eMAG au făcut un top al satelor de unde se comandă cel mai des produse la ei pe site. Sigur, nu își face nimeni iluzii că sunt țărani care stau pe net și cumpără online, sunt orășeni mutați la sat. Topul arată astfel:
- Dumbrăvița (Timiș)
- Blejoi (Prahova)
- Florești (Cluj)
- Valu lui Traian (Constanța)
- Șcheia (Suceava)
- Valea Lupului (Iași)
- Crevedia (Dâmbovița)
- Sântandrei (Bihor)
- Sângeorgiu de Mureș (Mureș)
- Bâscov (Argeș)
Sunt complet dezamăgit că Florești, cea mai lăudată comună din România, e pe locul trei. Sânpetru din Brașov e pe locul 15, deci practic nu contează.
Și dacă ne uităm pe top vedem și cine face majoritatea comenzilor: mamele care stau acasă cu copiii.
- Produse pentru copii
- Electrocasnice mari
- Electrocasnice mici
- Telefoane mobile
- Accesorii și servicii pentru telefoane
- Produse de bricolaj
- Jucării
- Produse de îngrijire personală
- Produse pentru casă
- Mobilă și saltele
Oameni care și-au construit case și le mobilează, mame care au timp să stea pe net, gospodine și alți șomeri.
Cei din Florești comanda cu adresa de livrare in Cluj (la birou) pentru că nu-i nimeni în zona când vine curierul… Deci nu-i foarte relevant topul
Asta se aplică pentru toate satele menționate, deci este irelevant ceea ce ai zis.
Aia din Floresti au mall in sat.
De fapt nu are nici o relevanță pentru nimic. Fix pix. Puteam sa trăiesc liniștit în continuare fara sa stiu topul asta, și nu o sa ma ajute vreodata cu ceva..
Topoare pe locul 6? Slaaab!
Bâscov? Ca argesean, te anunt ca sunt insultat. Indemn toti argesenii sa boicoteze acest asa-zis blogher, care nici macar nu stie sa scrie corect.
Nu e vina lui ci a sursei:
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/comertul-online-castiga-teren-in-mediul-rural-un-sfert-dintre-clientii-online-ai-emag-sunt-la-sate-comunele-cu-cel-mai-mare-numar-de-comenzi-17996480
E aplicatia automata de pus discritice, care da rateuri, ca si pe G4Media.
Incercati sa scapati pielea blogherului, las ca stiu eu.
Mai sunt si cei care stau in satele respective dar comanda de la birou cu livrarea tot la birou.
Sau comanda de la birou cu livrarea in sat (de exemplu frigidere).
Sunt cuprinsi in statistica asta?
O problema identificata de mine este ca satele astea pline de oraseni nu-s mai civilizate decat satele pline de tarani.
De ce orasenii, odata cu mutarea in floresti, se transforma in tarani, nu pot sa inteleg. In loc sa aduca civilizatia la sat, ei parca fac mai rau.
Daca nu dezvolti, ai comendat sa te aflii in treaba.
Te duci la sat, pui flori la drum si irigi curtea. Ziua satenii iti rup florile si noaptea iti fura instalatia de irigare. Politia nu are dovezi si nu poate face nimic. Daca il prinzi pe hot in curte si ii rupi picoarele, faci puscarie. Asa ca devii al nesimtit si satenii stiu sa stea departe de tine.
Daca-l prinzi pe hot în curte nu-i rupi picioarele, ci îl îmbeți și-l închizi în cotețul porcilor
asta e unul din paradoxurile romaniei.
taranii de la tara se muta la oras si se comporta, in mod natural, ca la tara.
taranii de la oras se muta la tara si se comporta, in mod natural, ca la tara.
Sa inteleg ca in Floresti se comanda la birou si in Dumbravita se comanda acasa, lol. Nu e asta. E diferenta ca Dumbravita a fost o comuna mica si s-au facut numai zone rezidentiale adaugate si cat de cat gandite pe cand Floresti a fost zona mare de tarani ce s-au trezit cu orasenii peste ei.
Cat de cat gandite? Adica SINGURA sosea de acces intre Dumbravita si Timisoara e un drum judetean care se blocheaza de iti vin draci e… normal? Ca drumurile pietruite printre boscheti si prostituate nu se pun.
care sate bre, acuși alea vor fi acaparate de metropolele vecine ca și cartiere, teoretic asta trebuia să se întâmple de ceva vreme dar deh birocrația plus împotrivirea primarilor de „sate” cum plm să-și piardă ei privilegiile.
iar despre oamenii care stau p-acolo … tipic mioritic, ăia 300-500mp ai fiecăruia trebuie să strălucească, nu contează că peste gard sunt gunoaie, mocirle, noroaie, mizerii, drumuri de mocirlă, bălți, buruieni etcetcetc.
romanistan, dulcele rahat turcesc
Stai sa vezi cum va arata topul celor mai vandute produse emag cand introduc astia si vibratoare de vanzare.
La Florești e ciudat cum deși s-a construit în câmp tot nu ai unde să parchezi, mai ales dacă nu ești de prin zonă și nu ai locul tău cumpărat. Ceea ce pare un început prost de oraș.
Nu lasa nimeni din terenul lui sa parcheze mașina. Mai bine cu ea-n drumul public de 4 m.
Păi și dacă nu lasă nimeni o să se circule doar cu elicopterele în curând. Nimeni nu lasă, tot mai multe mașini.
Țeapa asta a luat-o și cartierul Bună Ziua, unde s-au făcut zeci de blocuri și au o bandă pe sens, că îți ia o jumătate de oră să parcurgi o stradă de 2 km.
vezi că titlul tău induce in eroare „Cele mai bogate sate din România”
bogătia se măsoară in valoarea netă a averii, nu in topul satelor care comandă pe site-ul emag
bogatia se masoara in benzile functionale pentru biciclete si cosurile de gunoi, nu in limuzinele cu doua degete de noroi pe ele, parcate jumate in sant.
bogăţia e de fapt în suflet, nu ştiţi nimic
Valu Lui Traian? Nu sunt ăia așa meseri de și-au făcut pârtie cu teleschi? Sau o fi fost altă comună?
Mx
Scheia – Suceava, pe langa ca e practic un cartier de vile al municipiului, mai beneficiaza si de o „alocare” relativ neobisnuita a suprafetei (pe langa Scheia propriu-zisa cum o stim noi, tot de primaria aia apartine si Sf. Ilie, adica alt cartier de vile de langa SV). Plus zecile (sutele?) de firme (productie, comert, transport).
Dumbravita e cam la fel, practic un cartier al Timisorii.
Eugen,
https://www.google.ro/maps/@47.6406624,26.2347967,3a,75y,233.33h,87.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1skN39m-WTNZAWRnnG3Ay9Jg!2e0!7i13312!8i6656
de fapt locul de unde e facuta poza e in Suceava si lidl de peste drum e in Scheia. Aia care stau in zona habar n-au ca-si fac cumparaturile in alta localitate
Valea Lupului din Iasi nu prea e „sat”. E un fel de mini-zona de lux a Iasului.
Puteti vedea cu StreetView: numai vile.
Fara asfalt, la porumb, dar numai vile.
Nu prea e nici altceva decât un sat dacă nu ai utilități / infrastructură. Clasificarea nu se face după numărul de camere al caselor sau al limuzinelor parcate în noroi, în fața vilei.
Discutia este despre numarul de comenzi, despre „oameni cu bani”.
Ca „oamenii cu bani” stau la porumb, fara asfalt, e alta discutie.
Blejoi s-a dezvoltat in primul rand pentru ca Ploiesti-ul nu are „margine”, iar tot ce e construit acolo este pe terenurile ce tin de comuna: Ploiesti Shopping City, Carrefour, Auchan, Metro, Decathlon, Brico Depot, Mobel Auto (Skoda), Eurial (Peugeot) etc.
Cel mai bogat sat din Romania e Certeze.
Aia nu comanda pe e-mag ca inca nu au bagat Lamborghini in magazin.
Certeze e din anii 90-92 intre cele mai bogate localitati din romania; aia comanda la milano, paris, londra…nu la saracii de la emag…
aia fura , pardon comanda, direct de la producator
Certeze e plin de oameni cu un intelect dubios.
Certeze, Negresti-Oas si multe alte sate din zona – astia s-au pisat pe ele legi, inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Daca au vazut ca institutiile statului nu fac treaba (de exemplu primaria) si nu au asfaltat drumurile, au pus ei mana de la mana si si-au asfaltat singuri drumurile. Ca sa nu-si rupa Ferrari-urile si Lamborghini-urile cand se duc la o cafea in centru….
Ca sa stiti, astia de nu sunteti familiarizati cu zona Maramures – Satu Mare, nici Nicolae Ceausescu (comunistii) n-au reusit sa-i imblanzeasca pe astia, respectiv n-au reusit sa-i colectivizeze, acolo n-a existat niciodata colectiv!
Mai sunt printre ei (au fost) care si fura, dar putini, iar aia s-a intamplat mai ales imediat dupa 1989, majoritatea celor plecati in strainatate sa stiti ca lucreaza! Si de obicei fac muncile cele mai grele! Aia mai rasariti au deja firme pe afara.
Astia munceau de rupeau si pe timpul lui Ceausescu! Unde erau muncile mai grele in tara (la sapat de santuri, etc) acolo se duceau! Ca la munci din alea nu se inghesuia nimeni, nici pe vremea aia. Ei de atunci au inceput sa faca bani. Mergeau in toata tara, in toate orasele, la amenajari (parculete, flori, defrisari, etc), stateau cu lunile, apoi veneau acasa cu bani.
Sa nu fiu acuzat de ceva: nu fac parte dintre ei, insa, intamplator ii cunosc foarte bine, am avut tangente cu ei, le cunosc „istoria”.
La fel si aia din Maramures – sa ne amintim de celebra rezistenta din munti, de pe vremea comunismului! Cei mai „rebeli” dintre ei, au ales calea muntilor! Nu intamplator, cea mai inspaimantatoare inchisoare comunista s-a aflat in Maramures, la Sighetul Marmatiei, unde erau inchisi cei mai aprigi luptatori anticomunisti!
Asa ca, despre ce vorbim? Despre „cine comanda mai mult pe Emag”? ha, ha, haaa… Cautati pe Youtube, ca sunt filmulete… Eu unul am fost la fata locului, de mai multe ori, si pot sa va spun ca realitatea bate filmultele…
Casa unui taran din Certeze: https://www.youtube.com/watch?v=gUBT47zSxm4
Si cam asa-s majoritatea de prin zona aia, multe sunt si mai si… Taranul asta ce-l vedeti in clip e mai sarantoc, asaa… Aia cu bani multi au cel putin un Lambo in curte.
Nimeni din ilfov?
Deci a ramas tot SECTORUL AGRICOL(bold) Ilfov
Ce e ăla sector agricol?
Întreabă pe ceausescu
Eu nu sunt din Ilfov !
Valea Lupului (Iasi) Sat ?
acolo e plin de rezidentiale/vile si e la 3 minute de oras
Valul lui Traian nu e sat !
E comuna, formata din sate, printre care și cel capitala de comuna, Valea lui Traian. Asta-i organizarea in Romania. Csf.
Bizar, de ce le-o fi fost rusine sa puna Bucuresti pe locul 1?
Are miniștrii.
topul e făcut public în octombrie 2017, cu datele din 2016:
„Potrivit datelor MDRAP, cea mai bogată primărie de comună din România a fost Primăria Miroslava din judeţul Iaşi, cu venituri totale de 56,2 milioane de lei. Pe locul doi s-a aflat Chiajna, primăria care ocupa prima poziţie în 2014; anul trecut, Chiajna a avut venituri de 55 milioane lei. Potrivit execuţiei bugetare din 2015, Primăria Dragomireşti din judeţul Ilfov ocupă locul trei; urmează comuna Lumina din Constanţa, cu venituri totale în 2015 de 41,3 milioane de lei, Floreşti din Cluj, comuna Cumpăna din Constanţa, Ariceşti din Prahova, Valu lui Traian din Constanţa, Dumbrăviţa şi Giroc din Timiş.”
și eu care credeam că Ciugudul este cel mai bogat sat
Ne trebuie o lege de protectie a datelor mai buna si mai aspra
Ciorditorii vor zice „saru’ mana” pt datele eliberate de emag
Ciudata situatie in Arges..mai repede era Bradu in top in locul Bascov
Niciuna din localitatile de mai nu reprezinta satul romanesc. In realitate toate sunt cartiere rezidentiale ale marilor orase ce vor fuziona in urmatorii 5 -10 ani.
Topul asta ar trebui printat pe hartie moale si catifelata in 3 straturi si sa nu lipseasca din buda niciunei gospodarii autentice romanesti.
Fizic au fuzionat. Administrativ va fi doar daca vor locuitorii la referendumuri. Pe care întâi trebuie sa le vrea nu mai e ca la comuniști, să zică guvernul de cine tii.
Bricolajul e pe #6, si sa ziceti mersi ca e acolo ca fara blogul lu Vali nici macar nu era in top 10.
Coincidenta sau nu Ikea a anuntat astazi ca deschid urmatorul magazin la Dumbrăvița nicidecum la Brasov cum se astepta.
Da. Pt ca e bataie maaaare la Moemax, un fel de Ikea wannabe, doar ca le-au luat-o inainte.
Cand toti din zona urlam ca vrem Ikea (eu sunt din Arad), desteptii deschideau al doilea magazin in Bucuresti, pisandu-se cu jet pe cei din vest. Acum ca isi vad periclitate vanzarile si livrarile pe zona asta au decis sa faca si ei ceva.
La cum vine fan courieru in cluj si floresti … Nu e de mirare ca lumea incepe sa se fereasca de ei.
Aia din Floresti comanda de pe Amazon.
FRUNCEA https://adevarul.ro/locale/timisoara/povestea-colonistilor-maghiari-intemeiat-urma-125-ani-dumbravita-localitatea-traieste-mai-romania-1_57c43e555ab6550cb8323e14/index.html