Casele inundate din Galați…

inundatii-galati-1  inundatii-galati-3 inundatii-galati-2 inundatii-galati-4 inundatii-galati-5

Imaginile astea sunt dintr-un reportaj Digi24 despre inundațiile din Galați. Sunt montat ca să smulgă lacrimi, nu să prezinte adevărul. Dar mai scapă chestii filmate aiurea, din care ne putem da seama că pe oamenii ăștia nu îi duce capul foarte mult. Cum e ăla cu vila inundată, sau ăla din poza 5, cu fundația înălțată 30cm.

Mai țineți minte filmarea asta cu inundațiile din 2014, cu idioții care nu aveau fundație la casă? Credeți că s-au lecuit? Credeți că a văzut cineva pozele astea cu digul austriac?

Și varianta video:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Acceasi poveste la fiecare inundatie. Si tot noi platim pt ca s-au eliberat autorizatii de constructie pe locuri inindabile, pt ca daca li s-au dat materiale de reconstructie le-au vandut pe bautura, pt ca nu vor stramutarea pe locuri mai inalte, etc. Si platesc eu.

    00
    • Am înțeles că unii dintre ‘sinistrații’ ăștia care au primit acum 2-3 ani case noi, în zona neinundabilă a satului, s-au transformat în magnați imobiliari. În sensul că vând casele alea NEINUNDABILE ca să aibă bani de țuică, s-o bea de necaz când vor fi iar inundați.

      00
  2. Bravo Zoso…imi place cum te exprimi! In tot ceea ce facem exista cauza si efect ! De ce…este foarte simplu ! Parintii mei la pensie s-au mutat in casa batranesca undeva in orasul Comanesti. In primavara acolo au avut loc inundatii si bineinteles lumea bocea „ca le fuge casele”, pai bine plm, cand ai vandut padurea si ti-ai construit viloiul la baza muntelui la ce te asteptai…In zona nu mai exista padure, asa ca muntele „pleaca”. Proprietarii au cerut ajutor de la guvern ! Cu ce plm sa te ajute guvernul boilor ! Pune in plm padurea la loc si ai sa vezi ca totul va fi bine ! In Romania se defriseaza cu vrea pendula lor, in ritmul asta va veni ziua, cand nu vor mai avea ce sa planteze ! Sunt multe de discutat si nu am timp !

    00
  3. Televiziunile trebuie sa faca audienta.
    La bunica mea acum vreo 16 ani a plouat mai mult, la niste poduri din tuburi apa s-a blocat si s-a format un mic lac , Pro Tv au trimis reporterii care au platit oamenii sa se planga sa se arunce de pamant cum ei nupot iesi de acolo doar cu barca sau elicopterul, aveau doua drumuri de access si pe ambele se putea circula.
    Mai arata ca nu stiu care in ce sate au ramas inzapeziti, inconjurati de ape dar cum p… c…. au ajuns reporterii la ei ca din cate stiu nici o televiziune de stiri din Romania nu are elicopter.

    00
  4. mai traiesc si altii in zone inundabile dar au gasit niste metode simple sa se fereasca de probleme similare. nu e nevoie sa te muti de acolo de unde ai terenul, doar sa reconstruiesti cu cap.

    https://c7.alamy.com/comp/C738YR/thai-style-house-C738YR.jpg
    https://www.alamy.com/stock-photo-traditional-thai-wooden-house-on-stilts-with-car-parked-beneath-thailand-56848460.html
    https://www.alamy.com/stock-photo-hua-hin-thailand-a-traditional-wooden-thai-house-built-on-stilts-surrounded-79262437.html

    Casele astea sunt ‘traditionale’ pentru ca dintotdeauna cei care isi faceau care in zone inundabile stiau ca apa o sa vina, din cind in cind. si au gasit o metoda simpla sa evite problemele. ai nostri erau poate prea ocupati sa ii invete latina pe romani sau sa construiasca tunele marete de la dobrogea la londra pentru transhumanta.

    Daca vrei sa ai ‘casa pe pamint’ gaseste o zona ne-inundabila. daca nu, construieste asa cum cere locul.

    exista solutii. dar nu le vrea nimeni. e mai bine sa iei un ajutor din ana in an , si sa construiesti la fel cum stii tu din strabuni.

    [umm, nu stiu daca e de la mine sau altceva , dar am impresia ca nu s-a transmis prima data. stiu de moderare, dar asta arata altfel :/ daca e duplicat, te rog sterge unul.]

    00
    • eh, bineinteles ca exista solutii moderne mai potrivite dar pentru ele trebuie sa existe interes, si buget, de a rezolva problema, si nu interese de a face bani pentru partid. In zonele sarace, fiecare poate sa ia masuri singur, cu aproape zero cheltuieli suplimentare. In ultimele doua poze sunt niste case cu nimic mai scumpe sau mai complicate decit darapanaturile noastre, dimpotriva – alea nici chirpici nu au pe schelet, ca nu au nevoie. Adaugi chirpici si obtii o casa ca ale noastre doar ca ferita de inundatii. Si nici macar nu e spatiu pierdut – bagi acolo caruta, ai spatiu de depozitare acoperit, etc. Vine apa, pierzi doar caruta nu toata casa.

      00
    • Daca faci case de alea pe catalige, toamna cand se face tuica jumate dintre barbatii din pechea isi vor rupe gatul pe scari. E un lucru stiut dinainte de a vorbi moldoveanul latina. Cu case de alea nu mai prindea poporul roman secolul 21.

      00
  5. Îţi mulţumesc de data asta că ai acoperit sursa luminii din fundal. Chiar deranjează la ochi.

    Cât despre proprietăţi & loturi de pământ, mai şi chestia cu legile zonale sau legile zonare. Nu ştiu (bine, nu mă interesează deoarece nu mă intersectez cu aşa ceva), da’ speculez ca gura Dracului, c-o exista ş-un antecedent pe-colo.

    00
  6. Am o mica intrebare. De ce se pune fundatia aia, sper ca nu confund chestiile? Adica pe loc drept podeaua e la jumatate de metru deasupra solului. E prima data cand imi pun intrebarea asta, imi imaginez eu cateva motive, dar as vrea sa imi spuna oamenii de pe internet…

    00
  7. dw are dreptate. Sunt în Pechea și o cunoștință mi-a spus că echipele de filmare ale televiziunilor îi puneau pe unii să intre în apă ca să dea bine la cameră. Și mai sunt unii foarte vocali care urlă că ei nu mai au nimic, că nimeni nu face nimic. Tot ăștia stau cu mâinile în sân uitându-se la pompieri cum le curăță casele. Evident, tot ăștia sunt magneți pentru televiziuni. Să nu uit: respectele mele pentru pompieri și toate echipele ISU. Sunt multe echipaje și mașini și toți s-au mobilizat și muncesc de zor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.