Când banii nu sunt totul…

After school privat. Câțiva copii, doi mai exact, sunt problematici. Needucați, distrug tot ce prind, pentru că așa sunt obișnuiți. Sunt chemați părinții la discuții, ridică din umeri profesionist, că ei plătesc, deci nu le pasă. Li se spune să își ia copiii și să se care în altă parte. Rămân uimiți.

Păi stați un pic, nu vreți banii noști? Nu dați faliment dacă plecăm? Noi credeam că așa funcționează, la noi la business noi suntem stăpâni, clienții sunt proști, la alte businessuri noi suntem împărați, că suntem clienți.

Și după aia afli că au mai fost dați afară de la alte after school-uri, din aceleași motive. Și fac orice ca să nu își disciplineze copiii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Altă categorie de jigodii pentru care ar fi trebuit sa fie ilegal să se reproducă!

    • NOU
      #2

      Nu trebuie sa interzici nimanui niciodata nimic :)
      Trebuie doar sa faci legislatie, sa creezi cadrul de aplicabilitate apoi sa dai amenzi si sa pedepsesti ….
      … si lucrurile se rezolva :)
      The End !

    • standarde mon cher… si in general nu legate de bani, cati copii ai miliardarilor nu ajung drogangii si lipsiti de orice fel de spirit civic si empatic? in general, masuri de implicare sociala si intelegere a modului in care functioneaza societatea, chiar si implicarea de fatada ca sa bifeze niste criterii este mai buna decat nerusinarea si indiferenta bulei bovine de toate zilele

    • @Vlad: nu e nevoie sa faci legi speciale pt astfel de cazuri. Sunt de acord cu tine, dar in chestiuni de bussines, uneori este gresit sa refuzi clientii, dar nu este deloc gresit sa ceri bani mai multi.
      Adica faci oferta la modul, pt un copil normal (dupa ce ii faci o evaluare sa zicem de o sapt si reevaluare periodica dupa) platesti o suma x, daca la prima evaluare e ok, pastrezi suma, daca la reevaluarea periodica, copilul e ok, pastrezi aceeasi suma. Daca copilul nu e ok la prima evaluare, ceri bani mai multi. Cat de multi? Cat sa iti acoperi cheltuielile suplimentare sau cat sa zica parintii ca nu isi permit si il iau de acolo ei singuri!
      100% de acord cu toti cei care zic ca problema e la copil/parinti, dar ca sa educi un copil cu nevoi speciale (nu ma refer la cei cu probleme medicale) costurile sunt diferite. Asta este o strategie buna si pt business dar si pt parintii de copii cu probleme (nu ma refer la copiii cu probleme medicale). In acest fel pt bussiness, e bine ca are o activitate din care face profit, iar pt parinti e buna ca pot cuantifica (in bani) lipsa sau slaba educatie acordata copiilor lor.
      Ma refer doar la bussinesurile private din acest domeniu, cum banuiesc ca sunt cele mai multe, dar se pot extinde si la celelalte, doar daca institutiile respective isi asuma responsabilitati REALE!

    • nu au nicio vina parintii ca genele de idiot irecuperabil se transmit mai departe

    • pawemperor, din 2150 de miliardari, cati dintre copiii lor ajung „drogangii si lipsiti de orice fel de spirit civic ai empatic”? E clar ca esti foarte informat, da-ne macar 10 nume de copii de miliardari drogangii si lipsiti de orice fel de spirit civic si empatic?

  2. inteleg ce vrei sa spui, dar nu exista logica in astea 2 remarci

    nu au cum sa ramane uimiti >> „Li se spune să își ia copiii și să se care în altă parte. Rămân uimiți”

    daca deja au trecut prin asta >> „Și după aia afli că au mai fost dați afară de la alte after school-uri, din aceleași motive”

    • Se prefac uimiți

    • Nu, oamenii sunt chiar uimiți pentru că refuză să creadă că e ceva în neregulă cu deciziile lor. Indiferent de la câte ”after” sunt eliminați, întotdeauna o să fie vina altora, niciodată a lor. Oamenii refuză să își facă curat în propria viață.

    • sunt uimiți că e încă un ”after” căruia nu-i pasă de banii lor și le zic să-și mute plodul.

  3. Viitori Mario Iorgulescu

  4. 15 lovituri de bici pentru parinti si 2 lovituri de bici pentru cei mici.
    #biciullerezolvapetoate

  5. nu-i nimik, o să-i ducă la „stat” unde o să găsească un director „înțelegător” care o să-i țină pe bani să deranjeze toți elevii dintr-o clasă de 35-40 de suflete până-ntr-a-opta, cât e învățământul obligatoriu; dacă învață și marchează cinciu la simularea de capacitate vor intra în examen, dacă nu o să citim despre ei cât de oropsiți sunt de jegurile de profesori care nu le dau copilașilor o șănsuliță să meargă și ei la examen să facă ceva cu viețișoara lor firavă și nevinovată

  6. NOU
    #24

    hei, nu stii tu. se cheama parenting nou in care daca incerci sa ii interzici sa faca cacaturi inseamna ca ii frangi spiritul and you should really look it up men.

  7. Ar putea încerca cu tabăra aia privată de reeducare din Maramureş.

  8. Eu am patit asta la o gradinita, tot privata. Ne priveau de sus, ca oricum era un purcoi de bani pe luna si mai erau destui care plateau.
    Daca nu iti convenea ceva, erai liber sa pleci, nu se faceau concesii. Una din concesii fiind un rezumat de un minut cand iti iei copilul despre ce a facut in ziua aia. Mi s-a zis ca nu e timp de asa ceva, cum ar fi ca toti parintii sa stea la povesti despre ce a facut copilul. Am zis ca ar fi normal, ei n-au fost de acord.
    Am retras copilul, dupa noi inca altii, acum au ramas 3 copii acolo. Uite ca se poate.

    • da numele gradinitei sa vorbim concret. normal ca nu au timp sa stea in fiecare zi la palavre. minutul ala se face 15 minute. asta cu fiecare parinte care crede ca are dreptul la orice pentru ca da cu banu’… nu-ti convine, pleci acasa.

    • nu poti sa-ti intrebi copilul acasa? lol… nu mai zic ca daca te temi de tratament inadecvat, scoti mai usor adevarul de la copil intre 4 ochi, nu langa cei responsabili…

    • Deci cineva tre sa dea raportul tuturor parintilor cand vin sa-si ia copii de la afterschool despre ce-au facut ? WTF – pe bune? Asta vrei tu? Cum zicea si @pawemperor – nu-l poti intreba acasa? Suferi de lipsa de atentie? Tre’sa te simti bagat in seama?

    • dar învățătoarea e o nenorocită dacă nu vă spune ce face copilul, nu!?
      în plus până la o vârstă copiii nu prea știu cum, ce să spună că au făcut la grădiniță, școală. e o chestie de dezvoltare psiho-emoțională.
      să vă zică ăștia cu copii: ”ce-ai făcut la școală, cum a fost” ”bine- zice copilul”.
      mai multe afli dacă-l lași în boii lui și-l pândești când povestește jucăriilor chestii sau surprinzi achiziții noi, pe care nu le-a făcut acasă (gesturi, poezii, înjurături, obiceiuri).
      de ce să nu primești informații despre ce-a făcut copilul tău un număr oarecare de ore, într-o instituție educativă/de supraveghere?!

    • cum să nu știe părinții ce face copilul la grădiniță? orice grădiniță își afișează programul zilnic la avizier, mai mult decât să asculte cântecele, să spună povești, să se joace și să facă căcuța, nu prea are ce face un copil la grădi, doar dacă nu îl pregătești pentru nasa și studiază vreo teorie de care tu, ca părinte, n-ai auzit și trebuie să știi măcar chestii elementare că altfel te ia juniorul la-ntrebări în fața cunoștințelor și te faci de râs, ai nevoie să știi ce face copilul la grădi – când suferi de deficit de lipsă de atenție, îl ții frumușel acasă cu bonă și o interoghezi p-aia când vii de la muncă, nu uita să-i plătești timpul cât ține ședința cu părinții

    • Nu stiu de gradinita, dar la noi la cresa are tabel si iti citeste de acolo in fiecare zi: ce a mancat la pranz si cat a mancat, cat a dormit, si la sfarsit cateva remarci generale despre cum s-a comportat.

    • Si cine supravegheaza copiii cat timp educatoarea sta „1 minut” cu fiecare parinte?
      Sa-ti spuna ce-au facut copiii la gradinita in ziua aia???? S-au fucking jucat!!! Ce ar trebui sa faca toti copiii la gradinita. Crezi ca au construit rachete nucleare? Au descoperit alte particule subatomice? Veniti-va in fire, parinti nebuni!!! In cel mai buna caz au pictat cu degetele. Vreti un raport pentru asta? Verificati copiii, ca sigur le-a mai ramas niste vopsea pe sub unghii. Jesus fucking Christ!!!

  9. Dar daca ar incerca si aia de la after school care in teorie ar trebui sa aiba studii de specialitate sa ii educe putin cum ar fi? Greu, de ce sa ne complicam, noua ne plac copii cuminti, simplu nu e asa?

    • dacă educația făcută la școală/grădiniță/after nu e întărită sau măcar respectată de părinți/familie e degeaba.
      să zicem că acel copil e învățat să se spele pe mâini înainte de masă, vrea să facă asta și acasă și urlă tac-su la el ”vino mai repede la masă, lasă spălatul, ce dacă te-au învățat la after, n-ai umblat cu mâinile în noroi, n-ai nevoie”. ….

    • N ai sa crezi cum se adaptează copiii atunci cind e nevoie! De ce face asa acasa? Simplu pentru ca i se permite!

    • „N ai sa crezi cum se adaptează copiii atunci cind e nevoie! De ce face asa acasa? Simplu pentru ca i se permite!”

      Tocmai aici e cheie problemei si „lupta” dusa la after e pierduta din start. Degeaba ii spui tu de 100 de ori „bai, nu e frumos sa ii jucaria lui Radu si, cand ala ti-o cere inapoi, sa i-o arunci in cap si sa ii spargi arcada”, daca acasa aude exact pe dos: „a avut ala ceva cu tine, s-a luat de tine, tu doar te-ai aparat”

      Stiu o gramada de parinti care asta fac (ei chiar cred sincer ca nu are copilul lor absolut nicio problema, ceilalti au ceva cu el). Nu se poate face din pacate mai nimic pentru acel copilul, oricat tact si talent pedagocic ar avea aia de la gradinita, scoala sau after.

    • Tocmai asta e smecheria, daca ii spui ca un robot de 100 de ori ce sa faca nu o sa te bage in seama. Daca il faci sa inteleaga de ce nu e bine nu o sa mai faca. Dar pt asta trevuie vocatie si pregatire, inclusiv psihologică. Acum noi daca angajăm doar paznici la copii, normal ca nu putem sa avem nicio pretentie.

    • Copiii sunt oglinda parintilor, de cele mai multe ori. De aceea, si cand ajunge vreun copil la psiholog, psihologul vrea sa stea de vorba cu parintii/parintele, pentru ca, in multe astfel de cazuri, nu poti sa tratezi copilul daca ramane problema-cauza, adica parintele. Poti sa ii explici cat de logic si frumos doresti, daca parintele il incurajeaza sau nu ii zice nimic, copilul va face precum modelul de acasa, care il incurajeaza verbal sau tacit.

  10. Iata viitoarele generatii de tupeisti si miserupisti.

  11. Fata mea nu poate să doarmă la after (after-school de stat), că are un coleg care recită reclame de la TV când ceilalți dorm.

    Nu vreau să mă cert cu părinții sau învățătoarea că poate copilul e bolnav, am rezolvat simplu: i-am cumpărat din Hornbach doape pentru urechi.

    • NOU
      #46

      Mai bine ii luai un topor.

    • @Costi: vezi? Mereu găsești câte ceva de făcut…

    • să vezi ce fain o să fie când o să devină dependentă de doapele alea și n-o să mai poată dormi fără ele.

      asta se întâmplă de obicei când nu rezolvi cauza problemei ci doar efectul ei, astfel creând o nouă problemă care cândva o să necesite rezolvare la rândul ei.

    • si aici avem sintetizat tot ce e gresit in tara asta (si poate toata lumea). eu si majoritatea din jurul meu trebuie in normalitatea noastra sa luam masuri aberante si pe alocuri tulburatoare pentru a putea evita comportamentele aberante si pe alocuri tulburatoare ale altora.

      BAAAAAA! sunt 300 de copii care dorm si unul care recita reclame. de ce trebuie ca aia 300 sa isi ia dopuri de urechi in loc sa ii umple gura cineva animalulului?

  12. faza asta este chiar standard, multi au impresia ca daca au ajuns sa faca bani, totul li se cuvine si poate fi cumparat cu bani… banii devin etalonul suprem de validare sociala

    • E pur si simplu o judecata gresita si in Bucuresti e plin, din pacate. Vezi asta peste tot, prin restaurante, magazine, auzi discutii la call-centeruri si asa mai departe.

      Situatia e asa: Tu dai un ban ca sa cumperi un serviciu sau produs. Daca nu esti multumit de ce cumperi poti sa discuti despre ce ai cumparat, poti sa faci retur la produse, poti sa te plangi la Protectia Consumatorului si asa mai departe. Oricum trebuie sa te comporti civilizat, oricat ai fi de nemultumit.

      Ori oamenii de care am zis mai sus nu inteleg asta. Ei inteleg asa: am dat un ban, dispun de persoana care vinde dupa bunul meu plac, pot sa fac urat, sa spal cu ea pe jos, sa o umilesc, sa urlu la ea, etc.

      Nene, se poate aranja sa iti cumperi un sclav personal pe care sa iti poti varsa nervii si frustarile cand vrei, doar ca trebuie spus din capul locului ca asta cumperi. Si oricum, ar fi cu mult, mult mai scump.

  13. Sunt total derutat de ce citesc pe aici. Cum adică? Copilul nu are voie să facă orice pt ca e copil?!

    • Surprinzator, nu?

    • Da, pentru unii parinti chestia asta vine ca o surpriza. Adica chiar ai voie sa certi copilul? E ok sa-l educi, ca sa se comporte ca un om civilizat? Faptul ca il educi nu ii frange spiritul de ingeras? Educatia nu il face mai putin „special”?

  14. Pe scurt nu trebuiau desfiintate scolile ajutatoare ! Se poate sa fie copii cu pb psihice. Stiu si eu un caz: e un copil dus si la psiholog, cacaturi. Tot il muta din scoala in scoala si peste tot injura invatatoarea, bate copiii, pleaca din clasa si nu ai ce sa-i faci. Si stii de ce ? Pt ca s-au desfiintat scolile ajutatoare. Acolo adunai specimene dintr-astea, clase mici, invata putin, pauze dese, etc. Si dupa 8 ani stia sa citeasca si sa scrie. Dupa alti 2 ani invata intr-o profesionala sa zugraveasca sau sa puna faianta, se mai maturiza, se mai linistea si era relativ integrat, putea sa traiasca chiar decent. Asa ce o sa se intample cu el ? O sa ajunga vai de pula lui tarat si futut prin scoli, un drogat, delincvent si un frustrat.

    • în pricipiu ai dreptate, concret, în cazul ăsta e cel mai probabil lipsă cruntă de educație acasă.

    • Sunt chiar obligați să-i integreze. Băbăiatule! Și nu copii d-ăia ușor ciudăței, ci cu probleme psihice grave. Și fiindcă părinții nu recunosc că au probleme, nu le dau însoțitor, nu-și bat capul cu terapii și alte d-alea, se luptă cu ei colegii și profesorii. Câteodată se luptă la propriu. Și ferească bărbosul suprem ca plodul tău, perfect sănătos și fără probleme, agasat de retardat, să-l atingă p-ăla sau să-i facă ceva! Ți-ai găsit beleaua! Crimă, nu altceva!

    • Nu, nu e vorba de educatie. Poti sa-l bati pana la sange sau sa-i explici oricat, nu merge asa ! Sunt copii cu pb si nu ai ce sa le faci dupa metode clasice. Adica ai dar trebuie specialisti in clase speciale. Ore de 30-40 de minute, fac chestii usoare, te joci cu ei, au programa mult mai lejera. E altceva. Stiu pt ca taica-meu a lucrat la logoped intr-o scoala ajutatoare inainte sa se desfiinteze. Asta cu integratul in scoli normale a fost o mare prostie. Le faci un defavor la toti: si la aia normali, si la aia cu pb, si la parinti, si la profesori.

    • ”integrarea” cu orice pret are ca efect coborarea nivelului colectivului la cel al ”integratului”.

  15. Problema cu instituțiile astea private, afterschool, școală, grădiniță, e că oferă ceva mult mai mișto și de calitate decât cele de stat. Și atunci atrag o grămadă de mârlani, pe care nu îi poți învinovăți că nu le pasă de odrasle din moment ce le duc la ceva mai bun, dar sigur îi poți bănui de gândire tip „pe banii mei, eu comand”. Și își învață și plozii să facă la fel. Totul li se cuvine, ăia pe acolo sunt niște slugi, niște argați ai lor.
    Partea bună este că aceste instituții private au învățat să se apere de așa ceva cu contracte destul de beton făcute. Partea proastă este că sistemul de pile și relații funcționează în așa fel încât ambele părți beneficiază de el în situații ca cea de mai sus. Și atunci, singura întrebare e cine are „proptele” mai bune: părinții, caz în care se vor pisha cu jet pe ce zice instituția respectivă, iar plozii vor continua acolo oricât au ei chef, sau institiția privată, caz în care părinții vor rămâne „uimiți”. Da, banii nu sunt totul. Relațiile sunt.
    După 6 ani de grădiniță privată și doi de școală privată, pot zice că am văzut destule cazuri de genul ăsta sau asemănătoare, rezolvate diferit în funcție de „cine e mai tare în parcare”. Ăștia de sus, dacă au fost dați afară de la mai multe afteruri, înseamnă că sunt doar niște fraieri cu ceva bani. Le lipsește PCR-ul. Și mintea, ca să ștoe cum să-și educe copiii.

  16. Da, asta asa e.

  17. ”Școala în România este obligatorie…”

    Numai mie mi se pare o tâmpenie chestia asta? Adică, dacă vrei să sapi șanțuri de ce să te deranjăm? Sau tu să deranjezi pe alții, să vii la școală și să cânți manele. Poate nu vrei să ai un job, sau poate nu vrei permis de conducere. De ce să frângem visele unora obligându-i să vină la școală?

    • Pentru ca la 6 ani nu prea stii de capul tau si nici nu ai dreptul sa iei decizii. 8 clase nu au omorat pe nimeni, sunt chestii de baza si in plus e vorba de socializare si dezvoltare in colectiv, sa nu ajunga ca un presedinte sau prim ministru, sa vorbeasca rar si sa nu spuna nimic.

    • și la săpat șanțuri îți trebuie niște școală, că nu se mai sapă șanțuri cu cazmaua, se sapă cu buldozerul. și patronul n-o să dea un buldozer de x zeci de mii de euro pe mâna unuia care n-a fost capabil să termine școala generală.
      citeam despre angajați din agricultura intensivă, aia de pe combine și alte mașinării, că au salarii de mi-a stat pulsul. până am văzut o combină d-asta la un INDAGRA, aproape 50.000 euro!

    • Pentru că de foarte multe ori dai de părinți retardați care preferă să pună copii la muncă decât să îi dea la școală să învețe să citească.

      Chiar și cu școala obligatorie, abandonul școlar e masiv la sate.

    • A, stiu ca nu ma simpatizezi… dar… buldozerul nu sapa nimic. poate un buldoexcavator.

      iar combina aia care ai vazut-o tu la indagra facea probabil 500k, nu 50k. ca 50 nu e nici un buldoexcavator d-ala de vorbeam mai sus.

      in rest ai dreptate. serios.

    • @Thebblak, buldo-ce zici tu acolo. nu mă pricep, voiam doar să zic că șanțurile nu se mai sapă cu cazmaua să-i trebuiască omului numai mușchi.
      nu mai știu ce-am văzut la INDAGRA, dar era 50.000 E că era cam cât apartamentul meu.

  18. Genul de oameni care fac copii, doar ca sa tipe la tine peste tot, in trafic sau când opresc ca muistii, ca sunt cu copilul in mașina.

  19. Fără banii mei o să mori de foame, bă, prăpăditule! Din păcate, sunt mulți „prăpădiți” care chiar mor de foame fără banii ăia, așa că acceptă orice, de aceea se perpetuează comportamentul. Interesant a fost, în cazul meu, că după o simplă notificare de reziliere, contabila lor nu și-a mai luat niciodată concediu când trebuia să ne plătească factura (din fericire, la mine acesta este singurul „abuz” al clienților).

  20. YouTube search: je veux les bonbonnes

  21. After school privat, niste parinti care nu aveau ce face cu copilul in ziua respectiva – era scoala inchisa – fara sa fie clienti permanenti, se roaga de patroana sa il tina pe copil in acea zi. Doamna respeciva accepta. Copilul alearga prin curte cu alti copii (supravegheati), se impiedica cu stangul de dreptul (sau invers) si se juleste la frunte. Sunat parinti – „uite ce s-a intamplat, l-am spalat, l-am dezinfectat, l-am pansat”. Sa-ti zic ce a urmat? Reclamatii la Inspectoratul Scolar, ITM, Finante, Pompieri, Sanepid etc. Pentru ca fiu-sau e un impiedicat si ei s-au rugat sa fie ajutati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)