Canicula și logica nu se întâlnesc

Ca de fiecare dată, mă uitam un pic amuzat la bărbatul trecut 45 de ani, cu un selfie stick și un telefon mediocru atașat care conducea un grup neomogen de femei bine, bărbați burtoși și copii răzgâiați și neobișnuiți cu mișcarea. Se oprea la fiecare chestie absolut banală și făcea o poză, nu conta că era scobitură în munte sau cot de râu. Și, ca de fiecare dată, mă întrebam de ce ar face așa ceva. E o dronă care iese prima oară din casă? N-a mai văzut niciodată un ochi de apă? Pune prima oară mâna pe telefon?

Nu. O face din același motiv pentru care toți tâmpiții ies din casă pe caniculă fără apă și nimic pe cap. Pentru că povestea nu este “am ieșit din casă fără să mă uit la telefon că vor fi 30 de grade”, povestea este “mă doare capul de mor, am fost la X, mi-au scos copiii peri albi, dar uite ce poze am făcut”.

Și Vasile a fost și el în altă parte, și el are o poveste similară, poate el a stat în trafic, poate tu nu ai stat, poate el a băut cu două beri mai mult, poate el n-a ținut berea în soare două zile și apoi a băgat-o în râu ca să fie rece.

O șapcă costă 9 lei sau 15 lei, doar că aici intră în acțiune capul prost care nu dă bani pe așa ceva pentru a se apăra de soare, că e prost.

Și am mai observat ceva, apropo de articolul anterior. Fără să vreau, perverșilor, la vreo 500 metri de corturile noastre erau campate două familii cu vreo 5 copii total. Spălăței, nu genul ghiolbani cu manele, corturi non-Decahtlon, una din mașini cu ceva logo pe ea, deci middle management. Unul dintre copii se dusese să se cace în spatele mașinii, terminase și tot bascula curpapir ca să se șteargă. Mult și insistent. Pentru că nu poți să urmărești dacă fi-tu de 7 ani știe să se șteargă la fund când ai chestii de văzut pe feisbuc. Acolo e important să fii atent, nu la copii, dă-i naibii, să se ocupe altcineva de ei, noi am venit să ne odihnim.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Si ce-are bre daca se sterge copilul singur la cur? :)
    Trebuia sa-l stearga tac-su la 7 ani?

    10
    • Ideea e ca probabil nu stie sa se stearga cum trebuie, de aia folosea si foarte multa hartie, adultii din jurul lui fiind mai ocupati cu altceva.
      Mult prea multi copii ajung sa fie adulti care nu au habar de igiena.
      Cat de multi oameni cunosti care nu se spala pe maini inainte sa manance? Sau cati nu se spala pe maini dupa ce merg la baie? Cat de comune sunt infectiile urinare in randul femeilor?

      Parintii ar fi trebuit sa se asigure ca progenitura lor stie sa se stearga la cur la 7 ani ca doar nu invata asta la scoala.

      00
    • Asta cu spalatul pe maini am tot vazut-o in diverse toalete din pacate; pisoar si la revedere fmm.

      00
    • eu mi-aş pune problema şi câţi aţi văzut spălându-se pe mâini şi înainte să folosească wc-ul, nu numai după

      00
    • Ah, ce bine ca nu sunt singura care se spala pe maini si inainte si dupa :) la cate priviri ciudate imi iau prin toalete….

      00
  2. Pe zoso l-a sters la cur pana la 14 ani…

    00
  3. Ca de fiecare data zoso are un mod foarte ciudat de a privi lumea iti arata niste perspective la care nici macar nu indraznesti sa visezi.

    00
  4. Cred ca problema era ca umplea de hartie igienica tot locul…

    00
  5. „să se ocupe altcineva de ei”

    Uite o nisa pentru vloggeri. Invata de unul singur sa te … (orice, sa te stergi la cur de exemplu)

    00
    • Este suprasaturata nisa asta si tot degeaba. Chiar daca informatia exista si este accesibila nu ajunge la cine are nevoie. Exista oameni care bat suruburi cu ciocanul si nu prea ai ce sa le faci.

      00
    • cum înveți copilul să se șeargă la cur. sponsor video: zewa.
      cum schimbi un pampers. sponsor: pampers.
      cum înveți copilul să se spele pe dinți. sponsor: colgate.
      cum inveți copilul despre sex. sponsor: durex.

    • Cum sa inveti copilul despre sex, ca sar toti drept credinciosii si iti zic ca asa ceva e o perversiune?

      00
    • e mai bine să îl lași să descopere el găurile, nu? :D

    • cum înveți copilul să se spele pe dinți. sponsor: zewa

      00
    • sponsor Mona. Spirtul campionilor fără dinți.

  6. Autostrada Soarelui, sensul spre București, 05.08.2018 ora 15
    Logan cu nr. de IL oprit pe banda de urgență. O doamnă în poziția aplecat-crăcănat sterge la cur un pod și aruncă în curentul creat de mașini papirul cu autograf. 500 m mai încolo peco.

    00
    • ah, toți aveam povești din astea. noi eram opriți la un restaurant, luam masa pe terasă. fix vizavi a oprit un logan, doamna s-a crăcănat și s-a ușurat cu o audiență de vreo 20 persoane. după care s-a urcat și duși au fost. nu s-a șters.

    • Si a mai intrat ciorba aia de burta sau nu?

      00
    • Aia nu era o doamna.

      Ce e mai interesant, cand ii faci observatie unuia/uneia care pune plodul sa se pise/cace in public – pe la colturi, tufe etc. – „Da’ care-i problema, doar e copil?” Problema e ca tocmai ca e copil, el baga la cap si o sa faca la fel – la fel de needucat, prost-crescut si impertinent ca si parintii sai.

      Oare astia care se comporta ca si cum lumea intreaga e toaleta lor, cum au casa? Curata-pahar sau o vidanja infecta?

      00
  7. Iti place sa te uiti la copii care se cacă?

    00
  8. E Racoș in poza ? Am fost cu juniorul chiar weekendul asta pe acolo sa îl arunc în lacul din cariera. Din fericire locul „meu” nu era încă ocupat de faina locala, probabil că e prea mic sa se înghesuie toți în el.

    00
    • pe la 4pm era full de oameni.

    • Probabil a fost full din cauza evenimentului astuia: http://www.bzb.ro/stire/opera-din-vulcan-a127973

      00
    • Eu am fost la prima geana de lumina, ca e unul din putinele locul in care merg care nu are umbra pe nicaieri si chiar daca avem ce trebuie tot nu e prea sanatos sa stai in miesul zilei pe acolo cu un pici.

      Dupa baie ne-am retras pe malul celalalt al oltului si am pus de un gratar, somn de pranz a juniorului si intors acasa pe seara.

      00
    • Ca o completare, Google Maps este cam varză la Punctele de Interes din România, când plec în concediu prin țară ma uit pe OpenStreetMaps care are până și traseele turistice din pădure.
      Pe telefonul cu Android folosesc hărțile offline prin aplicația c:geo și dacă ai cont pe geocaching găsești și zone de Belvedere și alte puncte de interes puse de localnici.

      00
  9. Vara e dezastru la sectia de neurologie. Povestea e cam similara: la 40 de grade Gigel baga o palinca, tunde iarba in soare si face si un gratar in paralel. Si o data ameteste si pica gramada. Plin de cretinei de 40-50 de ani ce fac accident vascular cerebral pe fond de caldura mare+alcool+deshidratare+nimic pe cap si nici in cap. Nu e de joaca cu caldura.

    00
  10. Sper sa nu consideri reclama, dar anul trecut am fost la un concurs de alergare prin zona si mi-a placut destul de mult. Se gasesc pe aici detaliile https://www.goruntrail.ro/ . (Nu stiu daca o sa fie si anul acesta)

    00
  11. Vali, inca mai sunt locuri in Romania unde sa pui cortul si sa nu te deranjeze hoardele de cocalari localnici sau veniti de peste …. tari, de obicei astora nu le place altitudinea ;), nu zic mai mult ca le dau idei…., oricum cauta ceva peste 2000m si unde nu se poate ajunge cu masina.

    00
  12. Corturile Decathlon sunt bune, sau nu? Din articol nu se înțelege opinia ta despre ele.
    (am un cort Hannah și unul Decathlon, dar sunt curios ce crezi despre alea Decathlon, și cum ti-ai format opinia)

    00
    • Un mic ghid de camping ar fi interesant, o lista cu echipamente entry/mid level pt un weekend, raportat la experientele lui Vali.

      00
    • My 2 cents, conturile semidecente gen decathlon vs corturi de „firma” (specializate in chestii montante).

      Corturile de „firma” bune sunt mai usoare la aceiasi capacitate. Daca te sui pe un varf de munte apreciezi orice kg in minus.
      Au folia protectoare mai bine tratata anti uv. Cele de la deca probabil rezista 2 sezoane (depinde cat mergi cu ele) pana sa intre apa prin ea la vant puternic si sa se degradez gen sfasieri, alea de firma intre 3-5 ani.
      Materiale si cusaturi de calitate. un vant de 80km la ora poate sa sfasie tesatura/cusaturile la unul normal, in cel mai de firma stai fara probleme.

      La fel in caz ca iti cade o craca pe cort, un dom cu stinghii de calitate rezista, altul cu stinghii proasta ti se darama in cap.

      Astea sunt evidente.

      Mai putin evidenta e ingineria din spate, cei de la decathlon si altii copie designuri cu sau fara succes, cei consacrati au inginerii lor care se asigura ca forma e optima pentru vanturi/ploaie, ca stinghiile rezista la n factori, ca ventilatia funtioneaza cum trebuie. Chestia asta o vezi daca mergi iarna, e diferenta intre a te scula cu gheata in barba si pe pereti vs cort uscat ca in miezul verii.

      Rezumat, cumperi ce iti permiti dar trebuie sa fi constient ca nu te poti duce iarna pe varful omu sa dormi intr-un cort de 90 de lei.

      00
    • @User, am apreciat expunerea, dar sincer, mă îndoiesc foarte, foarte tare că aia atât de pasionați de cortureală încât să plece iarna (iarna noastră, să n-avem diferende de interpretare) cu cortul își iau cort de 90 lei.
      aia suficient de nebuni să facă asta sunt super mega pasionați, pasionații bagă roabe de bani în pasiunile lor.
      alea de la dechatlon sunt probabil pt ăia ca mine, care se duc/s-ar duce 2-3 zile pe an în iulie/august, după ce au verificat prognoza meteo din minim 7 surse. :) sincer, pt așa ceva e cam aiurea să dai o grămadă de bani pe cort. (accidente/situații se întâmplă oricând, dar să zicem că vorbind statistic).

      00
    • @A, acuma da, ca se gasesc, dar dupa revolutie mergeam iarna cu cort diy facut din foaie de cort militara, dimineata era tabla de gheata. Ne inghesuiam 6 in cort de 4 persoane sa nu murim imghetati.

      Se punea problema si de bani, dar in principal, nu exista. Echipamentul de munte de iarna era luat de la militari.

      00
    • Acum 13-14 ani am fost la magazin Himalaya din București și am cumpărat un cort Hannah, nu foarte ieftin, recomandat de nenea de acolo, dar și de o muntzomana colegă de liceu. Pe cort am dat ceva mai puțin de jumătate de salariu.
      13 ani mai târziu, cumpăr un cort de ka Decathlon, cel mai ieftin, ăla de 100 de lei.
      Citesc date tehnice: ăla de 100 de lei cumpărat ieri, are parametri mai buni (cel puțin pe hârtie) decât un cort de firma, care nu era cel mai ieftin, de acum 15 ani.
      Idem cu aproape orice. Tehnica avansează, materiale noi, alea alea.
      Ține binișor și cortul de 100 de lei, poate mai bine decât un cort de acum 15 ani, vândut in magazin specializat de așa ceva. ;)

      00
    • normal, acum foaia de cort e mai ușor de produs și mai ieftin. totul e mai ușor de produs și mai ieftin.

  13. Practic, ai admirat un viitor poponaut,daca-i placea asa mult sa se mangaie cu hartie in zona aia :)

    00
  14. La 7 ani, ma duceam singur la scoala cu cheia la gat, cand veneam acasa imi incalzeam mancarea la plita cu gaz. Ceva s-a schimbat foarte tare in rau!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube