cât costă un redactor new media bun?

Nu mă refer la ăia care să ştie de ce Android nu e numele unui telefon de la Google sau alte minuni din IT sau internet, ci la unul semi-decent, care să ştie să pună o virgulă şi să aibă un bagaj de cunoştinţe mediu.

Unul care, de pildă, să ştie numele continentelor. Trist, nu, dacă nu sunt în stare să facă o traducere simplă. Şi au şi pretenţii mari. 1.500-2.000 lei încasează un băiat din asta care bagă texte pe site. Şi crede că e prost plătit şi vrea mai mult. Şi ca el sunt alţii, plătiţi la fel de bine sau mai bine, pentru că e new media, şi ei sunt buni şi la computer şi la scris.

Prăpastia dintre ce sunt în stare să faca şi ce pretenţii salariale au e mare. De aceea, uneori, piaţa muncii e supralicitată. De pildă, eu nu l-aş angaja pe unul care e preparator la FJSC doar pe competenţele astea. Şi totusi, el are pretenţii de mare specialist, deşi la proba practică a dat chix.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. PROST e ăla care dă, nu ăla care cere.
  PROST e că nu-l evaluează şi în exerciţiul funcţiunii.
  Pe scurt PROST.

  Te-ai săturat zozo ?

  00
 2. Cred că se referea la Oceanul Arctic şi denumea regiunea nordică a planetei Arctica. Cu virgulele ai dreptate. Sunt varză băieţii.

  00
 3. De unde chestia asta cu „cat costa” ?

  La noi se lucreaza si pe salarii mici si pe salarii mai mari decat ti-ai putea inchipui. De unde problema asta ca nu stiu care are „pret” si nu se ofera pentru salarii mai mici ? …pai din cauza faptului ca toti decid asupra unui salariu pe care il vor cere la interviu.

  Daca Gica si Costel cer 1000 euro, eu de ce nu as cere ? Ce stiu aia sa faca in plus ?…

  Ai inteles ideea…

  00
 4. Pe langa aia cu continetul mai e si geniala traducere „time bomb”=”bomba a timpului”. Intr-o zi, cand redactorul o sa creasca mare, poate o sa afle ca de fapt time bomb inseamna bomba cu ceas.
  Noi ii tinem pumnii.
  G.

  00
 5. Da mai Zoso, exista Arctica: e o regiune care pune capac Pamantului, in nord mai exact 🙂 Si nu e continent :)))

  00
 6. Sunt prosti pe functii mai mari. Da mirama-s cum angajeaza astia specime de redactori, mai ales pentru redactarea unor texte in frumoasa si complexa limba ‘Romana’. Sunt niste tampiti, angajati cu pile, cunosc eu mai multe nu ma bag. :))

  00
 7. M-ai făcut să citesc un articol cam neinteresant şi tot ce aveam să aflu e că nu-s bine puse virgulele?

  Cine s-a referit la vreun continent? Măcar ai idee de unde vine cuvântul „Antarctica”? Din grecescul Αntarktiké, adică „opusul Arcticii”. Da, Arctica e Polul Nord, iar Antarctica e Polul Sud.

  Uneori, din dorinţa ta de a găsi proşti sau prostii de care să te legi îi/le mai şi inventezi.

  00
 8. @zoso: Tu ce salariu ai? 😀

  00
 9. NOU
  #9

  Acu’ hai să te corectez şi pe tine, între trist şi nu există o virgulă ce nu-şi află rostul. Este un obicei pe care l-am observat şi la alţi bloggeri.

  00
 10. NOU
  #10

  In Romania, prapastia intre cerinte, salarii si nivel profesional e asa de mare incat ai invata mai bine un chinez sau taiwanez sa scrie si sa citeasca in romaneste decat sa caut un angajat compatibil. In plus, dupa ce l-ai gasit, ai sanse mai mici sa plece dupa o luna (chinezul), pentru ca romanul e tot nemultumit.

  00
 11. Tu te-ai gasit sa faci observatii cu privire la regulile de punctuatie?! Rade ciob de oala sparta!

  In alta ordine de idei … esti ofticos ca nu te angajeaza si pe tine astia de la Realitatea? Ti-oi fi lasat vreun CV, dar nu te-a bagat nimeni in seama? :))

  00
 12. mai sunt si redactori buni, care trag din greu pe 8 milioane, desi semneaza ca primesc 11; trist nu?

  00
 13. Darius cel Tulbure: din postul anterior, cu totii ne-am dat seama ca stii sa folosesti wikipedia sau google.
  Sfat, veziti de ale tale, zoso a creat acest articol deoarece ii se pare ca nu este bine ca un om care sa spunem ca este redactor-sef la Gandul sau Realitatea si fiind platit cu 20-25 de milioane pe luna + alte bonusuri si fiind un om care isi face munca asa cum ii se cere, vine un om care are in CV tampenii ca a lucrat pt cutare si cutare, si cere un salariu de minim 30-35 de milioane.
  Ti se pare corect? nu !

  Best regards,
  idi

  00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)