Catalog cu câini de adoptat

ASPA a început să îi pună online. Asta mică mi-a plăcut mult.

Și doi, fmm, cum abandonezi câine de opt ani? V-am zis, și pe aici sunt jeguri care îi abandonează când îmbătrânesc, că e mai simplu să le spună copiilor că “a fugit de acasă” decât orice altceva. Am văzut la un moment dat un Great Dane care părea puțin orb de la vârstă, abandonat pe câmpuri. N-are cine să îmi spună mie că ăla a fugit de acasă sau a trăit 10 ani pe câmpuri.

Nu știu exact, dar sper că există soluții pentru câinii bătrâni să nu se chinuie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Idee buna, implementare romaneasca :Oops, something went wrong.500 Server Error

    Indecis. Tu ce zici?2912
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1590
    • Si nu ti se pare normal sa ajunga la ofiterul care l-a ingrijit decat la un strain cu care cainele, la varsta lui, cu greu s-ar mai obisnui si atasa de el ?

      Comentariu apreciat.1682
    • Ideea ar fi sa nu mai faca licitatie. Adica sa aiba drept de preemptie cei care l-au ingrijit direct, mi se pare normal. Daca nu au posibilitatea sa il adopte, atunci sa faca licitiatie.

      Comentariu apreciat.841
    • @Ochi de soim, ba da, dar atunci de ce mai e licitație? Puteai sa te interesezi înainte sa arunci un comentariu
      @Ciprian, am aflat asta când am participat, și da, susțin ideea, care din păcate se supune unor proceduri MAI, câinele… nu rețin, dar e (ceva îmi scapa dpdv financiar) înregistrat ca „asset” ..anyway, anul acesta la Bistrița nu s-a prezentat nimeni. Poate ca unii ofițeri au deja câine și poate o vad ca o sarcina în plus…scria cineva ma jos de costurile direct proporționale cu vârsta animalului

      …da chiar, cine sunt ăștia de au dat negativ? :) eu susțin sa fie luat de partener acasă 100%. Jur ca nu înțeleg reacțiile negative ..(curcanilor ce v-am demascat :)

      Indecis. Tu ce zici?3021
    • Ciprian, licitatia este cerință legala din păcate. Dpdv al legislației câinele este asimilat unui bun care trebuie casat…

      Comentariu apreciat.520
    • Gustav, stiu foarte bine ca legea prevede licitatie. Acel cuvant „manevra” aruncat de denota ca te-a deranjat ca nu a ajuns la tine, ci la ofiterul care l-a ingrijit. De data asta prefer „manevra”.

      Indecis. Tu ce zici?2710
    • eu ti-am dat minus ca din felul in care te-ai exprimat se intelege ca tu ai vrea un caine de rasa, deja dresat si educat si gratis dar esti suparat ca nu ai putut.

      Indecis. Tu ce zici?2518
    • Câinii utilitari și,, pensionați,, nu au multe în comun cu câinii abandonați sau mascotele cumpărate cu kilometri zero.
      Sunt câini educați și dresați pentru diverse activități și în majoritatea cazurilor sunt foarte atașați doar de îngrijitor. E cel care l-a crescut, de care ascultă și căruia îi dă cu adevărat atenție.
      Să duci in familie un ,, pensionar,, de la căutat droguri, în familie, sunt șanse să nici nu te băge în seamă când îi transmiți să nu mai latre sau se urce pe canapea.
      Deja are o vârstă și o personalitate formată, să încerci să îl dresezi din nou e pierdere de timp și nervi.
      Poate și de aici senzația de ,, manevre,, când pensionarii se întorc înapoi la foștii instructori.

      Comentariu apreciat.384
  3. Si ai mei bunici m-au mintit, cand aveam 7 ani, ca mi-a plecat cainele de acasa, asa, singur. Nu era un caine de rasa, dar era cainele meu si am tinut la el mai mult ca la parinti.
    Dupa 2 saptamani, se intoarce cainele acasa, slab si mort de sete, au recunoscut ai mei ca l-au dus ca manca oua.
    Le-am zis frumos, data viitoare, o sa plec si eu si nu ma intorc acasa pana nu imi gasesc cainele.
    Ghici cui nu i-a mai disparut niciun animal din curte?
    Doamne cat urasc oamenii care isi iau animale de companie si le trateaza ca pe niste jucarii de plus.
    Cum dracu te lasa sufletul sa abandonezi un animal bolnav dupa ce te-a servit toata viata lui? Jeguri umane.

    Comentariu apreciat.15812
    • nu mai stiu ce se punea pe oo ca să nu le mai mănânce câinii. vaselină sau sare…

    • Din păcate asta e un obicei generalizat peste tot pe la sate, in localitatea unde locuiesc părinții mei sunt abandonați câini de toate vârstele de către persoane care tranzitează cu automobilul spre un oraș din apropiere. La un moment dat era o haită de vreo zece exemplare chair și doi ciobănești mascul și femelă de maxim 3 ani fiecare și au rezultat și cinci pui in scurt timp…

      Comentariu apreciat.401
    • NOU
      #17

      Le fierbeai, le puneai fierbinti in fata dulaului, dupa ce se ardea la limba de 2-3 ori puteai sa ii dai cu un ou de strut la nas, nu se mai atingea de el.

      Comentariu apreciat.501
    • Zdreanță!

      Comentariu apreciat.341
  4. Am zis că atunci când o să mă simt suficient de confortabil cu ideea o să mă uit pe https://carefordogsromania.org/en/adopt și o să adopt de-acolo. Nu a mai fost cazul, acum câteva zile m-a adoptat o tomberoneză.

    Comentariu apreciat.595
  5. In judetul Gorj am observat foarte multi caini abandonati pe marginea drumului si respectiv, evident, foarte multe cadavre pe carosabil. In jud. Valcea insa, mai putini caini, mai putine cadavre. Dar s-au inmultit sacalii. In mediul rural, ideea de sterilizare exista doar la porci. Medicii veterinari primesc bani pentru campanii de sterilizare si chici ce fac? Exact. Acum ajungem in mediul urban unde cainii sunt abandonati si ajung la eutanasiere dupa multe luni de chin. Zilele trecute vazusem nust unde ca placerea cea mai mare a unui anumit fotbalist din liga 2 e sa calce pisici cu masina.

    Comentariu apreciat.354
    • Uite, la jud. Argeș se face sterilizare gratuită la câini / pisici, cu instructaj ulterior de îngrijire și medicație. Doar trebuie să mergi (cu programare eventual) cu animalul. 3 animale am castrat la curte, mai ales că am 2 câini care mai ies din curte, eu nestând acolo permanent să îi am sub observație.

      Ideea e doar ca omul să vrea sterilizarea. Mulți sunt delăsători și când o cățelușă fată 4 căței mici, ori primesc otravă și mor, ori îi duce „la pârâu”.

      Comentariu apreciat.283
    • Sunt tot felul de sadici bolnavi care lovesc intenționat animale mici cu automobilul, săptămânal călătoresc dus întors în weekend 120 km și se vad pe marginea șoselei cate 5-6 victime inocente…. Din păcate săptămânal altele, in general câini și pisici uneori o vulpe, arici sau bursuc

      Indecis. Tu ce zici?1528
    • NOU
      #23

      Justin, in general adaposturile de animale ii arunca pe marginea frumului cu sacii. La tara (stiu ca suna crud), puii sunt omorati la nastere, nu ii creste nimeni cateva luni/ani ca sa ii abandoneze prin parcari aiurea.

      136
    • Bai Justine, cine vrea sa își crape bara lovind intenționat un animal de pe marginea drumului? Am lovit o data o vulpe…1200 bara…

      Comentariu apreciat.425
    • Tragre tu de volan la 100 km/h ca sa eviti un arici care și-a găsit sa treacă strada tocmai atunci. Ne mai auzim când ieși din spital, tu și ceilalți din mașină (dacă mai ies întregi). Altfel desigur ești sadic.

      Comentariu apreciat.428
  6. Pot si scenarii in care proprietarii mor iar mostenitorii/rudele nu pot se ocupe de caine.

    253
  7. Vecinii mei au luat caine „la copil”, un husky cu ochii albastri. Copilul urla dupa cateva luni ca nu il mai vrea si sa-l duca de acasa ca nu-i trebuie. La care ma-sa ii zice: lasa mama ca o s-o dam la imperecheat si scoatem bani pe pui.
    Cainele sta intr-o curte, nu are acces decat in zona drive way unde bagi masina in curte. In rest au porti ca sa nu umble cainele peste tot. Are doua lungimi de masini spatiu si ingust cat o masina. Acolo doarme, acolo isi face nevoile. Tasu’ a uitat intr-o zi portita deschisa care duce spre curtea din spate si cand cainele a vrut sa se duca si el in spate, a strigat la el: Daca intri aici, te omor!
    Zona unde isi face nevoile este curatata cu jet de compresor destul de rar. Sunt balti de urina pe asfalt si vreo 6-7 rahati pe care ii impinge in strada cu jetul pe sub poarta si astfel ajung pe trotuar/strada.
    Au pus anunt pe internet ca cauta mascul husky sa-l imperecheze ca sa chinuie si puii aia.
    Lesa si ham i-au cumparat doar ca sa poata iesi cu ea la monta. Initial credeam ca o sa inceapa s-o plimbe prin cartier. De unde… sta cateaua toata ziua singura in partea aia de curte si nu o baga nimeni in seama. Se mai opresc trecatori si mai baga mana prin gard s-o mangaie.
    In schimb cand au invitati si fac gratare in curtea din spate, lasa portita deschisa sa intre cainele ca sa se laude cu el. Sunt singurele momente cand are parte de putina atentie. Bineinteles ca invitatii nu stiu ca in restul timpului cateaua sta izolata asemenea unui animal de la zoo.
    Mare bataie de joc… Voiam sa fac ceva sa o ajut, politia animalelor etc, dar nu cred ca au ce sa faca.
    Bine ca totusi nu au reusit s-o imperecheze pana acum. Cred ca au si abandonat ideea.
    Ce o fi in sufletul acelui caine…

    https://webmail.hobby-zoo.ro/anunt/angel-vrea-sa-fie-mamica-20791.html

    Comentariu apreciat.786
    • Daca cainele nu are pedigree, e ilegal sa il inmultesti. De fapt legea zice ca trebuie sterilizati toti cainii de rasa comuna sau metisii acestora. Pentru profani, orice nu are pedigree e “de rasa comuna sau metis”, pedigree ul e singurul act care atesta rasa cainelui. Poti reclama la politie sau la Asociatia Chinologica (desi nu mi-e clar daca aia au dreptul legal de a da amenzi sau ii intereseaza sa faca ceva, de obicei ei scot bani din altele)

      162
    • @F.
      Pedigreeul e una și servește la altceva. Ai carnetul de sănătate unde se poate trece inclusiv rasa aproximativă, chiar dacă e metis.
      Al meu e șoricar de pivniță (e rasă spaniolă recunoscută), încrucișat cu Jack Russel. Când i-am făcut carnetul de sănătate și pașaportul, doctorița care l-a vaccinat, pasrilat, coafat, chipat și ce a mai executat ea acolo a decis să îi treacă în documente ca rasa cea mai apropiată de meclă, șoricar de pivniță.
      Dacă fuge și îl cauți, îl cauți după pedigree sau după design ?
      La tomberonezi din-ăștia de unde le scoți pedigree ?
      Scapă femela sau masculul în călduri cu o zi înainte să îi duc la sterilizare, se fut ca orbeții, ce ilegalitate am făcut ?
      Nu știu de unde ai scos chestia cu sterilizați toți câinii de rasă comună. Probabil confuzi maidanezii de pe stradă cu câinii de rasă comună, dar cu stăpân.
      Te aștept cu nerăbdare să îmi bați la ușă că să îmi ceri să îl sterilizez pe micul meu fost boschetar.

      1014
    • Poate o fi la mama Spania regula asta da’ în țara mumă, orice polițist local te poate obliga să belești picsu’ dacă umbli cu câinele fără forme legale.
      Ok, nu se întâmplă dar forme legale și mecanismele necesare impunerii, există.
      Pedigree ul e fix ce înseamnă pedigree iar faptul că nu știi ce înseamnă, nu te absolvă. Am câini cu pedigree, sterilizați fiindcă așa am vrut eu, nu pentru că m ar obliga legea. Am sterilizat două cățele cu drept de montă, că așa a vrut cucu meu și convingerile mele referitoare la tumori și alte kkturi care se întâmplă daca nu sterilizezi câinele.

      Dar tu vorbești în cunoștință de cauză despre un metis. Metisul, legal vorbind, SE STERILIZEAZĂ. E obligația proprietarului să facă asta. E obligația stăpânului să se asigure că metisul nu umblă la fwtut când e în călduri. Ilegalitate? Depinde ce fwte. Dacă fwte o cățea cu pedigree, stăpânul ei rămâne cu investiție terminată și o serie de pui. Totuși, există o șansă serioasă ca stăpânul să te acționeze în judecată și există precedent pentru chestia asta, unde masculul a sărit gardul și a fwtut cățeaua pe terenul proprietarului acesteia. Dacă nu mă înșel, fix în Spania.

      Dacă fuge, îl cauți cu poze, dacă e găsit, e identificat cu chip.

      Anyway, revenind la fenotip, dacă scrie o rasă în carnetul de sănătate iar câinele e metis care seamănă cu una din rasele genitorilor, bad news for you, vet ul tău nu știe legea. Tre’ să scrie clar acolo: METIS.

      În ce limbă vrei tu, fără șorecari de pivniță, asemănări cu ăla care a jucat în Casablanca sau ochii lui Irina Loghin.
      Nu se fac excepții, nu se discută discuții.
      Da, am copii după carnete când scot animalele la plimbare, copie după ultimul antirabic, lesă pentru lup, punguțe și cam atât. Foxul e bătrân, surd și inofensiv, nu l mai chinui cu lesa. Cred că asta e singura chestie pe care o fac pe lângă lege. Când erau nesterilizate, mai aveam și copie după primele 2 pagini din certificatul de rasă.

      135
    • @Raider, nu te tura aiurea, că ești băiat deștept.
      Nu am nici un fel de obligație să sterilizez un metis doar pentru că îi intră cheful de futai de două ori pe an.
      Da, știu că dacă un maidanez fute o prințesă cu pedigree dau cu subsemnatul.
      Între tine și doctorul veterinar care decide că în acte șobolanul meu e rasă X ( ai fost un pic mai mult decât muist la faza cu ochii beliți gen Casablanca și Irina Loghin, câinele a fost maltratat, mă chinuiesc de aproape un an să îl aduc pe linia de plutire) e o mare diferență.
      Tu ești doar un simplu părerist, aia pune ștampila pe niște acte.
      Și când spun părerist e nu ști nici măcar diferența dintre pedigree și carnet de sănătate.
      E ceva gen COC și CIV. Că poate e mai pe înțelesul tău.

      312
    • OUG 155/2001, art. 13 pentru Romania. Am zis obligativitate, obligativitate e.
      In Spania, stiu ca e ceva la pisici si nu ma apuc acum de cautat.

      1: nu veterinarul decide rasa. Bad news for you again, tot nu vrei sa pricepi ca poate semana cu orice, in lipsa unui pedigree, E METIS. Pune manuta pe documentatie si documenteaza te. E valabil si n Spania, de aia exista asociatie chinologica si acolo ;) Special sa elibereze figura aia.
      2: daca l ai recoltat de undeva, e strict problema ta. It s for you to know, and for me to wonder. Probabil ;) Sigur nu l ai recoltat terorizat de pe undeva ca sa te lauzi acuma cu chestia asta sau sa te declari oripilat cand eu iti spun ca poa` sa semene cu orice, tot un metis e. Starea psihica a cainelui, n are nimic de a face cu standardele de rasa, ca ti place tie sau nu.
      3: vet ul pune stampila pe niste acte si ii injecteaza subcutanat un chip. Chip ul ala are o serie, se trece intr un registru (online, ca esti in Spania) care in Romania se numeste „RECS”. Cu caracteristicile de rasa (sau de lipsa acestuia), numarul tau de telefon+adresa si codul de parafa al vet ului. Completarea in registru o face vet ul. Trasabilitate exista, lege exista (chiar si in Spania cea minunata) Nu exista chef sa se traga la raspundere derapajele astea dar chiar si acolo, sigur exista prevederi de lege in directia asta. Nu te mai contrazice Paco, nu ma plateste nimeni sa caut ce ar trebui sa stii tu ca stapan responsabil. Dar te asigur, exista.
      4: subiectul a luat sfarsit, fii de treaba si renunta la analfabetismul functional. Muist e fiul lu` tac tu.

      93
  8. Un animal batran inseamna de obicei costuri MARI de intretinere daca vrei sa ii asiguri o calitate cat de cat a vietii. Unii nemernici pur si simplu nu au chef sa se lege la cap.

    244
    • In situatii foarte grave, se poate curma suferinta. Dar asta e atat de tabu pe comunitatile de animale, incat se ajunge la cazuri extreme. Vazusem ceva cerere de donatii pentru o pisica lovita de masina. Din descriere, pisica aia oricum nu ar fi avut o viata fericita nici dupa N interventii, dar hei, ce stiu eu,..

      Comentariu apreciat.312
    • se fac bani buni din donatii

      232
    • @zarax, nu zic de situatii foarte grave sau de “complexul salvatorului”.
      Veterinarii decenti iti zic pe fata cand un animal nu mai are sanse.

      Vorbesc de boli clasice de batranete: un diabet, probleme cu articulatiile, mai o alterare de functii renale, diete speciale, mai apare incontinenta etc.
      Un caine sau pisica cu diabet traieste cu o calitate a vietii decenta cativa ani. Dar daca stai sa vezi ce inseamna 2 injectii de insulina/zi, mancare speciala, mers regulat la veterinar la analize brusc viata ta se complica. N-o zic in niciun fel, e o realitate de care trebuie sa fii constient ca stapan de animale.

      Comentariu apreciat.311
  9. https://imgur.com/a3EBs6r
    Noi l-am luat pe asta mic. Caine maltratat, batut, tinut la o ferma intre caini de talie mare. Am aflat ca cineva l-a furat, l-a legat de gat cu sarma si l-a batut sa il ,,educe,, ca in loc de vanat sa caute trufe. Cainele are patru ani si e la fel de mare cat un Nike Air Max marimea 42. Cum plm sa faci asa ceva ?
    Ma uitam la ochii cainilor din pozele din link cat sunt de tristi. Il mai surprind pe asta mic de multe ori cu aceiasi privire. Chit ca duce o viata de rege acum, traumele au ramas.

    Comentariu apreciat.572
    • Foarte greu mai ies câinii din adăposturi din păcate. Și e de lăudat ce face ASPA.
      Noi am luat-o de la un adăpost pe domnișoara: https://gcdnb.pbrd.co/images/RidjRnTHNgoq.png?o=1
      Recunosc, am vrut un câine de mic. În rest a fost loterie, nu știam dacă va fi de talie mică, mare etc.
      Mai avem două pisici de pe stradă (au deja 12 respectiv 11 ani) și am mai „plasat” în adopție câteva pisici.

      141
  10. Asa e in cultura poporului roman de a se comporta cu animalele in general. Am petrecut toate vacantele scolare la tara si la fel era si cu caii, vitele, oile, magarii sau pasarile: le hraneau cat sa beneficieze de pe urma lor si cam atat. Nu zic ca ar trebui tratate ca la spa, dar macar sa le fi spalat si sa nu le loveasca cand sunt nervosi. Cele mai murdare animale in Romania le-am vazut!

    Comentariu apreciat.465
  11. Foarte lume isi cumpara/iau caini sub impuls si apoi regreta. Cand inchiriam desi specificam fara caini sau pisici tot insistau ca pot da si mai mult. Caine e ok sa-ti iei cand ai casa ta pe mamant de preferat cu ceva curte si esti la pensie sau cu mult timp liber si cainele iti da motive sa iesi mai des din casa. In rest doar te complici aiurea. E plin de caini de rasa „pieduti” pe toate grupurile de localitati. Pierduti o laie…

    Indecis. Tu ce zici?3422
    • Exact oamenii ca tine, proprietari care vor să controleze viața chiriasului, sunt motivul pentru care mi-am cumpărat apartament. Ideea ca strică nu ține, și chiriașul strică, și copiii ori musafirii chiriasului strică, in general se plătește ce se strică, indiferent cine a stricat. Dacă sunt pagube o sa te judeci cu chiriașul, nu cu pisica sau cățelul lui. Da, am pisică, îi e foarte bine in apartament. In liceu am avut câine, și ăla a dus-o foarte bine.

      Indecis. Tu ce zici?2547
    • @Lia, bahahaha, arata-mi tu chirias care iti plateste sa schimbi toate tocurile usilor umflate de la urina si care iti plateste sa schimbi tot parchetul ca pute de dedesubt ce s-a infiltrat in burete. mhm, plateste o laie si te lasa cu apartamentul neinchiriabil. Un dulap stricat si o zugraveala zgariata palesc in comparatie in pret cu un chirias care n-a putut sa isi controleze cainele sau pisica din diferite motive. Aia 400$ garantie sunt neglijabili. Cum facem, il tin pe chirias cu patruped de proba 2 saptamani si apoi vin sa ii miros pe la colturi prin casa?
      Cum disting ca proprietar intre animale cu patrupezi si oameni cu patrupezi?

      Comentariu apreciat.4819
    • @Baliverne, pisica a făcut mereu numai la litieră, copilul a făcut de 3 ori in pat, când abia renunțase la scutec. Tocuri umflate si chestii pe sub parchet? Cam ce coteț crezi tu că e in casă la oamenii care au animale? La mine, cu tot cu pisică si cu copii e mult mai curat decât peste tot pe unde am fost (o fi si de la OCD, am o mică obsesie cu asta). Ideea era că e cumplit de greu pentru un om cu un animal de companie să se mute din cauza prejudecăților astea si poate și din cauza asta mai ajung câinii prin adăposturi.

      Indecis. Tu ce zici?2336
    • @Lia, exemplele date de mine sunt vazute cu ochii mei in case la oameni cu animale in casa. O parte stateau in chirie, altii pe proprietatea lor. Cum fac eu, cand vi la mine sa inchiriezi, sa te deosebesc de acele persoane neingrijite? Ca ne vom vorbi maxim 1 ora si apoi trebuie sa decid daca iti dau cheia au ba.

      Indecis. Tu ce zici?3213
    • @Baliverne
      O sa iti zic ceva care o sa te socheze.
      Faci contract

      Indecis. Tu ce zici?1421
    • @K.Julien corect, apreciez ca imi sustii ideea, fac contract cu: fara animale de companie.
      nu faci contract ca trebuie sa plateasca zeci de mii de lei in caz ca iti strica casa cu urina de animal de companie incorect ingrijiti, ca nu astepti cu anii sa dovedesti stricaciunile in instanta, mai bine nu il dai deloc.

      235
    • Lia proasta pvlii

      013
  12. anii 2020

    România: toate pisicile și toți câinii ar trebui microcipați, pentru a fi identificați stăpânii în caz de orice

    Franța: hold my beer

    https://www.theguardian.com/world/2023/jul/17/genetic-passport-scheme-beziers-france-dog-faeces

    142
    • Perfect logic….in loc să folosească eventual imaginile de pe camerele de filmat, că oricum sunt peste tot, ori sa ii sperie cu panouri cu amenzi de 1000 de euro, ei se apuca să facă analize… de rahat 🤦

      81
    • da, sa fie microcipati… la pisici nici nu exista baza de date in Ro. Iti cipezi animalul, and so what, who cares (sunt patit, de-asta zic).

      Cipurile astea au doar un ID unic, nu tin date personale. Cu ID-ul acesta, cand un animal este gasit veterinarul il cauta in baza de date si ajunge la stapan. Metoda merge pentru catei, la pisici nu avem asa ceva. De ce am avea? Dar veterinarii au cip-uri, si pun daca le ceri, dar cam atat.

      101
    • bai, noi am avut lege care obliga ciparea animalelor cand faceai si antirabicu, si ghici ce, curtea constitutionala a decis ca legea nu e constitutionala….

      93
  13. Pe aia mica puteai sa o pui si la stirile zilei, Roșcată.

    253
  14. Nu doar la noi sunt asa. Cand am fost in Italia, abandonau cretinii caini pe langa autostrada cand incepea sezonul vacantelor – ba ii leagau de parapeti, ba ii legau in padurile de langa parcari si te miri pe unde. Au trecut ceva ani si vad ca tot la fel e fenomenul (cautati „cane abbandonato in autostrada” sa vedeti cate cazuri sunt inca).

    191
  15. Ideea este ca un caine batran este destul de „costisitor” si probabil sunt unii care pun in balanta lucruriile. Eu am un ciobanesc mioritic de 13 ani si abia se mai tine. Medicamentele costa 630 de lei pe luna si sincer sa fiu as plati si mai mult. Cred ca este o alegere personala dar eu nu pot sa uit momentul in care am vazut-o la Dracula Dog Show, moment in care am stiut ca o sa fie cainele meu. Si asa va ramane pana se duce.

    All in all, pana la 13 ani a avut 4 operatii, din care 2 majore care implica un grad de „disconfort” pentru propietar. Probabil nu toata lumea este pregatita pentru o astfel de investitie, nici emotional si nici financiar. BTW – eu nu stiu sa existe serviciu veterinar gratuit, poate si asta ar fi o posibila solutie.

    70
  16. Bravo celorde la ASPA

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube