Cât de mişto e să fii funcţionar/român

Ştiţi ce e corupţia la nivel mic? Când îi dai 100€ poliţistului să nu îţi ia permisul. Când îi dai 10 lei funcţionarului de la ADP să îţi iei mai repede un act. Când îi dai 10 lei portarului să te lase să intri cu aparatul foto la concert.

Ţin minte că anul trecut, un portar ultra-zelos nu voia să mă lase să intru la un concert Timpuri Noi pentru că aveam o şurubelniţă în ghiozdan. Şi pentru că nu voiam să sar la zar cu ceva, nu intram! Dacă saream, nici o problemă, puteam intra şi cu pistolul.

Ce uită poliţistul sau portarul coruptibil? Că el deja e plătit pentru a munci! Că a fost pus în pozitia de a primi bani de către cineva care îl plăteşte pentru a nu lua bani. Nu e puţin aiurea? Noi plătim poliţiştii să aplice legea şi el…mai ia bani o dată să nu o aplice!

De câte ori aţi văzut maşini parcate aiurea şi portari care dau din umeri? De câte ori poliţiştii au fost prinşi că aveau buzunarele pline că nu au aplicat legea? Şi situaţia nu se rezumă numai la ei. Gândiţi-vă câte autorizaţii sanitare sunt date pe ochi frumoşi. Câte autorizaţii de funcţionare. Câte firme fantomă…

Cea mai tare situaţie de “las-o bă că merge aşa” a avut loc la urcarea în avion a celor 11 arabi care au executat atentatele de la 11 septembrie. Cinci dintre ei nu aveau actele în regulă pentru a urca în avion. Cât a contat că unii nu şi-au făcut treaba?

Colportaţi în România. Poliţia nu aplică legea. Parlamentarii nu îşi fac datoria. Muncitorii nu au chef de muncă şi o fac în dorul lelii. Bechtel face ce vrea pentru că nu există clauze în contract prin care să plătească penalităţi dacă nu livrează la timp. În Dacie a plouat şi cred că şi acum mai plouă. Ţiganii se bat cu Calaşnicoave aduse din Bulgaria. Sile Pietroi e eliberat că are credite. OPC nu ştie ce are de făcut. CNA la fel. Pingul RDS sau UPC?

A-ţi vorbi ţara de rău şi a spune că vrei să pleci cu prima ocazie a devenit o religie.

Marfar – Las-o bă că merge asa!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. NOU
  #1

  Bun articolul dar ai omis un lucru important: salariul. Intereseaza-te cat castiga functionarul public de jos sau politistul de la circulatie din strada, apoi intreaba-te daca ai putea trai fara spagutze…

  00
 2. A-ţi [ tu iţi vorbesti tara de rau ]
  Ontopic: Aia cu Sile Pietroi le intrece pe toate oricum!

  00
 3. To’ar’su’ Militzianu’, nu il tine nimeni acolo cu forta. Ia zi, tu cata spaga ai dat sa te angajezi in minister? Tot 3000€ sau s-a mai ieftinit, odata cu criza? Nu stiai ce salariu o sa ai? Sau te-ai gandit ca faci spaga?

  00
 4. NOU
  #4

  Arhi, aveam pretentii de la tine. Esti blogger cu capu’ pe umeri si ma asteptam sa aprofundezi problema spagutzelor pt a reliefa cauzele si identifica solutii. Dar hai sa zicem ca e dimineata si multi abia ne-am trezit.

  Cat despre canadianu’:
  1) mai baiete, mai pune mana pe gramatica limbii romane ca esti praf; esti cumva fan Gigi Becali sau suporter Steaua membru PNG?
  2) mai lasa prejudecatzile mostenite de pe vremea lu’ Ceasca si incearca sa scrii si altfel decat din „auzite”
  3) nu m-ai nimerit prietene, nu-s militzian si nici functionar public.

  00
 5. NOU
  #5

  Pacat ca a fost sters comentariul lui canadianu’. Se convingea lumea de ce-i duce capul pe manelisti/unii microbisti.

  00
 6. @zoso, intrebare scurta: chiar crezi ca atentatele 9/11 au fost planuite de arabi? Din cauza neglijentei sau micii coruptii.
  Eu mi-as paria tot pe marea coruptie (chiar cea-mai-mare)

  00
 7. @ovidiu: reciteste ca vreau sa zic. ca n-ai inteles.

 8. Stiu ca subiectul e altul, dar paragraful „Cea mai tare situaţie de “las-o bă că merge aşa”…” m-a socat. Si vroiam sa aud si parerea ta. Sau poate scri un articol despre asta. 9/11 n-are cum sa fie o situatie de “las-o bă că merge aşa”

  00
 9. @ovidiu: n-am o parere pentru ca daca nimeni nu stie ce s-a intamplat, eu cu atat mai putin.

 10. Am vazut pe undeva un documentar despre politisti americani de la circulatie. Era unul, poreclit „Ciocanul” cu care efectiv nu se putea sa discuti sau sa dai la pace, era vestit in tot tinutul. Prinsese la radar un doctor care incercase sa se justifice cum ca se grabeste la spital, ca are o urgenta. Dupa ce-a verificat ca de fapt tipul n-avea nici o urgenta i-a trantit amenda, chit ca doctorul incepuse sa comenteze :”Cum, pentru tot ce fac pentru comunitate nu merit un avertisment??”. „Nu, pentru faptul ca ati depasit viteza cu 30 km/h meritati o amenda. O mare parte din accidentele grave din zona au loc din cauza excesului de viteza. Sa stiti ca tot in zona asta am amendat-o si pe mama!”

  00
 11. Lista poate continua, sunt institutii platite din bani publici care merg numai pe spaga, mai bine zis exceptie e cand nu iau spaga si nu invers. Doamne fereste sa vina garda financiara, ei tot timpul trebuie sa plece cu ceva de la tine si nu au nicio judecata cu nimeni.

  00
 12. [sursa zicalei: internet] :P „Traim in Romania…si asta ne ocupa tot timpul” :D // Trist, cuprinzator, dar adevarat!

  00
 13. Asta este asa mizilic. Problema nu e cu portarii si cu un militian de 2 lei (vechi). Problema este ca la noi coruptia este pana sus de tot si mai grav este ca deja suntem sfidati. Toate manevrele se fac pe fata. Barem pana acuma se faceau pe blat, acuma pe fata. Aia calca lumea pe trecere, ala este eliberat ca are credite, alalaltu tasu e judecator si tot asa. Am ajuns sa fim prostiti pe fata.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube