Capital confundă milioanele cu miliardele

Ce citim:

PSG has a history of innovation and technological leadership as well as an established record of industry-leading profitability. It is the No. 1 manufacturer of personal computers in the world with revenues totaling $40.7 billion for fiscal year 2010.

Ce inţelegem:

Divizia de PC-uri a HP genera 40 de milioane de dolari din veniturile totale din anul acesta, de 126 de milioane de dolari.  Fostul director executiv al companiei, Leo Apotheker, a decis să renunțe la divizia de dispozitive mobile și a declarat că este posibil ca HP sa vândă divizia de PC-uri, numită Personal Systems Group.

Articolul de pe Capital.ro, scris de Nicoleta Bănilă, e acolo de o săptămână. Tot cu cifrele astea. Nu e de mirare că mogulii de presă nu dau doi bani pe angajaţi. Pentru că aceştia nu valorează atât de mult.

Şi screenshot, pentru posteritate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. +1 pentru screenshot
  Pe mine nu m-a dus tărtăcuţa să fac unul la un articol asemănător, unde „jurnalista” care l-a redactat a dat o buleală maximă. Matematic şi jurnalistic vorbind …
  De-acum înainte, trăiască tasta „PrintScreen” :))

  P.S. cu scuze pentru lungimea articolului:

  00
 2. se poarta si la alte ziare, ca se indreapta in pas voios spre faliment:

  00
 3. E blondă, asta cu bilioanele ?!

  00
 4. @Pro

  Indiferent de culoarea parului e blonda tare pe dinauntru caputzului. Pentru o scriitoare la Capital e remarcabil ca nu i s-a parut nimic suspect ca HP a scos o cifra de afaceri mai mica ca emag-ul…

  00
 5. Mai nasoala chiar decat stangacia ziarizdei mi se pare insasi decizia de a vinde divizia care iti aduce o treime din venit.

  00
 6. @Aprilia

  Nu era o decizie, ci o intenție. Și de aceea a fost dat afară.

  00
 7. @Robintel
  Ai dreptate. Se pare ca nici renuntarea la TouchPad, intr-un moment in care piata de tablete a explodat, nu a fost apreciata de actionari.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube