Care poplaţie are nevoie de subvenţii?

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat: "Am ales sa facem o singura majorare de tarif. Incercam sa protejam acea parte a poplatiei care are nevoie de subventii. Din cate stim, sunt cam 450.000 din 1.5 milioane care au nevoie. Sunt luati in considerare cei care au un venit lunar mai mic de 1.000 lei de persoana".

Deci o treime din bucureşteni au nevoie de subvenţii la căldură?

Aparent da. Mai scădem copiii, politicienii şi suedejii şi ne rămân doi afacerişti mai fraieri, care au declarat totul la fisc, şi o mătuşă Tamara. WOW! 1 din 3. WOW!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. pai daca sunt luati in considerare cei care au venituri mai mici de 1000 de lei de persoana inseamna ca o familie care castiga 1999 lei pe luna impreuna au subventii la caldura …

    00
  2. 1/3 care are sub 1000 de lei pe luna. E chiar asa rau? Poate pentru Bucuresti e …

    00
  3. Boul asta a distrus si mai mult orasul.

    00
  4. Daca nu iti permiti sa traiesti in Bucuresti pt ca ai venit mic muta-te in alt oras sau la sat!!! De ce trebuie sa suport eu costul vietii tale in Bucuresti cand oricum este supraaglomerat, poluat si murdar???

    00
  5. Mi se pare absurd sistemul lor cu baraj, daca ai 1010 lei iei muie de la stat, in loc sa aplice procentual pana la un anumit venit, sa fie eficient si just, ei pun plafoane, ori alba ori neagra…ratati ingusti la minte

    00
  6. Nici nu stiu daca e exprimata corect proportia. Caldura se plateste pe apartament, nu pe persoana, deci mai bine era pusa problema pentru cate locuinte trebuie subventii la intretinere si caldura.

    00
  7. Hmm…Sa zicem ca sunt pensionar cu pensie de 500 de lei, o duc greu de la luna la luna, dar stau in 3 camere, ca asa mi-a dat Ceausescu apartamentul si e sub demnitatea mea sa ma mut la garsoniera (intre timp cei 3 copii s-au mutat, 2 in strainantate, unul in alt oras, deci stau eu si nevasta in 80 m). Am sau nu am dreptul la subventie? Normal ca am!

    00
  8. Eu vreau sa ma debrabsez si legea nu ma lasa (ca sunt primul in bloc care as face asta si „dezechilibrez” instalatia). Apoi mai am nevoie de aprobarea unui vecin nebun ca sa imi pun gaze. Chiar si daca ma debransez, trebuie sa platesc 30% din ceea ce nu consum. In schimb, chiar si cu pretul subventionat, doua babe vecine vor sta cu robinetii inchisi, ca avem repartitoare. Asa ca le voi incalzi si pe ele. How cool is that? Evident ca nici nu se pune problema de centrala de bloc, ca babele si mosii nu ar consimti sa renunte la repartitoare, singurele care garanteaza incalzirea pe banii vecinilor. Asa ca solutia adoptata de majoritatea este declararea de cifre eronate, si uite asa comunismul n-a murit si Oprescu poate sa bifeze electoral fericit.

    00
  9. Mafiiia!
    Fix in pix ii doare p-aia de bucuresteni. Daca nu s-ar subventiona nimic ar fi necesare restructurari la sistemul de incalzire, pentru ca ar iesi la iveala ca e nerentabil pentru consumator. Da’ de ce ar vrea furnizorii de servicii asta? E bine pe banu de la stat.
    Cred eu.

    00
    • @.pm: stai bre. ca să repare sistemul de incalzire ar inseamna să investească niste bani care momentan merg in masini si partide. ar inseamna să coste mai puţin gigacaloria. cine te mai votează atunci?

  10. la 1000 lei pe luna ar trebui sa-ti poti plati incalzirea la bloc, daca nu te descurci, vinde, muta-te in chirie si din 60-70000 euro cat iei pe apartament, iti platesti incalzirea o gramada mare de ani.

    00
  11. boul asta a terminat un pasaj si un stadion, numeste cel putin alti 2 boi cu contributii la primarie…..pls

    00
  12. @cartus boul tau sinistru a pus o placuta pe un pasaj facut de altii si in mandatul lui se inaugureaza unu stadion facut cu fanduri de la bugetul statului nu al primariei. dar unde e vanghelie si piedone, oprescu medic pare genial.

    00
  13. NOU
    #15

    Discutam o cifra, 1000 lei venit lunar pe persoana, pe care Dr. Oprescu a aruncat-o la plezneala (adica fara sa o justifice). Intre noi fie vorba, unui doctor ii sta mult mai bine in medicina (ca tot este criza in Romanica in domeniul asta), decat sa se ocupe de pretului gigacaloriei.
    Re: la pretul gigacaloriei, probabil ca este la acelasi nivel (sau aproape) ca in multe alte tari din comunitatea europeana. Hai sa vorbim atunci si despre nivelul castigurilor salariale, sau al pensiilor din Romanica, in comparatie cu cele din respective tari din CE. Asta este practic clenciul, nu cifra (de 1000 lei) aruncata pe piata de primarul Operescu, ca sa ne tot dam noi cu parerea fata de ea, si s-o discutam pe blogul lui Zoso, ca prostii.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile