Cablistii vor un parteneriat cu Primaria pentru proiectul Netcity

Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC) vrea sa faca un parteneriat cu Primaria Capitalei pentru demararea proiectului de îngropare a cablurilor Netcity, a declarat, marti, Radu Petric, presedintele ACC, în conferinta de deschidere a editiei din acest an a Conventiei de Comunicatii prin Cablu.

Presedintele ACC a declarat ca principalele probleme pe care le ridica acest proiect sunt impactul pe care îl va avea asupra pretului abonamentului la cablu si accesul operatorilor la aceasta platforma a Primariei.


Proiectul Netcity, demarat de Primaria Bucuresti în urma cu aproape un an, se refera la construirea, de catre municipalitate, a unei canalizari metropolitane si a unei retele de cablu îngropate pe care ar urma sa funtioneze, ulterior, toate companiile de comunicatii, desfiintând, astfel, cablurile aeriene de pe stâlpi.

Desi se arata de acord cu îngroparea cablurilor, operatorii sunt îngrijorati de faptul ca Primaria va obliga companiile sa functioneze pe o singura retea, care ar fi operata de altcineva. „Noi ne dorim îngroparea cablurilor si chiar suntem gata sa o facem pe cheltuiala noastra, dar nu vrem ca aceasta retea pe care o construim noi sa fie operata de altcineva”, a explicat Alexandru Oprea, directorul companiei RCS, a doua ca numar de abonati din Romania, dupa UPC.

Presedintele ACC, Radu Petric, a mai spus ca Primaria a dat cablistilor un termen de maximum doi ani în care sa coboare cablurile de pe stalpi, în conditiile în care proiectul Netcity nici nu a fost înca demarat.

„Aceste cabluri sunt pe stâlpi platind chirii. Deci chiar platim ca sa fim ilegali”, a spus Petric. Referitor la plata drepturilor de autor si conexe, Radu Petric a spus ca, în prezent, cablistii platesc 2% colectorului unic UCMR-ADA, pentru ca negocierile cu cele sapte organisme de gestiune colectiva cu cablistii nu s-a finalizat înca. El a spus ca suma pretentiilor acestor organisme ajunge la 17%.

Mediafax – (14.11.2006 14:22)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

4 comentarii

 1. Pot sa spun doar atat: in your dreams :-)
  Am ajuns la concluzia ca aici totul se va facer in parteneriat intre „firmele lor”. Pe de alta parte nu trebuie sa plingem de mila cablistilor, care au aparut si s-au dezvoltat la fel de ilegal ca firmele pe care le ataca acum, „de cartier”…

  00
 2. normal ca nu le convine sistemul propus de primarie – o sa fie mult mai usor pentru o firma noua sa intre pe piata.
  Pe de alta parte, cind aud de ‘parteneriat public-privat’ si primarie ma ia durerea de cap cind ma gindesc ce afaceri o sa se faca pe acolo.

  00
 3. god, tocmai ce au asfaltat :P

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube