Ce îmi doresc pentru azi?

Îmi doresc ca românii să nu mai sară de cur în sus de fiecare dată când umorişti de alte naţii fac misto de România (aia cu south park e antică, s-a perimat celuloidul pe care a fost trasă, let it go!) şi să facă ceva pentru a fi mândru că e român. Ştiţi voi, chestii simple: să nu arunce hârtii pe jos, să vorbească frumos, să nu voteze cu năstase…

Ce aniversăm azi?

1862: Deschiderea primului Parlament unic al României la Bucureşti. Domnitorul Al.I.Cuza proclamă în mod solemn, în faţa Adunărilor Moldovei şi Ţării Româneşti, "Unirea definitivă a Principatelor", iar oraşul Bucureşti este proclamat capitala ţării.

1990: Prin Decretul–Lege nr. 40 al CFSN, se adopta Imnul de Stat al României – "Deşteaptă–te, Române" (versuri de Andrei Mureşanu, muzica Anton Pann)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. nu stiu daca pentru a fi mandru ca e roman, dar macar sa se vada echilibrat, cu bune si rele. caci nu suntem nici buricul pamantului, nici cei mai de rahat.

  dar mult mai jos decat altii de prin apropiere. ce vrei domne, nu tre sa stii multa istorie ca sa pricepi ca pe vremea cand unii faceau cultura, construiau temple, monumente, pictau si faceau poezie noi ne bateam cu maciucile si cu picioarele de porc in cap

  ce faceau grecii acum 2000 de ani?
  dar romanii?
  dar chinezii?
  dar noi?

  00
 2. 1859.
  si ziua bunicului meu, supravietuitor al lagarului de la pitesti.

  00
 3. Hai ca-ti spun eu ce fac romanii:
  Ieri ma plimbam pe-afara si cand deodata, la vreo 3m in fata mea, ii cade unei cucoane un ou in cap. Bineinteles ca era aruncat de la un balcon.
  Mai merg vreo 20min apoi zaresc doua “doamne” ce isi etalau potaile lor, asta insemnand un nenorocit de pichinez si un amarat de canish. Aia cu canishu catre cealalta: “eee, noi mai ramanem un picutz ca inca n-am facut pipi”. Apoi isi pune blestemata de javra sa se pise la un frigider de Coca-cola de la un chiosc. Nemaisuportand mizeria, m-am intors si i-am zis:
  “Asa, pune-l sa se pise de unde bea lumea suc, nesimtito!”. Nu a scos un cuvant, ca altfel faceam mai rau, si a plecat mai departe.
  Cam asta ne e tara. Le dau dreptate celor care fac misto de RO pentru ca o meritam din plin.

  00
 4. ntz …
  muzica George Ucenescu sau, după wikipedia, nici unul nici altul.

  00
 5. La multi ani , Romania! Desteapta-te odata!

  00
 6. Şi ziua lu’ Ariel. Se pune?

  00
 7. Da…, dar 1859 e “intaiul” ! Apoi…

  Prima improprietarire oficializata (statala) in Romania: a lu’ Cuza…(terenurile agricole…) !

  00
 8. Destul de amuzanta poanta cu Nastase, dar nu esti roman fiindca n-arunci hartii pe jos sau nu injuri. Ba din contra as putea spune, dar asta e alta poveste. Esti un om civilizat daca nu arunci hartii pe jos, nu un patriot.

  00
 9. Thumbs UP!

  00
 10. Lumea nu doar ar face misto de noi ci ne-ar si lauda, daca ar avea cu ce :)

  00
 11. vad ca intactul incepe o campanie pe tema asta

  00
 12. @Sandossu: Lumea ne mai si lauda. De exemplu, CNN Travel a inclus Castelul Bran in Top10 al celor mai frumoase castele din lume. Asta si pentru ca e bine prezentat pe Internet, in engleza si romana, cu toate informatiile necesare, de la istoric si colectii si pana la numere de telefon si pretul biletului de intrare.

  00
 13. unirea nu s-a facut in 1859?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Top articole

7 zile