clipuri și să le dea la tv.

  • Da, Vali. Cu ironie sau fără, exact asta e situația. Iar lucrătorul de acolo o acceptă sau nu. Dar nu poți să faci pe fata mare, dar să iei bani din ce produc cei pe care-i disprețuiești. Nu e moral, că la morală te fac oamenii ăștia să te gândești…

   00
  • Ne trebuie moguli benevolenti, care sa patroneze instituții media fără interese politice locale. Tu ce crezi, că la puterea de cumpărare a romanului, va plăti vreodată să susțină jurnalismul de conținut?

   00
 9. Exact in momentul asta Moise Guran anunta la Europa FM ca au oprit de la inceputul lui octombrie publicitatea pentru PMB, restituie banii si pune spatiile de publicitate la dispozitia ONG-ului care face spitalul. Si recomanda tuturor posturilor media sa refuze publicitatea la proiectele PMB, de fapt publicitate electorala mascata.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube