Hoinaru vede ca la casă e de muncă. Cam este.
Trebuie să fii atent și să repari imediat problemele care apar, pentru că proprietarul e singurul răspunzător pentru ce se întâmplă, nu e ca la bloc, trebuie să mai dai cu vopsea sau cu lac din când în când, să ai minim doi electricieni și doi instalatori în agenda telefonului, să știi oameni care să facă tot felul de munci fizice pe bani puțini și tot așa. Plus drumuri la magazinele de bricolaj dacă îți place să meșterești singur tot felul de chestii.
Dar te bucuri când vezi că ți-a rezistat gazonul peste iarnă sau când ți-a ieșit vița de vie. Sau că ți s-au prins căpșunile și zmeura.
Altfel, îmi fac un gard între mine și un vecin. 4 metri, 200 lei scândura, 100 lei lacul și cuiele. Dau cu lac pe cărămizi, îmi reamenajez beciul…Dacă învăț și să fac beton, sunt deja centaur.
Niscai nisip+apa+ciment+pietriș intr-o oarecare măsura nu in ordinea de mai sus si ai rezolvat
4 lopeti de pietris/nisip 16 cu 32 si o lopata de ciment+apa.
Iti explica Klinger..
Cum iti reamenajezi beciul? Intreb pt ca de curand am facut si eu o renovare totala a beciului, electric, hidro, scara noua de lemn etc am pus si niste poze cu scara aici, acum ceva timp, in cadrul altui articol despre amenajari si bricolaj Poate cu beciul poti sa pui cateva poze, la renovarea de la casa am inteles de ce nu s a putut.
nu fac mare lucru, vopsesc rafturile, pun becuri pe culoar (am mai pus 3, că aveam doar două), dau cu lac pe cărămidă.
Primul pas e sa scapi de Elodia si de contractul Bechtel ca sa faci mai mult loc in beci. Pe urma se rezolva. Cand e gata beciul prevad noi episoade de videoblog.
Cu ce lac dai? Daca vrei iti donez 5 l kober lac de piatra (la exterior nu recomand, dar pt interior merge).
pe cărămidă cu ăsta https://www.emag.ro/lac-lucios-oskar-piatra-incolor-2-5l-pprsppiains90/pd/DJWMRMBBM/
pe lemn cu kober cireș.
N-ai bani de lacuri in firea lor? Alea sunt glume proaste.
„Cum iti reamenajezi beciul?” – il tencuieste pe afara.
Joi, vineri și sâmbătă am curățat cu nevasta placa de bază (moloz, stropi de ciment cazuți de la placa de sus, alea alea). Ne dor mâinile de parcă ne-am bătut, da’ nimic nu-i mai fain.
Daca in loc de nevasta ai fi folosit o racleta metalica terminai mai repede si nu te dureau mainile! Nevasta foloseste-o la altceva…mai placut!
@zoso: daca n-ai dat cu lac inca, incearca si produsul Coral Hidrostop aprox.23lei/litru. Nu face o pelicula ci impermeabilizeaza in profunzime si reda prospetimea/culoare suprafetei.
https://www.youtube.com/watch?v=huLoeTR-wak
La ciment sunt instrucțiunile pe sac. E chiar ușor. Plus un tutorial de pe net ca să știi pașii, și te-ai scos
Abia aștept să văd poze cu dl Petcu prins în ciment.
Si deasupra lui un pilon de autostrada?
Nu stiu de unde esti, Iulian dar in hornbach berceni la iesirea din magazin spre drive-in, deasupra caselor este o poza cu unu prins in ciment. ceva cu textul… Nu fura! Vreo aluzie ceva?
Oameni buni, repetati dupa mine: BETON. BETON. BE-fucking-TON!!1 Cimentul este doar un ingredient.
Ciment, ‘mortal’, tot un drac
Tocmai, SĂ NU FACI CUM SCRIE PE SAC! Întreabă un meșter, știe el mai bine, doar a lucrat în Israel, Grecia și Spania.
(OKOK, glumă, mă, glumă!)
In primul rand ma mira cat timp are Hoinaru ca sa se uite la ce se face in vecini. Apoi da, daca te temi de munca, casa nu e pt tine. Dar legat de gradina ai atata munca cat iti faci, idem si cu satisfactiile. Casa nu e pt oricine, asa ca cine se muta la casa si crede ca va freca menta atata cat a facut-o la bloc se inseala! Dar si bucuria de dupa munca depusa e mare. Sunt mai des epuizat fizic, dar bucuria e maxima. Cam ca la nenea ala din reclama de la Hornbach de se rostogolea gol pe deal, dar intra cu adevarat in contact cu natura si elementele. Greu cu tunsul de iarba, dar bagi o masina mai buna si termini mai usor. Arata superb, iar apoi urmaresc cu berea rece in mana cum se bucura si pasarile ca ajung mai usor la gandaci. Greu cand crap lemnele, dar focul si caldura date de semineu iarna sunt de neegalat. Imi tremura chilotii de frica cand sunt la inaltime, dar elementele de lemn arata mai bine lacuite des. Si tot asa pot continua la infinit. Pana la urma e revenirea la „the simpler things in life”. Iar asta ajuta daca ai un job stresant.
Asa e, toate-s frumoase, da’ m-or enervat graurii, că mi-o mâncat toate cireșele!
Asta da… am ciresi plantati de mine, dar abia sunt in anul 2 de la plantare, asa ca mai am putin. Recomand sa citesti grupuri de pomicultura pe fb unde au mai improvizat unii tot felul de solutii, inclusiv goarna cu senzor de miscare
Inca nu ne-am mutat.
Dupa ce ne mutam, o sa aiba Matilda grija de ei.
Matilda are 45 de kile si face 50 metri in cam 4s; trebuie doar sa învețe să sară și să-i prindă din zbor
se fute? are gagic?
Din pacate nu se mai poate.
Asa arata acum aproape 3 ani: https://www.youtube.com/watch?v=uhnZdxvB438
exista beton de cumparat la sac. Pui apa si amesteci.
A lacui caramida unei case vechi, sasesti i ca si cum ti ai trage o punga de plastic peste cap. Toata umiditatea o sa iti ramana in zid si in cativa ani o se exfolieze , saruri etc. Acum nu ai umiditate tocmai pentru ca nu i lacuita. Var, sau daca nu iti place, cel mai comod sau la indemana este ulei de in. Nu vb ca pe piata exista tot felul de produse destinate pt astfel de lucrari. Auzi frate, lac de piatra de la kober.
Nu se folosesc produse incolore la exterior.
Protecția la UV este data de pigmentul din pelicula. Incolor = 0. Nu te lua după ce scrie pe ambalaj.
PS Vezi că producătorii autohtoni scriu pe ambalaj că este de lunga durata. Asta înseamnă 1..maxim 2 ani. După, cureți resturile de peliculă rămase și aplici iar.
Imprumuta si tu niste bani de la Nutu sau Sile sau rudele lor din Brasov si vin ei dupa si iti toarna cimentul,gratis chiar :))
Cand faci beton il vezi si la culoare..trebuie sa fie gri inchis si cat mai omogen, mai consistent sa nu fie apos sa fie greu si dens. Daca faci cantitati mici ( pana la 1mc) niste kg in plus de ciment nu strica niciodata . Sa nu te zgarcesti niciodata la ciment cand faci betonul . Vei regreta doar daca e nevoie sa il spargi ulterior. Atunci iti vei da seama cat de rezistent l-ai facut.
adevaru e ca e greu cu betonu, aia de lopateaza in betoniera in timp ce se bronzeaza au mari studii. uneori li se mai rasuceste lopata in mana si mai dau ciment pe langa, aia e.
ai verificat de unde e ‘cheresteaua’, nu e de la nea schweighoffer?
imi place clasica vopsea lazur, se pare ca nu o sa moara niciodata inrosirea asta de cacao a lemnului.
toată cheresteaua de peste tot e de la ei, chiar dacă e nemarcată.
singura cherestea de pe piață care nu e de la șveighofer e aia de la gatere mici.
La casa trebuie sa ai bani. Multi si permanent. Atat.
Eu i-am construit asta fiicei mele de aproape 5 ani. Nu vreau nimic, doar mă laud:
Căsuța https://imgur.com/gallery/QK1rm
Zoso, temă pentru avansarea la următorul nivel de bricolaj:
Sa ai spor la munca si sa te bucuri de casa (cu munca putina daca se poate). Eu acum sunt in plin proces de constructie.
Daca stie cineva sau ma poate ajuta cu un numar de tel, vreau sa cumpar piatra de rau .
garddepiatra.ro are depozite prin țară (că nu știu în ce zona construiești)
satele alea spre targoviste dinspre sinaia, e plin de piatra de rau de vanzare… sta stive la poarti
Gupi, știi tu ceva, dar nu prea.
„Suntem localizati la Remetea Mare, in judetul Timis, la cca 10 km la iesire din Timisoara (chiar in prima curba pe dreapta de la intrarea in Remetea Mare).
Pentru harta, email, telefon si detalii, va rugam sa accesati rubrica CONTACT.
Aici avem un depozit impresionant, dar si in Sohodol – Judetul Alba si Arad-Calea Timisorii 145 (Lukoil -Aradu-nou)-0740094329.”
Trei depozite mari și late
esti un fraier, in loc sa faci gardul si sa il pui pe vecin sa plateasca, sa nu mai vina imigranti si violatori la tine in curte…
Sa stai la casa e destul de greu, dar în același timp e frumos. Nu credeam ca pot sa fac asa ceva
, dar nevoia te învață. Uite ce poți face cu 2 mâini de bugetar, dacă nu ai vecini cu copii de varsta lor.
Intreaba-l pe buhnici.
De când a început sa își facă casa, deține adevărul absolut despre toate materialele de construcție.
Numai sa nu îl contrazici ca nu iti aproba comentariul.
știu că știe, am încercat să îl râcâi un pic întrebându-l dacă își face casa pe bani sau pe pișcot și n-a marșat.