Cele două Românii: Piața Floreasca

Ieri, după ce m-am întâlnit cu cineva prin zona Ștefan Cel Mare și am mai râs o dată de filajul discret, dar ușor de reperat, mai ales când era singura mașină care se ținea după mine de la Galați, al serviciilor, pe la 12.30 am ajuns la Rue de Pain, ceva patiserie cu terasă, unde la oara aia protipendada locală servea masa de prânz. Localul full. Cele două din jurul lui la fel. Puțin mai încolo, la Vaca Muuu, unde un hamburger e fix 52 de lei, mai erau locuri. Până pe la vreo 4, cât am stat pe acolo, localurile din zonă nu au dus lipsă de clienți, deși o apă varia între 7 și 10 lei și o cafea era 14 lei.

După colț, în dreptul pieței Floreasca, 2 oameni fără adăpost dormeau la umbră, pe asfalt, iar alți doi cerșeau bani și chiștoace.

Și mai e o chestie. Periodic, apăreau clienți în mașini din zona de jos a prețurilor. Și nu erau ca mine, un lache flaușat invitat acolo de un tip cu bani să vorbească un business, ci oameni cu Matiz sau Logan care se întâlneau la Rue de Pain să ia masa sau să bea o cafea de 14 lei. Ceea ce confirmă unele scenarii economice de prin birourile corporațiilor și băncilor.

ali-baba

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Halatu, halatu cat e halatu? o sa bagi paranoia in toti acum !

    00
  2. Si acum vin cu genul ala de comentariu de troll care „is missing the point”: preturilea alea nu sunt enorme, avand in vedere ca probabil e vorba de hamburger la farfurie (mare, servit cu sos si garnitura) si ca 250 g = gramajul carnii din burger. In plus, la 52 RON e „Angus Burger”, deci se presupune ca vei primi carne de Black Angus (care nu stiu sincer de ce ar fi superioara, avand in vedere ca rasele Angus au fost crescute pentru carne, cu problemele aferente unei astfel de selectii).

    00
    • 52 lei pentru un burger e enorm. Punct.

      Si hai sa nu ne mai mintim cu angus rahat. Nu exista asa ceva in burgeru ala. Probabil e vita de-a noastra tinuta o saptamana in baitz si o vand ca si cum ar fi angus.

      Rar gasesti in Romania Angus. O bucata cat palma costa cateva sute de RON la un restaurant bun.

      00
    • sunt crescatori de vaci din rasa Angus si in Romanica. plus ca nu mai este asa o megararitate sa gasesti prin diverse magazine mai rasarite bunatati din astea. Daca zicea ca e Kobe, da acolo e o discutie. dar chiar si asa, cineva care e pasionat de macaruri mai bune poate sa faca diferenta.
      iar pretul e chiar o chestie de cat vrea ala de vinde sa puna. daca exista clienti care platesc inseamna ca e ok.

      @vali banuiesc ca nu te-ai dus si tu cu o portie de cartofi prajiti si un cico la baietii de galati sa nu crape de foame in masina ????

      00
  3. Ce te face să crezi că erau „serviciile”? Poate erau niște „prieteni” care doreau să fie la curent cu ceea ce nu publici pe Twitter/ Facebook.

    00
  4. De ce te—ar urmari bre pe tine serviciile basiste :-)

    00
  5. @Vali: …”protipendada locală servea masa de prânz”, adică serveau pe la mese sau cum? Parcă se spune: a lua masa.

    00
  6. A reusit cineva sa se tina dupa tine pana la Bucuresti? o.O

    00
  7. Cafeneaua aia e cred cel mai scump loc din zona. La Vacamuuu au si hamburgeri de 32 ron, cel 100% ANGUS e 52 ron. Si la VAcamuuu e multa lume pentru ca au meniu corporate la 17 ron.

    00
    • NOU
      #12

      Din pura curiozitate, cei care dau like aici chiar au mancat vreodata la Vaca Muuu? Sa zici ca e plin pentru ca e un meniu de 17 RON, trebuie ca n-ai fost niciodata in acel local seara. E plin pentru ca e bun, pentru ca e de bon ton, pentru ca ofera „altceva” decat ceea ce exista pe piata, pentru ca nu sunt suficiente restaurante de acest gen in Bucuresti etc. Si, da, si pentru ca mai de fite, pentru ca cei cu bani isi afiseaza statutul social pe acolo, pentru ca patronii sunt buni PRisti si cheama paparazzii de fiecare data cand apare pe la ei vreo pseudo-vedeta.

      Scuze, am avut prea mult timp liber, d-aia am comentat.

      00
    • GuestAutorul – pentru ca mananc la VACAMUUU de cam 2 ori pe saptamana.

      00
    • NOU
      #14

      Si ai tras concluzia ca e lume acolo pentru ca meniul de 17 lei? OK. Atunci lumineaza-ma, de ce e lume seara? Crede ca e tot meniul de 17 lei si da buluc? Sau pentru ca a mancat ieftin la pranz, vine sa mai ia o friptura si la pret de lux?

      PS. Am fost de vreo 10 ori pe acolo. Mai ales seara. Nici macar nu stiam de meniul de 17 lei. Acum ca stiu, o sa fie cantina mea preferata :-)

      00
    • daca tu ai impresia ca iti arati statutul social cand mananci o portie de cartofi prajiti cu 8 lei esti BALALAU

      00
    • NOU
      #16

      siecs, n-am suficient statut social ca sa pot interactiona cu tine. Noapte buna.

      00
    • da se pare ca imi pierd timpu explicand unui panglicar care crede ca e cineva daca manaca mai scump intr-o crasma

      00
  8. E, vezi, daca-ti luai Audi țâșpezece de ala de care te laudai (sau Subaru?), nu se mai tinea nimeni dupa tine. Asa cu renoul ala cu motorul farmat…

    00
  9. Pai de asta sunt mai mari salariile „la capitala”, ca e mai scumpa mancarea fata de provincie ;)

    00
    • Nu e neaparat mai scumpa, adica gasesti si mancare comparabila la pret cu provincia.
      Evident, stii proverbu ala cu „nu e prost cine cere, e prost cine da”. Si Bucurestiul e plin de specimene d-astea. :D

      00
  10. deci o pui de o afacere cu Fluture?

    00
  11. Dar dacă mergi pe jos, ai voie să vii la Rue du Pain? Sau mai rău, dacă ai Megane? :)

    00
  12. Servicii, filaj, chestii?
    Mai sa fie, ma uitai iar si iar in URL: nici vorba de zoso007.ro :)
    O fi caldura, o fi nitica paranoia, o fi fiscul neplatit de vreo buna bucata de vreme?

    00
  13. Daca s-au tinut de la Galati dupa tine e clar si ce culoare aveau serviciile.

    00
  14. 12 euro pentru un burger e cam la limita de sus si in Europa de vest, doar daca e extrem de bun/mare merita.

    00
  15. N-are cum sa fie de la servicii, pentru ca nu se face filaj cu o singura masina. De regula sunt 6, uneori mai multe.

    00
  16. Si-au luat numele pentru ca sunt prosti ca vaca si nu stiu sa puna spatiu dupa virgula?

    00
  17. „.. filajul discret, dar ușor de reperat ..”
    Aveau număr de Belgravistan, așa-i ?

    00
  18. Bine ca nu ai fost langa, la Divan. Acolo mai pune tara la cale socru lu’ Ponta!

    00
  19. Jason ‘zoso’ bourne ftw? Numai in filme e usor de reperat un filaj de servicii secrete, chiar si romanesti. Sau albaneze.

    00
  20. e 18,5 lei meniul la vaca muu, mananc des.

    La rue la supa zilei sambata si duminica dupa betie. E superba mancarea. Abia gasesti loc, adica intotdeauna merge unul din noi mai repede sa gaseasca masa.

    00
  21. In piata floreasca langa mega image sunt 2 servicii de catering foarte bune si ieftine . Deschid pe la 11 iar la o 13:00 deja nu mai au mancare decat poate salate . Oamenii incep dimineata gatesc totul fresh si peste cateva ore vand tot si apoi inchid pe la un 14:00 .

    00
  22. Po, Ender: De acord cu voi, dar este vorba despre un singur burger din meniu, nu despre singurul burger din meniu (restul erau in jurul preturilor de la asa-zisele „stake house”-uri – a se vedea si preturile destul de mari din Hard Rock Cafe). Ma rog, observatia era legata de preturi in general, ca n-am idee exact ce-ti pun oamenii in farfurie. La ce minuni am vazut in unele localuri de gen, chiar si 15 RON e mult.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube