ce este web3.0?

Web 3.0 is defined as the creation of high-quality content and services produced by gifted individuals using Web 2.0 technology as an enabling platform.

de la Calacanis

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. se cer cam multe de la trei.zero asta

  00
 2. Farts in the wind…

  00
 3. NOU
  #3

  Definitia CEO-ului Google mi se pare mai explicita si se vad deja „zorii noului veac”: Yahoo Pipes, Amazon API, plug-ins Facebook.

  00
 4. 🙂 zii lu’ Comanescu(ziaristu lu peste) care m-a tras de urechi cand el anunta harta 2.0 zi i-am zis ca e old news…
  (stupid guy)
  http://www.comanescu.ro/harta-web-20.html

  00
 5. Sau o alta parere, a lui Eric Schmidt, CEO al Google: „…at the Seoul Digital Forum he was asked to define Web 3.0 by an audience member. After first joking that Web 2.0 is „a marketing term”, Schmidt launched into a great definition of Web 3.0. He said that while Web 2.0 was based on Ajax, Web 3.0 will be „applications that are pieced together” – with the characteristics that the apps are relatively small, the data is in the cloud, the apps can run on any device (PC or mobile), the apps are very fast and very customizable, and are distributed virally (social networks, email, etc).” Opinia lui mi se pare mai plauzibila (sursa:

  00
 6. da, dar web30.ro e luat

 7. de un cartelar …

  00
 8. here we go again.

  00
 9. Web3.0 este „cross-linking” intre diferite platforme. Exemplu: Gigel are blog pe blogger si acolo va putea pune stiri de pe CNN, profilul de facebook+lista de prieteni, jocuri de pe un site de jocuri, lista blogurilor pe care le urmareste, videourile de pe trilulilu care-i plac etc

  Practic tot siteul va fi realizat din widgeturi… deja se intamplă.

  Personal as adauga ca distribuirea informatiei in acest fel, care pana la urma e o forma de viral marketing, va duce la minimizarea rolului copyrightului daca nu la extinctia sa!!

  Exemplu: un serial de pe Youtube inclus la Gigel pe blog, va putea fi vizionat de acesta oricand fara sa-l fi downloadat/furat, e la el dar nu e al lui… Oare a furat? NU!

  Web3.0 is going to be so beautifull!

  00
 10. Eu zic mai putine cuvinte si denumiri pompoase si mai multe fapte. In Romania toata lumea e „agentie” si toata lumea se asteapta ca dupa ce a citit 2 pdf-uri sa poata sa ia 2000 eur pe un site de prezentare. Mai avem mult de mers pana a avea un web, darmite un web x.0. Internetul nu se construieste din tunuri de o luna top trafic si reclame peste tot, daca se poate si in mijlocul posturilor.

  00
 11. Avand in vedere ca web 3.0 nu e inca un concept bine definit se accepta orice ineptie. Ati auzit cumva de Metaverse? Nu de alta, dar fenomenul e deja demarat. Am scris acum doua luni in go4it! despre treaba asta. Imaginati-va o „corcitura” intre Second Life si Google Earth. De altfel, din surse neoficiale, Google lanseaza pana la sfarsitul anului o lume virtuala pe platforma Google Earth. Geoweb anyone? Si da, e foarte tare…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.