Heinekein la Bestival

La Bestival, Heineken aveau o bere de toată jena. Pentru 3 lei, primeai un pahar cu o bere diluată pe care o beai în 5 minute şi nu simţeai nimic. Şi îţi mai luai una. Şi încă una. Şi nu simţeai nimic. Dimineaţa te trezeai cu dureri că ai amestecat băuturile.

Luând-o logic… Şi aşa e la draft, şi aşa o să te scoţi, şi aşa o să vinzi de o să îţi iasă pe nas, toată lumea o să îţi cumpere berea  ta genială. De ce naiba ai pune apă în bere?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. E virtual imposibil sa pui apa in berea la draft. Doar daca o torni in pahar separat.

    Lipsa de „acid” apare atunci cand butoaiele sunt aproape goale. Asa „face” toate, chiar si sticlele de 2litri de cola pe care le bei intr-o perioada mai lunga de timp. Tii minte de pe vremea cand se foloseau sifoanele ca ultimile pahare erau cele mai greu de scos din sticla? Asa e si aici.

    00
  2. nu cred ca a fost apa…si da, unele pahare nu contineau urme de spuma. oricum, a fost bere la paharutz, nu pahar…ptr ca 0,3 nu mi se pare un pahar deloc.

    puteau sa faca jetonul 50…sau sa am posibilitatea sa cumpar unul cu 50…si sa beau bere la doza sau cola la 0,5. nu cola turnata din sticle de 1 l in pahare si bere statuta.

    00
  3. era Heineken nu Carlsberg ;)

    00
  4. mie mi s-a parut ok berea :)
    si zic sa nu ne mai cacam atata pe noi ca berea era lungita, ca era fara spuma, ca era cu spuma, ca era scumpa, ca era prea mica, etc..
    i mean, ar trebui sa incurajam o chestie facuta calumea asa cum a fost weekend-ul asta b’estivalul, ca sa nu proliferam norma gen Stufstock, Cokelive, s.a.
    sper ca recunosti ca nu a existat nici un fel de comparatie din punctul de vedere al organizarii intre festivalurile numite mai sus..

    din partea mea sa fie berea lungita si sa iasa in rest atat de bine cum a iesit.. si ma declar multumita..

    00
  5. berea era la 0.3 ?? asta da blasfemie. e o chestie care ma bantuie de mult timp, acu 5-6 ani bauturile alcoolice tari se vindeau la 100ml, apoi au scazut la 50ml si acuma in unele baruri din arad (mai de fitze cica) se vand la 30ml sau 40 ml o portie. adica eu cand vreau sa beau 100 de vodka/gin/whiskey ii cer la aia 3 sau 4 portii si arat ca o alcoolica.

    00
  6. era la 0.3 pentru toate rockeritele sataniste care imediat dupa concert trebuiau sa fie acasa ca la anu au capacitate si au de invatat

    00
  7. A fost mai bine ca nu mi-am luat bere. La 0.3 … bleah. Si nu esti singurul care s-a plans de ea.

    @Iskander, cola aia se turna in pahar tocmai ca sa nu dea sticle la public, ca altfel ar fi zburat o gramada spre scena. Cel putin scroafele alea de la Chicks on Speed si-ar fi furat-o original (si-o meritau!)

    Sau nu cred ca ti-ar fi placut sa fii in primele randuri ca apoi sa te trezesti in ceafa cu o sticla de cola/apa plina pe jumate, aruncata din spate.

    00
  8. Parca era Heineken nu Heinekein. Nu pune la suflet zoso…am obs si ti-am zis :)

    00
  9. NOU
    #9

    Tocmai de asta nu iau bautura de la festivaluri. Heineken e superba si la 0,3 dar din sticla, in rest isi pierda aroma, iar cola, poate ziceti ca am eu nu stiu ce fitze dar are alt gust cand o bei dintr-o sticla de 0,5L :)

    00
  10. asa cum bine a remarcat nashu_mare, intr-adevar este imposibil sa pui apa in berea la draft in alt mod in afara de a o pune in pahar si a turna bere peste. drafturile se cupleaza la butoaie cu o cupla etansa si berea ajunge pe furtun direct in pahar. drafturile au sistem de racire special precum si butelii de CO2 pentru carbonatare. butoaiele de bere de la B’estival au venit din fabrica direct si sunt exact aceleasi care ajung si la orice terasa din tara care are draft de Heineken. trust me, nu se face un lot special de bere pentru festival pentru ca, desi in teorie ar fi posibil, cantitatile industriale cu care se lucreaza intr-o fabrica de bere pentru asigurarea unui flux de productie suficient de mare nu permit pregatirea unui lot micut (raportat la intreaga productie de bere care iese pe poarta fabricii si ajunge in toata tara) de butoaie pentru un festival.

    acum daca tie nu ti-a placut gustul, asta e o alta discutie, dar din punct de vedere al calitatii iti garantez ca nu a existat nicio problema. Heineken a adus tot sistemul de drafturi din Olanda (este acelasi sistem cu care ei merg la festivalurile de acolo, precum Lowlands sau Pinkpop). in plus au adus si sistemul de vanzare mobila (rucsaci si mini drafuri pe roti), precum si o echipa formata din 15 oameni care au la activ cateva zeci de evenimente majore la care au participat in ultimii ani (in Olanda, nu la noi, of course).

    in alta ordine de idei, motivul pentru care berea s-a vandut la pahare de 0.3 este foarte simplu, si anume egalizarea pretului la toate bauturile la valoarea unui jeton (3ron). daca s-ar fi vandut bere in pahare de 0.4, atunci costul unui jeton ar fi trebuit sa fie de 4ron, ceea ce ar fi complicat procedurile atat la racoritoare (care ar fi fost automat mai scumpe) cat si la mancare (o portie care acum a costat 2 jetoane x 3ron ar fi costat in acest caz 2 jetoane x 4 ron, ceea ce ar fi insemnat, spre exemplu, sa se vanda micii la portii prea mari, de 6 in loc de 4, iar sandwich-urile sa fie mai scumpe cu 2ron fara rost, deoarece pretul lor corect a fost de 6 ron, nu de 8ron).

    sistemul de jetoane a fost adus si el tot din Olanda, special pentru a rapidiza procesul de servire la punctele de vanzare si pentru a evita celebrele romanisme de genul „n-am sa-ti dau rest acum, vino tu mai tarziu ca te tin eu minte”. dovada ca acest sistem a functionat a fost timpul de asteptare limitat la maxim (in general nu s-a stat mai mult de 2-3 minute la niciun bar, si asta in perioadele cele mai aglomerate).

    berea la doza (precum si sucurile sau apa la PET) sunt imposibil de acceptat in interiorul unui festival din motive de securitate, atat pentru public cat si pentru artisti. in plus, costul pe litru la doza (sau la PET mic) este foarte mare, deci varianta in care s-ar fi turnat din doze in pahare ar fi fost foarte scumpa pentru consumator (plus ca la capacitatea de racire draftul bata de departe orice frigider).

    cat despre vanzarea de racoritoare din PET turnat in pahare, aici tine de capacitatea logistica a celor de la CC, care nu au in Romania un sistem de draft (pe afara sucurile se vand si ele tot la dozator, dar la noi in afara de McDo si alte cateva fast food-uri de prin cinematografe, sistemul de draft – numit „fountain” in termeni tehnici – nu exista).

    00
  11. NOU
    #11

    exact asa a fost si la cokelive…diferenta era ca berea era 4 lei , si era ursus sau ceva de gneu`..oricum bere romaneasca…. a fost de cacat…faptul ca te controla pana`n cur ca nu cumva sa intri cu o bricheta la fest,si fara curele cu tinte si fara alte bauturi cumparate din afara ..si daca aveai apa de la robinet ,ti-o confisca…ca sa dai 4 lei pe un cacat de bere ca nu-ti ajungea nici pe-o masea …. care e ideea ?

    00
  12. NOU
    #12

    @ fry. prietene, poate nu ai fost la niciun festival vreodata. dar berea de la festivalele din romania are gust de pisat. oricare ar fi el, de la festivalul berii pana la cokelive si b’estival. berea este sub orice critica, este in mod clar diluata. sunt bautor de bere de peste 10 ani si iti garantez ca stiu ce gust are o bere adevarata si o bere cu apa sau diluata. festivale din afara nu stiu. vad in curand la benicassim si sziget.

    00
  13. @masterblaster: eu am incercat sa explic cat mai detaliat de ce nu se poate pune apa in berea la draft iar tu vii cu argumentul ca esti bautor de bere de 10 ani si gustul tau nu te insala, ceea ce inseamna ca oricate argumente ti-as mai aduce ar fi inutile, deoarece tu o s-o tii tot pe a ta, cu gustul de bautor de bere calificat. well, asta e. btw, tu ai mai baut bere la draft in astia 10 ani, da?

    00
  14. La festivaluri, in general, se gaseste si bere la sticla/doza. Chiar daca e mai scumpa, isi pot lua cei cu gusturi mai fine :)

    00
  15. aici nu e problema de gust ci de securitate. tu ai vrea sa-ti iei brusc o sticla-n ceafa de la unul cu gusturi fine la bere dar cu creierii varza de la alcool?

    00
  16. NOU
    #16

    Cam nasoala treaba cu berea. Nici eu nu cred ca au facut o smecherie sa bage apa in bere(dar suntem in Romania). Cat despre diferenta dintre Coke si Bestival…. in primu rand atmosfera. Daca ai fost la amandoua festivalele ai fi observat ca era de 3 ori mai multa lume la Bestival si de 3 ori mai tacuta. De ce te puneau sa lasi brichete si bratari la intrare ? O bratara fix in fata e un motiv destul bun si brichetele veneau cateodata cu un bonus de un spray sau doua, poate ajungi sa mirosi urat si o sa se supere lumea din jurul tau(sau doar vrei sa dai foc la ceva). Bauturile au fost de cacat in ambele locuri, doar ca la Coke au fost mai putin de cacat pentru ca la 4 lei chiar iti puneau 0,5 si daca vroiai sa economisesti puteai sa iesi de acolo si sa te duci dupa colt la magazin sa faci plinu.
    Ah, si inca ceva ? A prins careva stirea cu barcile cu motor de pe Lacul Morii ? Aia cu „in cazul in care rockerii furiosi decid ca vor sa faca o baie in lac”.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.