Cele mai fiabile mașini de spălat și cele mai fiabile frigidere

Test Achats este o asociație a consumatorilor creată în 1957. Recent, au făcut un studiu pe 35.000 de oameni pentru a afla care sunt cele mai fiabile mașini de spălat și frigidere.

Rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare.

Cele mai bune mașini de spălat

La categoria mașini de spălat, pe locurile fruntașe sunt Miele, Siemens, LG, Panasonic, Samsung și Bosch, iar cele mai puțin fiabile sunt Whirlpool, Beko, Haier, Indesit și Candy. Ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză, pentru că cea mai ieftină Miele e 3.600 lei, pe când cea mai ieftină Whirlpool e 1.000 lei.

Ca în orice alt domeniu, dai un ban în plus și ai un produs mai bun, care funcționează fără probleme o perioadă mai lungă de timp. Sigur, discuția poate fi dezbătută și în termeni de “de 3.600 lei iau două mașini de spălat care funcționează 20 de ani și îmi mai rămân bani”.

 

Frigo combinés

La mașini de spălat, cele mai întâlnite defecte au fost:

  • ușa (11.8%)
  • rotorul (11.0%)
  • filtrele (10.9%)
  • curge apă (9.4%)
  • pompa de evacuare (9.3%)

 

Cele mai bune frigidere

în topul frigiderelor se află nemții de la Miele, Neff și Siemens, elvețienii de la Liebherr și japonezii de la Sharp. În partea de jos a clasamentului, italienii de la Indesit și Candy, americanii de la Hoover, suedezii de la Ikea și nemții de la Teka.

Situația e aceeași, cel mai ieftin Indesit este 1.000 lei, iar cel mai ieftin Miele e 4.400 lei, dar fiți atenți la topul fiabilității față de cel al satisfacției: în el s-au strecurat și câteva mărci ieftine, pentru că oamenii din țările civilizate înțeleg mai bine raportul calitate preț și nu se așteaptă ca un frigider Beko să dureze 20 de ani fără probleme dacă au dat 1.000 lei pe el.

 

Frigo combinés

 

La frigidere, cele mai întâlnite defecte au fost:

  • ușile (13.9%)
  • funcția no frost (12.8%)
  • lumina interioară (12.5%)
  • curge apă (11.8%)
  • termostatul (7.4%)

 

Ce sunt curios, în ambele cazuri, dacă ăștia care au Miele sau Siemens le schimbă tot la 10 ani, ca oamenii normali, sau mai rar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

136 comentarii

  1. Am frigider rusesc cu vechime de 40 de ani si merge uns, nu a fost reparat, ingheata bine singura problema ar fi zgomotul pe care l produce. Miele tine macar pe jumate?

    20
    • De tinut pe jumate (20 de ani), tine. In plus si de consumat, consuma tot pe jumate sau mai putin.

      10
    • Acum 1 an si-au reparat si ai mei pentru prima data un Arctic pe care il au de 40 de ani.

      Am luat un Arctic „modern” acum 5 ani si zilele astea ma uit la un alt frigider pentru ca ala s-a stricat si reparatia ma costa prea mult ca sa nu iau unul nou.

      Teoretic tehnologia avanseaza si se imbunatateste in timp, nu? In cazul asta, de ce tin frigidere noi mult mai putin decat cele vechi?

      00
    • pentru că au electronică, și electronica se strică prima. e la fel ca la automobile. :)

    • …si consuma cat 10 d’astea noi :)) Dar asta nu mai conteaza.

      00
    • Da, stim….probabil ai si o Dacie din 50′ la care nu ai schimbat decat un bec pana acum. Oare un A6 tine macar pe jumate?

      00
    • si esti sponsor la enel.

      01
    • Am aragaz/cuptor Miele (10 ani) si masina de spalat Miele. Si da, tin. Si da, consuma putin. In RO am avut si Whirlpool – de care am fost multumit. Fara defecte in 10 ani (in afara de ceva puncte de rugina pe la colturi).

      00
    • Băbăieţi, adica @mobutu si @silviu

      Cand dai 7 milioane pe un frigider Arctic de 280 litri si se strica dupa 5 ani asta nu e planned obsolescence. Asta e un produs care a tinut 5 ani chiar daca tu ai platit doar 7 milioane. Sa fim seriosi, un corporatist mediu in bucuresti face banii astia in 2-3 zile.

      Vrei sa te tina 20 de ani? Ia un Miele.

      Asta e ca si cum mi-as lua un Logan si as avea pretentia de la el sa tina la fel de bine ca un Land Cruiser

      00
    • „am o nevastă rusoaică de 80 de ani și merge unsă, nu a fost nici răcită, e frigidă bine, singura problemă ar fi cicăleala pe care o produce. moldovencele țin măcar pe jumătate?”
      ion iliescu, absolvent de institutul politehnic moscova

      20
    • daca nu s-ar strica, ce ar mai vinde fabrica, cum ar mai face bani, oamenii unde ar mai lucra?

      10
  2. NOU
    #13

    Masina de spalat Miele adusa din Germania in ’97,nicio problema pana acum.Chiar nici una!
    Ma mir ca din aceste topuri lipseste Gorenje.Slovenii aia chiar fac lucruri de calitate si nu la preturi f.mari.

    20
    • Masina mea de spalat Gorenje are 19 ani si merge fara probleme!

      10
    • Cred ca s-au uitat si ei la volume cand au facut topurile. Gorenje e un brand mic.

      00
    • Confirm, am un Gorenje de 12 ani. Rules. Intretinere minora si ieftina.

      Masinile „mecanice” nu au moarte, vrei sa te joci cu ecran LCD sau alte briz-brizuri, scoate banul regulat ….. Deh, societate de consum.

      10
    • Tin sa te contrazic. Este adevarat ca acum peste 7’8 ani erau cam cele mai fiabile de pe la noi, dar in ultimii ani au avut stocuri intregi care au plecat spre service in 1’2’3 luni. Din acest motiv nici nu se mai gasesc „pe toate drumurile”. Multi au sistat colaborarea cu ei, Candy, Grundig si Daewoo. Si da, stiu ca ai o bunica care a avut o mds CANDY si a tinut’o 20+ ani…

      00
  3. Eu am avut masina de spalat Gorenje pe care o regret. Acum am Electrolux si nu-mi place cum spala, nu-mi place cum e gandita la programe, nu se potrivesc cu necesitatile mele.

    10
    • Te-as contrazice… am 2 produse de la gorenje… un aragaz si un aspirator.
      La aragaz in prima zi au sarit butoanele pentru rotisor si aprinderea electrica. Cel pentru rotisor l-am potrivit si merge greu iar cel pentru aprinderea electrica l-am declarat „null”. Am zis ca nu-l duc in garantie pentru asta, mai mare chinul.
      Si filtrul de la aspirator e de „kkt”, desi am dat o caruta de bani pe aspirator, dupa 5 min de folosire se infunda. Si nu am mizerie mare in casa…

      00
    • Atunci de ce ai cumparat masina de spalat, daca nu-ti place nici cum e gandita? Ai luat-o din greseala?

      10
    • si eu regret o masina de spalat gorenje :( , chiar spala bine, se cunostea la rufele albe.

      10
  4. Stiu o masina de spalat Bosh adusa de cineva de la angheboate din Anvers in 97 (masina avea atunci 3,4 ani). Merge si in ziua de azi chiar daca e ruginita pe ici pe colo si arata ca dracu dar ideea este ca totul e mecanic (butoane programator fara display) nu are nimic electronic.

    00
    • Electronica era prezenta si inainte de display-uri. Programatorul ala mecanic comanda tot o placa electronica. Ma indoiesc ca e pe baza de arc, o intorci ca pe ceas si cand trece timpul face „bang” si gata, se opreste.

      11
    • Indubitabil daca te indoiesti tu asa trebuie sa fie

      00
    • pana si Automaticu’-ala-cu-16-programe de dinainte de 89 avea circuite electrice in spatele rotitelor … ;-)

      00
    • Eh, îmi dau și eu cu presupusul, despre electronice.
      Am o vagă idee despre asta din facultatea de electronică și din 6 luni lucrate pentru Bosch ( nu ca electronist), dar da, nu am văzut mașina ta, poate mă înșel.

      00
    • Am o masina de spalat Bosch V650 din ’96 care a mers impecabil 21 de ani. Abia anul asta i-am schimbat rulmentii la motor. Merge in continuare.

      10
  5. In 2006 am luat un Artic nou(frigider), cu garantie 3 ani. S-a dus pe apa sambetei la 3 ani si 3 luni. Din 2009 am Bosh. A meritat diferenta de bani.

    00
  6. NOU
    #31

    Fratiwhere eu am un Daewoo cu Bule de fo’ 15 ani si de cel putin 6 ani de cand a aterizat primul Kinder merge la foc continuu. Singura problema e cu filtrele imbacsite de la apa mizerabila a Bucurestiului. In rest absolut nimic. Unde e Daewoo in topul asta ?

    01
    • Daca esti din Bukale, vezi ca, daca se strica, exista firme care aduc inca piese noi.
      Am schimbat eu o pompa de apa, apoi minunea aia care deblocheaza cuva la stoarcere… m-am mirat ca dupa 20 de ani inca au piese noi. De unde!?

      00
  7. Nu as da bani in plus pe cele catalogate ca fiind peste medie. Pentru bugetul romanului mediu un Whirlpool, frigider, masina de spalat… este absolut ok. Pentru cine are dare de mana… poate plusa. Pana la urma e important raportul pret-calitate. Degeaba e cu 10% mai fiabila, daca costa dublu.

    10
  8. NOU
    #35

    Mereu cand vedeam miele prin oferte, am mers mai departe.
    Unele din probleme sunt cauzate de utilizator si nu ca ar fi masinile ieftine si proaste. Am stat cu un cretin ce punea o pereche de adidasi si se mira de ce vrea masina de spalat sa darame bucataria…

    00
    • La astia n-ai ce sa le faci! Si eu am stat cu un cretin care deschidea robinetu punea degetul sa vada cum e apa apoi mergea la centrala si o punea pe maxim ca cica nu vine apa calda, nu astepta putin pana venea pe teava …

      00
  9. Am masina de spalat cu functia de uscare ( o prostie) si frigider indesit de 9 ani si nu am avut nicio problema pana acum.

    00
    • idem!

      00
    • Sigur, pentru ca e o prostie sa iti usuce masina de spalat hainele si sa le scoti uscate…

      00
    • Arthur, da, e o prostie. Ti le scoate sifonate. Altfel, iei tricoul jilav din masina, il scuturi de doua ori sa se indrepte fibrele, il pui la uscat pe sarma. De cel putin 10 ani nu mai calc haine.
      De la 800 de ture pe minut la uscare, rufele se usuca in aproximativ 24 de ore. Poate si 3 ore, daca e cald afara. Zilele astea, in cateva ore le iau fierbinti (SI DREPTE :) ) de pe sarma.
      Uscarea in masina e o prostie. Apropo, ce inseamna „eco”, cand uscarea mananca 2KWh?

      00
    • Cristi, dacă mașina are capacitate de 5 kg și tu bagi 9, normal ca ies șifonate. Oricum hainele trebuiesc călcate, tu le scuturi, le usuci și le porți. Sunt multi ca și tine.

      00
    • 1. Cat timp petreci calcand tricouri pe care le bagi in masina de spalat vinerea urmatoare?
      2. Cata energie consumi la uscare cu masina, apoi la calcare? PENTRU CE?
      3. Detergentii din ziua de azi, mai ales aia automati, rup. Mai pui si doua capacele de clor, gata cu „microbii”. So, de ce calci rufele?

      00
  10. cu 3600 lei iti iei 3 masini de spalat nu doua si raman si bani de curent si apa o lunga perioada
    strict vorbind de bani, daca rezista doar 5 ani fiecare iesi mai castigat decat 15 ani cu miele, mai recuperezi bani si din fierul vechi
    pe de alta parte, oamenii mai schimba la cativa ani mobila si utilajele din casa pentru ca s-au plictisit de ele si ceva nou face bine la „suflet”
    din experienta, cele mai ieftine indesit si whirlpool rezista lejer 4-5 ani si asta frecate de chiriasi de cate 7-8 ori pe saptamana; in plus si reparatiile sunt relativ ieftine (dar in primii 4 ani nu am avut nimic de reparat la nici o masina noua)

    00
    • Misto mentalitatea asta … ca si cand resursele Planetei ar fi fara numar. Daca ar fi 1 leu hainele probabil ti-ai lua si haine de unica folosinta pe care le-ai schimba zilnic. Ca na, gunoiul, poluarea din timpul productiei, etc nu te afecteaza deloc. Da-i dracu de nepoti si stranepoti, se descurca ei cu „mostenirea”.

      00
    • Eu am doua masini de spalat Whirlpool de 15 ani si merg perfect. Ce-i drept ca nu au fost chiar cele mai ieftine, au fost cam 1300 de lei. Cel putin din experienta mea, whirlpool nu sunt rele.

      10
    • Deci chiriasi freaca altfel o masina de spalat decat un om „normal” nechirias? Cineva sa le zica la astia de la emag sa faca o sectiune speciala de electrocasnice pentru chiriasi, ca numa’ le freaca.

      10
    • Da zharel, le freaca altfel. Rup sertarele de detergent, cand scot hainele scot cu garnitura de la usa cu tot, nu le curata niciodata, le lasa mereu in presiune si se strica supapa aia de la alimentarea cu apa (in manuale la majoritatea zice sa nu le lasi in presiune) etc….

      00
    • @Zaharel
      Chiriasii, in general nu au grija de lucrurile care li se pun la dispozitie de catre propietar. Daca platesc chirie, au impresia ca pot sa stearga pe jos cu absolut to ce este prin casa si sa nu isi asume nicio responsabilitate si grija fata de obiectele/ spatiul de locuit care le-au fost date in folosinta.
      Si da, stau si eu cu chirie, m-am mutat de 3 ori si de 3 ori am auzit de la proprietari, ca le pare rau ca plecam, pentru ca suntem singurii care am tinut curatenie in casa si am avut grija, in general.
      Deci, chestia asta este destul de populara la noi.

      Si bunica mea a avut chiriasi care i-au stricat doua masini de spalat, pentru ca bagau incaltaminte murdara de noroi, in strat gros si pietre mari infpite in talpa, nu scoteau toate monedele din buzunare, sertarele de la detergent aratau oribil si jegos, desi masinile de spalat au fost noi, ba chiar au infundat si scurgerea la baie pentru ca madam se spala pe cap si nu avea sita la cada, ca sa adune parul si sa nu se duca pe scurgere.
      Unora chiar le lispeste bunul simt, crede-ma.
      Ma gandesc ca sunt fix din astia care lasa gunoaie pe strada sau prin padure, dupa gratar.
      Si eu bag unele perechi de incaltaminte la masina, dar le curat bine de mizerie, in talpa si mereu le bag intr-un prosop, iar prosopul intr-o fata de perna veche, pe care o folosesc doar pentru asa ceva.
      Acum urmeaza, in sfarsit sa imi iau propriul apartament si deja mi se ridica parul in cap cand ma gandesc cat or sa ma coste doar electronicele si electrocasnicele in casa.
      Cat despre marci, soacra mea si-a schimbat masina de spalat, aragazul si combina frigorifica acum 6 ani. Le-a luat pe toate de la Hotpoint si inca functioneaza perfect. Deci, banuiesc ca voi lua si eu tot Hotpoint.
      In schimb, maica-mea a avut o masina de spalat Whirlpool care a tinut-o 12 ani. Apoi a schimbat-o tot cu un Whirpool, care s-a stricat dupa 1 an.
      Deci, sunt cazuri si cazuri.

      00
    • @Georgi, sunt satul de rahaturi de genul asta.

      Chiria stabilita de comun acord o incasati la timp? Daca da, atunci care este problema?
      Daca, spre exemplu, ai o firma si achizitionezi o flota de vreo 25 de masini ce faci dupa? Iei angajatii la periat? Orice om normal la cap e constient ca astea sunt lucruri ce au un grad de uzura care trebuie luat in calcul.

      Daca chiria nu amortizeaza electrocasnicele, se cheama ca ai cumparat electrocasnice prea scumpe si nu ai habar sa faci business .

      Daca banii ajung la timp, afacerea/inchirierea e foarte profitabila pentru tine, dar tot te duci sa-mi numeri flocii din sifonul de la toaleta, inseamna ca esti un proprietar [te las pe tine sa completezi aici].

      02
    • @Geo
      Eu zic sa nu iti mai dai cu parerea, asa, din spatele tastaturii, fara sa fi fost de fata, sau sa cunosti situatia.
      Chiria, in primul rand, trebuie sa amortizeze tot, inclusiv apartamentul.
      In primul si primul rand, au fost schimbate 2 masini de spalat intr-un an. Fara comentarii, fara certuri. S-a stricat, aia e, schimbam (costa prea mult sa fie reparate).
      In al doilea rand, nu sta nimeni sa numere flocii chiriasilor. Ei au sunat-o pe bunica mea sa urle la telefon ca li s-a infundat scurgerea la cada si ca vor sa le fie rezolvata problema, ca de-aia platesc chirie.
      Bunica-mea ii vazuse la fata, pana atunci, doar cand au inchiriat si cand s-au intalnit la vizionare, cu agentul.
      Asadar, cand a venit ea acolo, cu cineva, ca sa repare problema, acel om a scos un ditamai dopul de par din cada si in felul asta s-a rezolvat misterul.
      Te rog sa nu mai cataloghezi oamenii, fara sa ii cunosti.
      Asa, dupa comentariul tau, pot sa ajung si eu la concluzia ca esti genul de om care arunca gunoaie pe strada, ca doar de-aia exista salubritate, sa stranga dupa tine.
      De un lucru/ spatiu de locuit, trebuie sa ai grija, chiar daca ai platit sau nu, pentru el. Pentru ca, in primul rand, tu te folosesti de acel spatiu/ obiect, iar felul in care il intretii, spune ceva despre tine.
      Se numeste bun simt si respect.
      Adica, daca platesc chirie, au dreptul sa sparga tot prin casa si sa fie totul schimbat lunar, ca doar au dreptul sa faca asta? Doar platesc chirie, nu?
      Si eu locuiesc cu chirie, la randul meu, de 3 ani stau in acelasi apartament, iar toate lucrurile functioneaza perfect. Ma folosesc de ele, ca si cum mi-ar apartine.
      Este atat de simplu…

      10
  11. Whirlpool, masina de spalat de 15 ani. Merge si azi, dar deja incepe sa dea semne de oboseala.

    Combina frigorifica Whirlpool de vreo 15 ani si ala. Merge fara probleme, nimic nu am schimbat la ea.

    00
  12. la frigidere nu vad Gorenje in lista, sigur e in clasamentul superior

    10
  13. Cum vad eu lucrurile:

    Pe piata din Romania produsele de top nemtesti vin cu garantie 2 ani. Nu conteaza ca au timp mediu de viata 15 ani, ca se numesc Siemens, Miele sau Bosch, atat se ofera garantie. Daca se strica ceva dupa aia 2 ani, dai din buzunar. Probabil nici nu iti trece prin cap sa le arunci.

    Alti producatori de chestii ieftine printre care si Hotpoint / Ariston ( care e o mizerie, imi vine sa-mi bat nevasta ) si Arctic( partial si Beko) ofera garantie 3, 5 ani.

    Daca ar fi dupa mine*, as cumpara mereu cel mai ieftin Arctic si l-as tine pana prima data cand se strica in afara garantiei, dupa care l-as scoate frumos pe usa afara si as lua altul. In 20 de ani as avea si aparate mai moderne decat Boschul teoretic cumparat cu 20 de ani in urma si care consuma si mai putin curent si mai noi, probabil in aceiasi bani.

    *Normal ca nu e dupa mine, ca-s insurat, asa ca cumparam chestii proaste care nu-s nici ieftine dar arata misto si au reclama .

    00
    • Frigider Hotpoint + masina de spalat, cred ca fac 8 ani anul asta, n-au nici pe dracu. A ba da, s-a bulit panoul de comanda la masina dar aici ii divina Enel.
      Aragaz Bosch dupa 4 ani s-a dat peste cap. Cel putin cupotrul avea personalitate, isi seta temperatura cum dorea muschiuletul lui, balamale tufute si alte chestii micute.

      Norocul fiecaruia…

      00
    • Pe principiul asta, in 2009 am cumpărat o masina de spalat Arctic slim. Atat era in oras atunci, la „slim”, pentru garsoniera.
      Arctic slim. 2009. Merge. :)
      Se plange „lumea” ca la bumbac e prea lung programul, in rest… „sa-mi traiasca”. Bineînțeles, cand s-o strica (au trecut deja 7 ani), tot Arctic bag in loc. Pai nu? :)

      00
    • Sunt de acord cu tine pana la partea cu „cel mai ieftin Arctic”. Am patit-o si la masina de spalat si la frigider in familia extinsa.

      Pentru o economie de 200-300 de lei (care inseamna ceva la costul total) primesti plastic subtire care se rupe, zgomot la motor si gheata in frigider/congelator, masina de spalat care se infunda si trebuie constant frecata (parfum!)

      Daca imparti costul pe durata de viata (3-5 ani) nu e asa mare si macar ai un frigider sau masina mai solida.

      00
    • @CristiCZC. Exact. Panoul ăla de comandă. Electronica. Mereu e vina Enel, CEZ, altii, numai ei nu. Cumva, totuși, la alții se strică electronica mai puțin și mai rar.
      Chiar acum ma uit ca s-a blocat programul vieții. Reset și iar spălare.

      00
    • Un post pe tema „ce vrea nevasta si ce ar trebui sa cumparam din categoria electrocasnice” pe citim?

      00
    • @catalinx
      Asa este dar in cazul meu nu am de ce sa ma plang. In zona fusese o perioada destul de lunga cu probleme cauzate de fluctuatiile de tensiune, a rezistat eroic zic eu, pe cand chestii marunte gen cutptor cu microunde si STB-urile au cedat + un televizor la un vecin. La service-ul Hotpoint au zis ca este de la tensiune si au spus ca trebuie un panou nou care costa destul de mult, nu i-am crezut si am mers cu o recomandare la un nene care se ocupa cu reparatii din astea, a zis si ala ca e de la tensiune doar ca se putea repara panoul, cost muult mai mic, asta asa ca o paranteza :D.

      00
  14. Ce nu-mi place deloc la mașinile de spălat „eco” e ca ei au înțeles „eco” prin limitarea cantității de apa: speli 5 kile de rufe intr-un lighean de apa.
    De fiecare dată după ce trage apa masina, mai adaug eu o galeata de apa, prin locul unde se pune detergentul.
    Am spălat cu masin Indesit, nu înțelegeam de ce miros urat tricourile dupa spalare… De cand adaug apa, nu mai am aceasta problema. „Eco my ass”.

    00
  15. 8000 * 4.5 = 36000 ron / 2000 pe zi = 18 zile
    Trebuie sa incepi sa scoti cat mai repede.

    00
  16. Am cumpărat recent masina de spalat Indesit – e facută în Turcia și curenteaza de când am scos-o din ambalaj. Am cumpărat frigider și aragaz Zanussi. Frigiderul are compresorul făcut în China (Dumnezeu cu mila) iar aragazul are butoanele din plastic, în condițiile în care gazele ce ies din cuptor au peste 200 de grade. Bineînțeles, butoanele s-au deformat și au început să cadă.

    00
    • cuptorul se tine inchis cand gatesti in el :p

      00
    • NOU
      #65

      N-ar strica o verificare a instalatiei electrice.

      00
    • @hash Cozonacii se ințeapă cu paiul dacă vrei să vezi dacă s-au făcut și la interior :)

      00
    • Din plastic trebuie făcute, defapt. Însă și plasticul asta e de mai multe calități. Dacă acele butoane erau din metal, îți dai seama ca îți rămâne pielea acolo, da?
      Pe același principiu, para dusului este din plastic. Și la o baterie smechera, furtunul este plastifiat. Pentru a nu te arde singur, ca boul. Când am cumpărat bateriile pentru casă, din vreo 50 de modele, doar una era din metal. Una „antichizata”.

      10
  17. Cand mi am cumparat masina de spalat acum 2 ani (hotpoint) criteriul de selectie a fost garantia extinsa de 7ani. Am vorbit cu vreo 3 nenea d-aia de repara electrocasnice si toti au zis acelasi lucru, ” in ziua de azi toate masinile de spalat vin capsulate… nu conteaza ca iti iei samsung,lg,ariston,wirpool..etc, cand se strica ceva nu prea mai merg reparate, cumpar-o p aia care iti ofera o garantie mai mare”.
    La miele am impresia ca nu e „capsulat” si poti sa desfaci si sa repari ce ai nevoie in caz de ai probleme.

    00
    • Eh, lasa ca la una dinaia „capsulata” mi s-a stricat pompa care evacueaza apa. Hotpoint Ariston se cheama masina, 5 ani are varta. 200 lei cu manopera si pompa noua. Aceeasi pompa dar de Bosch costa 400 lei + manopera. Deci da, sunt fiabile (adica mai scumpe) al naibii astea mai scumpe. Ti-a zis cineva si cat te costa piesele la Miele si daca se gasesc? Ca degeaba sunt „separate” daca nu se gasesc decat la depozitul din Germania, piesa te costa (sa zicem) 50 euro si te mai costa inca 100 euro curierul.

      00
    • Suntem în 2016. Nu este Europa la nivelul Chinei, însă un curier rapid e mult mai ieftin de suta aia de euro.

      00
    • Daniele, stiu ca e interesant sa vorbesti fara sa fi in tema. Dar ba da, atat costa prin curier cu livrare prioritara. Si spre deosebire de tine, nu imi dau cu presupusul ci obtin cotatie care arata asa:
      Ridicare azi din Stuttgart pana in ora 17, livrare in Arad, colet 1kg

      Tarif estimat DHL August 4, 2016, 9:52 am
      Total estimat
      404.00 RON

      Asta e varianta cea mai ieftina, mai e una la 431.60 lei si inca una la 539.60 lei.

      10
  18. Adica faptul ca se arde becul din frigider reprezinta o problema de fiabilitate?

    00
  19. LG direct drive din 2007. I-am schimbat rulmentul in toamna ( m-am incapatanat sa-l schimb eu ) ca ruginise si facea zgmot. In rest nimic.
    Daca ma mai tine 8-9 ani ma declar multumit ( de fapt si daca se strica in 1-2 ani tot multumit ma declar). Urmatoarea – tot LG Direct Drive ( mi se pare super tare ideea si e intr-adevar fiabila si silentioasa fata de o masina pe curea).
    Frigider Whirlpool – dupa 3-4 ani, imi da eroare AL02. Sunat la service – un senzor de temperatura futut. Daca vreau sa-l schimb – tre sa tai plasticul cu cutterul si-ti ramane asa… Intrucat inca raceste am fost sfatuit sa-l lasa asa… Un kkt. Urmatorul va fi probabil LG sau Samsung.

    Miele – da, sunt belea. Dar n-as da 1000 de eur pe bucata atata timp cat cu un LG/SAMSUNG treci lejer de 10 ani durata de viata ( cel putin din experienta mea – altii s-ar putea sa aiba alta parere).

    00
    • La motorul ala n-ar trebui sa ai 10 ani garantie?

      00
    • Da – motorul are 10 ani garantie. Rulmentii nu intra in categoria asta :)
      Rulmentul in principiu se strica din cauza semeringului ( care se poate fute din cauza miscarilor aiurea datorate incarcarii defectuoase, amplasare aiurea etc) care lasa apa sa intre ceea ce duce la rugina. Nu-ti acopera nimeni prin garantie lucrul asta…

      00
  20. Ma gandisem la o combina frigorifica Beko, dar acum sunt un pic in ceata.

    00
  21. Frigider arctic luat in 2007 a++ ,merge perfect nici măcar rugină n-are

    Alt frigider arctic,tabla varza,luat in 1998 repus in funcțiune in aprilie curent,din cauză de porc
    Merge perfect si ăsta
    Deci……

    00
    • NOU
      #80

      Canda aud comentarii cu Arctic si Beko ma apuca rasul…incearca sa masori temperatura din compartiment , posibil sa ai o surpriza. Nici acum nu au reusit sa toarne o spuma ca lumea in carcasa aia ordinara, pluseaza si ei cu ce pot , garantia.

      00
  22. Miele are promotie la aspiratoare. Merita, dar nu stiu cat mai dureaza.

    00
  23. Nu toti se gandesc atunci cand achizitioneaza o masina de spalat la cat de trainica este. Sunt persoane care sunt interesate de calitatea spalarii si cum protejeaza tesaturile. Daca esti o persoana care investeste in branduri pentru propria garderoba, iti doresti si o masina de spalat care sa protejeze hainele respective. Nu sa le scoti decolorate dupa prima spalare si astfel ajungi sa cauti informatii despre care masina de spalat protejeaza si spala cel mai ok…

    00
    • Exact prin asta se diferentiaza o masina de spalat adevarata(si mai scumpa) de un stift care scoate rufele ori semi-jegoase,ori decolorate,ori rupte,ori de unica folosinta.
      Am vazut aici calcule de genul:pai de banii aia-vb. de o masina scumpa-imi iau 3 si le tin tot 20 de ani!
      Ce prostie.In momentul cand o camasa de 50 E rezista doar la 5 spalari si dup-aia o arunci(ca-i facuta praf de masina)te mai gandesti un pic,nu??

      00
    • poate e de vina camasa

      00
    • NOU
      #86

      Sau buleftrica!Sau a zis camasa ceva urat,a injurat,a aratat degetul mijlociu!

      00
    • E misto sa vorbesti de reparatii de 500 de lei cand o masina intreaga, noua, ieftina e 1000 de lei ( gen +2 ani ( minim) la garantie). Aham.

      00
  24. Produsele Arctic sunt atât de bune, încât nici nu au mai fost menționate.

    /glumă

    • În vest se discută despre Beko, Arctic ca marcă nu există.

      00
    • NOU
      #90

      Gluma-negluma,Arctic nu se vinde nici macar in Bulgaria!Pam-pam.

      00
    • Arctic daca si-ar convinge/fideliza piata de 18+ milioane de persoane, ar trai bine. E loc mult de vandut in tara, cam ORICE vrei sa produci si sa vinzi, poti trai bine numai cu piata din tara. LA MUNCA, Arctic! :)
      Idem si pentru Dero. Un detergent ieftin si bun. (au avut candva o reclama combinata, Artic + Dero, ceva cu „romanesc”)

      00
  25. NOU
    #92

    Arctic de pe vremea lui ceasca sunt cele mai bune.

    00
  26. Am o combină frigorifică Arctic din 2008 și nici cea mai mică problemă pînă acum.
    Am o mașină de spălat Whirlpool încărcare verticală din 2008, am avut o problemă cu ea după 2 ani fiindcă s-a destrîns nu știu ce șurub de la centrifugă, idioții de la service au zis că e cureaua, astfel că mi s-a defectat roata.Mi-au schimbat-o de la un alt service și merge destul de bine pentru cît a costat în 2008, vreo 900 lei.A apărut rugină între capac și corpul mașinii, dar asta se mai repară.
    Soacră-mea are o mașină Arctic Slim de 3 ani de zile, locuiește la aprox.70 km de Arad, așa că nici vorbă de apă filtrată, tratată.O încarcă cum îi vine la mînă, detergent ce apucă.Mașina funcționează bine-merci pentru cei 850 lei plătiți.
    Cumnată-mea are o mașină Arctic de 5 ani fără probleme.

    Oricum, bugetul nu îl avem pentru Miele așa că e mai sănătoasă o mașină de 900 lei.

    00
  27. La frigidere observ că în ceea ce privețte satisfacția pe primul loc este Miele.
    Dar la fiabilitate Miele este situată la mijloc.
    Adică, plătești cel mai mult și beneficiezi ca și de un alt produs, vezi Beko sau Daewoo, care costă cel mult jumate dintr-un Miele.
    Ipocrizie clară.

    00
    • da, pentru ca satisfactia = fiabilitate, toti ne dorim sa tina cat mai mult

    • Consider că satisfacția înseamnă să deschizi mai ușor ușa, să fie plasticul transparent și după 20 ani, să se poată spăla ușor sau să nu se murdărească repede.
      Fiabilitatea în acest caz nu are legătură cu satisfacția care este pe de altă parte și subiectivă.
      Fiabilitate pentru mine înseamnă să funcționeze aproape la fel o mașină după mult timp de la punerea ei în funcțiune.

      10
    • NOU
      #98

      Multa lume nu stie ce e aia fiabilitate.De aceea in topul respectiv sunt niste cifre aiuritoare,ca si lipsa unor marci de buna calitate,mult peste zanussi sau daewo,gen Gorenje sau Westinghouse!
      Nu vreau sa dau definitia din dex. ci o dau pe-a mecanicului meu auto:fiabil esti cand te defectezi rar dar te repari usor si ieftin.Aferim.
      Cunosc depanatori buni,cu vechime de 30 de ani,care nu se-apropie de unele marci pt. reparat.
      Da,asa e, tot ce vine capsulat ori foarte dificil de demontat si ajuns la cauza defectiunii,este un stift ieftin pe care mai bine-l arunci decat sa-l repari.

      00
  28. Am două indesit din alea mai ieftinele ambele cumparate in 2004 si merg si acum fara probleme. Adevarat ca nu prea am cum sa compar cu miele etc pentru ca nu am avut. Dar daca astia sunt din ’57 le dam crezare.

    00
  29. Beko nu e in niciun caz ieftin si e marca premium pentru turcaleti

    00
  30. Mda, sondaje… Hai sa masuram ce impresie au 100 de utilizatori, ca sigur e ceva solid. Cum ar fi Panasonic ultimii la fiabilitate, dar proprietarii sint super multumiti, satisfacuti chiar…

    00
  31. Mă mir că nu e în lista asta şi brandul ARDO. Avem 2 bucăţi în familie, ambele funcţionează de vreo 20 de ani cu reparaţii minime.

    00
  32. NOU
    #103

    Ai mei au un ARDO de 22 de ani, a costat cat 10% dintr-un apartament de 3 camere in Constanta in centru (asa erau preturile atunci).
    Inca mai functioneaza, dar se foloseste Calgon la greu, plus balsam si alte prostii.
    PS: Cea mai grea masina de spalat vazuta de mine – are cam 80 kg, cand stoarce face doar zgomot, dar nu se misca din loc.

    00
    • Calgon e cea mai mare teapa in materie de masini de spalat.
      Fii atent: ce face Calgon? „Previne depunerile de piatra”? Dar ce face detergentul, la ce foloseste? La „dedurizarea apei”, nu? Adica… ACELASI LUCRU.
      Reflectati la asta. Sau uitati-va pe pungile de Dero, e o poza acolo „fara piatra pe rezistenta”. ;)
      poza: http://www.megamarket.ro/gallery/large/12/dero-detergent-2in1-levantica-si-iasomie-3.jpg

      00
    • @Cristi – detergentul e prevazut cu o cantitate de sare pentru o duritate medie a apei. Calgonul il folosesti daca apa are foarte mult calcar. La fel e si la masinile de spalat vase – toate pastilele se lauda ca „dedurizeaza” apa si previn depunerile de calcar de pe vase si ca nu mai e nevoie sa pui sare in masina de spalat. Dar ghici ce – atunci cand se termina sarea, chiar si cu mama pastilelor, vasele raman albe.

      00
  33. Am un congelator Liebherr GN 2323 si sunt foarte multumit de el. Cand o sa fie sa schimb frigiderul o sa iau tot de la ei unul chiar daca nu sunt chiar asa de ieftine.

    De aragaz nu stiu, nu ma pronunt deocamdata.

    00
  34. The real eco whirlpool machine – functioneaza de 200 ani si consum minim de electricitate (doar pentru iluminatul cuvei)
    https://www.youtube.com/watch?v=VjZqaJF-hxI

    00
  35. Dar cum e clasamentul la aparatele de aer conditionat?

    00
  36. Beko.Garantie 2 ani.S-a stricat dupa 2 ani jumate.

    00
  37. mda… combina electrolux, dupa 7 ani de functionare so-so (niciodata nu facea frig suficient si se mai imputea mancarea, cica asa face toate), nu mai face vid si nu se inchid usile. Un set de garnituri costa 700 fara montaj. Nu stiu de ce s-au demagnetizat, dar eu Electrolux nu mai iau nimic, in viata mea. Dupa studii pe net am luat Liebherr de care sunt multumit (de 3 ani).
    Masina de spalat Bosch de 7 kile, spala la doua zile de 10 ani, fara calgon fara nimic, merge de rupe. Boschul vechi (luat second hand prin 2000), e si acum la mama, spala ca in prima zi, nu are gram de rugina, dar consuma curent si apa mai multa.
    Masina de spalat Whirpool din alta locatie, dupa doi ani de spalat din ani in pasti – ca poola – a murit nu stiu ce si costa cat una noua (tot whirlpool(

    00
  38. Am un frigider Bosch de 2 ani, deci e ok. Și o mașină de spălat Whirlpool din 2008, la care am schimbat ceva rulment. Atât.

    00
  39. frigider zanussi , stricat dupa 2 luni, inlocuit cu indesit – functioneaza de peste 15 ani , masina de spalat whirlpool – functioneaza de peste 16 ani , dar atunci nu erau facute in ungaria sau china sau mai stie dracu pe unde …

    00
  40. Hai ca m-au enervat astia cu planned obsolescence. De fiecare data cand se strica ceva in mai putin de 10 ani atunci e planned obsolescence. Unele softuri sunt planned obsolescence, la fel ca si unele produse apple sau accesorii de moda. Asta e planned obsolescence.

    O sa tot repet expresia asta pana le intra unora bine la cap. Tot am mai vazut pe aici pe blog comentarii cu linkul de wikipedia si cred ca cei care dadeau linkul nici nu s-au obosit sa citeasca ce inseamna asta de fapt.

    Atunci cand dai 7 milioane pe o masina de spalat si te tine 5 ani dupa care se strica, ala nu e planned obsolescence. Asta e o masina de spalat care te-a costat in medie 10 lei pe luna.

    Cum mai comentasem mai sus, astia 7 milioane sunt salariul pe 2 zile la un corporatist in Bucale. Hai sa nu ne plangem de mila. E ca si cum ai cumpara o surubelnita din aia de 3 lei din Obor si dupa aia te plangi ca nu tine ca una de 50.

    Eu am un frigider Arctic luat anul trecut cu 8 milioane si garantie pe 5 ani. La fel si un cuptor + plita – 12 mil si garantie 5 ani. Mai am si o masina de spalat la 7.5 mil cu garantie pe 3 ani.

    Astea daca ma tin pana la sfarsitul garantiei, eu le zic saru’ mana si mai iau la fel. De ce? Pentru ca pana atunci o sa se inventeze lucruri mai bune care consuma mai putin si o sa ma coste la fel – salariul pe 2 zile pentru un produs.

    00
  41. Masina de spălat Whirlpool, garanție 2 ani, după 2 ani și 6 luni s-a stricat, reparația costa jumătate din mașină, și nu garanta ca merge mai mult de 6 luni. Cumpărat Bosch cu garanție 5 ani, după 3 ani aproape merge fără probleme.

    Combina frigorifica Beko, garanție 2 ani, după 2 ani și 6 luni s-a stricat. Din fericire s-a reparat nu cu foarte multi bani. Pe viitor m-as orienta tot spre un Bosch sau poate Liebherr, ca tot aud lucruri bune despre ei. In ceea ce privește no frost, se merita ? vad ca cei de la Bosch au un sistem de low frost, cele no frost fiind mai scumpe.

    00
  42. prin anii 90 apăruse mașina de spălat „daewoo cu bule de aer”. reclame peste tot, la tv, în ziare, pe transportul în comun. într-o dimineață văd pe un tramvai – unul mai șugubăț a corectat cu grafitti p în loc de b.

    00
  43. La Miele mai trebuie avut în vedere un aspect. Proprietarul german a schimbat-o după 20 de ani și acum merge superb de 5 ani la soacră-mea la țară. Unde curentul electric e slab si apa este calcaroasă. Vecinii ei de la țară schimbă mașinile de spălat la 2-3 ani. Am dat 1200 de lei pe ea.

    00
  44. Eu nu înțeleg de ce mulți dau 3000 de lei pe un smartphone anual sau o data la doi ani, dar li se pare scump să plătească 2000-3000 de lei pe un frigider sau o mașină de spălat care ține minim 10-15 ani, având o utilitate mult mai mare.

    10
    • FIABILITATEA MAXIMA la masini de spalat incepe pe la 600 eur in sus pret total si minim 8kg rufe. In rest nimeni nu poate face minuni tehnice si fiabilitate sub 600 EUR pret cu tva.E mai bine de luat o masina ieftina pana in 1500 ron capacitate minim 7KG Marcile cu selector sau buton reglaj turatie stoarcere ,exploatata pe minim turatie stoarcere tot timpul (pt cresterea duratei de viata), FARA DETERGENTI PULBERE DOAR LICHIZI, FARA CACA LGON, doar urmatoarele marci BOSCH(Polonia nu Turcia),LG,BEKO,ELECTROLUX, ZANUSSI si numai cand au campanii cu 5 ani garantie.

      00
  45. NOU
    #120

    Mi-am luat și eu o mașină de spălat Samsung în 2010, chiloții cu urme de frână i-a spălat bine, până la un moment dat când m-am plictisit să dau bani pe hârtie igienică și am zis „fuck it” am mașină de spălat cu senzor de umiditate. Partea prostă e că s-a stricat de câteva zile, ce-i drept, în ultima vreme am spălat numa’ cărămizi de bani cu dânsa. Săracilor.

    00
  46. Acum 8 ani am luat un frigider Beko , in Franta . Probabil s-au uitat ciudat la mine cei de la magazin , cred ca nimeni nu cumpara asa ceva (acum in afara de frigidere au adus si masini de spalat , aragaze etc , deci probabil vanzarile au mers bine ).
    L-am luat ca era ieftin si cunosteam marca .Merge si in ziua de azi , chiar daca o data am plecat in vacanta o saptamana si l-am uitat deschis ….

    1 x Réfrigérateur 2 portes BEKO DSA25012 (Prix unit. : 236.90 €)
    –––––––––––––––––––
    Frais de port : 43.00 €
    Total : 279.90 €

    00
  47. O singura remarca BEKO sunt CELE MAI BUNE masini spalat PERFORMANTA /FIABILITATE/COST IN RO cu garantie 5 ani.Clasamentul s-a schimbat pe 2015 al revistei test achat BELGIUM.
    BEKO e putin sub AEG la fiabilitate… deci BEKO (nu ARCTIC nu e 100% aceeasi masina dinauntru )
    Perf /FIABILITATE/cost pe 5 ani maxima .
    FIABILITATEA la fiecare marca SCADE mult cu cat se folosesc turatii mai mari de stoarcere, detergenti pulbere in loc de lichizi ,si CACA LGON sau asemanatoare.
    CONCLUZIA
    Masini spalat BEKO doar daca dau 5 ani garantie
    La bani mai multi masina spalat BOSCH facute in Polonia (NU TURCIA)
    https://www.test-achats.be/electromenager/lave-linge/dossier/fiabilite-des-lavelinge

    ======================================================================
    FRIGIDERE doar LG cu motor inverter cu stick pe usa ( 10 years guarantee.)
    ===============================================
    ASPIRATOARE primele 4 marci ca fiabilitate in ordine descrescatoare
    DYSON
    MIELE
    KARCHER
    ZANUSSI
    =================
    CUPTOARE CU MICROUNDE
    primele 4 marci ca fiabilitate descrescatoare
    SEVERIN
    LG
    SAMSUNG si DAEWOO egale ca scor.
    ==================================================
    FIER de calcat
    Primele 4 CA FIABILITATE in ordine descrescatoare.
    SIEMENS
    PHILIPS
    BRAUN
    TEFAL
    ===========================
    FRITEUSE doar PHILIPS
    ==========================
    Masini spalat vase
    MIELE
    BOSCH si SIEMENS
    =============================
    Uscatoare rufe fiabilitate in ordine descrescatoare
    MIELE
    SAMSUNG=BOSCH=AEG=BEKO=ZANUSSI
    SIEMENS
    LG
    ELECTROLUX

    Sursa:
    Sondaj pe 35000 consumatori REVISTA TEST ACHAT BELGIA-AN 2015

    00
  48. Da, Miele sunt cele mai bune! Dar frigiderele nu le fac ei, este aplicata doar marca, in spate se afla insa Liebherr care e Nr 1 mondial in aparate de racire. Ma mira ca Bosch e mai jos situat cu toate ca Siemens Bosch e acelasi group BSH si produsele sunt identice, doar firma aplicata difera. Dar ca pret si servicii BSH e media cea mai buna. Neff face parte tot din BSH. Teka e o marca f buna, nu stiu de ce aterizeaza asa jos :)

    00
  49. Eu am un Daewoo de citiva ani și nu mai merge deloc apare LE,știe cineva ce ar putea avea?

    00
  50. NOU
    #128

    Bună ziua,aș avea nevoie de o mașină de spălat slim,am tot văzut..dar aș dori o părere și de la dumneavoastră,ar fi poate de folos o recenzie specială aparte cu ele că-s multe și nu știi spre ce marcă să te îndrepți,din ce am văzut aș alege LG sau Samsung însă nu sunt decis.Mulțumesc anticipat!

    00
    • MASINA DE SPALAT LG F4J5TN7S raport performanta cost maxim…
      Samsung sunt mai slabe ca LG in fiabilitate.

      00
  51. Am combina frigorifica Siemens full No frost, antibacteria, etc.cumparata in 2003.Nu am avut niciun fel de problema pana in prezent si nu am scos-o din priza decat cat am facut curatenie generala in casa.Din pacate acum nu se prea mai gasesc (cel putin in orasul in care locuiesc eu).De asemenea, am si masina de spalat BOSCH si aspirator Siemens/Bosch.Ma intreb ce calitate mai au in prezent aceste marci vandute pe piata romaneasca si fabricate si asamblate in diferite tari.

    00
  52. Cateva remarci:
    1. Baietii astia de la Test Achats iau in considerare piata din vest, nicidecum cea estica, unde ajung toate ciurucurile, turcismele ordinare, produse cu materiale mult mai slabe. Aici ma refer la firmele gen Liebherr, Bosch, Siemens… care pt est produc unde e mai ieftin pe planeta si nici o piesa sau manopera nu are legatura cu ei.
    2. „Elvetienii” „DE TOP” de la Liebherr, sant de fapt germani, in Elvetia au doar birourile centrale, probabil sa poata fenta fiscul german. Cu ei mi-am luat eu TEAPA, vezi mai jos.
    3. Ikea la frigidere, iarasi mi se pare o gluma proasta, ei sant la origine taietori de paduri si bisnitari, vand produsele altora. Cum era si de asteptat, sant ultimii in top, cei care sting lumina… :))
    Si sa spun si despre Liebherr-ul meu NO-FROST (dar prost) „calitate germana” cate ceva (util mai ales pt cei ce casca gura la reclame). De vreo doi ani zace defect saracul frigider care la doua luni dupa ce a iesit din garantia de 4 ani, a inceput sa piarda agentul de racire. Chemasem pe cineva, i-a reincarcat instalatia, a mers mai putin de un an, apoi aceeasi problema, a pierdut agentul undeva prin spate in zona racitorului unde nu poti ajunge decat daca tai tot panoul din spate. O sa imi fac curaj candva sa ii tai spatele sa vad macar unde au sabotat „jucaria”, daca pot remedia defectul, daca nu la gunoi cu el. Si apropo de piese, nimic din el nu are ceva german. Compresorul e acelasi de pe majoritatea frigiderelor de clasa medie, nu mai tin minte marca si imi e lene sa il mai intorc. O alta problema o are la senzorul de temperatura din interior, cred ca e calibrat „pe genunchi”, daca il las la 3 grade, uneori imi ingheata fructele si legumele, rosiile se fac translucide si aproape bocna, bananele se innegresc. Daca mai spun si de bacteria ce zace in el de cand l-am cumparat si de care nu scap, o sa spuneti ca deja o ard aiurea si sant vreun frustrat care inventeaza povesti, dar tot va spun. :) Daca bag ceva perisabil si neambalat in el, chiar si legume, dupa cateva zile incep sa prinda mucegai, il spal cam la o saptamana si tot degeaba. mi-a mai ramas sa il scufund in hipoclor, poate asa se rezolva. :)
    La polul opus, ca exemplu va dau masina mea de spalat AEG luata la mana a doua, produsa pt olandezi, o am de prin 2003 nu i-am schimbat nimic! si inca ma slujeste cu credinta. Singurul „necaz” e ca daca ii dau stoarcere la 1500 de ture la bumbac, raman hainele lipite de tambur si groaznic de sifonate, dar aproape uscate.
    Ca regula generala, de cel putin 15 ani incoace se merge intens pe uzura planificata, nu se mai fabrica produse durabile, vor sa ia banii prostului de 10 ori pe acelasi lucru, de asta pompeaza bani in recame si ia fata prostului cu aspectul produsului. E valabil si la masini, va pot da exemple o gramada, dar nu e cazul. Sper ca nu i-am stricat buna dispozitie moderatorului cu comentariul meu critic sa imi stearga postul, asa cum avertizeaza jos in pagina.
    Sa fiti iubiti!

    00
  53. Am ajuns aici în 2019. Caut mașină de spălat, comentariile nu mă ajută. Toți au mașini de acum 40 de ani, care încă mai funcționează.

    00
  54. Am combina frigorifica Siemens si masina de spalat Miele. Ambele au aprox12 ani vechime.
    Sunt ca in prima zi ;nicio problema cu ele.

    Da, Miele costa +5000 lei(3000 lei este variante entry level) dar…zero probleme. E silentioasa, e…altceva fata de oricare alta masina.
    E ca diferenta de la Mercedes la Logan. Cine isi permite, recomand. Nu va regreta.

    00
  55. NOU
    #135

    Am o masina de spalat Samsung din anul 2018.modelul este nou doar ce aparuse iar in anul 2020 så defectat så ars o placa de Baza sau ceva de genul Mia zis persona de LA servis grantia Era de 10 Ani pe motor in rest 24 de luni pe 3 Mai anul Asta a expirat garantia iar pe 5 Mai så stricat nu recomand de nici Un fel Firma Samsung LA masinile de spalat foarte proaste.

    00
    • Confirm. Masina spalat rufe Samsung eco buble slim, luata cu 1000-1100 lei la promotie. Dupa 3,5 ani s-a stricat placa, cost 900 Lei. Cine o mai repara?! (desi arata ca noua)

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube