Caut un espressor de cafea

Care să nu aibă sistemul ăsta stupid de a pune cafea în cupa din mânerul ăla. Şi să fie pentru uz casnic, nu industrial. Eventual să se şi poată cumpăra din România.

Am vândut vechiul expresor Zelmer Piano ieri şi caut să îmi iau altceva. Până acum, ăsta e cel mai atractiv.

maner

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

106 comentarii

  1. Ăștia de la Lavazza au niște expresoare cu capsule care nu chestia aia pt. cafea:

    In general am vazut doar cu capsule care nu au jucaria aia. Poti arunca un ochi aici:

  2. sa nu`ti iei modelele alea de la krups ca sunt nasoale..oamenii se plang ca nu mai are gust cafeaua cu capsulele alea..
    sa nu mai zic de pretul capsulelor..

    00
  3. Capsulele sunt OK.

    Alea de la Lavazza erau ~120-140 lei / 60 daca-mi amintesc bine.

  4. Am gresit. Erau 100 bucati la pretul ala.

  5. Eu de ceva ani folosesc o masinarie de la Saeco – Odea. Destul de piperat pretul, dar face o cafea mortala (mai ales daca pui boabe bune…)
    Deci daca te-ai saturat de facut cafea la ‘lucru manual’ poti sa incerci asa ceva sau similar: https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss/277-3232718-0104333?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=saeco+odea+giro&x=0&y=0.
    Vad ca eMag, de ex., are niste Saeco pe site dar le zice ‘Saeco Philips’ – nu stiu care-i faza, daca Philips a cumparat Saeco sau ce.

    00
  6. Eu am primit recent un expresor Krups ( http://bogdananghelina.ro/robotelul-krups-dolce-gusto/ ) și trecând cu vederea faptul că nu poți folosi ce cafea/ciocolată/capucino vrei tu, e un aparat bun.

    Aici găsești prețul capsulelor: https://www.dolce-gusto.ro/arome iar într-o cutie din aceea sunt 16 capsule însă majoritatea băuturilor se prepară din 2 capsule.

    00
  7. nu iti lua prostie de aia cu capsule. Iti spun din proprie experienta ca o sa bei o zeama colorata cu o usoara aroma de plastic + cafea…

    00
  8. Sistemul de capsule costa 25 de lei 16 capsule. Parerea generala e ca capsulele sunt scumpe si nu stii exact ce e in ele. Sa presupunem ca iti ofera cineva un pachetel de cafea premium (ca se vand la pachetel – scumpe a dracu’) nu te poti bucura de el.
    Daca nu vrei sa te complici cu cupe, cum spuneai, iti poti lua un expresor care macina si arunca intr-o cuva interna singur cafeaua. Are cicluri de spalare si decalcifiere automate. Si daca esti fan Krups poti incerca https://www.emag.ro/espressoare/c sau chiar https://www.emag.ro/espressoare/c . Sunt semiprofesionale. Primul functioneaza si cu capsule daca esti curios.

    00
  9. Iti recomand Nespresso, orice aparat vrei, sper sa gasesti si pe la noi rezervele, arunca o privire aici:
    https://www.nespresso.com/uk/en/home
    Are si Radu un articol despre un magazin al lor https://www.nwradu.ro/2017/10/nespresso-cel-mai-misto-magazin-vazut-in-barcelona/

    Si daca te plictisesti de cafea, iti recomand cu incredere si un ceai https://www.special-t.com/prehome/

    00
  10. Expressoarele bune sunt cele full auto care iti macina cafeaua doar inainte de a prepara bautura.

    In niciun caz nu mi-as lua din cele cu capsule. Pe langa ca gustul lasa de dorit te si leaga doar de un singur producator care poate sa faca ce vrea pret/calitate.

    00
  11. Publicitate. Schimb canalul :)

    00
  12. Nu recomand cafeaua si expresoarele pe bază de capsulă.
    Mai buna e cafeaua de 1 leu din gara de la aparatele alea misterioase.
    Dacă tot faci o investiție ia-ți un expresor automatic cu rașnită că e soluția cea mai bună. E drept, costă un pic mai mult dar minim 3-4 ani nu ai probleme. Cafeaua boabe este cea mai sănătoasă și cea mai ieftină. Îți iei cateva pungi de un kilogram cand ai drum prin vest și rezolvi problema ieftin și efiicient.
    Uite ceva in genul Saeco Odea Go sau ceva asemănător din familia Saeco.

    00
  13. Nu-mi dau seama daca Zoso chiar cauta espressor sau e doar un articol reclama.

    E mult de spus pe marginea subiectului, din fericire Liviu Fratila a scris pe blogul lui foarte multe despre acest subiect pentru ca toata lumea sa-si faca o idee de ce inseamna o cafea adevarata. Toata lumea ar trebui sa citeasca posturile lui din categoria espresso : https://www.espressoman.ro/

    Eu mi-am luat un Gaggia Classic + rasnita ascaso + site nepresurizate + cafea boabe . E adevarat, exista un “learning curve” ca sa faci o cafea buna dar rezultatul merita efortul.

    Sau o presa franceza pentru cei mai comozi dintre noi ar fi iarasi o solutie buna.

    Succes!

    00
  14. NU iti recomand Dolce Gusto. Capsulele NU contin 100% cafea, vezi compozitia pe cutie.
    Poti incerca Nespresso vezi https://razvanbb.ro/cu-mainile-curate/ si sa iti cumperi capsule din Germania https://www.amazon.de/NESPRESSO-SORTIMENT-SONDERANGEBOT-KAPSLEN-PRÄSENTATIONSBOX/dp/B005SATVJS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1324361409&sr=8-2 .

    00
  15. eu am un sex machine d-ala de la krups si, dupa un an de folosinta pot sa spun asa: inca prefer cafeaua la ibric. pentru ca:
    1. desi foarte multe tipuri de capsule (3 tipuri de espresso, cu intensitati diferite, latte machiato – vreo 3 tipuri si alea, ciocolate calde, nesquicuri) cam toate au gust de ars, de cafea prajita prea mult. nu am dat de gustul plasticului inca. Am desfacut o capsula si am investigat putin continutul care nu mi s-a parut a fi 100% cafea (in cele de espresso)
    2. pretul este destul de marisor. intre 22 si 24 lei cutia de 16 cafele sau, in cazul celor cu lapte, de 8 cafele. (cate doua capsule pentru o cafea, una cafeaua si una laptele)
    3. presiunea e relativ mica, ma asteptam la ceva mai mult. e ok totusi pentru putina spuma.
    4. injectorul de apa/aburin capsula e foarte mic in diametru, cam cat un ac de siringa, motiv pentru care se infunda cam des. Gasesti in schimb, in pachet, un “dispozitiv” de desfundat: o sarmulita subtire pe care am pierdut-o din prima. Se inlocuieste cu succes cu o sarmulita de legat cablul la mouse/tastatura, care se decableaza in prealabil.
    Ca puncte pro:
    1. din trei miscari (bagi capsula, dai de parghie, scoti capsula) si in 40 sec ai o cafea de 150 ml. Max 200 ml, ca apoi e apa chioara.
    2. Intr-o ceasca transparenta, alea cu lapte ies placute ochiului, dai pe spate o musafira. Mai ales sa faci desenele alea in spuma, de se cracesc unii de “vai cat de frumos e”
    3. Vine cu un “cos de gunoi”, un scurgator. Nu poti arunca direct la cos capsulele pentru ca in timp se scurge zeama din ele. Le pui in scurgatorul ala si le arunci a doua zi. Apoi speli scurgatorul ca se-mpute zeama ramasa in el.

    Pe scurt: de efect e bun, culoarea rosie pe care o am eu se integreaza perfect in bucatarie, zici ca e din mdf :D E rapid si furnizeaza “o gustare” intre cafeaua de dimineata de la 7 si cafeaua de la pranz. Dar daca nu l-as mai avea m-as obisnui fara el in timp dar altul nu mi-as mai lua.

    00
  16. Nespresso. si o recomandare de sortiment: Arpeggio! Singurul inconvenient e ca nu au store in ro, deci ori comanzi online ori iti faci provizii cand ajungi pe la budapesta sau viena.
    Dar merita!

    00
  17. Zoso, incearca Tassimo de la Bosch. mult mai bun decat Krups. spor!

    00
  18. As vrea sa adaug ceva daca tot veni vorba de capsule – ce naiba va place la chimicalele alea cu aroma de plastic ma?
    Cafeaua ori o macini tu ori o macina expresoru`. Cafeaua facuta din capsule Krupps, Nespresso si altele nu o sa guste niciodata la fel de bine ca cea proaspat macinata.
    Dar, ma rog, de gustibus non disputare, aici or sa vina 100 sa comenteze pro si inca 100 contra.

    00
  19. @chrisu – ai baut nespresso?

    00
  20. Exista nişte săculeţi cu cafea (inclusiv Lavazza are), asemănători celor de ceai, insa rotunzi, care intra la fix în cupa aia, deci nu mai pui cafea cu tiripliciu’ ala. Preţul era un pic mai mare fata de cafeaua pusa cu linguriţa, însă mult mai acceptabil decât kk de dolce gusto dau echivalent.

    PS. Nu reuşesc sa postez de pe v. Mobilă

    00
  21. LOL ZOSO !!! Krups e o chinezarie ordinara care face un fel de pishat colorat, in nici un caz nu se cheama espresso lichidul ce iese din jucaria aia. Singurul espresso adevarat se face cu un aparat de genul asta
    Restul e cancan .

    00
  22. Eram hotarat sa profit de promotie si sa cumpar un Krups dar din ce citesc in comentarii cred ca o sa ma multumesc cu cafeaua buna bauta in oras.

    00
  23. Am primit un Bosh Tassimo luna trecuta. Cafeaua este de la Jacobs si imi place cum iese.

    Au o gramada de alte cobinatii de cafea sau ciocolata calda Vezi:

    00
  24. Nescafe Dolce Gusto am eu acasa, in Austria am dat 50€ pe aparat si pentru o cutie cu capsule platesc 4€. (inauntru sunt 8 bucati cafea).

    Gustul este chiar foarte bun, imi place. Dar exista si altele mai bune.

    Nespresso face cafeaua mult mai cremoasa daca iti place.

    00
  25. Daca iti doresti doar o cafea buna si nu alte prostii pline de chimicale atunci iti recomand Nespresso. Eu unul am un DeLonghi Essenza EN90GY si sunt foarte multumit de el (luat de la klient.ro – tot la ei gasesti si capsule de cafea). Iar depre capsule, cele de la Nespresso mi se par printre cele mai bune de pe piata la categoria asta de pret.

    00
  26. Prietene… iti recomand cu caldura sa-ti iei in continuare un expressor in care pui cafeaua in cupa. Asa se face expresso de cand s-a inventat, si inca nu s-a descoperit alta metoda mai buna. Chestia cu pastilele, padurile etc – este o mare vrajeala si extrem de scumpa, destinata in principiu celor carora le este lene sa-si faca un expresso ca lumea…

    Pe langa aceste aspecte, mai trebuie sa te uiti musai sa aiba pompa de presiune de min 10 bar ( 15 recomandabil). Cele ieftine in principiu nu au – se bazeaza pe presiunea pe care o face aburul de la apa incalzita. Acest lucru este importanta pentru aroma si pentru spuma.

    Avand toate acestea esti liber sa-ti iei ce cafea doresti ( iti recomand Illy, dar sunt si altele misto pentru expresso facute de Tcibo, Don Cafe etc).

    Daca postul asta e un teaser pentru vre-un aparat din asta cu capsule – sorry…
    Daca chiar vrei sa bei un expresso misto, atunci fa ce-ti zic si n-o sa-ti para rau…

    00
  27. @mihai: Am baut nespresso si in avion si la niscaiva restaurante.

    00
  28. De ce ai vandut Zelmer-ul? Te intreb pentru ca de curand mi-am luat exact modelul ala Piano si momentan sunt multumit, dar… la ce sa ma astept pe viitor de la el?

    00
  29. o placere reala:
    Saeco – RI9752/01 – Machine à expresso – ODEA

    00
  30. nu e o idee rea , desi cred ca e mai bine sa iei versiunea automata. mai dai ceva in plus, dar merita.

    00
  31. Chiar nu inteleg de ce nu recomanda lumea expresoarele pe baza de capsule???
    Eu am de 3 luni de la Bosch Tassimo, cu capsule Jacobs si face un cappucino si un latte machiato sublim, absolut sublim. Expresso simplu eu nu beau, dar cei pe care i-am servit au zis ca e identic ca cel dintr-o cafenea buna. Pe amazon am fazut ca se gasesc si capsule de la firme mai scumpe, care banuiesc ca sunt si mai misto. N-am comandat inca, dar urmeaza.
    Cele de la Krups mi se par ceva mai nasoale, am gustat la o prezentare prin supermarket.

    00
  32. Eu am Dolce Gusto si sunt foarte multumit de el, dar daca as avea posibilitatea l-as schimba imediat pe unul care se foloseste de cafea boabe pentru a-ti prepara cafeaua dorita. Nici nu exista terman de comparatie intre unul standard si unul de cafea boabe; bine, nici pretul nu se compara.

    00
  33. ce logica profunda. la banii aia nu poate fi ok:)))) de ce, nu mai curge apa in kktul ala care tine cafeaua? fucking snobs

    00
  34. Eu am varianta Piccolo de la Dolce Gusto si sunt foarte multumit. Este rapid, usor de folosit, gustul cafelei este satisfacator spre bun, nu se murdareste, a costat putin iar pretul/cafea mi se pare corect.
    Rezervorul de apa este mic si este mai tot timpul gol evitand astfel depunerile inestetice de calcar.

    00
  35. de ~2 ani folosesc Delonghi – Nespresso https://www.oncoffeemakers.com/images/coffee-maker-delonghi.jpg

    sunt multumit de el. singura problema e cand raman fara pastile si am de asteptat dupa altele…

    00
  36. deci dolce gusto nu. dar ăsta e bun? https://www.emag.ro/espressoare/c

  37. e ok esspresorul krups, singurul dezavantaj ar fi acela ca n-are temporizator de oprire a lichidului dupa ce se umple ceasca, trebuie sa stai cu ochii pe el ca sa nu dea pe dinafara; nici pastilele nu sunt prea scumpe, la hypermarket costa 21 lei cutia cu 16 pastile;
    un alt aparat misto este nespresso, de-i facea reclama clooney acum vreo 2-3 ani, se opreste singur iar pastila costa cam 1,6-1,7 lei

    00
  38. heh, chiar ieri am luat unul de-asta pentru cineva

    00
  39. Saeco, dar ceva mai mare, si care rasneste cafeaua direct cand o face avem noi la serviciu. Aici depinde foarte mult de cafeaua pe care i-o pui, insa de folosit e foarte usor si nici nu face mizerie, n-ai treaba cu pus cafea in capacel din ala.
    Eu tot prefer la gust cappucino la tassimo, probabil aromele artificiale ma omoara incet si sigur, dar macar e bun :)

    00
  40. @zoso, la banii aia nu are cum sa fie ok. in orice caz, cauta unul care sa macine si sa aiba functia de autocuratare.
    pe amazon am vazut niste modele de la Jura la oferta.

    00
  41. Mi-am luat eu Piccolo pe post de cadou de Craciun, insa l-am inaugurat aseara.

    Pe puncte:
    1. Daca esti bautor de cafea din aia “adevarata”, tare, aromata (cu alte cuvinte, cafegiu hard core) – nu e pentru tine. Colegei de apartament s-ar putea sa-i placa.
    2. Daca esti mai soft, e perfect, aromele sunt simpatice, gustul bun, seamana cu cele servite in oras.
    3. Trebuie sa stai cu ochii pe el sa nu curga prea multa apa; in general, pentru o cana normala de orice iti trebuie 2 capsule (tot de orice:P), fiecare pentru juma’ de cana, altfel iese cam diluat.
    4. La Piccolo rezervorul de apa e cam mic, ideal pentru o singura portie (probabil asta era si ideea). Presupun ca cel mare e mai potrivit pentru 2 persoane.

    00
  42. Am vazut ca o singura persoana a amintit de aparatele Jura. Mie mi se par foarte bune. Alimentarea se face direct cu boabe, foarte usor. Ai aici o lista cu modele – https://www.jura.com/en/homeproducts

    Poti sa alegi modelul care ti se potriveste.

    Preturile sunt mai mari …. dar daca vrei sa vezi daca intr-adevar merita diferenta, singurul loc din Brasov care stiu ca vinde cafea facuta cu un espressor Jura este in Selgros, la intrare, este un fast-food se numeste Pauza Mica.

    Cand sunt doar angajatele, ele spun ca nu au lapte sau ca nu merge functia de latte machiato sau cappucino, dar daca este si seful lor acolo iti face si sortimentele amintite mai sus.

    Sper ca iti este de folos informatia …

    00
  43. @arhi, nota 4, treci la ramat:)))

    10
  44. Ligia – o alegere foarte buna.
    Krups este o marca buna de esspresoare dar au facut o mare greseala atunci cand s-au asociat cu nescafe si au scos fasul asta de marketing… aia nu e cafea, e o zeama amara.

    00
  45. Espresso la capsule e ceva incomparabil cu unul facut din boabe proaspat rasnite. Ia-ti ceva gen Rancilio Silvia sau de la Gaggia, cu rasnita incorporata, preferabil tip burr grinder, ca sa poti schimba granulatia dupa gust. Pentru Gaggia vezi pe cafemagia.ro, Rancilio nu stiu daca vinde cineva in Romania. Vezi de ceva cam la 1800 de lei. E scump, dar merita.

    00
  46. Am avut asa ceva la birou. S-a defectat dupa vreo 6 luni (pierdea apa pe la supapa) de utilizare medie (3-5 cafele pe zi). Acum avem Tassimo (ala facut de Bosch). Sa vedem cat o rezista si asta. Per ansamblu pare mai desteptut (are cititor de cod de bare, pastilele de cafea / lapte / whatever au coduri de bare, stie exact cata apa, la ce temperatura si la ce presiune sa dozeze …).

    00
  47. @vasi: imi place, cineva spune “am acasa, mie imi place”, raspunsul “ca sa te convingi ca nu e bun, citeste un articol”. yep.

    @zoso: daca nu vrei sa manevrezi cafeaua si vrei ceva mic, singura alternativa sunt capsulele. Sigur ca e si varianta cu cafea boabe (gen Saeco de la Philips) dar daca Zelmer ti se parea mare, asta vor fi gargantuane.
    Variantele care se gasesc la noi sunt Senseo (Philips) sau Dolce (Nescafe). Krups-ul de acolo merge cu capsul Dolce/Nescafe.
    Eu am un Senseo si imi place cum iese cafeaua si celelalte nazbatii pe care le mai face, plus ca mi s-a parut mai compact decat Krups-urile pe care le-am vazut, nu ca as fi facut vreo cercetare.
    Dolce e cam 0.3 euro/capsula
    Senseo e cam 0.2 euro/capsula

    Dolce e la emag cum stii, Senseo e la klient.ro https://www.klient.ro/senseo/espressoare-philips-senseo/?gclid=CMOS_tGykK0CFUQMfAodtl1Fng)

    00
  48. @bogdan – expresorul cu rasnita incorporata e o frectie la piciorul din lemn.
    Nespresso e cafea rasnita proaspat, ambalata ermetic in capsule metalice, NU din plastic! Nu cred ca poti rasni acasa, cate 7/14g pe zi, la fel de bine ca in fabrica.

    00
  49. @Lucian, nu ai cu cine, stiu ei mai bine, ca au baut cacat din ala de senseo si automat nespresso miroase a plastic.
    De ce oare nu are Nespresso nici un shop in Ro? Pt ca suntem o tara de cocalari care “le stie” pe toate. Pai sa dea prostimea bani
    pe nespresso si sa nu-l poata plimba prin mall sa-i vada lumea lumea? Mai bine cu x5 fara casco sau cu aifonul pe prepay.

    00
  50. Mai usor cu link-urile catre blogul meu ca imi omorati serverul :))
    Serios vorbind, trebuie mai intai sa te gandesti in ce categorie de consumator te incadrezi, ce vrei sa obtii si la ce calitate.
    – Pe capsule obtii cel mai scump si mai infect espresso dar rapid si curat (sistemul e perfect pentru gusterii botanisti si pentru damele cu figuri in cap de pe blogurile feminine de rahat).
    – La un superautomat de nspemii de euro obtii o calitate medie a espresso-ului dintr-o cauza tehnica simpla – mecanica extragerii unui astfel de espresso http://www.youtube.com/watch?v=q6-BPQLOafo&feature=related nu poate fi reprodusa inca in mod automat, MAI ALES pentru ca acea curgere spectaculoasa si cremoasa (timp de 25 de secunde) se obtine datorita gradului de macinare, deci setand manual o rasnita buna. Ori la fel cum un robot japonez performant nu poate satisface o femeie nici un superautomat nu poate face un ESPRESSO, pentru ca e o chestie de fine tuning, pe care doar omul o poate realiza. Desi suntem in 2012 de acum…e ciudat intr-adevar! In plus, daca ti s-a stricat si ai iesit din garantie, costurile de reparatie sunt imense. Oricum, e mai ok decat cele pe capsule pentru ca nu depinzi de un monopol, putand folosi orice boabe doresti.
    – si la final, varianta cea mai buna – espressor semiautomat (gen Zelmerul tau) + rasnita. Daca vrei sa bei cam ce vedeai in clipul de mai sus ai nevoie obligatoriu de o rasnita, care astazi nu mai arata ca pe vremea bunicii. Fara rasnita obtii ceva la calitatea unui superautomat, adica un shot mediu. Dar daca iti doresti cu adevarat sa bei acasa un espresso mai bun decat in aproape orice bar din tara, foloseste cafea proaspata (de la prajitoriile recomandate aici – https://zoso.ro/ce-cafea-recomandati/ ), un semiautomat de incredere si o rasnita. Minimul de investitie este cam 300E. Ia uite ce simpla e toata rutina – http://www.youtube.com/watch?v=UK3N0gRRl18&feature=related
    Informativ, Krups, DeLonghi, Ufesa, Singer, Zelmer, Rowenta, Bosch nu sunt marci in espresso ci doar profitori si imitatori. Daca vrei un espressor casnic de o viata mergi pe Gaggia, Lelit, Isomac, Rancilio, Pavoni etc. Semiautomatele Phillips-Saeco sunt destul de fragile si de prost construite, pentru ca pe segmentul acesta Phillips are Gaggia ca varf de lance si nu vrea sa-si canibalizeze brand-urile.
    Acum ai o imagine mai clara probabil si poti sa-ti dai seama unde te incadrezi ca si consumator si ce iti doresti sa bei.

    10
  51. Poate ca este ceva mai mare pentru gusturile tale dar sfatul meu este

    00
  52. Il am, e bun si il recomand !

    00
  53. @liviu fratila: ti-ai gasit sa iti faci reclama la mizeria ta de asa-zis blog pe spatele lui zoso. crezi ca suntem toti la fel de prosti ca tine? Te rugam sa ne lasi cu sfaturile tale copy-paste de pe youtube, guru- curu al cafelei!

    00
  54. @mihai: esti idiot. du-te si bea-ti linistit namolul la capsule, poate iti trece cheful de postat tampenii.

    00
  55. @bogdan aka – caca liviu aka guru – curu, mai alti multe clone de pe care spamezi?

    00
  56. @liviu fratila: Ai uitat sa precizezi ca ar trebui o rasnita tip burr grinder (“moara”), care scoate granulatie constanta, spre deosebire de rasnitele obisnuite, cu cutit. E inutil sa-ti iei un espressor bun daca nu e cafeaua rasnita cum trebuie.
    @lucian: Yep, Nespresso e cafea proaspat rasnita, ambalata ermetic :) la fel ca toate cafelele macinate gen Jacobs: tot proaspat rasnite, tot ambalate in vid, cu termen de garantie de doi ani, interval in care sunt la fel de proaspete ca la iesirea din prajitorie, nu? Du-te de te culca!

    00
  57. @mihai: idiot irecuperabil

    00
  58. @bogdan si fratila – sunteti nervosi pt ca beti porcarii, pe care culmea mai dati si multi bani, parca sunteti 2 fani de android pt care ios e de cacat ca merge brici si e user friendly.
    mai un pic o sa ne ziceti ca espresso se face doar din boabe macinate intre pietre de moara si prajite la foc de frunze de babanier…
    eu zic sa beti o cafea buna si sa va calmati.

    00
  59. Eu am DeLonghi.. l-am luat din metro, am dat ~11 mil pe el.
    Si-a luat si fratimi-o la fel.

    Cafea boabe odata la nush cat timp si gata.. !

    00
  60. @bogdan – trebuie sa te mai relaxezi putin. Personal am avut/am mai multe expresoare. Am acum expresor + rasnita + cafea boabe si mai am si expresor cu capsule nespresso.
    Acum, pentru cei care beau strict espresso de 30/60 ml produs din 7/14g de cafea FARA lapte,frisca sau alte siropuri, cea mai buna varianta este cea facuta la expresorul clasic cu cafea proaspat rasnita.
    Restul de 90% care combina cafeau cu lapte,frisca, siropuri etc nu vor putea face diferenta intre un capucino facut la nespresso si unul facut la expresor clasic

    00
  61. Toti stiu tot.
    Asta e ce trebuie .
    .

    00
  62. asta pe care l-ai vazut ii cel mai bun pentru acasa.

    00
  63. @lucian: scuze. indivizi de genul astuia de mai sus, care se apuca sa injure din senin, ma enerveaza ingrozitor. mai ales ca n-am nicio legatura cu liviu fratila. anyway, inca o data scuze.

    00
  64. Mihai, faci parte exact din categoria de hateri carora le ura zoso sanatate – https://mobile.twitter.com/!/zoso/status/149064592423796737
    Eu nu am avut decat un comentariu si atat! Sper, destul de elocvent. Daca tu ai alta parere si nu te ascunzi ca o pi$d@ dupa un ID anonim, ai datele mele de contact pe blog si putem clarifica ce nu intelegi legat de arta espresso & latte. Insa cel mai simplu e sa vii pe forum, unde putem discuta deschis cu toti pasionatii de fenomen – http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=311825&st=1764 Eu scriu din pasiune despre lucruri neabordate frontal niciodata in blogosfera din RO, deci nu ma intereseaza publicitatea. Castig si traiesc din cu totul altceva!
    Arta espresso & latte e prea frumoasa ca sa o murdarim cu opinii nedocumentate, cu E-uri in capsula sau cafele si aparate inferioare marketizate excesiv.

    Bogdan, evident ca la o rasnita mai rasarita ma refeream, nu la cea clasica cu lama :)

    Lucian are dreptate. Daca nu te intereseaza calitatea si nu crezi ca vei face diferenta vreodata intre un espresso/capuccino de calitate si unul produs din prafuri, atunci poti alege orice. Mai adug eu totusi partea finanicara, pentru ca pe termen lung sistemul pe capsule e foarte scump, repet, fara a oferi calitate in schimb, ci doar rapiditate, curatenie, simplitate si design!

    00
  65. uppsss…am uitat sa te intreb,ai 380 instalat in casa ?

    00
  66. De ce plm ar da cineva 5 milioane pe un “robotel” dinala de face cafea din capsule cand poti sa-ti faci si singur aceeasi bautura cu apa fiarta si un plic cu 60 de bani care oricum ti-l da vanzatoarea rest?

    00
  67. Tocmai ce am realizat ca sunt trist pentru ca nu beau cafea decat la un amarat de filtru sau de la automatele pişu din oraş. Plm, VDC.

    00
  68. Zoso , vrei ceva preturi pentru o masina de cafea professionala ? Cu 1 grup , 2 , 3 , la alegerea ta …. :D
    Chiar si uzat ;)

    00
  69. Sincer? Ia-ți o cafetieră (french press). Singura chestie e că… nu face espresso. :D

    00
  70. Oricare ar fi alegerea, sa ne spui si noua :) Macar de curiozitate…

    00
  71. Da, si ala e adevarul. Din pacate piata cafelei e foarte incrancenata, fiecare comerciant spunand despre celalalt ca e o jigodie si ca masinariile vandute de celalalt sunt praf. Se vede si pe comentariile de aici cum unii ar scoate cutitul pentru convingerea lor, cum unii te oferteaza direct sa cumperi chestii nepotrivite acasa (gen profesionale cu un grup, doua/trei grupuri) etc. Pe scurt, imaginile frumoase si asocierile de imagine, marketingul agresiv, pozitionarea in piata, pretul ridicat, maniplarea prin blogosfera etc. sunt cheia succesului in Romania, in acest domeniu! Exact de aia e greu sa alegi!

    00
  72. Eu mi-am luat un espressor illy iperespresso Francis X7 de la bizcafeshop.ro si sunt foarte multumita de el. Mie mi se pare ca iese cafeaua mai buna ca la cafenea si e super comod si rapid. Vezi detalii aici – https://bizcafeshop.ro/shop/

    00
  73. dupa un an bun meriti cei mai bun…(vezi ca au si rasnita)
    https://www.maxigel.ro/

    00
  74. @Liviu Fratila , de ce e nepotrivit un expresor profesional (cum e cel recomandat ) acasa?
    Petru cei buni ce e mai bun…

    00
  75. Mihaela, cat costa capsulele illy iperEspresso, singura modalitate de a folosi acest aparat, de fapt? Prevad un raspuns gen “mult, dar merita ca e Illy”!

    Don, in profunzime ai dreptate, insa pentru ACASA, daca iti doresti ceva intr-adevar la calitate profi dar cu dimensiuni ceva mai reduse, si cu un design pretabil unei bucatarii nu unui bar, exista categoria de semiprofesionale – HX-urile si DB-urile, cu optiuni minime de pret intre 900E (Bezzera BZ10 daca vrei Heat eXchanger) si 1350E (Expobar Brewtus IV, daca vrei Dual boiler). Sculele au o forma cvasiidentica, aratand cam asa –
    Eu mi-am luat Bezzera (ei au inventat espressorul in 1901) si arata si face cam asa ceva – http://www.facebook.com/media/set/?set=a.295449320470692.106960.100000168804439&type=3 (trebuie logare in FCB)

    00
  76. Eu sunt adepta french press, am de la Fackelmann, de mai bine de 3 ani. Porcarie de Dolce gusto nu mi-as lua niciodata din acelasi motiv pentru care nu beau starbucks…e bautura de nylon.

    00
  77. @Liviu Fratila , multumesc ptr. raspuns .
    E m-am gandit la asa ceva ptr. acasa la mine . Gresesc ? , arunc banii prea usor ? Multumesc.
    http://www.youtube.com/watch?v=zeJ8XbzE4zw

    00
  78. @Liviu Fratila: o capsula illy iperespresso costa in jur de 2,5 lei, deci o fractiune fata de o cafea illy la cafenea [8 – 10 lei, fara bacsis :)]; eu zic ca se merita… din punctul meu de vedere nu gasesti o cafea mai buna pe piata acum decat illy. este un brand premium deci costa. am incercat acum si capsulele noi de la illy [cafea din etiopia, brazilia si guatemala] si sunt foarte bune. nu se compara cu nimic de pe piata. probabil ca sunt subiectiva, dar depinde mult de gusturile fiecaruia.

    00
  79. Don, eu am rasnita din clipul tau (Vario) si e o piesa extraordinara!
    La Cimbali este o marca titanica, de calitate premium in domeniul profesionalelor insa pentru ACASA e foarte mare investitia in asa ceva plus ca este o scula imensa. Aceeasi calitate pe espresso/capuccino o obtii cu recomandarile de mai sus, in special cu cele Dual Boiler.

    Mihaela, vorbind strict de Illy, nu se compara bobul Illy macinat pe loc (ca in clipul lui Don) cu nicio capsula din lumea asta! Vorbind in general si cu tot respectul pt. subiectivitatea ta si a celorlalti, adevarul suna altfel – Illy, Lavazza, Davidoff sau orice alta marca pozitionata de marketingul lor ca “premium” nu se va compara in veci cu bobul de cafea proaspat prajita (de cateva zile adica) de la prajitoriile de cafea gen hasbean.co.uk Spre fericire avem si noi in Romania vreo 4-5, despre care s-a discutat aici https://zoso.ro/ce-cafea-recomandati/ Deci cand o sa ai sculele potrivite (cam 300E in total), cand vei folosi o cafea proaspat prajita de calitate (cam 70-100 lei/kg) atunci vei constata ca 2.5 lei pe un espresso e mult!

    00
  80. @Liviu Fratila , multumesc .

    00
  81. @Liviu Fratila: Nu putem fi toti barista de 3-4 ori pe zi [mai ales dimineata cand te grabesti la serviciu] ca sa iesi mai ieftin, comoditatea costa :) [daca vrei o cafea in 30 secunde fara sa cureti zatul, accesoriile si masa]. daca ai timp disponibil, iti recomand un prajitor de cafea – vezi aici https://bizcafeshop.ro/categorie-produs/complementare/ ; cafeaua verde este cea mai ieftina si tine un an – doi. daca vrei sa bei o cafea speciala incearca o cafea de origine/gourmet – 1% din productia mondiala de cafea, adica clasa 1 cu 0-5 defecte/bob. preferata mea este cea din Etiopia facuta la french press, bineinteles gusturile nu se discuta :)

    00
  82. @zoso : ai dreptate .
    Alegerea mea ar merge spre o masina manuala si o rasnita langa . Cred ca as alege Gaggia sau poate Saeco .
    Sau asa ceva ( ca sa te indragostesti ) :
    In nici un caz nu as lua ceva cu capsule in format proprietar gen Lavazza , Nespresso &Co . Si asta doar pentru ca au un pret exagerat , nu dau in ruptul capului 0,30€ pe o cafea ACASA . Stiu ca la bar costa 1 € dar acolo o beau cu o crema care acasa nu o sa imi vina niciodata .Si mai e si facuta in conditii ideale .
    Si inca ceva . Decat sa faci o cafea LUNGA din capsule sau din sac sau din ce vrei mai bine bagi apa calda peste un plic cu ness .
    Cafeaua buna e scurta si fooooarte cremoasa .

    00
  83. Mihaela, pentru cine are doar 30 de secunde…sa zicem da. Dar pentru cine are un minut/doua…NU! Si mai e o problema – magazinele (ca si al tau) tind sa recomande capsulate ca sa te tina de client permanent (pentru consumabile) iar ca argument iti pun in fata tehnica de barman pe care trebuie sa o ai pentru un espresso traditional si chiar “exagerarea” cu prajitul cafelei acasa daca vrei sa fii mai catolic decat papa.
    Din fericire sunt doar mituri! Postarea nr. 54 ilustreaza usurinta prepararii unui espresso/capuccino. In mileniul 3, cand globalizarea apasa din ce in ce mai tare, e grav ca individ sa stai capra in fata unei corporatii sa-ti dea capsula, cand poti fi liber, zburdand ca un tigru pe plantatiile de cafea din intreaga lume! Intrebati-l pe Bradut Florescu daca nu ma credeti :)

    00
  84. @vtecb4st4rd Asa vrei sa spui? https://www.youtube.com/watch?v=Edw_Q7NVZyo
    Oare in cate baruri bei un astfel de shot? :) Tocmai ca acasa e locul…

    00
  85. cauti doar un cookie si atat :) restu e vrajeala

    00
  86. http://www.youtube.com/watch?v=eS3uOnrw2dQ&feature=results_video&playnext=1&list=PL9CD1F93C4D94A53D

    Ce mi-ai aratat inainte NU este un espresso . Poate o cafea facuta acasa , asta da .
    Nu am inteles chestia aia ca o sita prin care iese cafeaua , nu am mai vazut niciodata si crede-ma ca sunt prin baruri toata ziua ( at work ! ) .

    Acum 2 ani imi duceam nevasta la munca in fiecare dimineata , iar martea imi venea randul sa beau cea mai nasoala cafea pe care am baut-o vreodata . Iti explic si de ce . Luni era ziua de inchidere a barului si prin urmare stingea si masina de cafea ( ceea ce alte baruri nu fac )
    Martea dimineata devreme o aprindea dar degeaba , cafeaua simpla era de nebaut , trebuia neaparat sa pui un deget de lapte .

    Acum , nu stiu ce masina ai tu acasa , incearca macar o data sa o lasi aprinsa de dimineata pana seara , iar seara sa iti faci o cafea . Apoi sa imi spui daca ai simtit ceva diferenta .
    Si din cauza asta un espresso facut acasa nu o sa ajunga niciodata la nivelul unuia facut la bar , chiar si cel mai naspa dintre baruri .

    00
  87. @liviu fratila : acum am vazut cesca cu nuante de culoare . ASA DA , trebuie sa fi fost foarte gustoasa .

    PS : de ce ii spuneti shot , nu se numeau asa bauturile alcoolice in paharele acelea mici ?

    00
  88. @vtecb4st4rd – Inchipuie-ti ca decupezi portafiltrul ala cu tot cu picuratorul prin care curge cafeaua. Ce crezi ca cei vedea? Nu sita pe care sta cafeaua compactata? Sunt portafiltre special decupate (botomless portfilter) care iti permit sa vezi ce se intampla acolo, ca sa iti corectezi greselile de preparare. Imi pare rau ca nu am camera video si N95 filmeaza prost ca iti aratam ca am si eu la fel pe un Bezzera BZ10. Daca vrei cu picurator, uite alt shot excelent acasa: http://www.youtube.com/watch?v=IKHY6jyFtqg

    In cafenele nu bei un espresso bun nu pentru ca nu se poate (din contra, par sa fie conditii ideale) dar se foloseste cafea proasta pentru profit sau barmanii/patronii fura si amesteca o cafea bunicica cu una proasta din Metro, personalul e neinstruit si nu stie sa faca un espresso cremos sau o crema de lapte (observi ca zic crema nu spuma), cafeaua sta rasnita cu orele/zilele in acel dozator al rasnitei (in 15min. deja au fugit aromele), aparatele nu sunt intretinute si de multe ori se foloseste direct apa de la chiuveta cu gust de clor etc. Nu e peste tot la fel dar in 90% din locuri asta e situatia!

    00
  89. “Shot” pentru ca pe vremuri (mai sunt si acum de amorul artei) se foloseau espressoare manuale, care functionau prin actionarea manuala a unui piston – http://www.youtube.com/watch?v=XIEiWka3gMM

    00
  90. 2 nelamuriri

    1. Cafeaua la ibric cum este?
    2. Daca capsulele costa 0.2-0.3 eur, de cate capsule ar fi nevoie pt. a amortiza un aparat in valoare de 1.000-1.750 EUR? (Raspuns: 5.000-8.750 capsule). Adica in aprox. 20 de ani…. Va doresc sanatate!

    00
  91. @orlando achim – alea sunt varfuri de gama pentru cine are noroc… Dar fa un calcul cu amortizarea unor scule de 300E, la o medie de doua cafele pe zi? Adauga si calitatea bauturilor obtinute… Plus ca intr-o luna cand stai prost cu banii poti sa-ti cumperi boabe de 30-40 lei/kg. In schimb, cand te mai reabilitezi financiar poti incerca toate minunatiile de arome NATURALE din cafelele de origine – http://www.tedoo.ro/cafea-si-mancare-in-sumatra/

    00
  92. că au întrebat mai mulţi, m-am decis, voi folosi un combo de cafea la ibric cu krups dolce gusto.

  93. In cazul in care nu a fost o reclama, te felicit! Macar ai ales in cunostinta de cauza si ti-ai asumat din motive de preferinte personale deseurile pe care le vei bea. Adica sunt convins ca oricand ai avea un dialog cu cineva despre espresso nu te-ai incapatana sa sustii ineptii de genul “dolce gusto/tassimo/nespresso fac cea mai buna cafea!”
    E un lucru mare asta si nu glumesc, fata de indarjirea unor hateri gen mihai de mai sus!

    00
    • @Liviu Fratila: e un domeniu unde nu mă pricep indeajuns de mult. abia am ajuns la concluzia că segafredo şi julius meinl sunt ok. mai dă-mi 2-3 ani. oricum, nu il folosesc exclusiv, combin cu ibricul.

  94. Am baut la birou cafea din capsula, Dolce Gusto. Ceva mai infect n-am baut. O zeama cu gust de plastic. Nu te mai chinui cu Krups, ia nes la plic.

    00
  95. Este un proiect interesant pe Kickstarter legat de asta: https://www.kickstarter.com/projects/zpmespresso/pid-controlled-espresso-machine

    00
  96. @Virgil: Faptul ca tu recomanzi “nes” spune destule. Intreaba orice medic de orice forma si o sa-ti spuna ca ORICE mai putin nes.
    Cafeaua este sanatoasa in anumite cantitati. NES-ul nu-i NICIODATA sanatos.

    00
  97. eu am dolce gusto de vreo 2 ani si sunt multumit… am testat si tassimo bosh dar mi se parea mai bun la gust dolce gusto , daca vrei o cafea rapida gustoasa fara prea multe batai de cap atunci se merita un dolce gusto dala Imo.

    Iar cand vad sfaturile astea pe aici ..i-ati un esspresor de 40 kile care are nevoie de un birou separat + o rasnita sa bei o cafea adevarata odata pe luna (ca in rest o sa ti fie lene sa tio faci) si plateste vreo 3000ron pt treaba asta (sa stii ca iesi ieftin decat sa dai banii pe capsule LOL ) P.S. nu neg ca o cafea daia nu ar fi mult mai buna…dar pt un bautor de ocazie (zoso a zis ca se lasa de cola si incearca cafeua … no sa simta mare diferenta ..mai ales daca mai toarna si un lapte si alte nebunii prin ea)

    Aici depinde de fiecare in parte … tu ai mai zis ca ai gustat dolce gusto si tia placut..ATAT! Mai incearca odata si o sa stii sigur daca vrei sau nu.

    Iar cei cu gust de plastic si alte nebunii … frate daca scrie sa faci o cafea de 50ml ..pai eu zic sa o faci de 100ml nu de 200 ca asa o facea mamaie la ibric sa umple cana (daca depasesti o sa aiba gust de apa chioara)

    00
  98. @smk – Nu va mai legati de espressoarele semiprofi, “de 40 kile” (au 25 apropo). Alea sunt pentru cine vrea calitate de bar italian acasa si are si buget la dispozitie.
    Era vorba in principiu de aparate de 300E, deci de marimea si greutatea unui tassimo.
    Ca sa se amuze haterii putin, vi-l prezint pe amicul Buhnici, atins si el de microb, esuand din pacate in efortul sau de a face live un espresso! A macinat prea fin, altfel se lingea Dedu pe bot! O initiativa laudabila oricum! https://stirileprotv.ro/stiri/high-tech/ilike-it-care-sunt-cele-mai-descarcate-jocuri-online-pentru-mobil.html

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.