La ce mă uit când iau un cuptor electric incorporabil?

Profit de faptul că soția nu citește blogul și vreau să mă pregătesc din timp pentru o fază. Am luat un blat care arată foarte mișto, dar care se zgârie foarte ușor. Estimez că la anul o să înceapă discuția despre cum ar trebui să îl schimbăm și poate asta e ocazia să trec pe ceva incorporabil pentru aragaz și cuptor.

Aragazul vechi are o problemă, cuptorul nu distribuie egal căldura, nu știu cum să explic, nu circulă ca lumea, bagi ceva în el și se arde în partea de jos și în sus nu s-au copt destul. Am schimbat tava de două ori, nimic. Pe de altă partea are și 11 ani, e timpul pentru unul nou.

Deci, la ce mă uit când caut un cuptor electric incorporabil?

cuptor-electric-femeie

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Să aibă ventilator și eventual rezervor pentru apă, dacă gătirea cu abur e ceva ce vă (o) pasionează.

    Comentariu apreciat.372
  2. @zoso iei un Bosch Serie 4 daca esti sarac ca mine sau serie 6 daca… esti in bani.

    Indecis. Tu ce zici?264
    • Sau direct sari la seria 8.
      M Competition Coupé. Ca e BMW si nu Bosch, o dai la intors ca de fapt ai plecat dupa un cuptor si ai nimerit la reprezentanta gresita. Ai facut pana la bicicleta si ai intrat sa intrebi daca vulcanizeaza si pantaloni scurti peste genunchi.

      Comentariu apreciat.733
    • ‘T3-n pălăria mea care-i șapcă, nenea Paco, am râs bine de tot 🤣🤣 Este că pare articolul scris de zoso după dictarea șoției lui!? Să clipească de 2 ori că îl salvăm dintre ale cuptoarelor … miele piele neff cosh bosh și alte branduri.
      Btw : wtf I just read ? Blog de topoare și cuptoare !?

      132
  3. Am avut Beko, dupa 6-8 ani rezistenta s-a indoit si s-a facut harcea parcea, am zis sa fiu boier si am luat Bosch seria 6, il am de 3-4 ani, fara probleme.
    La ce sa te uiti:
    – numarul de programe si accesorii
    – nr de ani garantie

    Bosch are 2 tavi faine (dupa 3-4 ani arata ca noi dar folosesc hartie de copt mai tot timpul) , 5 nivele la care sa pui tavile, imi incap 2 tavi deodata sa fac pizza pt 4 persoane deodata.
    Are vreo 10 programe, nu folosim decat ~2 (preincalzire, si incalzire cu ventilatie), are functie de autocuratare (n-am folosit-o pana acum, am o folie de teflon pe fund), timer (opreste cuptorul) si alerta (doar bipaie dar cuptorul merge).
    Are un ventilator care sufla aer printr-o fanta, am un scaun in dreptul lui si uneori e deranjant, si face si un pic de zgomot chiar si dupa oprire pana se raceste cuptorul.

    In concluzie, mi-ar fi ajuns si seria 4 la cat il folosim noi, e un pic mai destept decat Beko dar sunt niste generatii diferenta intre ele, e greu de spus daca se justifica sau nu diferenta de pret.

    Dupa mine e unul din produsele „no brainer” de ales, ia o marca fiabila si un produs care iti place cum arata.

    50
  4. Sa aibă rezistenta și sus și jos, ventilator, și temperatura sa fie cit mai mare. Sint unele cuptoare care au temperatura maxima doar pina la 200.

    Comentariu apreciat.361
    • Plus rotisor daca esti pasionat de pui rumeniti din care curge grasimea aia sanatoasa!

      30
    • Ce zice Daniela și să te mai uiți la siguranțe (preferabil siguranță separată).

      20
    • La ce spune Daniela adaugă ceas! Adică temporizator și o alarmă pe care să o și auzi!
      Ideal să ai circuit și siguranță separată.
      Eu m-aș arunca la unul nou la care sa pot să țin carnea 20 de minute la 220C și apoi vreo oră și ceva la 170. Încă nu l-am găsit, dar nici nu mă uit la peste 500€.

      21
    • ce zice Daniela- astea le-am folosit în 97% din cazuri. musai să meargă până cât mai aproape de 250 grade.
      poți să adaugi funcția grill. nice to have.

      unii jură pe roșu și pe curățare pirolitică (parcă- ceva care încinge cuptorul ca la crematoriu, de tot ce a picat în el e ars până se transformă în cenușă și doar ștergi cenușa), dar am văzut că alea sunt scumpe cu draci. (mult mai scumpe decât unul, chiar marcă bună, care n-are așa ceva).

      pont. ask Znuff. nu mai ai nevoie să întrebi pe altcineva. :)

      10
    • @Dragos eu am un electrolux, merge la 240 2 ore cand ma apuc sa fac 2 serii de paine la rand.

      11
  5. 1) nu cauta Whirlpool – daca ai un minim de respect pt tine si familie. Poti incerca maine sa iei legatura cu oricine de la support de la ei,
    2) evita curatarea pirolitica – pt caldura pe care o face/degaja, nu merita. Mai bine cauti curatarea catalitica sau hidrolitica.
    3) nu Whirlpool

    133
    • De ce zici lumii sa nu ia Whirlpool ca eu am un cuptor Whirlpool de 14 ani si merge in continuare fara nici o problema, dar absolut nici una, la fel si masina de spalat vase pe care am donat-o si care nu a avut vreo problema, deci nu mai fa reclama negativa unor produse care pot fi ok.

      12
  6. Dezavantajul major e ca n-o sa mai ai ocazia sa-ti prinzi nevasta capră prin bucatarie. Restul sunt detalii.

    Comentariu apreciat.354
  7. Sa te uiti daca e usor de schimbat becul din cuptor cand se arde.
    Si daca alegi cumva Electrolux sa faci te rog si un tutorial pe blog, ca de 6 luni am becul ars si mi-e lene sa caut manualul

    205
  8. – autocuratarea sa fie Pirolitica sau Aqua”ceva”
    – sa nu aiba autocuratare catalitica, ca este poartea pasiunii
    – capacitate minim 70 litri, preferabil 77 sau peste
    – cat mai multe touch-uri si cat mai putine butoane sa nu ai ce sterge si unde sa se acumuleze grasimea
    – ventilatie obligatoriu
    – cele cu fata de sticla se curata mai usor decat cele cu inox
    – brand … fiecare dupa buget

    111
  9. NOU
    #22

    Nu ma pricep, dar am auzit multe discutii intre gospodine in care toate se plangeau de cuptoarele electrice si isi doreau sa se reintoarca la cele pe gaz.
    Mi s-a parut ciudat pentru ca mie mi se par extraordinare, dar se pare ca toate au probleme, de la reglajul si distributia temperaturii pana la consumuri astronomice.
    Zic si eu ce am auzit prin cercurile prin care ma invart.

    Indecis. Tu ce zici?1229
    • Consoarta :
      – cuptorul electric este mama lor.
      – plitele pe inductie sunt niste gunoaie.
      Consoarta nu e gospodina.

      213
    • Consumul mediu e mic. După ce ajunge la temperatura setată mai pornește din când în când.

      100
    • Mai, eu nu ma pricep. Spun doar ce am auzit. Asta cu consumul am auzit-o dupa niste sarbatori cand au fost sarmale si cozonac de facut si a mers nonstop.

      53
    • am avut cuptor electric în chiria anterioară. a fost absolut senzațional. l-am iubit ca pe pisic. :)
      puteam găti de la 50-60 grade (bezele/macarons) până la rețete interesante de pâine (220-230 grade), ceea ce la unul cu gaz e greu, spre imposibil.
      plus că era mai mare. fursecurile de sărbători au devenit floare la ureche, puteam coace 2 tăvi deodată.

      chiar și maică-mea, 69 primăveri, zice că nu s-ar întoarce la cuptor pe gaz.

      140
    • ps. la gătit normal, pentru o persoană- restul consumatorilor fiind aproximativ la fel, nu mi s-a părut că factura ar fi fost vizibil mai mare față de apartamentul propriu, unde aveam aragaz normal- cuptor pe gaz.

      20
  10. – autocurățare Pirolitică (nu CATALITICA!!)
    – broiler (rezistenta sus specială), se mai numește „grill”

    Dacă ești blogger milionar, vezi cât e unu cu autocurățare cu aburi…

    Dar Pirolitică kicks fucking ass.

    • Bonus, broilerul face din cuptor un airfryer cu volum mai mare

      40
    • Bag ceva in autocuratarea aia pirolitica, prima data cand am pornit-o m-am cacat pe mine, ca fiind destept nu m-am uitat sa vad ce presupune de fapt si s-o dus cuptorul la 500 grade si s-o torsionat usa de sticla asa un 0.5 cm spre exterior la capate (e gorenje cuptorul deci nu ceva avion desi a foat vreo 2500 lei) si am crezut ca pusca si dau foc la casa.

      153
    • +1

      Am luat un Whirlpool recent care are si curatare pe aburi si pirolitica.

      Pirolitica e cea mai puternica, restul sunt pistol cu apa.

      Ce mai are si e nice to have : soft close la.usi + raft telescopic (poti trage tava afara si sta pe doi suporti telescopici).

      100
  11. Te uiti la bani :)

    Eu am investit intr-o saorma cu de toate de la Bosch. In entuziasmul initial, normal ca i-am incercat toate functiile. Acum este folosit zilnic pe microunde la incalzirea mancarii si probabil de doua ori pe luna cand mai gateste nevasta-mea ceva la cuptor. Dar il foloseste pe setarea implicita, ceva cu „convectie 4D”.

    Ocazional, mai coace un cozonac/prajitura cu aceeasi setare implicita de mai sus, sau ma mai rup eu in figuri gatind vreo friptura savanta cand infig termometrul in carne sa ma dau rotund cu temperatura interioara.

    A avut si nevasta-mea o perioada cand a folosit intens functia de air-fryer, pana cand i-am dat de inteles ca ne place mancarea cu gust scaldata in grasime si a trebuit sa abandoneze experimentele.

    A, si mai e bun la pastrat mancarea calda cand ai invitati.

    Bottom line-ul este ca n-are rost sa bagi bani multi in aburi/air fryer/basini/senzori/termometre daca nu ai de gand sa le folosesti.

    150
    • perfect de-acord cu tine, dar io in ultimii ani efectiv nu am gasit ceva electromenajer fara functii inutile. adica sa iau o masina de spalat de ex, care doar sa-mi spele. no fway. imi canta inainte de a se apuca de spalat. ok, nu e o arie de Chopin. nici manele, ca astia nu stiu asa ceva :))) dar imi baga acolo cateva acorduri ca sa stiu, vezi-doamne, ca s-a apucat de treaba pt care am programat-o. apoi la sfarsit la fel. si mai are o functiune wireless, ca poate am bagat hainele inauntru si am uitat sa programez spalare…si pot sa o fac de la distanta. well, right, de pe santier de la mine, in pauza de mancare exact de asta imi arde mie, sa-mi pornesc masina de-acasa din subsol sa spele. incerca ala de la magazin sa ma convinga. nu stiu daca a reusit, dar fara melodii, efectiv nu aveau, asa ca nu am avut de ales. dupa fix, dar fix 6 luni, exact, :))) s-au obosit muzicantii sa cante si acuma face doar pentru ce-am luat-o. doar spala. de-aia zic. si sa vrem nu prea mai avem de ales

      90
    • eu personal de la o mașină de spălat vreau: program normal de bumbac- să meargă între 30 și 90 grade, unul scurt- maxim 40 minute, unul pt lână- să coboare până la 30 grade (am folosit una care la lână funcționa cu 40- nu puteai seta manual temperatura, am micșorat până la dimensiuni de max 2 ani mai multe chestii- noroc că erau luate sh și n-am jelit după bani) și program de delicate (perdele, mătase, chestii) și de preferat clasă energetică A.
      și musai ca dimensiuni să încapă unde vreau s-o bag.

      restul e nise to have.

      30
  12. Aș merge pe ceva din gama superioară gen: AEG sau Bespoke de la Samsung. Iar ca entry level sunt ok si cele de la Bosch sau Electrolux.

    515
  13. Ia un miele sau zopas. Știu că sunt scumpe. Dar dacă gătești de minim 2 ori pe săptămână își scot banii prin ușurință în exploatare și calitate. Minim cu autocuratare și ventilație. Unele au temporizator și pornire întârziată. https://www.emag.ro/cuptor-incorporabil-miele-electric-76-l-clasa-a-easycontrol-perfectclean-flexiclip-grill-timer-inox-negru-h-2267-1-b/pd/DLK5Y8BBM/

    Prețul e aberant în România, în Italia e doar 750€

    19
  14. capacitate…recomand +73L…la programe toate sunt la fel de bune

    31
  15. Problema vine de la controlul temperaturii.
    Toate cumptoarele casnice au o sonda si un control foarte basic, adica daca setezi 180C, rezistenta merge ON/OFF.
    On la 160C si OFF la 200C
    Curba de caldura in in dinti de fierastrau.

    De aici problema cu arderea.

    Cuptoarele profesiionale au PID controller.
    Frumos este ca un PID controller costa cca 10$, dar toti producatorii tin aceasta tehnologie „ascunsa”.

    Miele ContourLine H7164BP are ce trebuie, dar e scump de mori.

    Altfel, mergi pe un cuptor clasic, care atinge 275C. Electrolux EOF3C70X are si 5 ani garantie daca te inscrii la ei pe site.

    160
  16. Volum interior suficient de mare, ca sa ai unde tine tigaile :) iar daca iti place pizza, cred ca ar fi util sa duca o temperatura cat mai mare.

    Eu tocmai ce am luat un air fryer.
    Adica un cuptor electric in miniatura.
    Dupa primele folosiri, impresia la cald (pun intended) este ca merita, chiar daca nu inlocuieste complet cuptorul normal.

    61
  17. Nu ai mare lucru la ce sa te uiti. Depinde cat gatesti la cuptor. Daca gatiti des(2-3 ori/sapt) sa fie ori pe gaz ori pe curent si consum mic(mai scumpe dar merita in timp). Am avut un cuptor electric ieftin si l-am folosit cam de 2-3 ori/sapt si ma tot miram de ce plateam 400-500 de lei curentul si cred ca si mai bine. Consumul conteaza mult. Am trecut si eu cam pe airfryer dar asta e o alta discutie.

    20
  18. ZANUSSI ZOB442XU – 1875W
    Cumparat in 2018. Se incalzeste in 15 minute. Merge fara probleme. Il folosesc rar,

    11
  19. Să aibă ușă rece, așa am putut traduce în română, adică dacă pui mâna din greșeală pe sticla de ușa cuptorului nu te frigi, nu se încinge, pentru că sunt 2 sau 3 straturi de sticlă.

    80
    • Daca are curatare pirolitica, aia de face 500grade in interior, de ii transforma mizeria in cenușă o sa aiba si usa rece sau doar călduță la programele de coacere de 200 de grade.

      10
    • Ușă rece și pat cald.

      10
  20. Ai zis „aragaz”, in cazul asta uită-te daca duce rețeaua electrică magaoaia. Ce model e mai puțin important.

    Semnează cu nevasta un acord pre-cuptor in care ea e de acord să curețe agregatul. Altfel iți zic de pe acum că are Auchan un spray care da rezultate.

    60
    • Pai zi șpreiu’ ca eu n-am semnat acord :)

      81
    • E unul singur, marca proprie. Dacă e pe stoc îl nimerești sigur.

      20
    • am luat Sano ceva pt cuptoare. dacă nu cureți doar de 2 ori pe an, e magic.

      (dacă tot suntem la Sano și magic, ăla pt piatră și rugină chiar e magic, sunt 6-7 ani și tot îmi pare rău că n-am făcut poză înainte de a-l folosit pentru că nu-mi venea să cred ochilor după ce l-am folosist. )

      am mai folosit ceva ca un spray, a fost într-o ofertă ocazională la lidl. de asemenea, foarte bun.

      produsele de la Sano sunt un pic mai scumpe, dar ce am folosit a meritat cu vârf și îndesat până la ultimul bănuț și până la ultimul minut petrecut să ajung într-un magazin mai îndepărtat. (și eu n-am mașină :) )

      60
  21. Sa aiba sine culisante telescopice

    91
  22. Autocuratare
    Functie gen multicook, gateste uniform mai multe tavi
    Ventilatie (cam toate au)
    Functie dezghetare

    20
  23. Eu am un Gorenje de 11 ani de acum, luat la renovare, merge brici si acum.

    Ce am si consider util:
    – grill
    – rotisor
    – timere etc
    – sine culisante
    – usa rece

    Ce as fi vrut sa am:
    – curatare pirolitica; asta inseamna ca baga vreo 400 de grade si face totul cenusa, apoi dai finut cu laveta umeda :)

    De asemenea, circuit separat de curent.

    40
  24. Ma intreb pentru ce keyword am intrat in moderare
    Culisante? Umeda? :-D

    40
  25. +1 la șine telescopice, sounds small dar e major difference. Abur e nice, cărnurile tind să se facă puțin uscate și adaosul de abur protejează amatorii care doar aruncă chestii în el. WiFi e overrated, don’t bother. Touchscreens kinda suck, mai bine interfață mecanică.

    41
  26. Volum >72L
    Curatare pirolitica
    Garantie cat mai mare, 5 ani

    Am modelul anterior al AEG BSE778380M, gateste impecabil & bifeaza toata lista.

    10
  27. Suntem la al treilea Elextrolux (am trecut prin trei case, in fiecare am luat unul, in toate a mers perfect), la primul a fost o trecere de la gaz la electric si o schimbare a modului de viata si de gatit! Folosit aproape zilnic, bagi mancarea in el, de cele mai multe ori incalzire sus si jos, 180 de grade, si totul iese perfect! Se curata usor, noi suntem mai old-school, dam cu buretele.

    60
  28. Bosch, Whirpool si Miele am folosit si le recomand, acum model si functii las sa aleaga bugetul tau

    10
  29. Sunt din nația care folosește obiectele de toți banii, în mod special bucătăria, că-mi place grav să desfac o bere seara și să fac ceva bun.

    Use case: 4 mese pe zi (un mic dejun, un pachețel la copil, un prânz în doi și o cină în trei 90% din ultimii 7 ani). restul de 10 la sută restaurante și ocazional o comandă. Cuptorul mi-e în mod special drag pentru că fii-meu trăiește pentru pizza, mie îmi plac coastele făcute încet și doamna e pe croissante și aluaturi fragede.

    La ce mă uit la un cuptor:

    1. Să fie în parametrii rețelei de care dispun că nu vreau să mă coc de la nesărit de siguranțe cum se coace pâinea mea în el. Mă rog, dincolo de dramoletă, aruncați un ochi la rețeaua de curent înainte să puneți plită electrică și cuptor, că poate nu vă duce circuitul.

    2. Temperatura. Oamenii care fac pizza sunt ca ăia care fac overclocking la placa video ca să mineze Bitcoin. MORE, HARDER, FASTER. eu m-am orientat către un cuptor care poate să ducă 270 de grade când e dat blană, cred că mă descurc lejer cu asta. Acum văd că sunt cuptoare care duc mai mult, mai bine dar hei, depinde de ce gătiți. Coastele ies bine și la 180 de grade, deci na. Ca regulă, aluaturile gen pizza și pâine ies bine la temperaturi extreme, restul de lucruri nu prea contează. Alegeți cu ce gătiți mai des în minte.

    3. Și nu pot să subliniez asta suficient de mult. Piroliză. Am luat un cuptor care se curăță ecologic cu aburi. Dă click aici, rămâi prost când afli câte sute de ore am frecat la el să-l curăț. Dacă aveți ocazia, luați cuptor cu piroliză, ăla se încălzește la 400 de grade, face totul scrum în jur și voi doar ștergeți cu laveta, așa cum a vrut Dumnezeu™ .

    4. Dacă sunteți multimilionari, luați cuptor care să: a) aibă putere de încălzire ieșită din comun. Creuzet să fie că poate tre să topiți niște cupru, haur sau [car nite plumb pentru alice; b) e frumos să aveți posibilitatea să băgați ușa în cuptor când o deschideți, în mod special dacă sunteți neînemânatici sau dacă aveți cuptorul instalat la înălțimea taliei; c) ar fi bine să aibă un timer; d. Neapărat, broiler (rezistența aia electrică de sus cu care rumeniți chestii).

    Atâta pentru moment. Puteți face lucruri mișto și fără toate astea. Să nu uităm că bunica gătea cele mai bune mâncăruri într-o janghină de aragaz cu butelie și cu 3-4 cărămizi refractare adăugate aftermarket.

    171
    • N-am buton de edit la commentul meu asa ca scriu random: pt cei pasionati de copt , e foarte utila o functie de dospire. Se face cu abur si e mult mai precisa decat “lasa-l pe blat pana se dubleaza”. Merge foarte bine la aluaturi mai pretentioase (maia, cozonaci etc)

      41
  30. Sa ai traseu electric direct din tablou pe conductor de macar 4mm2(depinde de putere), dar traseu separat, sigur.

    21
    • aia cu traseu separat trifazic era pentru plite electrice, acolo se ajungea pana la 6000W.
      la cuptor merge pe la 800-1200W. Puterea maxima a unui circuit de priza e 2000W. Deci, daca mai bagi o hota sau un frigider pe acelasi circuit nu e o tragedie.

      21
    • 2,5 mmp e deja supradimensionat.

      11
    • Pe un circuit de 2.5 mm poti pune in jur de 6 kw, un cuptor are in jur de 3.5.
      Circuit pe 4 mm doar daca ai si o plita electrica , dar indicat ar fi sa tragi un circuit separat pentru ea.

      00
  31. Te uiti sa se asorteze cu restul mobilei/electrocasnicelor.
    Restul e babasha, adica alt suedez impachetat frumos.

    32
  32. In functie de buget :), foarte bune sunt Bosch sau Neff . Dar cele mai de varf de gama sunt scumpe.
    Ce ne-a interesat pe noi:
    – ventilator cat mai puternic
    – temperaturi cat mai inalte daca va pasioneaza pizza sau paine
    – sa aiba sine glisante cand scoti tava
    – sa aiba abur
    – sa aiba timer
    – un feature important pt noi e sa se ascuda usa cand il deschizi- al nostru are un lacas special si gliseaza in el cand o deschizi la maxim
    – curatare pirolitica
    ——
    Statistic ce folosim cel mai des:
    – functia de decongelare
    – functia de gatit cu abur – perfecta pentru prajituri
    – functia de grill – cam 70% din ce gatim la cuptor e carne pusa in tava speciala sa se scurga grasimea sa nu balteasca
    – functia de paine (cand faceam paine, acum nu am mai facut de mult)
    – timerul si aplicatia (neff e groaznica. Groaznica)

    Pentru ergonomie am optat sa il montam la semi inaltime, sa nu stam cocosati de cate ori gatim la el si sa evitam accidente tip “m-am aplecat sa iau tava si mi-a scapat din mana ca sunt idiot/idioata)”

    40
  33. Cuptorul electric e game changer , desi la inceput eram sceptica ca orice cavewoman :)) Modelul pe care l-am ales in 2015 un Hotpoint inca rezista cu gratie . Ce as putea sa recomand ar fi :
    – volumul , the bigger the better
    – cu ventilator
    – programele ( de ex pui/porc /pizza ) . Va gandtiti ce gatiti mai des la cuptor si alegeti in functie de asta . Nu cred ca ar trebui sa fie 100 , personal nu le-am folosit pe toate dupa ataia ani …
    – “geam rece “ adica sa aiba 2 straturi de sticla in caz ca se atinge usa in timpul unui program
    – suprafata cat mai simpla ca sa fie usor de curatat pe exterior ( cel pe care il am e cu touch , fara buroane/rotite) si cu o laveta si o picatura de Cif il sterg repede
    – producatorul sa aiba accesorii de schimb pt ca in timp s-ar putea sa vrei sau sa fie nevoie sa inlocuiesti un grilaj / o tava …
    – in cazul va place sa faceti pizza / paine,/ gogosi etc sa poti regla temperatura pana la 30 grade pt a dospi aluatul
    – ce nu am dar mi-ar fi placut sunt ghidajele telescopice
    – am curatare pirolitica , pt ca am inteles ca e cea mai ok dar sincera sa fiu nu am folosit functia asta pana acum pt ca am avrut grija sa mentin interiorul curat ( il mai sterg cu Cif din cand in cand )
    Indiferent de model , bineinteles sa fie pe circuit separat.

    60
  34. Si eu am fost in cautare am mers pe Electrolux (pt toata buc) pentru raport calitate/pret. Ai putea in bv sa incerci sa mergi la cei de la kavidra – au si site insa merita sa mergi acolo pentru ca au oameni de vanzare bine pregatiti si te poti informa/sfatui cu ei. Nici nu se compara cu ce gasesti prin magazine si preturile au fost ok. Eu am fost super multumit de colaborarea cu ei.

    10
  35. NOU
    #71

    Eu am luat acum aproape 10 ani un Bosch seria 8 si e bun. 300 de grade, curatare pirolitica, invarte aerul bine la interior, usor de folosit. In general recomand Bosch, n-am avut nici o problema cu nici una din electrocasnicele lor.

    20
  36. Am de 6 ani un electrolux cvasi mediocru, cu ventilare, rezistente sus jos, tije telescopice tava, t max 275 si vad ca bifeaza 90% din recomandari. Pt pizza ar fi recomandat >300 grade dar imi iese si la 200.SI , aici vroiam sa ajung, evit sa duc mai mult cuptorul din cauza instalatiei electrice. Musai asigura-te ca ai cablu ce duce, sa nu te trezesti ca ai foc unde nu trebuie.

    00
  37. De la Bosch serie 4 – > limita e cerul (portofelul)
    Nu am mai văzut de mult timp recomandari asa raționale în comentarii pe aici.

    10
  38. Te uiti la electrolux si cam atat. Daca te tine poti si la miele

    00
  39. coacere cu convectie

    10
  40. Eu am luat Neff B6CCH7AN0, pentru curatare pirolitica si usa Slide&Hide. Altfel ce imi place la el, fata de vechiul Bosch Seria 4, e ca ajunge la temperatura setata foarte repede.

    Neaparat sa cumperi ghidajele telescopice pentru tavi, sunt foarte practice.

    10
  41. dupa multe, si chiar zic multe, zile de citit pe tot internetu, am mers pe electrolux COP822X. E mai ieftin decat boschu seria 6 la care ma decisesm :)

    Ce am cautat:
    – temperatura
    – temperatura
    – temperatura
    – volum
    – termometru
    – wireless

    Wirelessu e bun ca mai poti sa ii schimbi lucruri din telefon. Aplicatia suge si e mostly inutila.
    Termometru e zeu cand faci bucati mari de carne. Sau pui/curcan. Bagi termometru, ii spui ce vrei de la el, dupa care te duci la ale tale.
    Dar, cele mai importante puncte is temperatura si volumul. Avand in vedere ca mancarea normala o fac la fraier cuptorul il folosesc ori pentru paine (unde cele 300grade is toma bune) ori pentru prajituri sau gateli multe.
    Am facut 3 tavi de cacaturi, in acelasi timp. Au iesit toate impecabil

    restul de chestii spuse mai sus sunt bune, dar majoritate cuptoarelor electrice care nu costa 500lei le au

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile