Ce înseamnă extremismul (pentru unii)

Cred că trebuie să ne întrebăm ce înseamnă extremismul pentru oamenii cu mai puțină educație decât probleme. Că pentru unii e evident, măsuri habotnice, nedrepte, lagăre, judecăți sumare, execuții, dispariții, fenomenul Pitești, pogrom…

Dar pentru alții înseamnă “rezolvarea mai rapidă a problemelor de orice fel”.

Procese mai scurte, și pentru politicienii corupți, și pentru problemele pe care le au, reclamații rezolvate mai rapid, anchete mai rapide, drum mai scurt de la “o să facem” la “am făcut”.

Oamenii văd că în alte țări se poate. Exemplul meu favorit este cazul Fritzl, proces început pe 16, încheiat și 19. Ancheta a durat aproape un an pentru că era un caz nasol și monstruos.

Dar multe din procesele noastre nu sunt așa. Alt caz, Groparu versus Morar, au tras de proces 7 ani, când era un caz simplu, de maxim două înfățișări. Ați scris voi textul? Nu. A scris cineva plătit de voi textul? Nu. Bun, vinovat, amendă, următorul caz! Ce e de judecat 7 ani???!?!?!

Ăsta este extremismul pe care îl vor oamenii. Ți se fură bicicleta și poliția nu poate intra în casa hoțului, că nu are șapcă. Câini agresivi? Hai să interzicem rasa, că nu e nevoie de ea, sunt destule rase de pază care nu sunt așa de nenorocite. Polițist omoară doi oameni? Condamnare cu suspendare, că e stresat micuțul. Se vând droguri peste tot? Poliția nu știe. Se fac curse de mașini? Poliția nu știe. Se plimbă interlopii în mașini de 100K pe străzi? Poliția și ANAF nu știe și nu vede. Un nenorocit agresează fiicele noastre? Dar ce a făcut, e normal să ceară înapoi tot, poliția a venit la percheziții după o lună.

 

stop-war-extremism-terrifying-hands-silhouettes-studio

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

    • *Ghinion

      1015
    • Nici nu vreau sa ma gândesc prin fe trec oamenii care dau nas în nas cu justiția asta, sunt multe exemple din păcate. Eu nu înțeleg cum judecătorii aia pun capul pe perna seara, ma depășește.

      Comentariu apreciat.754
    • @Cristi ajuta gandul ca esti membru intr-o casta speciala de care nu te poti atinge ca justitia trebuie sa fie independenta inteles prost la noi ca trebuie lasata de capul ei, iar cei care nu fac parte din casta asta sunt niste gandaci. Tu ai mustrari de constiinta cand omori o musca sau un gandac ?

      Comentariu apreciat.584
    • După ce vezi ce face un porc umflat ca ăsta îți vine să te faci ateu. În cel mai bun caz.

      Indecis. Tu ce zici?274
    • ateu si piroman.

      Comentariu apreciat.283
    • @Cristi

      Nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec oamenii care dau nas în nas cu justiția asta, sunt multe exemple din păcate.

      Eu nu înțeleg cum judecătorii aia pun capul pe perna seara, mă depășește.

      Pun capul pe pernă normal, ușor, și se culcă liniștiți.
      Deoarece judecătorii știu că „oamenii care dau nas în nas cu justiția asta” nu le vor face nimic, nu au arme de foc cu gloanțe să nimic.
      Pentru că judecătorii știu că „oamenii [aceia]” nu vor veni la ușa vilelor lor, cu arme (de foc, albe…) să corecteze erorile justiției – de la arbitrul înseși până la făptuitorul scăpat.

      Uite – nici tu, nici noi, nu simțim nimic, citim știrile, și ne culcăm liniștiți.
      Nu ți s-a întâmplat ție [încă] și depersonalizarea e lesne.
      Dacă ți s-ar întâmpla ție, cum e: vrei să-ți faci justiție sau îți este frică de consecințele (închisoare, dosar penal… moarte?) pe baza imunităților castei judecătorești? Dacă nu-ți faci justiție, tu știind mai bine, atunci și arbitrul se culcă liniștit că „știi și tu bine cum stă treaba.”

      Deci? Deci…

      Comentariu apreciat.343
    • NOU
      #8

      Uite ca in sua unul a avut cohones sa isi faca singur dreptate: CEO-UL de la UnitedHealthcare a fost impuscat in strada.
      Daca asta s-ar intampla mai des nici un CEO n-ar mai avea curaj sa isi bata joc de angajatii lui sau de clientii lui, ca nu stie cand ii trage un nebun un glont in cap.

      Indecis. Tu ce zici?319
    • @mihai gorjanu – „Noroc ca nu avem arme ca la americani.”

      Conform legilor și regimului armelor și munițiilor din România procesul e cam așa:

      1. Curs pe linie de arme și muniții – durată 80 de ore – 1500-2000 de lei (în funcție de oraș și costul analizelor medicale – psihologic și clinic) – important să nu ai cazier;

      2. În urma absolvirii cursului poți obține permis de port-armă tip B, pentru arme cu potențial letal (atenție la termen!) cu proiectil din cauciuc – 2000-5000 lei / armă + 250 lei / 25 cartușe – ai dreptul la 2 arme de acest tip, 50 de cartușe în total – pentru armele astea ai drept de DEȚINERE, PORT (adică să-l iei cu tine peste tot pe unde legea nu interzice) și UZ;

      3. În baza permisului și a autorizațiilor necesare cumperi încă 3 arme cu aer comprimat – 500-1000 lei / armă;

      4. Ai deja 5 arme în permis, poți să aplici pentru statutul de colecționar (te poți alătura unei asociații de colecționari de arme, totul legal) – 500 de lei taxă la asociație;

      5. Pe baza statutului de colecționar poți să ai acces la arme de foc letale, cu glonț, în limita a 10 cartușe / calibru, pentru „apărarea colecției și/sau a domiciliului”; practic, ai acces acum la o plajă foarte largă de pistoale (HK 45 calibru .45 ACP, Glock 9 calibru 9×19), shotguns (Winchester calibru 12) și semi-automate (AKM românesc calibru 7.62) – costul poate fi undeva la 2500 – 7500 lei / armă + muniție;

      – Practic, cu niște bani, răbdare și abilitate de respectare a regimului armelor și munițiilor avem arme ca la americani, poate nu acces la atât de multă muniție. 40 de cartușe poate fi totuși suficient pentru nevoile fiecăruia.

      40
  1. wtf, doar pt ca isi cere postul inapoi ar trebui sa faca puscarie.wtff wtf.. anyway nimic anormal in coimanistan

    157
  2. Poveste reala, se intampla acum in Arges, exista deja articole prin presa, cunosc cazul pentru ca am rude de gradul 1 pagubite:
    O invatatoare se foloseste de documentele mai multor cadre didactice, comite fals in acte (inclusiv semnatura digitala, nu stiu cum se poate) si contracteaza credite multe la CAR-uri si IFN-uri pe numele acestor cadre didactice. Cand incep sa vina notificari de plata, pagubitii merg la politie si depun plangeri (sunt vreo 7-8 luni trecute de la plangeri). Politia spune: nu va faceti griji, am preluat cazul, cunoastem situatia, nu aveti ce sa patiti. Saptamana trecuta, bancile au inceput sa puna popriri pe conturile pagubitilor. Politia, tace. Invatatoarea (infractoarea) si-a recunoscut faptele, exista dovezi ( conversatii mesaje/whatsapp) depuse la dosar. Invatatoarea inca preda la acea scoala. Inspectoratul scolar stie de caz de mai bine de 8 luni.
    Intrebare pentru voi: cum convingi un pagubit din aceasta speta sa nu voteze acum cu orice extremist de pe buletinul de vot?
    Sa va vad! Eu am incercat, n-am reusit!

    Comentariu apreciat.1345
    • Mi-e teama ca se vor convinge singuri, mai ales daca invatatoarea se inscrie repede in POT.

      Comentariu apreciat.357
    • Sau votează cu CG, la fel.

      156
    • Poti sa le spui ca lui CG nu le pasa de situatia lor. De ce i ar pasa?

      217
    • Ii spui ca nici Georgescu nu e mai breaz ca restul si ca o sa faca un kkt in privinta asta.
      Mai mult de atat, daca e presedinte, o sa ne intoarcem inapoi 20 de ani dpdv economic.

      Indecis. Tu ce zici?2010
    • Norocul cucoanei ca aia bietii de ei sunt oameni normali, ca altfel deja ar trebui sa o deposedeze ei de bunurile de valoare luate de banii aia. Aia a recunoscut fapta ca stie ca sunt 0 consecincte pe toate planurile, nu va lua nici macar un bitch slap de la vreo colega. Bunu’ simt a lu’ peste

      30
  3. O „rezolvare” rapida nu e neaparat si buna. Adica da, la Groparu versus Morar au tras de timp 7 ani, dar macar au dat verdictul corect. Pe model nou, extremist, in 10 minute era inchis cazul si Groparu trebuia sa-si vanda casa ca sa plateasca despagubiri lui Morar, fiindca Morar e baiat bun, din gasca noastra.

    Comentariu apreciat.489
    • cum adica au dat verdictul corect daca s-a prescris?

      215
    • @None

      Prescriere Nevinovăție

      Nu este o rușine, chiar deloc-deloc, să folosim dicționarul (sau dicționare de specialitate, format fizic sau online) când nu știm, ori avem dubii asupra unui cuvânt.
      Profesorii tăi, părinții tăi, au fost răi dacă v-au înduplecat cu „rușinea/e rușinos”, demoralizându-vă inuman.

      Totodată, mai avem dicționare & mecanisme de asistență virtuale (traducere), unde vedem cum se compară un cuvânt sau termen, cu un altul echivalent, să pricepem mai bine ce înseamnă acel cuvânt sau termen.

      ––

      nevinovăție – persoana acuzată nu a comis fapta

      – Gigel a fost pronunțat nevinovat.
      – De ce?
      – Dovezile, mărturiile, cauzele nu l-au învinovățit pentru ceea ce era acuzat.

      prescrierea (modern) – fapta nu a fost infirmată, nici confirmată, din cauză că „data de expirare” a nelegiuirii din caz a trecut

      – Gigel e scăpat.
      – Nevinovat?
      – Nu
      – Vinovat?!
      – Nu – nelegiuirea din cazul lui Gigel, conform legii în vigoare, i-a trecut data de expirare („fapta a fost prescrisă”).
      – Cum așa?
      – Aproape toate nelegiuirile, conform legilor în vigoare, au o dată de expirare în care nu mai sunt considerate leziuni/răni/stări de daune active, a celor care l-au acuzat pe Gigel.
      Gigel scapă – nici vinovat și nici nevinovat – scapă din cauza unei doctrine (tehnicalități) judiciare, în care nu se mai ține cont de efectele/daunele despre care e acuzat că le-a comis sau că le-a afectat/influențat.
      – Da, dar… Cu toții l-am văzut & înregistrat pe Gigel că a violat-o pe fata aceea, apoi i-a dat în cap, omorând-o!?! Apoi, cum a intrat în mașină și i-a mai călcat pe alții, omorându-i?! Cum adică prescriere la așa ceva?!?

      Indecis. Tu ce zici?1928
    • Teodor, ma iau spumele sa mor, a întrebat omul o chestie care vorba aia, nu e neapărat parte din cultura generală necesară vieții de zi cu zi și răspunsul începe cu „nu e o rușine să folosești dicționarul”. Dar aparent e o rușine să întrebi, sau cum? Oamenii ca tine l-au adus pe Georgescu. Și a-propos. prescrierea e o noțiune esențială de drept prezentă încă din Grecia antică, nu e o „doctrină” (mai vizităm și noi dicționarul ăla, că nu e o rușine, aparent) și nici o „tehnicalitate”. fml.

      Indecis. Tu ce zici?2911
    • A, și nici violul nici crima nu se prescriu, btw. Demagog de doi bani ce ești.

      Comentariu apreciat.315
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 444
    • Tudorele, vezi că ți se ridică mâna în sus cu palma dreaptă și te dai de gol. Dacă gigel a violat o fată, nu se prescrie. Dacă gigel a omorât un om, nu se prescrie. Și ghici ce, nici ce ai tu nu se prescrie. Și nici nu te pricepi să deghizezi. Pupături.

      Comentariu apreciat.283
    • @Andrei

      A bun, nici „toreador” nu ne descurcăm cu dicționarul.

      Vrei să discuți prescriere tehnică, imunitate tehnică?

      DSSiștii, DIEiștii. PCRiștii.
      1989. Mineriadele. Dosarul Revoluției , dosarele torționarilor, informatorilor & ofiterilor.
      Judecățile ad-hoc imediat după revoluție, de instaurare a imunității tehnice, „o persoană nu poate fi acuzată/trimisă în instanță de aceeași faptă”, pentru toți securiștii & șefii lor.
      Imunitate tehnică.
      Prescriere tehnică.

      Vrei deghizări și să spui tu ce e & nu e prescriere tehnică, imunitate tehnică? Cu grecii tăi antici?

      Te pupă Nicu.

      515
    • Bun, ca să nu lăsăm asta să fie doar un shouting match, nu m-am rușinat (hehe) și am căutat care e raționalul din spatele introducerii „doctrinei” de prescriere în drept. Global, că să nu vă imaginați că asta e cumva o invenție sau inovație românească. Toate statele cu sistem juridic netotalitar au prevederi similare. Mă rog, cred, n-am stat să le verific pe toate. Listele care-s ușor de găsit se referă la proceduri civile, deci poate e ușor mai complicat cu alea penale, nush. A, nu-s un avocat. Poate se exprimă vreunul? Anyways, links la final.

      Dar înapoi la subiect. De ce?

      Majoritatea materialelor pe care le-am citit se referă la 3 motive principale:
      1 Efemeritatea dovezilor. Hârtiile se pierd, amintirile se duc, martorii mor. Nu e corect să pui pe cineva să se apere pentru ceva ce TEORETIC (pentru că prezumpția de nevinovăție) a făcut acum 60 de ani, că vezi, acuzarea deodată a găsit niște dovezi. Îi reduci șansele la apărare.

      2 Nevoia de finalitate. Nu poți să stai 40 de ani într-un proces, din termen în termen. Poate fi foarte ușor folosit ca armă sau hărțuire de un sistem sau un grup care vrea asta.

      3 Celeritatea justiției. Practic, îi forțează să-și facă treaba. Ca să n-o frece și să ai proces pe rol cu prima audiere peste 8 ani și în timpul ăsta viața ta e futută că ești acuzat de whatever dar judecatoru ia bine mersi salariu.

      O NOTĂ FOARTE IMPORTANTĂ:
      Prescrierea NU SE APLICĂ UNIVERSAL. Există numeroase fapte FĂRĂ PRESCRIERE, depinzând de țară, dar cam în general. Crimă. Viol. Crime împotriva umanității (vezi paznicii de lagăr nazist). Altele. De la jurisdicție la jurisdicție.

      https://e-justice.europa.eu/279/EN/time_limits_on_procedures

      https://www.dlapiperintelligence.com/litigation/insight/index.html?t=02-limitation

      146
    • Nicu / Toreador. Îmi pare rău că m-am luat de numele tău a fost un gest meschin și pentru el îmi cer scuze. Cu restul sunt ok.

      74
    • @Toreador: Habar n-aveam ca s-a prescris, eu tineam minte ca i s-a dat dreptate lui Groparu. Cat despre dictionare, las-o mai moale, ca deja e a doua oara astazi cand scrii „insesi” in loc de „insasi”.

      93
  4. Subscriu in totalitate. Asta plus faza ca daca iesi ca om politic si zici ” bah ar fi trebuit sa facem scandal la Bruxelles pe faza cu Schengenul, am indeplinit toate conditiile tehnic vorbind, si tot ne-au taraganat austriecii ca asa a vrut pl lor”.
    Ai zis asta, gata esti suveranist si esti bagat in aceeasi oala cu dementi ca Georgescu. Ca nu poti sa ceri coloana vertebrala de la un om politic roman, pt unii singurele variante care pot exista sunt binare: ori esti lache pro-european care zice multumim sefu cand isi bat unii joc de noi, ori esti vanzator pro-rus.

    Indecis. Tu ce zici?1919
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 850
  6. Eu mă chinui de mai bine de 20 de ani cu un proces cu căpcăunii de la ANRP, iar acum mă trezesc că trebuie să fac succesiunea de la … țineți-vă bine … străbunicii materni la bunicii materni. Pe mine unul mă ia cu capul…
    Cu toate astea, însă, nimic și nimeni nu mă va convinge să-mi dau votul unuia care vrea să ne facă pachet criminalilor de ruși.

    Comentariu apreciat.427
    • Îți dau un avocat care face ca dosarul tau sa fie rezolvat rapid ? Dar ia 50% din valoarea despăgubirilor. Că na , trebuie unși șefi de la ANRP și judecători.
      Așa au luat Gigi Becali (prin nepoți), Baselu (prin Udrea) și altii , dosare de zeci de milioane de euro.
      Romanika.

      98
    • Car,lasa delirul.Intre 30 si 50 la suta e comisionul pe care il iau toate firmele de avocatura care lucreaza i spete de genul asta.Se numeste comision de succes.Si il iau pentru ca ei fac cheltuielile.Oierul si Betivu au facut falsuri,Herr si cu mine vorbim de retrocedari pe bune.

      151
  7. Procese mai scurte, și pentru politicienii corupți, și pentru problemele pe care le au, reclamații rezolvate mai rapid, anchete mai rapide, drum mai scurt de la “o să facem” la “am făcut”.

    Ăsta este extremismul pe care îl vor oamenii.

    Bulă e disperat să le dea oamenilor în cap.
    Bulă are fantezii să le dea oamenilor în cap.
    Bulă nu-i scoate din morți și blesteme.
    Bulă votează pentru extremiști.
    Bulă speră la… la ceva.

    ~ se rupe firul ~

    Oamenii disperați & extremiști nu așteaptă după aprobare politică.
    Oamenii disperați & extremiști sar cordonul de securiști, aleargă până la mașină și-i înfige cuțitul/toporul/lama drujbei în gâtul tovarășului.
    Mă scuzați, nu s-a întâmplat asta vreodată, numai înjurături tăcute, în minte.

    De ce Bulă are nevoie de acordul (de aprobare) să le dea oamenilor în cap?

    De ce Bulă votează cu securiști, cu comuniști, cu naziști, în loc să se apuce deja să le dea în cap oamenilor pe care îi urăște?

    De ce Bulă, înainte de toate, crede că ar nevoie de aliniament politic (prin vot, prin puci, prin orice altceva), înainte să dea în cap oamenilor?

    De ce Bulă simte nevoia de un tătuc, numai ca acel tătuc (în cel mai bun caz posibil), să îi dea voie să le dea oamenilor în cap (sau la canal, sau închisori politice…).
    Îi e frică de închisoare?
    Vrea să le dea în cap oamenilor fără să ajungă la beci?

    Bulă chiar crede că securistul „o să de-a voie” ca securiștii să fie omorâți?!?
    Bulă – care n-a omorât pe nimeni în viața sa??? Din cauza fricii de doamne doamne (care doamne?)? De amenzi? De închisoare? De moarte!?
    Bulă ăla votează extremiști?!

    Lașii cu înjurături & blesteme & acatiste, cărora le este frică absolută, că de moarte de om, de consecințe!?

    De ce are nevoie de legitimitate prin vot și nu omoară, direct, pe străzi, în birouri, în clădiri, în casele celor pe care îi învinuiește?

    De ce lașii, care votează cu extremiști, vor crede că își vor pierde lașitatea cu ăla la putere? Ce-și închipuie că se va întâmpla, că își vor descoperi curajul pe care nu-l au, printre blestemele legate de ața fricii absolute?

    Lașul vrea efecte & rezolvări de călău, laș care n-a omorât & n-a vânat nimic/pe nimeni în viața sa, da’ plătește parcarea contra cost fiindcă îi e frică de Garcea primarilor?
    Acel Bulă??!!??

    https://zoso.ro/jumatate-romanie-fost-mereu/#comment-2073770

    419
  8. bula si cu un matador erau 7n puscarie de maxima siguranta. inconjurata de 100 de garduri, ca era puscarie romaneasca.

    si se hotarasc sa evadeze. dupa ce sar 50 de garduri bula intreaba, matador, mai poti> da ba, hai. dupa 99 de garduri, bula intreaba, matador, mai poti? matador raspunde, nu ba, hai inapoi.

    112
  9. CG a declarat ca nu vor mai fi partide. Deci daca el castiga alegerile, oamenii vor iesi in strada peste tot, in ianuarie sa ne asteptam la legea martiala, dupa care haos.
    Un popor dezbinat nu va progresa niciodata.

    65
  10. din declaratiile celor de la anaf, bugetul de stat a cheltuit fondul de rezerva si nu mai poate obtine imprumuturi din cauza pericolului ce poate rezulta din turul 2. in caz de georgism, ce crestere negativa putem estima ca vor avea pensiile in ianuarie?

    611
  11. Sefu, vezi ca iar s-a stricat pixelul rosu si verde, da cu patratele. Ne pregatesti ceva pentru duminica, sa stim ce luam dupa ce dam cu stampila? :)

    07
  12. @Vali

    Știi care e următoarea problemă?

    The day after tomorrow.

    sau

    The morning after.

    Extremiștii nu vor dispărea, indiferent ce se întâmplă luni noaptea.

    Serviciile & securiștii care au regizat totul nu vor dispărea, după 1 ianuarie.

    Pesediștii & securistii care i-au cocoțat – ba pe dracnea, ba pe ponta, ba pe stănculescu, ba pe dâncu, ba pe ciolacu, ba pe simion, ba pe târziu, ba pe cioloș, ba pe savonea, ba pe magistrați etcetera – nu vor dispărea după alegerile ăstea, cum n-au dispărut de +30 de ani.

    Huliganii, interlopii, clanurile partidelor, nici ăia.

    Care pe care?
    Care pe care, @Vali?

    115
  13. Furtul, coruptia si nepotismul sunt extremism ?

    43
  14. Ce-i ba tara asta de oameni lipsiti de coaie?! Ala e dovedit omul rusilor, a facut nu stiu cate infractiuni dar ce sa vezi fix ca dronele alea care treceau dar noi nu aveam legi care sa ne permita sa le doboram nu faceam nimic nici acum nu se poate face nimic pana nu se termina turul 2, CCR in loc sa spuna „nu ai voie bai polițist vopsita, Parchet! constitutional umflati-l!” acum arunca pisica pe votantii spalati pe creieri sa nu-l voteze pe ala si sa voteze cum ar fi logic!!

    97
  15. Alegătorul n-ar trebui să fie chemat la vot ca să apere statul de drept, democrația sau apartenența țării la UE sau NATO. Avem instituții cu competențe în domeniile astea.
    Alegătorul nu ar trebui să fie chemat la vot ca să sancționeze opiniile proruse sau fasciste sau legionare ale unui candidat. Avem organe statale care se ocupă cu asta.
    Dar totuși suntem chemați la vot ca să salvăm și să penalizăm.

    242
  16. Vali, toreadorul ne troleaza sau a venit să se pișe in ciorba noastră și să ne fută creierii? Gen a băut Freige ceva tare sau e un georgian in misiune.

    76
  17. Eu as vrea sa vad urmatoarea poveste “extremista”.

    Luni, 9 decembrie 2025, ora 8:50, numitul C.G. asteapta linistit, impreuna cu sotia sa, doamna C.G. cursa Turkish Airlines spre Istanbul, cu destinatia finala Moscova. Desi cu o seara inainte a pierdut alegerile cu 45% in fata unei femei, stie ca odata ajuns la destinatia finala, recompensa v-a veni, sefii sai urmand sa il felicite pentru reusita, iar mai apoi sa devina un om LIBER.

    Nimic nu putea prevesti ce urmeaza sa se intample, cum isi bea linistit cafeaua si numara minutele pana la momentul in care va fi un om liber, un barbat inalt, insotit de o duzina de mascati, ii pune mana pe unar si ii spune “domnule G., astazi nu va veti sui in acest avion, va rog sa ma urmati”. In drum spre PG, unde urma sa i se prezinte acuzatiile, la radioul din DUBA urmeaza stirile, stiri care incep prin anuntatea unei operatiuni de destructurare a unui grup infractional organizat, format din neolegionari si persoane aflate in slujba unui actor “statal”.

    Domnul G. simte cum ii fuge pamantul de sub picioare, stia ca e parte a sistemului, ca nimic nu are sa i se intample, dar ce nu realizeaza el este ca, desi parti ale sistemului se razboiesc intre ele, ele nu se umilesc niciodata intre ele.

    Cateva luni mai tarziu, vine hotararea in prima instanta iar mai apoi, spre finalul verii definitiva.

    Orice asemanare cu persoane reale e pur intamplatoare.

    912
  18. Am in cercul extins al familiei o judecatoare.
    I-am spus o data ca 80% din activitatea ei as putea inlocui cu un script (nici macar LLM).
    A facut ochii cat cepele, dar nici nu m-a contrazis.

    44
  19. Sau.. fii atent.. pe majoritatea ii doare in p*la de tot ce-ai scris tu si pun botul ca „La NASA a doua limba e romana” sau ca „sunt 10000 de profesori universitari romani la cele mai importante centre universitare” si, cum e de asteptat, se formeaza o frustrare mare ca traim in saracie, suntem dependenti de banii altora, etc.. in timp ce tara are un „asemenea potential”. Pana la urma oricat e prost ai fi tot poti realiza ca nu se potriveste realitatea tangibila cu „10000 de profesori universitari romani”.

    Diferenta intre noi si „ceilalti” e ca noi alegem sa nu credem fantezia, pe cand ceilalti aleg sa creada in fantezie si atunci lumea tangibila si reala nu se potriveste cu asteptarile lor.

    https://www.youtube.com/watch?v=yr1YS9nsqEQ&t=165s

    Asta inseamna extremismul pentru unii. Dorinta de a transpune in lumea reala aceste aberatii. Si, bine-nteles, in cale ne stau „agenturile straine” in care am fost programati sa credem in ultimii 80 de ani.

    Si eu zic ca trebuie sa te gandesti daca nu cumva de cateori zici ca TikTok trebuie banat nu creezi de fapt creezi un nou votant a lui Georgica, fiindca reinvii aceasta tendinta de a crede ca altii se baga in treburile noastre. Si ar trebui si presa sa se gandeasca daca nu face fix acelasi lucru de cate ori spune ca alt stat de la rasarit a intervenit in alegerile noastre.

    Realitatea e ca NOI suntem cei cu alegerea in mana, noi punem stampila. E absurd ca dupa ani de zile in care se numarau si mortii, acum cand in sfarsit numaratoarea e printre cele mai corecte din lume si alegem noi cu mana noastra (am ales o porcarie, e drept) sa ne plangem ca altii ne-au facut-o. Asta nu face decat sa reimprospateze viziunea ca suntem mari, tari si destepti dar suntem victimele unor „agenturi straine”.

    53
    • The man has a point. Eu tot as susține limitarea tik-tok, dar din unghiul „daună socială” (la fel cum as susține limitarea păcănelelor, sau cum sunt și alte măsuri de ingerință a statului în libertatea individuală „în interesul public”). Dar Cosmin are dreptate, pericolul victimizării ne paște și pe noi.

      10
  20. În orice dictatură organele de forță – poliție, armată, procuratură – sunt obediente, favorizații puterii și au drepturi discreționare. Activitatea lor nu e concentrată pe rezolvarea micilor infracțiuni, care deranjează lumea. Dimpotrivă, acele mici infracțiuni sunt încurajate, fiindcă măresc frica populației și ajută la acceptarea ”autorității”.
    Interlopii nu au decât să pupe în fund puterea și își pot vedea liniștit de viață. Ba unii chiar vor fi ridicațați în funcții. Sau odraslele, rudele lor.
    Cazul Fritzl din Austria, sau unul mai recent cazul Pelicot din Franța, au fost rezolvate eficient, fiindcă acolo atât procurorii, cât și judecătorii sunt profesioniști. Fiindcă se respectă pricnipiul celerității proceselor. Nu poți amâna la nesfârșit o decizie.
    La noi polițiștii, procurorii și judecătorii ies la pensie la 45 de ani. Fix când ar fi cei mai experimentați, deci cel mai productivi. Tâmpenia asta trebuie să înceteze.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile