Ce i-ai făcut? Nimic!

Ăsta e răspunsul invariabil când cineva îţi cere ajutorul în a repara computerul (sau orice altceva). Nimic. Nici măcar nu l-am atins! S-a stricat…singur. Şi după cinci minute de cotrobăit prin el găseşti siteurile porno, găseşti zâmbăretii de yahoo cu adware, găseşti codecpackurile cu spyware şi tot tacâmul. Dar nu i-am făcut nimic! Nimic!

Comunismul ne-a învăţat că nimeni nu e de vină. Se fură. Se munceste prost. Cine? Unii. Noi? Nu noi, persoanele de faţă se exclud. Cineva.

Comunismul ne-a învăţat că e ok să furăm de la stat sau de la patron. El are. Firma are. Are statul, dă-l naibii, ce dacă fur şi eu doi saci de ciment şi nişte ascuţitori? Ştiu firme unde se fură hârtia igienică. Femeia de serviciu o pune dimineaţa la 9, trec două ore, dispare.

Ne e frică de eşecuri. Ne e frică să recunoaştem că greşim. Nu sunt eu de vină. Dar tu eşti direct responsabil…Da, dar nu eu am greşit, ci Vasilică, subalternul meu. Da, dar tu trebuia să supervizezi. Ştiu, dar el a greşit. NU EU.

Noi, românii, suntem nişte suflete speriate. Vrem totul, dar nu suntem dispusi să luptăm pentru asta. Vrem înapoi tezaurul, dar n-avem curaj să îl cerem. Vrem succesul, dar nu vrem să încercăm să ajungem la el. E mai simplu să îi înjurăm pe ăia care fac succes. Aşa credem că se face. Eşti primul blogger? Eşti cel mai prost!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Acum te intreb si eu pe tine:Ce mama dracului ai facut?Ai un scor foarte bun in zelist.
  Te intreb asta pt ca inca nu am inteles ce ma ajuta sa cresc sau sa scad pt ca ma asteptam la o crestere si a fost taman pe dos.Da-mi si mie un sfat scurt pe blog.Multumesc anticipat si respect!

  00
 2. Nu comunismul ne-a invatat sa furam ci mai degraba cei 7 ani „romanesti” de acasa. Numai la noi parintii isi alinta admirativ copii de 4-5 ani spunand „uite ma’ ce hot e !” . Hotia si smecheria balcanica are radacini istorice vechi, de prin perioada fanariota.

  00
 3. Citesc de mult timp articolele tale,le citesc pentru ca sunt altfel dar in sfarsit ai scris si tu ceva cum trebuie.

  00
 4. Asta imi aminteste de :” Nu furati!!!Faceti concurenta statului!|

  00
 5. este o perceptie falsa ca numai Romanii fura si la ei fura din greu criza mondiala de exemplu, numai ca pe unii ii si mai prind cazul Madox etc
  Daca la noi in tara justitia va incepe sa mearga nici nu va mai conta cine este la putere …

  00
 6. Cunoastem, ca si noi ne uitam la Teo pe youtube.

  00
 7. Apropos de noul algoritm Zelist, presimt o invazie de „lepse” si o multitudine de citari in crucis intre blogeri. Nu stiu ce plus valoare aduce lucrul asta blogosferei.

  00
 8. Chestia cu furatul hartiei igienice se-ntampla si in compania la care prestez eu. Hartie igienica, sapun lichid, odorizante, orice. Si suntem invidiati de multi, pentru veniturile mult peste medie.

  00
 9. Si tu esti socialist ca nu mi-ai luat deloc apararea cand exact chestia asta le-o ziceam in ultimul mesaj socialistilor de pe cg.

  Capitalism inseamna obligatii morale, asta nu stiti voi.

  E a in contabilitate, activele sunt egale cu pasivul.

  00
 10. La noi se stie: cine e bun, e prost prin definitie !

  00
 11. Stii ce se intreaba un copil cand este mic ? Ce vrei sa faci ? Teapa mica sau teapa mare.
  Si cand creste, nu uita ce a invatat in copilarie.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile