USR va câștiga și acestea sunt punctele sale forte

Când l-am auzit pe Nicușor Dan că va mări salariile în București am fost convins că nu mă voi duce la vot. Nu e prima oară când Nicușor se pișă în fruntea alegătorilor săi și nu în felul în care crede toată lumea. Exact ca în cazul lui celuilalt Daniel, omul a fost propulsat în această bătălie de niște oameni care aveau niște pretenții clare de la el. Ajuns la vârf, a uitat de unde a plecat, a uitat că trebuie desființate 100% din companiile municipale și a început să feleze electoratul electoral. Că vor fi desființate doar unele și angajații de la celelalte se vor întoarce la primărie, o să fie bunuț pentru toată lumea.

Sunt convins că oamenii felați de Nicușor Dan cu teorii despre Elcen, companii municipale și cum subvenția e ok, dar discutabilă (nu vă lingeți pe cur, fani ai lui Vlad Voiculescu, nici ăla nu spunea nimic spre mizeria asta), se vor aduna buluc la urne să voteze omul care ne va scăpa de Firea. Care e un fel de Dana Budeanu, fără talent.

A, orice om care crede că Dana Budeanu e mare sculă, sunteți super cuck, dacă înțelegeți termenul – și-l înțelegeți că asta căutați pe incognito. Are dreptate fufa. Ea a făcut bizinis că era soția unui cărător de valize a unor băieți cu afaceri la stat, asta-i tot, e nimeni, ea o îmbrăca pe Dăncilă, aia-i competența ei, să știți ce clitoris ați supt, da? Există un grad de comparație mai jos decât lăbar, și ăla e de fan al Danei Budeanu.

So, la București este de ales între ăstea două mari capacități, dar stai să mori tu cum la Brașov, oraș de munte, discuția e mai adevărată. Băi, e super adevărată, știți cum întreabă lumea de legendarul Coliban da?, am fost întrebat și eu. Culmea, chiar îl cunosc, de pe vremea când mi-a întins bannerul la biznisul meu la evenimentul lui. Cinșpe ani mai târziu a uitat, mă mai felicită că mă știe de pe internet că am făcut gluma aia la TNR, nu contează. Îl știu eu.

Bătălia la Brașov se dă pe două cartiere, unul e Avantgarden, altul e Coresi. Astea sunt cartierele noi, să-ți explic cum e fiecare dintre ele. Avantgarden e construit în cartierul de boschetari ai Brașovului, Bartolomeu, „peste linie”, unde mii de fraieri au fost păcăliți vreo 50 de ani că se va face un pod care să-i facă să aibă acces în oraș. Știi pe ăia de Drumul Taberei care sunt acum flatulați la suflet că le-a făcut tăticu’ metrou? Ei, așa și ăia de Bartolomeu.

Blocurile din zona Avantgarden sunt construite la maxim respect, prinzi un locuitor de-acolo și vârâți-i pe gât ceva drog popular, alcool e cel mai bun, și va începe să toarne cu furie. E un bloc acolo în care, dacă te urci la ultimul etaj și lași o sfoară cu un plumb până jos ai diferență de un metru de la perete. Aveai, scuze, înainte de izolare. Geometria e o iluzie acolo și cam orice mobilă ți se pare proastă în casă, că e strâmbă. Deși nu e strâmbă, dar exactitatea PAL-urilor ălora tăiate la mașină creează ură, cum ură naște IKEA în orice casă de rumân cu pereții strâmbi și umezeală. „E lemnul prost, își bat ăia joc de noi, știu eu”. Știi.

Au cumpărat apartamentele alea strâmbe că locuințele ANL se dădeau la procurori DNA și pe bune, o să repet faza asta, verificați câți incoruptibili de-ăștia la nas au apartamente la Brașov, ce căcat? Așa că au luat în rate apartamente nasoale cu locuri de parcare și fii atent fază: deși sunt intabulate pe ei, oricine poate parca pe ele, că aparent când chemi poliția ăia îți zic că nu au nicio dovadă că fraierul nu s-a pus pe locul tău pe o înțelegere între voi. Și degeaba îți pui piron de-ăla, jipanele moderne se suie peste el și o să zici că „cine ar fi atât de prost să urce peste ăla cu mașina de teren peste care a dat atâția bani” și eu o să-ți spun că fufa sau lachelele de la compania municipală a primăriei pe care nu vrea să o desființeze Nicușor Dan, ăla. Că mașina e pe firmă și n-o plătește el și să mori tu că n-ai văzut o proastă în trafic pe o mașină pe care n-o merită și nu știai de unde o are. Și nu poți zice că târfa are mașina aia din gât-țeavă că ești progresist modern și nu poți spune asta pe internet că sigur ai în firmă una de-aia la HR, sau altundeva unde a băgat-o patronul, știi ce zic?

Celălat cartier e Coresi, și ăla e super-ghetou, gen, ghetoul de IT-iști. IT-iștii sunt un fel de taximetriști care nici măcar nu au carnet, dacă nu crezi, verifică comentariile la textul ăsta. Trebuie să înțelegi în profunzime mecanismul care a dus la achiziționarea unui astfel de apartament, nu e suficient să fii prost, toți suntem proști. Un om care-și cumpără apartament acolo nu e doar prost în limbajul comun, uman, acest BASIC al nostru, nu, e prost în reactjs, php și pearl, și cum a supt informații de pe stackoverflow că nu poate raționa, așa a halit-o și de la agentul imobiliar. Coresi e un cartier construit în jurul Mall-ului Coresi și dacă vrei să vezi cel mai urât și mai deprimant mall din Europa de Est, du-te acolo. Este un festival de beton cât vezi cu ochii, este efectiv concretizarea conceptului de labă. Știi gluma aia cu „faci laba” de fapt „pui faianță”? E, așa e tot cartierul și mall-ul ăla, mai ales mall-ul ăla.

Serios, mergi în Coresi, te conjur! Este atât de mult faianță și labă că zici că a fost desenat de noul val al cinema-ului românesc. N-am fost în viața mea undeva în lume unde să-mi fie teamă să ating ceva să nu fie lipicios. Eu am copilărit în comunism și nu am văzut ceva așa de trist.

E, oamenii din cartierele astea, și pe bune, credeți că exagerez, vizitați-le, îl urăsc pe actualul primar și l-ar vota pe omul USR. E verificabil, pe sondaje, le are și el, probabil i le-a arătat lui Vali, o să fie fun on thă bun.

Dacă-l întrebi pe candidatul USR la Brașov ce va face cu un Consiliu Local ostil, nu răspunde, că nu știe. Dacă-l întrebi ce are de spus despre cum economia brașoveană este controlată în proporție de 80% de firme austro-germane ce nu plătesc taxe pe diverse șmenuri, nu știe. Dacă-l întrebi cum de e finanțat escrocul cu Wild Carpathia pe alte documentare la fel de relevante ca ăsta, din banii publici, nu cârâie nimic, că ăla gâdilă clitorisul care trebuie. La care gâdilă și el: e din Șaguna (ca Ioan Aurel Pop de la Academie), e scheian, și-a agățat nevasta orginală pe podul Crețului, dacă-l întrebi ce vrea să facă pentru cultură paralizează. Ca scheian, probabil o să cerșească ca restul „Junilor Brașovului”, care e termenul local pentru slugi umile.

Ar putea să câștige și la fel ca hentelectualul de București, o va face printr-un fals. Nu că e mai bun, ci doar că lumea îi urăște pe ceilalți. Ai văzut cum marele olimpic matematic de capitală insistă pe cât de mult o urăște lumea pe Firea?

Să-i privim în față pe acești useriști a ceea ce sunt, niște beta-male, poate mai jos, niște Barna-male. E super-fucking-trist că singurele argumente pe care ei sunt au e că ăștia care sunt acum la putere sunt slabi. Când ai trecut prin vreo 5 cicluri electorale democratice și de fiecare dată vezi aceași scuză: hai cu ăștia, că ăialți sunt răi și cumva nasoleala din viața mea e legată de ei. Cum e furios pârlitul ăla de Buhnici că și-a luat casă în porumb în altă localitate, dar Firea e primar nașpa.

Da, o să câștige, o să fie acest fel de victorie. Nu uitați că președintele actual a fost ales pentru că adversarul său era o feministă retardată mintal, coruptă moral și analfabetă. E ca și cum ai câștiga că ai bătut o oaie.

P.S. Pe lista USR Brașov la Consiliul Județean e un tip pe nume Marius Stoianovici, ăla e cunoscut ca un cal breaz prin Brașov. Eu îl știu de la mine din casă, că a venit nevastă-mea plângând cum ăla a insistat pe la Scripcaru s-o dea afară de la un second job – ea lucrând și la Marius la ziar – că în felul ăsta ar putea să aibă cumva proasta ceva independență financiară. S-a dus la Scripi că ăla era acționarul principal la ziarul lui „independent” și primar. N-a reușit pentru că eu sunt mult mai gunoi decât el. Iar Tudor Benga de la USR deține o libărie în oraș, știe exact cine e Stoianovici, și tot a mers cu el pe liste. Și nu faceți greșeala să vă închipuiți că doar eu știu cine e gagiul ăsta, sunt mai mulți și au povești mult mai interesante.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

 1. Deci eu pentru cine votez?

  00
 2. Chapeau pentru tablou, maestre ! Din păcate, da, asta e romanica, o zonă dens populată de curve de ambele sexe si de hoți…sper totusi ca la noi aici, la ‘capitală’ sa nu castige iar tzoapa…am ceva emoții…

  00
 3. omg, felicitari eftimie, ceva mai imbecil de-atat nu am mai citit demult… sa stii ca ai putea sa-i iei locul lui istodor, la hotznews, daca vrei…

  00
  • Ia zi-mi prietene/prieteno, de unde sa scoata USR sau orice alt partid, atat de multi oameni onești, dornici de face bine, preocupati de bunăstarea generală , de concetatenii lor ? Plua, astia suntem, o corcitura de la margine de Europă, cu procent din ce in ce mai mare de urmasi ai indienilor adusi de tatari pe aici..
   P.S. : am votat si o sa votez USR . Dar intelegi de ce, din ce a spus Eftimie si din ce tocmai am injurat si eu….

   00
  • Tu ești fie prea prost și nu pricepi, fie prea mânjit cu căcat și te deranjează muștele ce roiesc în jurul gurii tale.

   00
  • Boss, tu stai pe strada Egretei?

   00
 4. Io am stat in chirie in Avantgarden si e un cartier linistit, curat, nu arata a ghetou.
  Sigur, mai trece trenul pe campul de langa, dar nu e foarte galagios si privelistea este de belea.

  In blocul in care am stat (B21) nu am vazut vreun perete stramb – nu pot vorbi despre altele.

  Bucurestean fiind, am apreciat ca faceam cu masina 10-15 minute pana in partea cealalta a orasului, in Tractorul, unde inca se vad lozincile socialiste pe peretii de la intrarea in fosta fabrica, daca focalizezi privirea cu atentie. Acum e plin de corporatisti care-si beau cafeaua.

  In vechiul Bartolomeu nu am vazut minoritari. Blocurile alea vechi de patru etaje sunt mai spalate si au fatadele mai ingrijite decat multe dintre blocurile din Bucuresti „revitalizate” cu termopane si „izolatie” de catre primarii. Sigur, din loc in loc mai vezi in Bartolomeu vreun destept care si-a izolat strict apartamentul lui, si ai pe fatada una da, una ba, ca doar asa se face izolarea termica la romani. Treaba asta e valabila prin mai toate orasele de provincie in Romania, asa ca n-as considera-o ceva specific Brasovului.

  Cu parcarea este, intr-adevar, de cacat, in sensul ca aveam locul meu si cu toate astea parcau altii intr-o veselie, saptamanal ma certam cu lumea. Confirm faza cu trepiezii aia metalici, daca e vreunul care chiar vrea sa parcheze, e in stare sa-si aduca scule de acasa ca sa ti-l demonteze din beton. La fel e si cu boxele din subsolurile blocurilor, nu recomand sa tineti chestii de valoare in ele.

  Ca s-ajungi in oras iesi frumos spre strada Lunga si in cateva minute esti in centru. Un pod ar putea scurta calatoria, dar nu cu foarte mult.

  Am locuit in Hala Traian, in Pantelimon, Avantgarden este chiar OK in comparatie.

  00
  • Maestre, o să ignor partea în care ai confundat „minoritari” cu boschetari, dar introdu în timp perioada cât ai stat în Avantgarden de vedeai când mergeai în Tractorul lozincile socialiste pe fosta fabrică. Și, no, explică și pentru publicul care n-are Goaglă Maps sau internet cum e „în partea cealaltă a orașului” cartierul Tractorul, aflat peste linie de Bartolomeu, la 15 minute de mers pe jos, nu cu mașina.

   Măcar ai explicat că ai stat la Hala Traian. Înțeleg că ai aplaudat când ai văzut tencuială sau asfalt, e mișto, știm de câteva mii de ani cum se face, noi avem alte standarde. Repet, mi-a plăcut aia cu minoritarii, a fost bună, papuașule, revino cu un text despre cum ai văzut la Brașov focul.

  • Ai dreptate, e un text imbecil. Stau de 2 ani in Tractorul, la 500 de m de Coresi. Eu sunt din Oradea, am stat in Cluj, Carei, Beius, Satu Mare, Bistrita, Sibiu, Bucuresti. Dintre toate astea, Brasovul mi se pare cel mai frumos oras, si in top 3 din Romania. Daca ti se pare ca Brasovul are cartiere comuniste si ghetouri, da o tura prin Cluj sau Oradea, si nu crede toata laba in cerc pe care o vezi la Digi24. Daca vrei sa vezi ghetouri, mergi in Floresti, Baciu sau pe Campului. Bartolomeu ti se va parea Viena. Mallul din Brasov e urat… daca vrei sa vezi beton mergi la Vivo in Cluj, sau la mizeria aia de Iulius inghesuita peste blocuri, parcuri si lacuri in mijlocul intersectiei. Oamenii, pe de alta parte, sunt cei mai nesimtiti, batuti in cap si rupti de lume pe care i-am vazut vreodata. Pana si in Bucuresti se conduce mai bine, si oamenii sunt mai linistiti si au mai mult bun simt (in magazine, banci, pe strada, etc.) dar asta o pun pe seama judetelor din care au venit oamenii in Brasov. Ca sa rezum, daca faci abstractie de oameni, pe care ii urasc, Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, mai frumos decat Oradea. Daca ar fi sa fac un rezumat al Brasovului, i-as spune „Innsbruck cu mentalitati de DB, GL, BR, BC, BZ, AG, CV, HR”.

   00
  • @Mihai Marea șmecherie pe care o vând ăștia e că, cumva, alți brașoveni sunt nasoi, viniturile, nu ei. Eu, nefiind vinitură, știu exact ce specie sunt. În anii 60 glorioșii din Schei, paleomoldovenii, veneau în cete în oraș să bată neomoldovenii, ăia veniți cu industrializarea din perioada aia. Dealtfel un prim val de neomoldoveni a venit în anii 20-30, când au venit moldoveni la IAR.

   Transformați din neomoldoveni în paleomoldoveni au început să se comporte ca boșii, de-aia nu semnalizează în intersecție, de-aia au protestat 15 ani în fața oricărui partid, au incendiat sedii și au amenințat cu moartea miniștri sau președinți de partid care încercau privatizările de uzine de-alea ineficiente.

   Istoria Brașovului e plină de impostori și cocalari țepari, de la ăia pe care-i amenințau frații Țepeș, Radu și Vlad cu incendii și moarte dacă nu-și plătesc datoriile și nu fac ordine între haiducii din zonă până la marele istoric Nae Pepene, care explica acu câțiva ani cum Brașovul n-a avut nicio treabă cu turcii.

   Și tot timpul, dar tot timpul, spun că alții sunt brașovenii de rahat, nu ei, niște brașoveni imaginari care au sărit din pereți și au făcut lucruri nasoale. De-aia se numesc brașoave, plm.

 5. Eftimie, veste bomba: la fel a fost DE FIECARE DATA SI LA FIECARE VOT in Romania de dupa Revolutie.

  DE FIECARE DATA oamenii au votat promisiuni in vant, saturati de ce furasera ailalti pana atunci.

  Si de fiecare data ca si acum soarta unei tari intregi o sa fie dictata de omeni de varsta a doua si a treia, ca pe tineri ii doare in plua de situatia politica.

  Si exact asta ne canti tu acuma, in exact PRIMUL PARAGRAF scris. Ca nu vitezi, ca aia sunt prosti, ca sunt la fel.

  Da ba, bine, ai vazut gaura din covrig. Or sa castige Sordan ptr ca s-a saturat lumea de Firea. Nu e problema, e bine si asa.

  Indiferent de motiv, SA IASA LUMEA LA
  VOT. Sa faca sa conteze. Nu sunt buni astia nu e problema, peste 4 ani alegem altii.

  Problema e ca, exceptand momentul Iohannis 2014 cand bataia de joc din Diaspora i-a facut pe oameni sa iasa afara la vot, la noi inca se lasa asteptat momentul ala in care tinerii sa iasa la vot MASIV si sa incline balanta decisiv PENTRU CA POT SI PENTRU CA VOR.

  Asta ar trebui sa scrieti si sa scrieti pana se albesc paginile de la blog. Sa voteze lumea, orice optiune ar avea sa si-o exercite. Poate asa vine si apa calda inapoi in Iancului.

  00
 6. După primele 2 strofe mi am dat seama ca ai scris la beție.

  00
  • Dacă așa scrie la beție, ar trebui să bea tot timpul că acum a scris al dracului de bine. SERIOS! O monografie clară a României secolului XXI. 😎👍

   00
 7. Iar am intrat in spamache? 🤪

  00
 8. A ajuns sa mi se para penibile puretențiile pe care le avem în privința candidaților din partea USR-ului. Trebuie sa fie întruchiparea lui Dzeu pe pământ și sa aibă răspuns la toate problemele care pot exista altfel nu-i votăm. Nu contează ca la PSD sunt alde Oprișan si Bădălau si la PNL Flutur, Falca etc., problema e ca Nicusor nu spune cu o săptămână înainte de alegeri ca ii da afara pe aia din companiile municipale. În fine si asa pot muri în orice secundă deci nu are rost sa ma consum si sa ma stresez.

  00
 9. Hmmm, Nicusor Dan, Dominic Fritz si altii care poate sunt o leaca mai molai, dar cand deschid gura mai spun ceva si, de cealalta parte, alde Firea, Olguta si Robu… grea alegere, nu stiu cum sa zic… abia astept sa continuu sa-mi incalzesc apa de dus la aragaz inca o iarna fiindca ND nu avea fundita roz cu picatele si de-asta nu l-au placut unii sau altii… bleah!

  00
 10. NOU
  #19

  Brasovul, aproape la de palpitant precum Calarasiul. cine ar fi crezut

  00
 11. Ma abtin, daca tot sunt deblocat, totusi 37% e victoria in procente, cu 8 mai mult decat locul 2.

  00
  • Tu ești ăla care ignoră cu furie scăpările de moralitate ale membrilor PLUS și ai amenințat cu tăierea fondurilor aici pe blog pentru că cineva a avut o opinie contrară cu a ta.

   Și-acum continui să profiți de libertatea de expresie pe care tu vrei s-o interzici, și continui să te dai victimă în toată povestea asta.

   Ești atât de gunoi încât mă-ta ar trebui amendată că nu a folosit punguță după ce te-a născut.

 12. Nu USR-ul câstiga alegerile la Bucuresti, ci peneleu’ … da, unii asociaza usere cu nicu sordan da penele au sarit primii cu el si îl tin la distanta pe base si penele a mai facut ceva miscari cu miros de servicii prin provincie iar usere … nu e decât un pereme mai nou

  00
 13. Brașovul e mort! Îi mai trebuie o cruce pe Tâmpa.

  00
 14. Idealist mai ești, măi, Eftimie. Cine ar putea fi atât de naiv încât să creadă că un nene ar putea schimba Bucureștiul în 4 ani? Un Bucuresti poluat, cu o administrație plină de sugaci, cu un trafic infernal și o infrastructură învechită. Astea nu sunt de ieri, de azi, ci de la Revoluție, căci săracul Ceașcă, oricât de criminal a fost, se ocupa de peisagistica capitalei poporului. Deci, un sistem care s-a întreținut de 30 de ani să fie schimbat în 4 ani!? Oricum, cred cu tărie că administrația va fi epurată treptat, cât să nu bată la ochi. La fel și cu celalte probleme. Durează până disloci mecanismele care au ruginit. Și, pâs, spune-le oamenilor ce vor să audă. Ochi iscoditori sunt pe ND: dacă nu ar răspunde populist la întrebări populiste, ar fi considerat nepotrivit de, să fim serioși, un segment mare al capitalei.

  00
  • iesi primar si in primul an tai si spanzuri. Ca buget ai, trebuie dosr sa vrei. Da noi ne-am obisnuit sa facem poduri care nu duc nicaieri in 10 ani. Normal ca „nu se poate”.
   Plus toata suita de primari imbecili ce i-a avut bucurestiu de 30j de ani incoace votati de brejii lui locuitori ‘telectuali.
   Haisa vedem care se simte.

   00
  • peisagistica capitalei poporului – da da. Bloc langa bloc langa bloc.

   00
 15. Multe paragrafe in care bati campii. Un ex: Cartierul Coresi e de kk ca langa el este un mall de kk, ca si cum locuitorii din el dorm in mall. Ai scris mult, incalcit, violent si mizer.

  00
  • Baiatul meu de 11 ani stie deja unde vrea sa aiba cabinet de cardiologie cand va fi mare: pe Aleea Coresi. Sotia prefera o cafea to go pe o banca de pe alee, decat Centrul Vechi. Mie imi place ca nu vad platforme si pubele de gunoi, nici pasari rascolitoare prin tomberoane. E cel mai ingrijit si placut ochiului dintre toate cartierele nou-construite, chiar daca incepe se se aglomereze, e inca in constructie si inca mai sunt vizibile urmele civilizatiei socialiste. In week-end e o adevarata placere sa te plimbi pe acolo. Exceptand sambata dimineata, cand la o cafea erau impreuna candidatul la primarie Costel barba cu gel cu sustinatori de-ai lui Ortanu. O puneau de-un protocol electoral. Nu mai ai unde sa te plimbi in liniste cu bicicleta de campania asta. Ba Coliban la Saguna, ba nu stiu care prin Astra, care mai de care cu promisiuni. Si, in timpul asta, Scripcaru trimite maturatorii sa imi mature strada 2 zile la rand, schimba boxe de gunoi cu unele de un portocaliu pd-ist, da masti si spirt scolilor cu directori de partid, schimba borduri, toarna asfalt prost in prostie.

   00
 16. Change is good. Ai facut doar cu stanga? mai fa si cu dreapta. ai baut doar bere la pet? mai bea si un mojito cu umbreluta. ai votat un practic felcer si o tiitoare care se intindea cand ala vechi nu se racise inca? voteaza si cu unul care are carisma raftului de vegetale din frigider, e sanatos a spus doctorul.

  00
 17. o asemenea incoerență se explică doar prin scrierea textului în timpul unei beții crunte.

  00
 18. Prea multe vorbe pentru un scriitor profesionist. Era mai buna versiunea foarte scurtă a poveștii: „toți e la fel, stați dracu’ acasa”

  P.S. Dar Băluță? Băluță mai merită și el un mandat sau nu? Că a făcut Las Vegas din Berceni, din cate am auzit eu de la unii. Întreb pentru un prieten din S4, că un stau in S2…

  00
 19. Citind comentariile, imi dau seama ca singurul lucru care se poate vedea pe „fereastra” bulei, este ca toti cei de afara bulei sunt beti si/sau prosti.

  00
  • @Ferdinand Porsche

   In politica noastra cam toate celelalte partide sunt pline ochi de diversi securisti, tariceni, viorici si cumpanasi. Da, nu toti oamenii din USR+ sunt grozavi, dar o buna parte sunt si comparand post pe post cu restul partidelor sunt net mai buni . Da sunt conflicte, dar mereu unde se aduna un grup sa faca o chestie apar conflicte.

   Deci ai trei variante:
   – zici ca toti sunt la fel, stii tu mai bine
   – zici ca de fapt ceilalti sunt mai buni, ca Nicusor Dan e oricum marxist homosexual, Clotilde Armand e agent strain care trage pentru Franta, ca Firea a dat si vouchere, a pus si statui, danseaza si Jerusalema
   – ii votezi p-astia si incerci sa ii faci si pe ei sa se imbunatateasca

   Schimbarea nu vine stand pe bara cu mana in fund si comentand cat de prosti sunt restul.

   00
  • @Adi
   Sau (te rog sa ma ierti ca imi permit sa prezint o abordare atat de radicala, stiu ca foarte putini sunt pregatiti) ii judeci pe fiecare dupa ce au facut, ce au spus, si nu le ierti greselile doar pentru ca nu iti place de ceilalti.
   Zic si eu.

   00
  • @Ferdinand

   Sa comparam concret ce au facut cei doi:

   Nicusor
   – a luat 7% in 2012 aproape fara bani si publicitate
   – in 2016 desi era din nou aproape un no-name a reusit sa faca un partid care a iesit pe 2 la capitala si in primele 3 locuri pe toate sectoarele
   – a coalizat toata dreapta (PMP nu se pune)
   – s-a implicat intr-un scandal in care le-a spus alora din S4 ca legal nu pot sa darame o crasma si din cate inteleg tribunalul a dat sentinta ca asa e
   – a zis cu o saptamana in campania electorala diverse chestii carora unora nu le convin ( are Vali un articol in care spune ca si Base daca zicea in campanie fac sapun din maidanezi nu mai ajungea primar, a ajuns apoi a facut asta si a primit al doilea mandat).

   Firea
   – mereu a incercat sa nu fie transparenta in ce contracte da
   d-asta ne-am trezit cu autobuze din Turcia care se defectau desi erau noi
   – n-a mai apucat sa ia si tramvaie din Turcia desi avem si noi fabrica in RO
   – a mers pe principiul facem jumi juma banii de la primari, d-asta nu s-a facut mai nimic : eu alegatorule iau juma ia si tu voucher de bicicleta, casatorie, test covid, certificat covid sa pleci in excursie in Grecia
   – d-asta s-a ajuns ca o buna parte din oras sa nu aiba apa calda

   Ideea e ca e mai usor sa spui toti sunt prosti, nu se schimba nimic, eu am vrut dar n-am cu cine, asa ca imi vad si eu de treaba si nu mai imi bat capul cu restul. Zici asta si ai scapat!

   00
 20. Tu in afara de a vomita aceleasi platitudini obosite pe care le aud si de la pensionare din Pantelimon („toti sunt la fel”, „toti fura”, „oricum nu se va schimba nimic”) impachetate in niste fraze mai bine construite si vag amuzante, cu ce contribui la bunastarea oricaruia din cele 2 orase prin articolul asta?
  Cu ce exact ajuta ca le confirmi unora la fel de prajiti ca tine ca e ok sa nu se duca la vot? Cum ar putea nicio schimbare sa fie mai buna decat o schimbare de catifea? Daca ND e slab ca nu desfiinteaza companiile municipale, e ok sa ramanem cu Firea care le-a infiintat?

  00
 21. Ba , serios acum, de ce nu imi apare comentariul?

  00
 22. NOU
  #40

  Uneori scrii bine. Azi e “alteori”.

  00
 23. Întâi vine CTP la Digi și îl distruge pe ND, acuma văd și pe blog aici cum ND e slab și își bate joc de electorat.
  Trebuie sa fii la un nivel mare de imbecilitate sa incepi cu 1-2 săptămâni înainte de alegeri să îl omori cu pietre pe singurul candidat decent! De parcă ar putea acuma pe ultima suta să schimbe macazul sau sa sară unul mai bun.
  Mai tăceți in plua mea, nu înțelegeți că așa câștigă cei care CHIAR NU FAC NIMIC? Pentru că tac atunci când trebuie să tacă!
  Vouă vă place să mâncați căcat fix când se uită toată lumea la voi.
  Scârbit.

  00
 24. Deci un candidat poate fi ales doar pentru ca lumea il uraste oe contracandidatul lui. Vai, da ce surpriza, n-am mai pomenit asa ceva.

  00
 25. Bine, pe de altă parte, dacă scriam că USR este alternativa de care avem nevoie și acum e momentul să ne aliniem sub steag să dărâmăm vechiul regim, eram cel mai treaz om din internet.

  Sau cum spun americanii, woke.

  • Ironia sortii e ca in urma cu ceva vreme chiar ai scris ceva asemanator, pe blogul tau (spuneai ca USR nu e perfect dar e mai bun ca restul si ca e normal sa ai si socialisti si libertarieni ca asa e si poporul roman). Intre timp vad ca ai scos toate articolele si ai lasat doar povestile.

   00
  • Si inca o chestie, probabil nu o sa crezi, dar asta e: te iei de it-sti ca multi sunt prosti, dar cam toti it-stii prosti pe care ii stiu eu sunt intr-una din cele doua categorii:

   – nu merg la vot, stiu eu mai bine, nu se schimba nimic oricum, mi-as lua (inca o) masina sa ma plimb
   – le place Baluta, Mutu, Dan Cristian Popescu etc

   00
  • Ar trebui sa o iei ca pe un compliment, inca mai credem ca esti baiat bun, dar te strica anturajul.

   00
  • Pai si ce e de facut? Da-l in plm de moldovean, ii ajunge, serios.
   Singurul om mai insipid decat Coliban e Benga dar daca te uiti la CV Benga macar are unul – pe partea economica cel putin. Coliban a lucrat la „niste Norvegieni”, a facut un joc care a aparut in Level, si-n rest curling, mariaj ratat si un parteneriat cu partenera in Harman – concubinaj suna prea penal.
   In pofida evidentei si cu mana tremurand pe stampila, o sa-l votez pe Coliban si pe Benga nu. La CJ/CL PNL, probabil, si nu „tații” de la USR+. Aia nu vad in afara bulei si bicicletei lor.

   00
  • Din câte îl știu eu pe Efu, nu anturajul îl strică, că el însuși e anturajul. Ceea ce e interesant, că citești un om care scrie fix ce gândește și după aia te dai un pic revoltat „cum pisici să gândești așa? De unde atâta tupeu?”

   Eu zic că dacă ăsta e maximul de critică ce i se poate aduce lui Nicușor Dan e încă bine, și poate fi votat cu ambele mâini. Băi, nu trebuie să fii super încântat de omul pe care îl votezi, e important să-i știi și metehnele când îl votezi. Că super-eroii ăștia „spotless” sunt doar tiranii, doar Ceaușescu în România era fără pată și fără nevoie să-și facă autocritica.

   Și USR-ul a călcat în ultima vreme în prea multe străchini. Mai o interdicție cu comunismul, mai o restrângere de libertate individuală, mai ai niște oameni care au ajuns în parlament prin USR și vor să impună o suprataxă pe faptul că faci profit în România… Sunt multe întrebări și e bine să rămânem suspicioși.

   Nu prea sunt de acord cu felul în care a spus lucrurile Ovidiu, dar pe bune că nu văd nici unde greșește, nici unde minte. Și dacă un om nu greșește, nu minte, mai contează dacă scrie la beție sau nu?

   00
 26. Nu mai vorbesc de faptul ca, in Avantgarden, coliban a venit insotit de celebrul nanu, arhicunoscut pentru tiradele impotriva a tot ce este non-pnl (deci si impotriva usr), mic plagiator(e de ajuns sa citesti un pic de internet) si un chicuț extremist in ce a scris prin diverse locuri. Iar lui coliban nici gura nu-i pute. Daca adaugam in acest peisaj si prezenta unui personaj cel putin ciudat, autointitulat ziarist si arhicunoscator de-ale politicii, pe nume hosu, cel putin o parte din echipa lui coliban este cu semne mari de intrebare. A propos, pentru brasoveni intreb, inainte de luna iulie a acestui an, l-ati vazut pe coliban prezent masiv pe undeva? Ca vad ca apare pe peste tot de vreo 3 luni. Ca face, ca drege, ca da, ca…

  00
 27. NOU
  #50

  cum cu cine?

  astept si eu ca un cetatean dezorientat politic ce sunt, o lista de persoane propuse de mediul on line, cu CV-uri si argumente de ce ar fi buni oamenii aia in politica in locul celor de acum indiferent de culoarea politica … (nu conteaza daca oamenii propusi de mediul on line sunt sau nu angajati politic, nu conteaza daca ei vor sau nu, etc ci pur si simplu sa vedem cum gandesc cu argumente si pe constructie si pozitivism, cei care oricum critica orice)

  e simplu sa i demontezi pe toti insa mai greu cu implicarea activa …

  5 nume bune pentru Primaria Capitalei si 5 Pentru Primaria Brasov de exemplu … cu argumente

  00
  • Un intelept batran mi-a spus, odata, ca nu ai cum sa ai succes in politica daca esti nesantajabil. Asta ca raspuns la intrebarea: „le organizezi astora de la partidul…. campanii electorale si prezente la vot de vreo 10 ani. Cum de nu te-au miluit si ei cu un post de consilier?”. Si nu, nu a primit, niciodata, nimic de la partid, care a fost si mai este la conducerea Brasovului. Era foarte pasionat de ceea ce facea la si pentru partid si asta compensa, probabil.
   Asa ca numele alea bune sunt tot nume rele. Poate nu ar strica sa ne largim orizontul intelegand istoricul, cultura si psihologia noastra. Daca citesti Hoftede si David o sa vezi ca modelul social, politic, cultural actual ni se potriveste si, probabil, va mai fi valabil ceva timp de acum inainte. cata vreme, spre exemplu, nu intelegem ca prezenta la vot nu ajuta la nimic atat timp cat nu este dublata de o schimbare in legea electorala, suntem analfabeti politic/social. Pune pe buletinele de vot varianta „niciunul dintre candidati”, da-i putere acestei variante si vei forta un pic actorii politici sa schimbe placa. Cand tu (este un „tu”impersonal) imi spui sa merg la vot si sa aleg orice, numai sa aleg, sau sa anulez votul, de fapt imi arati ca votul meu nu are valoare. Este ca si cum mi-ai spune ca am dreptul sa aleg intre doua boli si daca nu-mi convine niciuna, sa o aleg pe aia care imi displace cel mai putin. Si daca nu vreau sa o aleg pe niciuna, sa nu aleg, ca oricum o sa primesc cadou una dintre boli.
   Anarhismul, spre exemplu, a fost genial din punctul acesta de vedere. pacat ca majoritatea oamenilor, cand aud de „anarhism”, il confunda cu haosul. Si este distanta mare intre cele doua concepte.
   Cele 5 nume nu sunt acum. vor fi peste vreo 20 de ani. Cu un pic de noroc, daca da dumnezeu si daca nu ne trage curentul.

   00
 28. Textul asta reprezinta chintesenta alegerilor de anul acesta, atat locale, cat si parlamentare.
  Daca Eftimie, inlocuia numele celor din text care se bat pentru primaria orasului Brasov, cu cel al celora care se bat pentru Bucuresti, nu as fi observat mari diferente. Dar cum, toata lumea crede ca votul lor conteaza si ca votul poate schimba lumea, avem dezbateri si certuri inutile.
  Un pic de newsflash, votul dat cetatean nu a contat vreodata in Romania ultimilor 30 de ani, pentru ca nu s-au produs schimbari majore. Sa ne intelegem, faptul ca nu ai un tren de mare viteza Cluj-Timisoara(de exemplu) sau un drum decent Bucuresti-Brasov, arata ca in mare anumite lucruri au ramas pe loc(nu mai vorbesc de spitale). Toate astea, s-au intamplat pentru ca romanul a crezut ca votul lui conteaza si s-a dus de a legitimat tot felul de derbedei prin functii politice. Fix din cauza asta, toate campaniile electorale din ultimii 8-12 ani, au fost un mare numar de standup-comedy facut prost si vandut unor oameni mai creduli de fel.
  Numai ca situatia de anul acesta e un pic altfel. Pe de o parte la nivel de Bucuresti avem niste administratii locale ce se bat pentru libertate si supravietuire, pe de alta parte avem niste oameni sa le spunem bine intentionati ce vor sa incerce sa mai reformeze ceva din administratiile astea locale. Problema, sta ca felul in care functioneaza aceste administratii si anume, primarul este profund dependent de consiliul local sau general. Daca ai un primar de dreapta si consiliul este preponderent de stanga, frictiunile alea de la inceput de ani 2000 cu Basescu si consiliul general vor fi noul normal. De asemenea vor exista diverse sicanari intre primaria generala si cea de sector, daca nu sunt de aceeasi culoare politica.
  Asa ca da, cine va castiga aceste alegeri nu va face, mare lucru pentru ca felul in care administratia publica lucreaza e blocat la nivel de anii 90. Insa faptul ca anumiti smecheri de pe acolo, vor fi stresati, nu vor mai putea dormi noaptea, vor avea diverse probleme, ma face sa ma duc la vot. Pentru ca desi votul meu chiar nu conteaza, sa stiu ca votul meu poate strica linistea la niste smecheri, mi-ar oferi o oarecare satisfactie dupa 30 de ani, de nemipliniri.

  00
 29. Concluzia asta cu „sa nu mergem la vot” pt ca astfel fortam partidele si mediul politic sa dea candidati mai buni si curati merge de minune de vreo 30 de ani. Buna treaba, tot asa..

  00
 30. Terminati cu prostiile. Mergeti la vot si puneti stampila pe ala mai putin corupt. Doar asa amelioram rasa politicienilor. Nu din prima, ci treptat. Ala care e perfect pentru pretentiile tuturor nu s-a nascut (vreodata).
  Peace 🤟

  00
 31. va imbatati cu apa rece. dat fiind contextul actual cu basescu si tariceanu batandu-si sculele flasce de nicusor care in matematicismul lui o sa-i ia in serios si o sa participe la zgomototul facut de ei, firea o sa vasleasca cu hotarare catre finish intr-o duminica in care „intelijentii” vor fi la munte si la mare.

  ar fi un miracol daca 2-3 sectoare din buc ar fi luate de PNL sau USR. Poate la S1 sa iasa Clotilde, la S6…dar in rest, stati linistiti.

  00
 32. Discursul politic: Ne plangem ca ND a devenit om politic si ca in saptamana de dinaintea votului nu vine cu: „O sa tai si o sa spanzur”. Daca revolutionismele astea ieftine mai tin la oameni peste 30 de ani, problema nu e la ND.
  Discursul corporatist:
  N-ati auzit de eficientizare proces, optimizare costuri(nu reducere ;) ? Vai, nu desfinteaza companiile si o sa le uneasca pe unele. Daca nu va trece un fior rece pe spate cand auziti de unirea echipelor inseamna ca sunteti la prima fuziune, achizitie, recesiune.
  Nu e vreun manager pe aici sa explice in cifre? Cum era?!
  Eficientizare proces: -5% personal, +10% productivitate
  Optimizare costuri: -10% personal, +20% productivitate
  Fuziune: incepand de la -20% personal, +50% productivitate. De exemplu dai afara 50 de directorasi, secretare, angajezi 10 ingineri topografi sa termini cadastrul.
  Toate astea le faci daca ai Consiliu. Acum, ca niste oameni care nu au orbul gainilor, care sunt pozitiile eligibile in lista? Oameni de ales sunt: https://locale2020.bec.ro/candidati/

  00
 33. nu inteleg de ce lumea are asteptari sa avem un candidat Mesia care transforma Bucurestiul intr-un fel de Munich. Nu simti ca rezonezi cu niciun candidat? Foarte bine, mergi la vot si voteaza-l pe cel mai bun de pe lista. Doar asa putem progresa si spera ca peste 10 seturi de alegeri o sa avem un candidat egal cu al tau Mesia pe care il doreai acum 40 de ani.
  Nu va mai amagiti aiurea. Nu exista schimbare majora peste noapte.

  00
 34. Nu ma bag la discutia despre Brasov ca nu sunt in tema dar legat de afirmatia lui Nicusor Dan uite aici o explicatie data de cineva care chiar intelege economie:

  Salariul depinde de cantitatea de capital investită pe lucrător; cu cât capitalul e mai abundent, cu atât productivitatea muncii e mai mare, deci și salariul; de treaba asta au ținut cont și comuniștii, că de aia au investit de-au rupt (prostește, e altă treabă).
  De ce credeți că sunt salariile mari în București? Cumva datorită fântânilor arteziene, bordurilor atomice din sectorul 3 sau concertelor subvenționate de primărie pe bandă rulantă? Evident că nu.
  Salariile în București sunt mai mari decât în restul României fiindcă în capitală s-a investit mult. Graficul de mai jos arată legătura dintre investițiile străine și nivelul salariilor: Bucureștiul concentrează 60% din investițiile străine în România, iar salariile sunt mari. Companiile care au venit au avut nevoie de forță de muncă, au cheltuit pentru pregătirea ei. Companiile s-au atras unele pe altele.
  Nicușor Dan are în vedere tocmai asta, demararea unor proiecte majore de investiții (reabilitarea termică, metrou ușor, autostrada de centură) și simplificarea birocratică astfel încât capitalul să continue să se acumuleze. Astfel că predicția privind salariile nu e demagogică. Demagogic e să le spui oamenilor că vor trăi mai bine fiindcă împarte primara bani tinerilor căsătoriți.

  Si sursa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217679150112165

  00
 35. Nu imi fac iluzii ca Nicu sordan e laba trista. Dar care e alternativa?

  Firea? Sau nu merg la vot și sa iasă Firea?

  00
  • Nu imi fac iluzii ca Ioan e laba trista. Dar care e alternativa?

   00
  • @Pixel
   este o chestie de reflecție. Sunt oameni care se recunosc in Firea/PSD și recunosc că dacă ar fi în locul ei ar face cel puțin la fel ca ea.
   Asta a rezultat din 45 de ani de comunism plus 30 de capitalism mai sălbatic.

   00
 36. Eu am zis cu fiecare ocazie, si aici: mai sanatos e sa schimbi ceva din interior decat din afara. Reformezi PNL, sau fereasca sfintii PSD, decat sa faci ceva de la 0 in care aduni robespierri si rebuturile alorlalti.

  da revenind la oile noastre, eu am invatat sa ma feresc de aia care promit ca ma salveaza, fie ca sunt pocaiti, vanzatori de suplimente sau politicieni, astia au in nume asta.

  00
  • nu ne dai si metoda cum noi pulimea o sa facem schimbarea in interiorul PSD-ului?

   00
  • Pe mine m-ar interesa metoda pentru restructurare în interiorul PNL-ului.
   Doar de curiozitate, fiindcă la ce amestec de PNL, PNL-AT, PDL, PD, ALDE și ce rahat-uri mai sunt pe acolo, e clar complet ne-reformabil.

   00
 37. Deci nu conteaza cu cine votezi, conteaza sa castige USR.

  Mda

  00
  • o fi ca la recenzii, primesti produs gratis si zici de bine … aici s-a primit interviu gratis (sau poate pe bani) si se zice de produs/partid de bine

   00
  • Nu, peizane, nu ai înțeles. Nu contează cu cine votezi, când te întreabă cineva, spui că ai votat cu USR. Ca să fie bine.

   00
 38. E o distanta mare între “nu sunt perfecti” si “sunt toti la fel” dar useristul de rând nu are vreo greutate sa o parcurga în salt de gimnastica mintala. Asta pentru ca din sustinatorii de partide în România useristii îs cei cu cea mai mare diferenta între ce stiu si ce li se pare ca stiu. Cei mai naivi alegatori ever.

  Realitatea e ca în partidele usere plus au ajuns în pozitiile de forta si deci de candidati cam acelasi gen de oameni ca la pnl psd sau pmp: mai fara scrupule, mai mincinosi, si cu legaturi la cine trebuie. Sa crezi altceva e semn de imbecilitate, e ca aia care se duc si baga la alba neagra ca “au vazut ei de data asta unde e ala care merita”.

  00
  • Mai puțin Nicușor Dan care a fentat fix procesul ăsta de selecție al ălora trimiși să candideze, că a făcut fix ce îi reproșau toți in 2016 că n-a fost capabil să facă și anume a negociat înțelegere politică cu PNL după ce USR+ a ținut neapărat să îl împingă în față pe Vlad Voiculescu, doar doar or avea și ei un prezidențiabil bun la următoarea tură (că ne-am lămurit cu Barna).

   00
  • Da, ND a driblat partidul foarte abil. Culmea, am impresia ca userimea de aia nici nu-l prea înghite, cumva le-a aratat prea mult din spatele cortinei si ei s-au suparat ca prostul pe sat.

   00
  • hai sa nu o dam cotita nu a fentat nimic, astia tot o lasau scaldata cu sustinerea si organizarea dezbaterilor interne ca sa il bage pe Voiculescu. Daca nu forta PNL mana cu sustinerea lui il aveam azi pe VV candidat si pe Nicusor muit a treia oara?!?! (primarie acum 4 ani, dat afara din usr)

   Cand zic astia ma refer la decidentii din USR nu la pulime.
   Oricum si VV are carisma lui Barna deci tot acolo esti.

   00
  • Deja erau aliniați în spatele lui VV, aveau materiale pentru fb, bannere tot. Vroiau să i-o tragă lui ND dar ăsta și-a jucat abil mâna.

   00
 39. Ma indoiesc tare ca USR va castiga… Vorba lui Tiriac, intre hoti si prosti, prefer hotii… cu aia mai poti negocia, ii poti convinge ca e spre avantajul lor sa faca ceva bun pentru comunitate :) USR-ul e un fel de BLM mai decolorat… E suficient sa stai 10 minute de vorba cu unul si ti se face dor de Dragnea… N-am vazut oameni mai fanatici, mai plini de idei fixe si mai desprinsi de realitate ca astia… Au cateva poezii pe care le repeta, in rest, spalati pe creieri si intr-o continua disonanta cognitiva… n-au nici o treaba cu chestii concrete, cu logica… Cat despre Coliban… la un moment dat, intr-o intalnire cu (ne)alegatorii, problema lui era ca in Racadau e prea putina verdeata si ca ajunge ursul in cartier mai repede ca autobuzul… bai prietene, Racadaul e fosta padure, cata verdeata mai vrei in el, ursul acolo locuieste… :) :) :) Desprins de realitate dupa cum spuneam…

  00
 40. Zic să ajutăm cititorii blogului să aibă o privire de ansamblu asupra cartierelor descrise: https://imgur.com/a/X16ekX3

  00
 41. USR par a fi, din pacate si in mare parte, libertarieni proletari. Suna stupid dar cam asta e. Romania sta foarte prost la mule capitole si tot ce se poate face este sa promiti marea cu sarea dar sa reconstruiesti bucata cu bucata.

  Si in afara marilor orase e plin de fiefuri care n-au culoare politica, fac traseism si orice altceva cat timp le iese si lor o susta (ex.: primari care sunt pe functie de 20 de ani).

  Acolo, un metru de sosea costa 2x; pentru fiecare leu bagat in ceva local alt leu trebuie dat parandarat, altfel iti vin oamenii primarului cu furci si topoare pentru ca ai indraznit sa faci o hazna comunala mai putin puturoasa.

  00
 42. Asa arata un articol scris de Ovidiu dupa ce combina Berea TNR cu șpeis.

  00
 43. Eftimie, acest Bacovia al internetului. Surprinzatoare aceste doua laturi ale tale, glumite pe TNR si otrava pe zoso.
  Nu o spun cu rautate, e valabil pentru toti bloggerii: ce va mai place sa credeti ca le cunoasteti pe toate si cat de zei va credeti cand scrieti. Chiar si SF.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile