California Dreaming (2007/I)

Am fost în seara asta la premiera filmului neterminat al lui Cristian Nemescu. Şi am rămas plăcut impresionat.

Filmul românesc se mişcă şi face impresie. Pe lângă actorii mari gen Armand Assante (care e un domn, indiferent de părul alb şi de zâmbetul fad, că nu înţelegea ce se întâmplă pe scenă, la prezentările de după) şi Răzvan Vasilescu, cei mici şi români fac o impresie bună. Maria Dinulescu e o boare de aer între actriţele românce (parcă un pic prea mult a stat cu sânii pe ecran în scena aia). Răzvan Vasilescu e genial (incluzând penalul pantalonilor scurţi şi ştersul paharelor pe maieul jegos) în rolul funcţionarului chitit să îşi faca munca, chiar dacă nu e cazul. Mi-a plăcut şi Ion Sapdaru în rolul primarului poliglot şi interesat de soarta satului.

De schimbul de faxuri şi de umorul negru românesc cu „nu e treaba mea” am râs cu amărăciune. Am râs la umorul din film. Umor fin, umor spontan. Sala aplauda la „am 18, zi-i că am 18” sau la „câte prietene are?”. Dintre fazele penale, cea mai cea a fost cea cu Elvis bronzat.

La ieşire am văzut că au şi dvdul de vânzare (40lei).
Printre oamenii de pe acolo… Loredana Groza (pe toace şi tot era mică), Andra (FHM), Miu (apropo.ro), Sergiu Nicolaescu (albit tot), Mihai (de la Maxim), diverse gagici bune.

imdb link
official site

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

 1. Ok, mersi de cronica. Duminica e programat si la mine.

  00
 2. Pe torrent a aparut? Ca la cinema mi-e cam lene sa ma duc. Oricum la 4 luni 3 saptamani si 2 zile sigur o sa merg, se anunta foarte tare.

  00
 3. Abia aştept să-l văd… sper că nu peste 2 luni…

  00
 4. Cei din Cluj pot sa vada ambele filme la TIFF:

  00
 5. atat doar ca mi s-a parut ca s-a pierdut undeva pe la mijloc. actiunea relativ rapida se molcomeste in jurul capitolului patru, insa apoi revine. poate ca nu-i vina lui nemescu pentru asta.

  la sfarsitul filmului, sala s-a ridicat si a aplaudat. n-am mai vazut de mult o asemenea reactie.

  00
 6. Dar pana la urma cum se termina filmul? Logic sau mai aiurea, ca sa zic asa.
  Am vazut cuvantul magic in cronica ta: sâni. :D

  00
 7. mie mi s-a parut logic finalul.

 8. Scenariul bun, actori buni, distrus din pacate de modul in care a fost filmat.

  00
 9. NOU
  #9

  oh da…. am rezervat locurile la ProCinema…. floricele si asistenta personala…

  00
 10. 1. nicolaescu ala ce cauta acolo? nu are de turnat o „capodopera titanica” gen mihai viteaza pe banii nostri de la CNC?
  2. razvan vasilescu e un actor exceptional, rolul din california dreaming parca a fost scris pentru el

  00
 11. nicolaescu se pregateste de Comisarul Bolovan, cu mircea badea in rolu lui…

 12. sotia lu Răzvan Vasilescu e diriga mea , o femeie care daca o vezi pe strada ar trebui sa fie impuscata

  00
 13. ma duc diseara la pro sa-l vad ;;)

  00
 14. NOU
  #14

  am dat 40 lei pentru dvdul ala neprelucrat?! fuck that! profitorii dracului, vand dvdul ala cu imaginea de rahat si sunetul de rahat la pretul unui hit box office. fuck media pro! fuck pe aia care fac profit in memoria lui cristian nemescu! profitori nesimtiti, ar merita sa le dau cu dvdul in cap pana mor
  in alta ordine de idei, filmul ar fi meritat o imagine si un sunet mult mai bun. daca chiar il respectau pe regizor ar fi depus un minim efort in postprocesare si ar fi scos o varianta de o calitate superioara. inteleg ca este varianta taiata de regizor, dar totusi o postprocesare de bun simt nu ar fi fost impotriva dorintelor lui. asa e doar o varianta scoasa de niste ahtiati. fuck media pro!

  00
 15. Am auzit ca Nicolaescu a plecat la jumatatea filmului.

  00
 16. finalul makes perfect sense. doiaru a asteptat americanii toata viata lui. acum ca au venit (si plecat), nu prea mai are ce astepta. so he dies.
  in schimb, nu m-am prins prea daca fata lui si andrei raman impreuna or not. :-?

  00
 17. se pare ca 400de mii ai mei au fost mai de treaba ca mie mi-au dat un DVD minunat! foarte misto, n-am observat pana acum la romani „tipicuri” simpatic-personale care mi-au devenit tare dragi la nemescu (vezi electocutarea, „curentul electric” care circula liber intre oameni) cum n-am observat o scena atat de minunat lucrata cum a fost cea a luptei, in plus desigur elvis-tigan! sa vedeti ‘marilena de la p7’ si ‘poveste de la scara C’ daca nu ati avut ocazia. faceti un platouas si vedeti ce iese!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube