Ce e de reţinut din toată harababura cu D.A.

Statul român e prost şi leneş.

Statul are toate informatiile despre mine, ca angajat, dar îi e lene să le centralizeze O(cel mai probabil sunt deja centralizate într-un singur loc, dar în două birouri diferite, şi pentru că se dau afară bugetari, nu mai are cine să plimbe hârtia de colo colo). Angajatorul deja raportează statului pe cine plăteşte şi cu ce sume, iar plătiţii pot fi identificaţi cu un CNP. Nu, nu e nevoie să completeze nimeni declaraţia de venit. Nu, nu e nevoie să se ducă nimeni cu nici o declaraţie nicăieri. Statul e leneş şi nu vrea să îşi facă treabă. Aşa că apelează la fututul timpului cetăţeanului, în loc să îl lase să muncească.

Citeam undeva că ministrul sănătăţii vrea să angajeze 5.000 persoane în spitale, dar nu poate că nu vrea Boc. Normal, nu sunt bani, nu ştiu de unde să îi ia, nu ştiu să fie eficienţi. Aşadar, a mai plăti impozite unui stat care oricum va da faliment e inutil.

Când locuiam în Oradea şi mi-am făcut operaţia de micşorare de penis (acum are doar 22cm, pentru curioase), aveam nevoie de o hârtie trimisă de la o agenţie de acolo la Bucureşti. Lucrurile s-au întâmplat aşa: madama de la agenţia din Oradea a băgat informaţiile în sistemul lor informatic, a scos o foaie la imprimantă, a semnat-o şi ştampilat-o, a băgat-o într-un plic şi a trimis-o la Bucureşti cu poşta. După două săptămâni, madama de la Bucureşti a deschis plicul, a băgat ce scria pe foaie în sistemul lor şi totul a fost în regulă. Dap.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. un amic de-al meu din liceu spunea mereu dupa ce se imbata si nu mai avea bani de bautura sa mergem in alt club si sa cerem de baut pentru ca „statul ne ajuta pe noi” ! :lol: :lol: :lol:

    00
  2. Tot tu spunea acum ceva vreme, in alt context, ca e bine si normal sa ne platim impozitele (cred ca era ceva cu imobiliarele parca, impozite pe apartamente). Ok, nu am nici o problema sa platesc impozite, dar statul de ce isi bate joc de banii aia? Fie ii fura, fie ii cheltuie aiurea, din cauza decidentilor incompetenti. Si in cazul asta, nu e mai bine sa trag eu statul in piept, decat sa ma traga el pe mine?
    Daca s-ar informatiza cu adevarat aparatul birocratic, cred ca i-ar creste eficienta cu multe sute la suta, dar in acelasi timp ar trebui sa dea afara multe mii de oameni (adica muistii aia care printeaza o hartie, o pun in plic si o trimit la Bucuresti, unde alti muisti o scot din plic si o introduc in calculator).

    00
  3. Right! In completare a se vedea si faza cu adeverinta de angajat ca sa dovedesti ca ai asigurare de sanatate. De parca angajatorii nu depun n’spe feluri de declaratii in fiecare luna la toate entitatile de rahat (pardon) care habar nu au cum sa gestioneze niste date. Alooo! S-a inventat calculatorul si bazele de date. Ieri m-am dus sa fac certificat de nastere pentru ala micu, cu hartia de la maternitate si copii dupa buletine si certificat de casatorie. Am intrebat-o pe tanti de la birou daca se verifica informatiile alea de pe hartii. Raspunsul a fost afirmativ. Se verifica si se fac si statistici. Va dati seama cati lucreaza ca sa bage date in calculator si sa le scrie apoi pe hartie si apoi inapoi in calculator si tot asa? Plus ca iti mai consuma si tie timpul cu plimbatul actelor. Normal era sa ma gaseasca la maternitate in baza de date si sa-mi trimita acasa certificatul. De fapt nici nu aveam nevoie de el pe hartie. Sa si-l tina acolo (in baza de date) si cand au de gand sa mi-l ceara sa-l vada ei pentru ei. Si asa il tin intr-un biblioraft in dulap. Hai ca am refulat frustrarile pe aici. 10x zoso!

    00
  4. NOU
    #4

    Cred ca ai uitat sa spui ceva referitor la incidentul Oradea: aproape sigur, madama care a scos foaia la imprimantă, a semnat-o si stamplat-o, apoi a băgat-o într-un plic şi a trimis-o la Bucureşti cu poşta.

    Pentru ca sistemul sa mearga asa cum ai fi vrut tu, era nevoie de o semnatura electronica calificata, dar cand vorbim de asta deja intram intr-o zona obscura pentru IT-ul bugetar.

    00
  5. Din experienta mea statul la nivel de colectare impozite inca mai traieste in epoca de piatra unde nu s-a auzit de internet de baze de date sau de formulare web.

    00
  6. Oh, ba nu, mai există și formulare web (dacă le cauți bine există pe ici pe colo). Însă nu prea vrei să afli cum arată sau dacă formularele astea folosesc măcar un https ceva…

    00
  7. Haide, bre, că e greu cu internețile astea. =)) Să nu mai spun că, no, țara are nevoie de dactilografe digitale care să scrie toată ziua la formulare. =))

    00
  8. „Statul roman e prost si lenes”… O completare: romanul e prost si lenes – majoritatea.

    00
  9. Să avem răbdare zic. De abia au descoperit CD-ul, Visual Basic și bazele de date (altele decât alea din FoxPro). În 10-15 ani ajungem noi și la internet.

    00
  10. Meeku, exista formulare web, ele trebuie printate, stampilate si depuse personal. desigur, nu la mizeria asta cu DDA, ci la altele

  11. NOU
    #13

    @gheorghita,locuiesc intr-o tara unde se foloseste ce zici tu, mi-au trebuit 30 de minute sa ma inscriu si sa cer id-ul respectiv , pe primul mail a fost eroare,pe al doilea nu a venit sms-ul,pe al treilea am primit ceva,dupa 10 zile a venit un plic ( sic) cu confirmarea ,intre timp renuntasem si asa a ramas ( probabil e confortabil sa stiu ca am chestia aia,chiar daca nu o folosesc)
    forumurile sunt pline de experiente asemanatoare

    00
  12. Rabdare moncher, statu inca lucreaza cu dischete.Ce naiba, ca nu au au trecut chiar atitia ani de la benzile perforate si felix (ala cu „v-am prins vrajitoarelor”)!

    00
  13. Sa tii certificatele de nastere doar in baze digitale… Ce gluma buna! Si daca pica astea, toata poplatia nu mai are identitate. Hai ca sunteti haiosi. Credeti ca totul e numai calculatoare si internet pe lumea asta. Deja sunteti pe „Virtual Life”.

    00
  14. Pentru asta era proiectul e-Romania, pentru baze de date la nivel national. Cu alte cuvinte totul era informatizat si nimeni nu mai trebuia sa stea la cozi.

    00
  15. @CC, compartiv cu „ia foc arhiva și dispar toate hârțoagele” ? Existe scenarii pentru disaster recovery. Până și companiile mici și mijlocii sunt în stare să-și facă backup la distanță pentru datele importante…

    00
  16. Ca sa nu mai stai la cozi e suficienta si o organizare buna. Cozi in romania sunt si la hypermarketuri, iar la companiile private care lucreaza cu publicul sunt cozi mai mari decat cele de la stat, daca faci comparatia la nr. de utilizatori. Nu vreau sa iau apararea „statului”, dar voi vreti „stat” eficient in Romania, care e poplata majoritar de romani si suedeji, si care a atractiva pentru cei de afara doar prin haosul din tara asta. Brand pentru Romania: The Twilight Zone.

    00
  17. Iau foc toate locuintele si dispar toate certificatele de nastere? V-am zis ca sunteti haiosi.

    00
  18. CC, ești prostuț sau doar te prefaci ? Una-i actul pe care-l ai asupra ta și alta-i arhiva de la evidența poplației. Hârtia aia pe care scrie „certificat de naștere” ar fi egală cu 0 dacă n-ar putea fi verificată într-o arhivă a statului. Got it ?

    00
  19. eu cred ca nu pricepe nimeni idea acestui post… e vorba de 22 cm nu de hartii si stat… 22 cm… :P

    00
  20. Pe langa subiect, dar tot de la prietenul nostru statul: azi si maine garda financiara face razie la magazinele online. Niste baieti sunt acum in vizita la mine si mai au cateva magazine pe lista pentru azi. Ma gandesc ca poate ajuta informatia asta pe cititorii tai.

    00
  21. acum completez niste formulare pentru statistica – le-am primit pe email. sunt format .doc – tabele ! trebuie sa le printez, sa le completez si sa le trimit scanate! inapoi! ei o sa la introduca apoi in sistemul lor informatic! si dupa aceea ma tot bat la cap ca de ce nu vreau sa le trimit o data.. va dati seama ca asa e gandit absolut tot sistemul din romania ?

    00
  22. Pai zoso, avem guvernarea pe care d-ta. ai dorit-o si promovat-o asiduu. Ca doar nu era sa dam tara pe mana „mogulilor”, nu ?? Asa ca …dupa cum zice maritul nostru presedinte …… ciocu’ mic gauuzarule !! Ca altfel se cam cheama ipocrizie.

    00
  23. CC n-ai vrea sa-ti faci un blog? Imi place cum scrii. :D

    00
  24. sau e o metoda prin care incearca sa descurajeze contractele pe drepturi de autor.. si atunci procesul pare logic. poate prea simplu.

    00
  25. Epic LOL @ CC

    00
  26. Nunu, sa nu aruncam cuvinte ca „statul”, ca nu statul a luat masura asta cretina, ci base prin mana lui boc, prietenii tai.

    00
  27. @Jinx, dude, te tog da-ti jos palaria cu folie din cap.

    00
  28. @dan – uau, acum vino si ia zaharelul asta, atat ai putut tu. E OK! :)

    00
  29. Ba @Jinx, uite ce e. Ideea e sa nu te pui cu prostii. Partea grea e sa-ti dai seama de prost dupa o minima analiza, fara preconceptii.

    De obicei suspectez repede de prostie orice individ care urla „mana lui Base”, urmat de „prietenii tai”. Dar ascult si nu judec pana nu cunosc. E civilizat asa.

    Dar amice, uite de ce esti prost sau dezinformat *si* prost. logica te-ar ajuta sa rumegi fara ajutor ca un singur om nu poate avea influenta cu aura de sfant negru pe care i-o dau anumite trusturi de interese pe care tu le crezi. Unu’ singur, ala, Base cum ii zici tu, nu e singur bre. Sunt multi. Si de toate orientarile politice. Si tu esti victima de doua ori. Ca-i crezi. Si ca esti prost.

    00
  30. @dan: jignesti, dar na, fiecare foloseste ce poate:) daca ai fi ascultat si nu ai fi judecat, asa cum pretinzi, ti-ai fi expus punctul de vedere nu referitor la mine, ci la subiect, sau mi-ai fi explicat de ce nu esti de acord cu ce am scris.

    Iar prezumptia superficiala ca toti credem ce ne spun altii , ca si cand suntem incapabili de a emite judecati proprii, dezvaluie lucruri in primul rand despre tine :)

    Eu inchei aici, iti doresc mai multa cumpatare.

    00
  31. Cel mai scurt , cel mai cuprinzator si cel mai corect comentariu la subiectul si predicatul mamii ei de viata in Romania ;-)

    00
  32. @Jinx, si pe tine te plateste mogulul miorlaitor pe drepturi de autor?

    00
  33. lol, din câte am înțeles de la contabilă, firma trebuie să declare la finanțe niște chestii lună de lună pe DISCHETĂ. Nu cd, DISCHETĂ..

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube