Că tot discutam despre asta

Ce face fudulia din oameni? Păi, în loc să se mute unde îşi permit, îngheaţă ca nişte căcăţi în casă, doar pentru a locui în Capitală:

Sute de bucureşteni tremură de frig în case de teama facturilor la întreţinere. Oamenii au închis caloriferele pentru că se tem că nu vor avea cu se plătească apoi facturile.

Detalii pe realitatea.net

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. daca te muti in alt oras s-ar putea sa nu-ti gasesti un job, asa ca e riscul sa mori de foame, nu numai de frig.

  Asta cu mutatul, e arma cu 2 taisuri. Mai repede se muta unu care e bazat si-si permite o casa in Giurgiu de ex, si-si gaseste repede un job, altfel e groasa

  sau sa ajungi la sapa…

  00
 2. @gabi: majoritatea celor care sufera de frig sunt pensionari.

 3. E greu de renunțat la calitatea de șef de scară sau de bloc, la plăcerea de a o spiona pe tanti Geta de la 4 sau pe Ionuț, taximetristul de la 8.
  O investiție bună ar fi centralele de bloc sau de scară, făcute de primărie. Nu s-ar mai înregistra atâtea pierderi pe rețea, iar în cazun unel scări, de exemplu, s-ar putea decide, de comun acord, când se pornește căldura și la ce temperatură.

  00
 4. Romanii si-au facut un cult din a face lucruri pe care nu si le permit. Isi iau Audi A6 :-d, se mai si lauda cu asta la toata lumea si asteapta ca lumea sa ii umple de respect.

  00
 5. @Adrian O.: ce interes are statul sa iti izoleze tie casa daca tu nu ai? e proprietatea ta, tu trebuie sa ai grija de ea.

 6. daca te muti undeva la tzara ..bani sa ti cumperi o casa sigur ai ..si mai traiesti si decent linistit si fara stres

  00
 7. “Prostu daca nu-i fudul.. nu-i prost destul”.. si daca nu plateste mult pe niste rahaturi. .. iarasi nu se simte bine.

  00
 8. Pai da ma ca lucrez in bucuresti si am casa langa metrou si mi-e scarba sa mai merg cu masina. Intre scarba numita metrou si masina aleg metroul. Si unde sa ma mut…la baicoi, la caracal sau la rovinari? Sunt oarecum prins in situatia asta de cacat e adevarat.

  00
 9. Eu opresc caloriferele pentru ca altfel mor de cald 😀

  00
 10. Zoso, sunt două lucruri diferite:
  1. Izolatul apartamentului – statul nu are și nu va avea interes să lucreze în locul tău. Ești proprietar, ai grijă de fațadă, de scara blocului, de izolație, de șarpantă sau de acoperiș. Ai dreptate. Chestia cu 30% ajutor e o lăbăreală, pentru că dacă vrei să o faci, îți trebuie facturi, autoriza/ii, diriginte de șantier, etc, iar prețul final crește cu 30%. Deci banii ăia acoperă doar creșterea de preț, adică egal cu 0.
  2. Centralele de bloc/scară – Primăria face, nu de puține ori, investiții pentru a se reduce costurile legate de termoficare și pentru ca pierderile de pe rețele să scadă. De exemplu, în Baia Mare toată lumea a primit autorizație să își facă centrale de apartament. Apoi, încet/încet, CET-urile nu au mai avut rost, dar erau oameni care nu își permiteau centrale. Așa că Primăria a făcut centrale de bloc sau de scară pentru ei. Cu șpagă, cu intervenții, cu afaceri personale – sincer, nu știu. Dar s-au făcut.
  Spuneam doară că ar fi o idee bună și în alte părți.

  00
 11. @sandossu: si te miri de ce te injura lumea…

 12. @Adrian O.: Teoretic da, este posibil. pe alocuri este posibil şi practic. Numai că sunt prea mulţi oameni bătuţi în cap pentru a înţlege că e în interesul lor.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube