Când mai auziți că social media răspândește doar știri negative, dați-le exemplu Revolut!

Faza e așa: chestia asta deținută de ruși a prins foarte bine la români, pentru că, știți cum e, călătorești de două ori pe an și plătești mereu ramburs, sigur ai nevoie de Revolut. Și periodic apar faze de genul ăsta, ba fraierici care nu știau că nu e bancă, ba fraierici ca Dragoș Bucur, ba alte tipuri de conturi blocate.

Eh, cu toate astea, știrile astea nu răzbat la fel de bine prin social media. Dacă fac acum un sondaj printre cei 300 prieteni de pe feisbuc, 99% dintre ei internet savvy, mai mult de jumătate nu au auzit chestii rele de Revolut. Știu că e mișto, știu că pot face economii dacă ies din Bacău sau Giurgiu, dar nu știu că frecvent blochează conturile fraierilor clienților.

Așadar, știrile bune circulă mai repede și sunt răspândite mai des decât știrile negative.

 

202001200420184848

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

107 comentarii

  1. Nu sunt sigur insa e posibil sa nu primesti referral fee pentru postari negative.*

    00
    • kkt!

      ***closing eboxer tab :(

    • Măcar Revoluții nu a dat niciodată credite in CHF sau la ce dobânzi vor.

      Oamenii folosesc revolut și pentru ca au o aversiune foarte mare pe bancile clasice ce au făcut și fac in continuare zeci de mizerii.

      00
    • NOU
      #4

      – Revolut este folosit foarte mult in Ro pentru a protesta impotriva birocratiei, a jegurilor din Bancile „romanesti” si a aplicatiilor greoaie de banking
      – Revolut inca NU este Banca deci … riscurile sunt MARI
      – pe orice CARD daca vrei sa folosesti niste bani multi a caror provenienta nu pare LEGALA apar niste intrebari justificate
      – Revolut-ul se foloseste pentru sume mici si TopUp-uri inainte de tranzactie (daca bagi ca taranetele 10.000E sa-i ai si tu pentru vacanta atunci ai sansa sa poola Vacanta si pe buna dreptate)
      – atentie si la N26, Monese, Curve Blue, etc
      Succes la Praduieli :)

      00
    • @Vax
      Pentru ca, nu-i asa, un angajat al bancii a pus oamenilor pistolul la tampla si i-a obligat sa-si ia credite in CHF la dobanzi exorbitante. Pentru ca bancile-s rele, nu oamenii ca-s retardati cu spume si-si iau credite aiurea, fara sa gandeasca.

      00
  2. Am și eu la munca manageruti, sefuti etc. Ce încercau sa bage pe gât fiecărui angajat revolut… Mai mai să își ia 50 de lei aia. Eu când le ziceam ca nu e asa roz râdeau de mine, ca asta e viitorul, ca plm, ca să vezi.

    Are concubina revolut iar la prima incursiune pe afara nu a mers… Nu știu ce morții lui avea ca de fiecare data era refuzat de POS deși erau bani pe el fix în moneda locala. Tot cu ING am plătit pana la urma(nasol cursul dar a mers șnur).

    I-am dat și la mizeria aia de cap(erau nu știu ce setări făcute prin aplicație)… Dar evit sa îl folosesc… Maxim câteva sute de lei top up când e nevoie… Se consuma, mai fac… Dar nu toți banii bugetati pentru vacanța

    00
    • E de cacat Revolut ca tu si femeia nu stiti sa verificati niste fucking setari?

      00
    • … și îți dă și notificări aplicația dacă încerci orice și nu merge. Gen la faza asta îți zice să intri la setări să reglezi lucrurile.

      00
    • Probabil era activată setarea de detectare a locației. Dacă este, atunci nu te lasă să faci plăți în afara țării din care provii. Sau era tăiată opțiunea de plată swype sau contactless, se mai întâmplă și asta, sunt finuțe click-urile acolo, nu merge ca mizeria aia de aplicație de la ING :)

      00
    • e grele nene…

      00
    • Mda…ca de obicei romanu’ verde a sarit de cur ca nu stiu eu(prostu’ de mine) sa fac niste setari. Doar Bogdan a fost fix pe subiect si a avut o opinie pertinenta.

      Cum va explicati ca in aeroport, la automatul de bilete de tren a mers sa le iau cu revolut dar nu cateva ore mai tarziu cand am vrut sa platesc mancarea. Doar zicea ceva rejected pe POS(nu stiu limba alora) si nu am primit absolut nici o notificare….

      @Mario(Mario Fresh?): Daca preaslavitul revolut ar vrea sa ofere user experience corect si fara bataie de cap ar face de la inceput ca setarile sa fie alea default…sau te-ar trece printr-un wizzard complet in care iti prezinta cateva scenarii de user (vrei sa pleci afara? Fa asta! Vrei sa stai in tara si sa schimbi banii doar asa la transferuri? Fa asta!) Nu tre’ sa stau eu cand sunt in alta tara sa ma prind ce cacat are revolut de nu merge…mai ales ca tre’ sa caut pe forumuri nu la ei pe site. De fapt, nu trebuie sa stau eu sa imi prind urechile pentru a seta corect aplicatia cand ea ar trebui sa fie setata fix pe un scenariu general.

      @Teniescu: Nu a dat nimic…aparea ca tranzatie incercata acolo in app dar nu zicea nimic la motive, absolut nimic

      @BogDan: Nu era geolocatia activa sau ceva pentru ca platisem la tren cu acelasi card cu ceva timp in urma. Nu mai stiu exact ce era dar am luat fiecare setare la rand si apoi a mers ok.

      Am avut ceva de furca si la primul top-up. Imi zicea ceva de genul ca am depasit limita zilnica de top-up…aia fiind prima. Era un pop-up fara nici o explicatie in plus: care e limita zilnica? Link catre termeni si conditii…nimic. A trebuit sa sap eu pe forumuri si sa aflu ca nu pot pune o suma mai mare de 200 de euro din prima. Nu ar fi fost mai corect sa aiba direct atentionarea: Recomandam sa faci top-up si rulaj cu sume initiale de pana in X amount si gata? Ca na..KYC, anti saplare de bani and shit…

      Nu inteleg de ce sunt asa inversunati „martorii lui revolut” si nu accepta ca orice serviciu poate fi mai bun sau ca altii au probleme pe undeva (nu inseamna ca sunt prosti). Daca cineva nu poate face ceva sau se loveste de niste limitari…si e frustrat din cauza asta…aia de la revoult ar trebui sa analizaze tot muntele asta de feedback si sa imbunatateasca.

      00
    • Eu nu inteleg cum a fost Alex si concubina lui in stare sa foloseasca automatul de bilete.

      00
    • @Raul:cateodata îmi e greu sa ma leg și la șireturi… D-aia îmi iau cu arici

      00
    • @ alex imi pare atat de cunoscuta povestea asta cu trenul si mancarea. erai cumva in copenhaga si ai luat mancare dintr-un streetfood?

      folosesc revolut de 1 an-ish alimentez inainte sa folosesc cardul sau atunci cand dau bani cu imprumut sau platesc datorii. no problems yet…

      00
    • bossulane, aici e vorba de erori din partea revolutului nu de prostu din spatele cardului. :)
      si nu te basica, prostul din spatele cardului suntem toti, macar o data in viata. Eu am patit-o cu intesa. Am facut plati in afara tarii, intr-o tara d-asta „speciala”. Si, cand am vrut sa mai scot niste bani sa imi platesc si io mancarea…pula. Era blocat. Pentru ca asa era sistemul: mai bine securitate decat furat.

      00
  3. Maxim țin pe el 1200 lei. Am economisit vreo 2000 lei deja și îl am de mai puțin de un an. Sunt pe plus, deci merită.

    00
    • Cum ai economisit? Poti explica cu detalii?

      00
    • Probabil prin cursul de schimb valutar oferit de Revolut, vs bănci sau case de schimb.

      00
    • Iti pot da eu un exemplu concret.
      Nu l-am luat pentru plecari in afara, plec de maxim 2 ori, deci nu era mare optimizare financiara, insa il folosesc regulat pentru o rata in euro facuta la BRD.
      Inainte de Revolut pentru a plati rata aveam 2 variante:
      – transfer de euro din ING – costisitoare datorita comisioanelor
      – mers la bancomat sa scot lei, apoi la o casa de schimb valutar sa schimb in euro, apoi mers la BRD sa depun banii – mult prea costisitoare ca timp
      De cand am Revolut nu fac decat top-up din ING si apoi transfer in euro BRD, totul simplu de pe telefon, mai ieftin chiar si decat cursul valutar de la casele de schimb.
      Niciodata nu tin mai mult de 100 lei pe el.
      Inca o chestie, aplicatia e gandita foarte misto, are niste setari bune de tot pe care orice banca ar trebui sa o aiba pe aplicatia de mobile, plus acel raport lunar/anual pe ce ai dat banii – excelent daca esti o persoana care isi doreste un control financiar.

      00
    • pe trimistul banilor din ING am economisit si eu un an intreg. Se aduna, nu multi, dar se aduna

      00
  4. Eu folosesc Revolut de aproape 1 an. Ies din tara destul de des si imi este folositor, l-am folosit cu succes in multe tari, atat din UE cat si din afara, inclusiv pentru plati online catre site-uri din afara Romaniei. Insa prefer sa alimentez contul Revolut de fiecare data cu o suma apropiata pentru fiecare plata sau evit sa pastrez sume mari pe el.

    00
  5. O fi făcut ceva dubios clienții respectivi. Pt ca revolut e bazat pe bune.

    00
    • Da, poate au zis ceva, poate au injurat…

      00
    • de acord cu S. KYC-know your client, le suna niste alerte de spalat de bani, probabil au schimbat setarile/pragul/algoritmul ca si eu am auzit de asta, tot prin dcembrie cred.

      Sa nu uitam ca bancile inchid conturi si daca nu actualizezi datele, daca lucrezi cu anumiti agenti economici pe care din diverse motive nu ii halesc, etc.

      Tuturor celor pe care ii cunosc li se pare ireprosabil Revolutul.

      00
  6. Aproape 30k euro rulati prin Revolut fara nici cea mai mica problema
    https://imgur.com/a/eKljw00

    00
    • Ai de plm, ce sarac sunt…

      00
    • Eu 10k de 1 an si cateva zile. Super multumit dar nu tin sume mari pe el.

      00
    • Sorin, e de notorietate faptul ca blogul e citit eminamente de oameni blindati de bani. tu pe ce planeta traiesti? dăăă!!!

      00
    • YOLO
      Io-s pe la 78k euroi.
      Deh, salariu de programator.
      Am avut o singura problema cand am facut o marlanie si am trimis banii in euroi catre nevasta si apoi inapoi in lei ca sa nu platesc cei 0.5% taxa de schimb valutar. Le-am trimis un fluturas si in cateva zile, back in business.

      https://imgur.com/WUv1eeW

      00
    • Si aici, 23k intr-un an, fara nici un fel de probleme. Il folosesc cu automatic topup de pe cardul de credit si imi fac toate platile de zi cu zi prin revolut (imi place ca imi face catalogarea tranzactiilor si pot sa-mi setez buget lunar). Merg des in Elvetia si Londra si pot sa platesc in moneda locala. In plus, pot sa-mi planific schimbul valutar din timp si/sau cand cursul atinge o anumita valoare favorabila (eu cassuedejd eur).

      00
    • vreo 60k si aici. Singura „problema” a fost cand m-au pus sa le dau acte ca se adunasera prea multi bani rulati prin ei. Trimis acte, toata lumea vesela.
      Ah. Si la un bar tot la a doua bere imi bloca tranzactia

      00
    • la cât costă berea in scandinavia, nici nu e de mirare.

    • pai sa stii ca d-aia cred ca se stresa. In general berea pleaca de la 50sek (aprox 4.8) dar merge linistit spre 70.
      Ori, in baru ala e 35…

      00
  7. Il folosesc ptr plata rata credit in EUR.
    Am contul in RON intr-o banca si rata in EUR la alta banca. Asa ca fac topup in RON si apoi trimit banii schimbati in EUR (cursul e Ok) in contul ratei. Imi ia cam 10 secunde (sorry, sunt ardelean 😜)….
    Si mai cumpar prostioare de pe Aliexpress…
    Nu trebuie tinuti bani multi pe contul ala…..

    00
  8. Ca idee, la ultima verificare cat timp a fost procesul lor activ meniul de „contact a live agent” a fost blocat complet neexistând nicio modalitate de a primi un raspuns(Twitter a fost soluția), folosesc revolut de la inceptia lui și am trecut prin trei validări de cont ( nu fac manarii /folosesc revolut zilnic)

    00
  9. Stiu personal vreo 4 persoane cu conturile blocate in decembrie. Suportul nu mai exista. Se pregatesc de exit probabil.^^

    00
  10. Azi am stat la coada la Lidl dupa o baba de vreo 70 de coti , nu-i lua banii de pe cardul de pe telefon. 17 lei!! si baba disperata ca nu are cash deloc , voia sa sune casiera la banca, pe urma l-a sunat pe barbacsu, a incercat de vreo 7 ori..pana la urma a renuntat la urletele cozii exasperate. PLM baba a trait 60 de ani cu bani cash dar acum era tehnologizata si in pom nu avea bani marunti de un suc. Nu prea e bine sa te lasi total la mana plasticelor fie ele si revolutionare

    00
    • Eu nu înțeleg care-i diferența dintre dacă ajungea la casă cu 0 lei cash, sau faptul că nu știe câți bani are pe card?

      Sunt de-acord că tot timpul trebuie să ai backup, mai multe carduri, cash, etc, nu te arunci ca picat din lună, dar la o chestie din asta nu e vina tehnologiei.

      00
    • Am auzit de unii care au rămas prin Bulgaria având cardurile blocate și au sunat la familie să le trimită bani prin Western.

      00
  11. n’o fi revolutu mana cereasca,
    da’ si cand faci o plata(standard cu cardul) la dunarea.co.uk de 700 de lire si iti face dubla conversie lira-euro si euro-lei, ca in final sa ai 200-250 lei comision de conversie, parca mai bine nu.

    00
    • Faza cu euro e visa. Nu înțeleg de ce, dar visa a zis că EUR e moneda universală la orice card emis în europa.

      Și dacă cumperi lire sau dolari, se face dublă conversie prin euro:

      Comerciantul vrea lire, visa îi convertește, și transmite băncii tale euro. Banca ta primește de la visa o cerere de EUR, și ți-i convertește din moneda care ai tu cont (probabil RON să zicem).

      Și pe mine mă enervează la culme, dar asta e.

      Mă întreb cum era dacă nu era euro, și aveam 28 de monede diferite în europa. Era raiul băncilor, trăiau doar din conversii valutare, puteau închide tot.

      00
    • Manu, nu cred ca Visa a zis, pana la urma si Revolut foloseste Visa fara sa aiba problema asta.
      Pur si simplu banca te arde la curs pentru ca poate.

      00
  12. Si amica Irina Scarlat ce zice, ca parca e ceva PR pe Romania?

    Un interviu, ceva?

    00
  13. am avut si eu contul blocat la ei, la fel, mi-au cerut documente justificative. Am exportat o adeverinta de venit pe 2019 din SPV, mi l-au deblocat.

    00
  14. Folosesc Revolut pentru a primi bani inapoi (un împrumut rambursat lunar), banii sosesc instantaneu și în secunda 2 îi transfer în contul bancar. Din ce stiu (mă rog din ce-am văzut în aplicație) exista totusi un cont asociat (un iban GB). Am trimis de la început ce-au cerut, actul de identitate etc. deci contul era verificat. O data sau de doua ori am contactat suportul, viramentul spre contul bancar intarzia, dar era perioada de bank holiday, întotdeauna a răspuns cineva. O sa vedem cum se comporta după Brexit.

    00
  15. Rulez sute de mii de euro prin Revolut: https://i.imgur.com/laYpzz7.jpg , https://i.imgur.com/7qgOASq.jpg
    Nu exista nici o problema cu „bani blocați fără motiv/doar sa se folosească revolut de banii mei”.
    Verificările se fac sa nu spele lumea bani prin ei și foarte bine fac. Atât timp cât poți dovedi legal sursa banilor nu ai treaba. Restul sunt povesti de la randomi care nu înțeleg acest lucru

    00
  16. 4 cu Revolut:
    1. Un coleg de birou a incercat sa-si faca alimentarea de cont via transfer bancar. Banii au iesit din banca, nu au intrat la Revolut. A stat cu banca si cu Revolut in discutii timp de 3-4 saptamani si intr-un final au intrat la Revolut. Banca nu vroia sa discute cu Revolut si nici invers. Se intampla in 2018.

    2. In ianuarie 2019 am zis sa-mi fac si eu exchange la economii din RON in EUR. Am alimentat initial cam 1/5 din total. Am facut exchange si transfer in contul de EUR de la o banca romaneasca. Toate bune si frumoase. Am transferat restul de 4/5 (atat m-a dus capul. sa fac tot dintr-o data) si atunci se facu’ aplicatia rosie. Nu mai puteam face nimic in afara de plati cu cardul. Am contactat suportul via chat, nu a raspuns nimeni. M-a contactat suportul la 4 dimineata da’ nu a avut cine sa raspunda. I-am contactat imediat ce am vazut, mi-au cerut extrasul bancar pe ultimul an de zile si m-au intrebat despre diverse tranzactii:
    – cine este Gigel – proprietarul apartamentului – si de ce ii faci transfer lunar. Le-am trimis contractul de inchiriere.
    – cine este XXX (compania la care lucrez) si de ce imi fac lunar transfer
    – …
    M-au tinut asa vreo ora si pe urma au zis ca e OK si mi-au crescut limitele de incredere pentru alimentari si exchange.

    3. Un amic imi povestea ca matusa lui a patit sa-i fie blocat contul cand a alimentat cu ~100 euro si i-a facut transfer fiicei ei, tot pe Revolut. Matusa avea contul de 2 zile, fiica de aproximativ o luna. Asta se intampla prin 2018.

    4. Ieri sau azi am primit un mail de la ei cu un chestionar privind verificarile despre care povesteam. Nu cred ca are legatura cu 2, ci cu situatia de fata.

    PS: Mi-am retras si ultimii bani pe care-i aveam un „Vault” si nu am de gand sa tin mai mult de 100 lei pana cand se clarifica situatiile despre care vorbesti. Nici inainte nu tineam o avere, dar ma foloseam de „Vault” sa mai „economisesc”.

    00
  17. dacă ai revolut și nu ești traficant de droguri de ce ai revolut

    00
  18. Eu sunt pe platile in EUR pe persoana fizica si pe firma pe TransferWise. Nu am avut nicio problema, banii au intrat mereu la timp, cardul e acceptat peste tot, e o idee mai scump decat Revolut, dar nu ma deranjeaza. Nu mi-am dorit Revolut, desi aplicatia lor e mai complexa si teoretic e mai ieftin, pentru ca rusi. Si suport exclusiv pe email sau chat. La TransferWise pot sa pun mana pe telefon si sa sun. Si, minune mare, chiar raspunde un om, nu Maria sau „Apelul dvs este foarte important pentru noi, va rugam asteptati! Sunteti nr 10 in coada de asteptare!”. Un alt motiv pentru ca nu-mi doresc Revolut e ca acum vreo luna tipul de la FanCourier care-mi ridica pachetele zilnic m-a intrebat daca nu vreau sa folosesc codul lui sa imi fac un card. Daca a ajuns asa popular, nu-mi doresc! :))

    00
  19. Ceva pute la Revolut, dar nu știu ce. Parcă sunt prea mulți cu banii blocați. Era un băiat care a vandut un apt cu 50k si i-a băgat pe card să facă conversia în lei și i-au blocat banii. L-au pus să arate contract și alte căcaturi, căcaturi care sunt scrise negru pe alb în TOS, dar cine plm să citească TOS când ai doar drepturi. Mă gândesc și că dacă prind vreo 10 proști de genul ăstuia cu casa, fac 500k să speculeze cu crypto. Până trimite prostul actele, îi mai cere și dovada de la ANAF și îl mai ține o lună, că doar sunt fintech si tre să sufle în iaurt. Pe de altă parte și lumea e cretină, de la ăia care bagă pe card bani din surse neverificate, până la ăia care se ceartă cu botu.

    00
    • Mi-am schimbat cam 120 000 lei prin TransferWise din EUR in RON cand mi-am luat apartamentul, nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Inainte de asta am vrut sa negociez cursul cu Raiffeisen, dar la ei nu se poate prin telefon sau online, trebuie sa te duci in sucursala, ca de ce nu? Apropo de Raiffeisen porcaria aia cu poti sa schimbi EUR/RON intre conturile tale la cursul BNR o ora pe zi e limitata la 1500 EUR.

      00
  20. revolut verifica sumele clientilor si blocheaza conturi pt frauda. au avut probleme in trecut asa ca azi au sisteme agresive de verificat. spre exemplu acum un an la fiecare 50k eur transferati prin ei cereau acte.

    dupa cateva runde de verificari dura prea mult totul asa ca am trecut pe competitori: starling, transferwise, n26. toate more or less identice cu revolut.

    din pacate problema de baza pt toate startups astea e identica: nu vor sume mari sa le treaca prin sistem. sume mari atrag de la sine alte probleme pt care ei nu sunt pregatiti.

    asa ca fie impartiti sumele mari intre mai multe banci, fie indurati costurile uriase ale bancilor legacy.

    pt cei din clasa de risc 3 (intreaga est europa), acolo orice tranzactie e considerata suspecta. asa ca apar verificari si pt 50lei. tough luck, dar asta e viata.

    in orice caz, serviciile oferite de revolut and co. sunt net peste bancile traditionale cat timp fondurile transferate/averea nu se califica pt private banking. instant transfers, fx, support, investing, savings etc net peste giganti. d-asta au si succesul pe care il au.

    00
  21. Eu mi-am facut revolut nu-i vad utilitatea si sensul. Btpay face fix acelasi lucru cu infinit mai putina bataie de cap. Si fiind ardelean majoritatea familiei si prietenilor au conturi la bt.

    00
    • BT Pay e bun cand functioneaza. Dar si cand nu functioneaza le pasa exact deloc. Ei sunt ocupati sa puna limitari idioate, gen sa nu poti face printscreen in aplicatie. Cardul BT e pe undeva printr-un sertar, folosesc BT Pay doar ca sa adaug bani in cont. Aproximativ in 4 din 10 cazuri fie nu citeste bancomatul NFC-ul telefonului, fie au schimbat ceva la aplicatie si nu se poate realiza plata, fie ATM-ul lor e in repaos ca un ardelean ce se respecta. Raspunsul lor? „Dar nu aveti cardul la dvs?”Nu, nu il am, asta e ideea aplicatiei!!! Mai e mult pana departe.

      00
    • Aveți toți cont pentru că se numește Banca Transilvania, deci e din Transilvania, făcută de transilvăneni pentru transilvăneni. Vai de plm ce prosti sunteți. Are dreptate Cetin, Clujul și Timișoara sunt un fel de „Municipiul Caracal”.

      00
    • cetin ăla visează umed că e dictator.
      Tu ai lins din troaca lui zilnic dacă nu faci diferență între o bancă regională și numărul 1 național.

      00
    • @Mihai „e fix la fel bt pay, dar absolut la fel” sarcasm scrie 400 ron si da transfer > scrie „pt. sex” (sau ce vrei tu) > acum iti zice 400 ron + 8 ron comision de prost
      ex2. pune la transfer 4000 ron > comision de prost 80 ron

      la revolut e 0 comisionul de prost

      pana acum prin jurul meu, un singur coleg si-a blocat contul de 2 ori, si in vreo 2-3 ore i-a fost deblocat.

      una din seria de operatiuni care blocheaza conturile revolut este urmatoarea: alimentare ron – exchange in eur > transfer in cont eur la aceeasi banca

      in tos-ul spun ca revolut este un card de cumparaturi, etc cu facilitati de schimbare bani, iar tot acolo spun ca abuzul de operatiuni de schimb sau folosirea revolut exclusiv ca platforma de exchange genereaza cont blocat. nu citim tos si ne plangem. pentru a evita asta trebuie decalate un pic tranzactiile in ideea ca azi facem top-up, o plata pe un site in ron/eur, maine mutam euro la banca inapoi

      00
  22. Am rulat peste 700k in ultimile 6 luni, la fiecare 150k-200k rulate blocau contul…atasat extrasul, deblocat cam in 4-5zile…dar blocat inseamna ca nu poti face top up sau transfer bancar, am platit cu cardul, scos bani de la ATM fara probleme. Ideal pt conversii valutare sau daca folosesti cardul…pentru transferuri nu recomand

    00
  23. Eu sunt destul de multumit de revolut. Il folosesc de un an si 3 luni destul de mult si intern nu doar pentru platile in strainatate, imi place mult aplicatia, cat de usor poti sa vezi unde si cat ai cheltuit, are cineva nevoie de niste bani? nici un minut nu imi ia sa ii trimit. In principiu incerc sa ma bucur de tot ce imi ofera pana cand nu o sa taie de la beneficii si baga taxe, de exemplu la fiecare top up cu cardul ei pierd un pic, nu mult dar se aduna, la fel cand transferi bani in romania, cand retragi bani de la atm.
    De cand le folosesc serviciile de doua ori am fost contactat sa lamuresc niste lucruri, prima data am avut un source of funds care s-a rezolvat cu extras de cont plus o hartie din care a reiesit de unde banii diin cont, apoi la un transfer bancar m-au intrebat ce insemna referinta daca e un nume de ce l-am trecut si sa le dau numele complet plus data nasterii. La cererea cu source of funds nu am avut contul blocat am putut sa folosesc cardul fara probleme, abia dupa cateva zile am observat ca ii intereseaza ce e cu banii. Dar da am citit pe net nu doar aici ca sunt multe cazuri cu conturi blocate si chestii, dar eu din fericire nu am avut probleme, as adauga ca si banca normala te poate intreba despre banii pe care ii primesti sau despre banii pe care ii trimiti am avut parte de ambele.

    00
  24. Dintre cei cu care am vorbit și se trezeau cu conturi blocate:
    – zero/puține tranzacții, apoi o alimentare foarte mare (asta dacă te lasă sistemul, pt că știu că nu te lăsau din prima în trecut)
    – eventual alimentări de pe carduri care nu le aparțin
    – transferuri de pe alte conturi Revolut fără istoric (sume mai mari)

    Dar da, e de porc că unii plătesc Metal și apoi la verificarea contului nu li se răspunde.

    00
  25. eu folosesc revolut pt cumparar kkturi de pe siteuri dubioase din china. niciodata n-am mai mult de 1000 lei pe card. daca vreodata ma blocheaza,pis pe ei de bani si nu ma mai intorc la ei nici daca ii recuperez.
    acu’ sa te apuci sa transferi zeci/sute de mii de euro printr-un serviciu la care iti faci cont online si primesti card prin posta,tre’ sa fi un pic inconstient

    00
    • Am cont la Libra. Banca facuta de ceva securisti verzi de-ai nostri (deci cu legaturi rusesti) vanduta intre timp unui „fond de investitii american”. Cont facut online, primit cardul prin posta. Trec pe acolo zeci de mii de euro pe an (salariul lunar, am mai platit masina, avans la casa etc).
      Sunt inconstient?

      00
    • Tu nu faci diferența între o bancă fără sediu, rețea de agenții, cu angajați în RO și o bancă fără existență fizică nu doar în RO.
      Ai citit degeaba ce au scris alții pe aici: nu poți discuta telefonic cu nimeni de la Rev.

      00
  26. Am folosit Revolut in Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia, Austria si Italia, Romania, deci 4 monede si niciodata n-am avut probleme. Ce-i drept am pus cate putin pe el de pe contul unei banci ardelenesti al carei nume nu-l dau.
    Astea fiind spuse las aici cateva sfaturi pentru cei care pleaca in vacanta cu Revolut, acest bisnitar al sec XXI:
    1. niciodata sa nu pui pe el sume mai mari decat cheltui in 2 zile
    2. niciodata sa nu pleci in concediu fara cash -euro sau moneda tarii . nu te baza pe carduri. Asta e echivalentul cu: Nu-ti tine toate ouale in acelasi cofrag!.
    3. niciodata sa nu scoti bani din bancomate EURONET, indiferent cu ce card
    4. intotdeauna sa scoti bani din bancomatele marilor banci
    5. incearca cat se poate de mult sa platesti cu cardul Revolut si nu cu cel de la banca romaneasca care iti fac o conversie de tot rahatul
    6. daca totusi vrei cash de pe card cel mai bine e sa ii pui pe revolut si apoi sa-i scoti, comisionul e 2%, mult mai ok decat daca scoti direct cu cardul bancii tale
    7. si cel mai important- Gandeste-te la cardul Revolut ca la un buffer intre banii tai din banca si vanzator. Practic e un buffer care poate cate putin odata, care daca primeste mult deodata se blocheaza.

    00
  27. Am cont la ei de cand au lansat serviciul si la noi. Nu il folosesc ca si cont principal, nu as vinde un apartament sa primesc banii pe Revolut.

    In seara asta pe la ora 18 00 am facut un transfer bancar in Germania de 870 euro a confirmat firma plata in 30 de secunde si miine dimineata imi expediaza coletul. Cost pentru transfer zero euro.

    Cand o banca de la noi imi poate garanta un astfel de serviciu eu imi inchid contul de Revolut.

    Acum 4 ani cand am vrut sa platesc asigurarea ADAC in valoare de 119 euro Banca Transilvania imi cerea 30 de euro pentru plata.

    Nu am avut contul blocat am trecut prin mai multe etape de verificare gradual.

    Nu tin in cont sume mai mari de 1000 ron iar cand am de facut plati sau stiu ca am anumite cheltuieli de facut intr-un interval scurt atunci il alimentez cu sume apropiate acelui buget.

    Am citit si eu ce sume au rulat altii mi-am verificat si eu acum istoricul si stau bine nici sarac dar nici Vantu nu sunt clasa de mijloc un fel de Moise Guran :)

    Il folosesc atat pentru cumparaturi online, plati la comercianti, rent a car, dar mai ales pentru transferuri interbancare.

    Daca iti faci cont la ei si nu ai activitate o anumita perioada si il alimentezi din prima cu o suma mare este normal sa il blocheze pana nu te verifica.

    00
  28. Si eu am avut contul blocat. Le-am trimis actele cerute, intradevar in decembrie customer support a mers mai greu. La un moment dat le-am zis ca renunt, timpul pierdut cu cererile lor nu acopera economia de bani din schimbul valutar, mi-au reactivat contul rapid.

    00
  29. Lucrez in domeniul bancar in Londra. Spun doar ca bancile astea noi sunt limitate de licenta bancara ce o au momentan. Marja de profit a lor este mica atata timp cat licenta nu ii va lasa sa ofere credite ipotecare din pix. Pentru asta va trebui sa demonstreze ca sistemele lor sunt suficient de robuste, sa demonstreze ca pot tine contabilitatea banului la virgula fara scurgeri ce trebuie acoperite cumva. Sistemele antifrauda sunt mai stricte la bancile digitale tocmai pentru ca e o competitie acerba pentru nivelul urmator de licentiere. Speculez pe final: am mai multa incredere in Revolut UK decat in Revolut RO, sau credeati ca e acelasi lucru? Fun!

    00
  30. Nu a mai fost discutia asta aici: Revolut nu e off-shore din Panama sa faci evaziune fiscala. Peste o anumita suma sau la anumite actiuni ei trebuie sa ceara justificare pentru sumele intrate. Eu nu i-au inchiderile alea de conturi ca parte negativa, ci ca parte pozitiva… Dragos Bucur „pe banii lui munciti” nu prea voia sa plateasca taxe. ;)

    Ca parte negativa, inca nu tine banii sub un depozit garantat… Deci inca nu inteleg de si-ar tine cineva mereu foarte multi bani in contul lor mai ales cand e atat de usor de incarcat la nevoie.

    Oricat de reticient am fost sa-mi fac cont, m-a ajutat foarte mult odata facut si nici nu vreau sa ma gandesc cat am castigat doar la schimburi bancare, sa nu vorbesc de trimiteri/primiri de bani.

    00
  31. Văd că încă se mai minunează unii la ce-ți trebuie Revolut dacă nu ieși deloc din Făcăeții din Deal.
    Le zic eu: când câștigi bani în altă valută și îi cheltui în lei, ai un curs mai bun de schimb.
    Da, la Făcăeții din Deal. Și da, chiar și doi lei dacă îi țin în buzunar și nu îi dau băncii pentru cursul de schimb de căcat, mă simt mai bine. Și asta contează.
    Altfel, sigur, știu un băiat care avea o mătușă…

    00
  32. Dimpotriva, stirile rele se raspandesc mult mai repede decat stirile pozitive. Asta daca nu cumva face cineva ceva in privinta asta.

    Trecand peste asta, cand vrei sa folosesti un serviciu cauti informatii despre el. Te informezi. Ceea ce multi, evident, nu prea fac.

    00
  33. Cei cu Revolut au început să își ia mimi. În Serbia când scoți e la bancomat îți ia comision 500 de dinari daca ai card la o banca din afara Serbiei. Practic cei cu Revolut le-au tras-o tuturor pt că până acum nu era acest comision

    00
    • Scoate si tu de la unicredit(serbia) si nu o sa mai ai aceasta taxa ;). Asta e o problema in Serbia nu are legatura cu Revolut.

      00
    • Si in Albania, si in Thailanda bancomatul te avertiza ca se percepe comision daca cardul este emis de alta banca. Nu stiu daca toate bancomatele sau doar cele incercate de mine. Asa ca renuntam la tranzactie si schimbam bani la casa de schimb. In majoritatea tarilor am putut scoate bani in moneda locala pentru cheltuielile marunte iar unde se putea plateam cu cardul.
      Cardul emis de banca mea din Ro facea niste conversii valutare nesimtite.

      00
  34. Am avut nevoie de bani pentru o achiziție imobiliara .. am virat $60.000 in revolut, am schimbat în € la un curs mai bun că al BNR-ului (am avut „câștig” vreo 8.000 de lei față de o banca comerciala din RO) .. mi-au cerut acte : le-am furnizat o balanta, hotărâre AGA de repartizare dividende și extras de cont in care se vedeau dividendele (in USD) virate ! Apoi am transferat EUR din revolut in contul din ING și asta a fost tot … easy !

    00
  35. Eu zic ca o parte din vina o au si cei cu conturi blocate. Am folosit fara probleme Revolut atat in Romania cat si in Serbia, Bulgaria si Grecia… plus la plati online. Eu il mai folosesc si pentru cheta de la serviciu pentru mancare sau diverse. Per total sunt multumit de el, dar probabil bancile traditionale o sa recupereze si o sa fie tot mai putin folosit… deja CEC, BT si inca o banca ce imi scapa numele au acord si la platile facute de pe telefon au introdus plata instant.

    00
  36. Eu am revolut cam de un an de zile. Nu am avut probleme deosebite. L-am folosit cu succes in Bulgaria, Serbia, Grecia, Bosnia, Ungaria. De asemenea am folosit cardurile virtuale pentru plati online in SUA si China.

    De regula tin sume relativ mici pe el. Cind merg in strainatate convertesc leii in moneda locala. Si bineinteles, intotdeauna am si un backup, adica o suma cash in euro.

    00
  37. Utilizator de Revolut + Monese + Curve de anul trecut de prin primavara, nu am avut probleme decit din vina mea de vreo doua ori (am fost bou si nu am verificat setarile in aplicatie inainte sa incerc sa fac ceva cu cardul gen plata contactless sau retragere la bancomat).

    00
  38. Eu am platit acum 11 zile un bilet de avion Blueair cu card virtual Revolut si mi-a venit pe mail confirmarea tranzactiei si a achizitiei, total datorat 0 euro. Azi verific asa, intr-o doara, contul in euro folosit la tranzactia respectiva (cu noua interfata Revolut, nu mai e vizibil din prima) si vad ca suma de bani platita atunci s-a intors in cont (fara sa fiu notificat de aplicatie), tranzactia la blueair apare ca fiind anulata. Bineinteles ca rezervarea mea de bilete nu mai exista in contul blueair. Am trimis un mail de suport la Blueair si dupa vreo 2 ore, nu stiu daca intamplat de la sine, dar din revolut s-au tras iar banii respectivi si apare mesajul tranzactie intarziata de acum 11 zile. WTF! Acum ar trebui ca sistemul Blueair sa recunoasca tranzactia si sa reactiveze rezervarea, dar stiu eu? La Wizzair am patit ceva similar in decembrie, cu plata prin depunere in cont OTP Bank, si doar prin apelarea call centerului s-a rezolvat, dupa vreo 2 saptamani, dar am ghinion, se pare, cu companiile aeriene, sau in cazul de fata e si vina Revolut-Blueair?

    00
  39. S-a intrebat cineva oare cati din toti plangaciosii ce spun ca Revolut e de cacao, cati sunt platitori de Premium sau Metal?

    00
  40. Ca tot vorbeam de Revolut, azi ING a decis sa nu mai permita Top Up de pe cardurile sale. (am senzatia ca doar de pe cele de credit si de business). Tipa de la callcenter zice ca sunt etichetate drept gambling, tranzactiile.

    00
    • fakenews, top-up de pe ing inca merge.

      00
    • Am patru top-up-uri în ultimele 2 zile, două ieri, două azi. Te pot asigura că merge bine merci.

      00
    • Nu e fakenews, ca mi s-a intamplat si mie cu cardul de credit. Am discutat si cu revolut si cu ING. Revolut zice ca nu e de la ei. ING, in schimb mi-a mai dat ceva info: se pare ca nu mai permit top up de pe carduri de companie si carduri de credit, pentru ca Revolut ar transomite tranzactia cu cod de Quasi-Cash, in loc de cod de vanzare simpla, si tranzactia respectiva nu e permisa pe carduri de credit si carduri de companie de catre ING. Merge in continuare cu cardurile de debit.

      00
    • Ia verificati voi cu cardul de credit, nu cu cel de debit si sariti mai departe cu minusurile :-)

      00
  41. Folosesc revolut de 1 an jumate în tara și un afara. Niciodată nu m-a dezamăgit și am rulat peste 10.000 euro pana acum. Nu mai dați cu noroi în ceva ce nu testați extensiv, hai sa nu mai fim hateri și sa ne mai educam puțin.

    00
  42. Eu totusi nu pricep un lucru:
    Si daca fac operatiuni shady cu banii, si nu vreau sa le arat lor documente, ce vor face ei cu banii blocati in conturi ?
    Ca la ANAF nu cred ca-i primeste, ca n-au dosar cu sina.

    Si care-i termenul de timp pe care au voie sa-i tina, sa nu sune a sechestrare.

    00
    • Mi-au ținut banii blocați 5 luni. Apoi au returnat banii in conturile de unde au venit. Am 2 conturi, Metal și Business; la Metal la sute de mesaje trimise au fost doar răspunsuri mecanice, ca asta e situația; la business au fost mai ok, au venit cu propuneri de soluții pentru rezolvarea accesului la bani.

      Nu mai țin in nici un Fintech mai mult de 1.000 de euro de atunci.

      Sper ca experiența mea sa ajute!

      00
    • @Bogdan Nu ar trebui să tii nici măcar 10 Euro!Peste 2-3 ani când va dispărea brusc,de pe o zi pe alta,ca si Caritasul de la Cluj cu banii clientilor atunci as vrea să văd moaca multora!!!

      00
  43. de anul asta nu mai folosesc banci romanesti

    am revolut transferwise monese si hold

    nu am avut probleme

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile