Primarul Clujului, Emil Boc, a gândit azi o chestie:
„La muncă, la muncă, asta facem. Numai la privat e mai ușor. Deși toată lumea zice: viața la stat, viața la stat. Cum îți e norocul. Nouă nu ne-a fost norocul în 2020. Eu n-am avut nici măcar o zi de concediu. Nu s-au aranjat astrele.”
Mișto. De aia e România așa frumoasă, pentru că la privat e mai ușor decât la stat. Le-a dat apă la moară tuturor leprelor.
Sigur, putem să vorbim despre cum bugetarii au salarii monstruoase, un sfert sunt pila cuiva, un sfert sunt complet incompetenți, iar restul muncesc în dorul lelii. Autostrăzi? Nu e treaba lor. Eliminarea birocrației? Nu e treaba lor. Indici de performanță? Nu vor. Să-și facă treaba pentru care iau bani? Hai să-i întrebăm pe polițiști. Sau pe ăia de la atragerea fondurilor europene. Sau pe ăia de la Spații Verzi după fiecare furtună în care cad copacii. Dezvoltarea imobiliară sălbatică din toate orașele? Nu știu bugetarii din primării sau de la ISC despre ce e vorba.
Da, mișto la privat, unde te zboară la prima greșeală.
L-aș angaja pe Boc 6 luni într-o companie privată, pe salariu, cu un șef român clasic, să stea călare pe el să muncească, să vadă ce bine e, poate așa vorbește mai puține prostii.
Boc e un politruc mai puțin jegos decât alții din tagma lui. Dar tot politruc. Și tot jegos
da, e sub iliescu ca jigodie
dar sa nu uitam ca in 2012 a boculeț a venit cu legislația in care nu aveai voie sa te strangi mai mult de 5 oameni pe strada. plus ciomagelile din partea jandarmeriei oricarui protestant.
doar ca asa e in romania, doar abuzurile psd raman,
cand e vorba de cealalta tabara luam amnezie instant.
Emil Boc s-a visat Elena Ceausescu si n-a ajuns nici macar Elena Udrea
Timpul lucreaza in avantajul lui Boc. Da un search pe net cu boc in perioada base si te trezesti la realitate. Un pitic din toate punctele de vedere.
Stimati meseni, pare-mi-se ca nu mai vedem padurea de copaci si uitam mortul bagat in casa de Boc, parafat cu manata lui aia mica, cu degetele alea scurte si butucanoase: Prima Casa.
Clujul e umflat cu un marketing platit din bani publici. Boc a facut alianta cu UDMR la Primarie nu cu USR ca ieseau mai multe la iveala daca apareau „astia noi”. Numai autorizatii de P+ stie Boculetul nostru si sa coloreze o strada de 80m. A pus 3 filmulete cu ea pe pagina lui de fb… si toate articolele din presa le plateste sa fie ” Clujul cel mai…” toata campania lui s-a bazat pe metrou si ceturi metropolitane. Daca il intrebi de ce nu s-a facut nimic de 10 ani raspunde cu ” Bucurestiul nu ne lasa” toti taximetristii stiu asta si ca ei toti votantii lui clujenii cred asta…
E o bula orasul asta plin de forme fara fond…
Abia astept sa vad comentariile clujenilor care se simt
@Basil, nu mai spune din astea, ca iti sar toti in cap sa-ti explice ca programul Prima Casa este necesar. Ca toti cei nu sunt capabilil sa stranga niciun leu pentru avans, trebuie sa-si ia o casa. Ce daca nu au nicio economie? Fac un credit de nevoi personale pentru avans si apoi o pun de Prima Casa.
Nu conteaza ca pe termen mediu si lung a dus la scumpirea cu 100% a apartamentelor si ca acum am ajuns sa platim 50-60 de mii euro pentru o garsoniera in constructie.
bah iliesu e still alive? ce plm…
Fără să îi iau apărarea și doar pentru că am prins azi un interviu cu el, zicea că se referă doar la perioada sărbătorilor de iarnă când nu au avut zile libere spre deosebire de cel de la radio cu care vorbea. Vezi domne era o glumă între ei.
Eu as zice ca e cam tot aia, adik unii freacă menta și unii muncesc de le sar ochii din cap și acolo și n partea aialaltă.
La privat te duci la interviu si ti se da salariu dupa cate stii. Mariri, bonusuri, avansari la fel. Hai ca nu zbori la prima gafa mica, dar daca o tii tot asa zbori sigur ca altfel te zboara colegii. Cum zbori la stat? Cum e salariul dat pe peformanta?
Plus ca statul se tot ingroapa in datorii. Cum ti s-ar parea o firma care sa faca asta treizeci de ani?
Ia vezi o scoala privata cum se descurca daca nu livreaza ce trebuie? Cum zboara cadrele didactice daca sunt praf … incearca sa dai afara un prof la stat.
Vezi si un spital privat vs spital de stat. Cum ar fi sa te duci la Ponderas si sa atarne fire din pereti, sa puta, sa nu fie sapun la baie, sa iei jegul cu mana si sa vezi sobolani?
nxs – ai dat doua exemple gresite: scoli private vs scoli publice, spitale private vs spitale publice.
Probabil omiti un lucru, pregatirea personalului. Diferenta e foarte mica intre ele. Mor oameni si in spitalele private. Iar profesorii din scolile private zboara, in primul rand, din cauza parintilor ca nu pun notele care ”trebuie” elevilor. Abia dupa aceea vorbim de calitate.
Ar fi fain sa zboare si bugetarii, indiferent de domeniu. Sa nu mai frece duda degeaba.
Spitalele private… o glumă destul de proastă, cât timp vor primi bani de la corporații pentru abonamente vor livra tot servicii proaste. Când vor trebui să presteze pentru fiecare leu care nu vine lunar pe baza unui abonament atunci poate vor avea servicii mai OK. Recenziile lor de pe Google Maps reflectă realitatea, din păcate. Situația e identică însă și în Polonia, spre exemplu (proprie experiență).
totusi, sa nu exageram cu „prima greseala” ar fi mers toate site-urile alea de care zici tu ca nu merg
„Poliţiştii locali clujeni incaseaza salarii și de câte 7.360 de lei pe lună. În general, chiar și cei mai prost plătiţi angajaţi ai Primăriei Cluj câştigă ceva mai bine decât angajaţii Primăriei Bucureşti aflaţi pe aceleaşi poziţii. Astfel, un şofer angajat al Primăriei Cluj câştigă 5.665 de lei (faţă de 4.093 la Bucureşti), la fel ca un muncitor calificat, o bucătăreasă sau o lenjereasă iau în fiecare lună 5,748 de lei.
Ceva mai slab câştigă portarii, paznicii, bufetierii, manipulanţii de bunuri şi curierii – 4.748 de lei, iar un casier sau un magazioner duce acasă 5.581 de lei.” Primaria Cluj-Napoca are de 3 ori mai multi angajati dacat primaria Berlinului ! Cat despre demagogul Boc…
Primariile au bucatarii si curatatorii?
@Lara – tind sa cred ca dobitocul care a scris articolul a dat de fapt cifre brute (chiar si asa inseamna ca un politist local are vreo 5000lei). Atunci cand spune ca „duce acasa”, e doar prost si incearca sa fie creativ in exprimare, doar ca dezinformeaza facand o aluzie la net.
Da, la parterul primariei lui Boc e cantina, cum intri te trazneste un miros puternic de tocana / chiftele/ carnati ! Tarani de oras… N-am fost de multe ori, dar de fiecare data mirosea puternic… m-am intrebat de ce nu-si cumpara o hota, de exemplu. Sau geamuri deschise, ieftin?
Boc are dreptate doar pentru ca se uita in cercul lui apropiat. Intr-adevar el munceste mult si cei de langa, dar caracatita la stat e adanca. In fiecare birou sunt 1-2 care duc munca pentru ceilalti ca restul trebuie si ei dusi in spate. Degeaba lauzi ca 30% din aia de la stat muncesc mult, daca ceilalti nu.
Ia sa faca niste rapoarte de performanta individuala pe bune la angajati, sa vada realitatea. Dar asta nu se poate, ca dupa aia trebuie dati afara cativa si supara pe cine nu trebuie. Intr-un raport de acum cativa ani Clujul era in top la incarcarea aparatului administrativ, aveam ceva gen 1% din populatia activa a municipiului angajata doar in primarie.
… statul la munca toata ziua nu inseamna munca, munca trebuie sa fie cuantificabila si verificabila, ca asa e usor sa stau la lucru 10 ore si sa lucrez 2 si sa-ti zic ca toata ziua lucrez. Boc are bugete masive, sute de mil de euro pe an pe mana… rezultatele fiind jenante de-a dreptul. Sunt foarte multe articole prin presa cu caracatitele de prin primarie, transport local, politie locala de prin Cluj, sunt convins ca totu sunt pe posturile alea pentru ca-si rup oasele munciind… zi de zi.
PS: Boc e omul care iti povesteste frumos, ceea ce ar trebui facut si cum trebuie facut… dar ii trece repede, se potichneste la 2-3 schimbari pe centru si 10 sedinte foto… Uite daca esti din Cluj Napoca, poti sa-mi zici ce s-a schimbat major pornind de la Boc in CLuj Napoca in ultimii 10 ani… (Nu, nu-s curios ca era mai rau Funar… si ca n-a facut nimic.)
Cred ca, de fapt, a fost „numai la privată e mai usor”.
Nici acolo nu ii va mai fi usor.
De cand a cazut in cap la emisiunea lui Andrei Gheorghe, Boc n-a mai fost acelasi om…
Te inseli. Boc a fost acelasi din totdeauna. Eram student la Cluj cand a plecat Funar si a venit Boc.
Primul lucru care l-a facut a fost in prima luna de mandat a fost sa dea pensionarilor calatorii gratuite nelimitate pe mijloacele de transport in comun.
Din momentul ala eu care eram student si plateam juma de bilet n-am mai reusit sa pun curu pe scaun decat in vreo 5% din cursele care le faceam. Erau pline autobuzele de pensionari care se plimbau de ici-colo.
Apoi ceva mai tarziu socialistul asta a devenit prim-ministru. Imi venea sa vomit cand ii auzeam spunand ca „PDL e partid de dreapta”.
Pentru unii bugetari doar faptul că se prezintă la locul de muncă zi de zi este o performanţă.
confirm.
acum e paradis, „muncim” de acasă. practic suntem în concediu plătit
adevarat, pentru unii asa e. Doar ca nu pentru toti. In afara de cei aflati in functii de conducere, restul din executie lucreaza ca boii, pe salarii mizere pentru prostiile pe care le gandesc cei din conducere. Nu e roz deloc nici la stat, cu atat mai mult cu cat toti sefii sunt politic pusi. Macar la privat primesti prime si bonusuri pe ce faci, nu nu primesti pentru ca e un politruc sefu si si le da lui. Parerea mea, toti cei care zic ca e usor la stat ar trebui sa dea un examen pe bune ca cei din functii de executie, sa il ia, si sa fie o luna sub conducerea unui incompetent politruc, si apoi sa emita judecati de valoare. Valabil si pentru cei de la stat care zic ca la privat e mai usor, o luna in privat, sub conducerea unui patron tampit. Ca sa fie cat de cat obiectiva si demna de luat in seama parerea. In realitate, toti suntem in aceeasi mocirla, doar ca din exterior pare diferit.
Nu inteleg obsesia pentru autostrazi a tuturor. Sunt tari impanzite de autostrazi cu un somaj enorm si un nivel de trai scazut.
Plus, autostrazile se cam fac. Da, dureaza, dar incet, se cam fac peste tot. La fel s-au construit si caile ferate, a durat 30-50 ani pana cand am avut cai ferate peste tot.
Romania s-a chinuit sa recupereze decalajul enorm la nivel de infrastructura rutiera pt drumuri nationale si judetene, care erau PRAF in 1990. Nu la fel a fost in Bulgaria sau Ungaria, care aveau o infrastructura rutiera decenta, si au putut imediat sa faca autostrazi.
Nici eu nu inteleg obsesia statului roman cu atatea taxe si impozite pentru angajati….
Dar de accidentele care se intampla ca avem drumuri de rahat ce zici? Crezi ca avem perfomantele astea la morti pe sosele doar fiindca luam noi permise pe spaga? Infrastructura nu joaca nici macar un rol?
Ia vorbeste cu oamenii care lucreaza pe santierele autostrazilor sa vezi cum isi duce fiecare cateva remorci plin de diverse acasa sau vinde prin satele din jur.
Asocierea numărului de accidente cu lipsa autostrăzilor e prostie pură. Autostrăzile doar vor scădea timpii de deplasare între anumite puncte. Accidente se întâmplă și în orașe, și în sate, unde nu ai cum să construiești autostrăzi. Iar satele nu le poți lega între ele cu autostrăzi. Prudența, respectatul regulilor de circulație, disciplina in trafic, atenția la trafic și nu la telefon, astea scad numărul accidentelor.
@Eu, stiu ca vrei sa pari inteligent, dar este suficient sa analizezi situatia de pe drumul european E85 unde au loc cele mai multe accidente mortale.
Desigur, poti sa spui ca este vina soferilor care nu stiu sa conduca. Dar cu siguranta daca exista o autostrada nu am mai fi avut 500 de morti in ultimii 10 ani.
Si tine cont ca aproape jumatate dintre acestia nu au avut nicio vina: au mers legal si prudent, dar a intrat cate un tampit pe contrasens.
@tziahs, care sunt tarile alea impanzite de autostrazi cu un nivel de trai mult mai scazut decat al nostru?
Si totusi Clujul e cu peste 5 clase peste majoritatea oraselor resedinta de judet din Romania.
Sa nu fim hateri si sa invatam de unde se poate, ca poate nu ar fi rau.
E cu 5 clase ca au bani fara numar si nici macar sa ii cheltuie cu cap nu se streseaza. Pune Clujul in orice alta tara cu apa calda sa vezi cum se transforma in Calarasi
N-am mai fost de cativa ani in Cluj, dar la ce are cinci clase peste? De aglomerat e aglomerat cu cinci clase sub majoritatea, scump in draci … Jmecheria Clujului e it-ul si asta a fost mai mult de conjunctura, nu vad vreun merit deosebit al orasului/autoritatilor in treaba asta.
stau aici de 8 ani aproape, nu există nici măcar un proiect nou mare de infrastructură pentru oraș, metrou și centură le plimbă de două campanii deja, clujul s-a dezvoltat mai mult din noroc că au intrat mulți bani în oraș
Este pe naiba. E doar un oraș de provincie cu infrastuctura învechita, dezvoltare haotica și foarte multă reclama falsa. Singurul plus este nivelul veniturilor, venituri care sunt oricum sub Bucuresti, dar asta nu se datorează nicidecum autorităților locale. In Cluj nu exista absolut nici o investiție majora in derulare. Boc nu a făcut altceva decât sa gireze cu buna știință dezvoltarea haotica, nefiind in stare sa înceapă nici măcar un proiect cât de cât relevant. Ce vedeti voi in presa/tv e doar reclama falsa.
Du-te ma’n plua mea cu Clujul tau de 5 stele si 5 clase peste. Si asta ti-o zice un clujean de 3 generatii nascut aici si care traieste acum in Cluj dupa ce a trait si prin alte orase din tara. Daca te-ai mutat de la Apahida la Cluj si nu ai vazut decat Bontida, ti se pare de 5 stele. Hai in Cluj sa iti fac un tur sa vezi ca e chiar sub alte orase din Transilvania.
Are chiar și un cartier pe groapa de gunoi.
Imi place cum @matei a pus botul la propaganda din presa si cum au venit oameni care chiar locuiesc in Cluj si i-au dat peste nas.
Zoso, cred ca vezi ca incepe sa fie o comunitate super toxica.
Ai grija, ca la fel are si cetin si la fel a fost si la visurat. Tu stii.
îți iei niște dislike-uri și gata, nu doar că e toxică, e supertoxică. mișto. du-te tare.
Buie Moc!
Cand vi din Salaj sau Alba sau Moldova la Cluj ti se pare paradis, dar cand mai apoi treci de Ungaria spre vest si apoi te intorci inapoi in Cluj e … trist. Dar, exista potential la Cluj, mare potential, daca scapa de Boc si mai ales de gasca de lipitori din jurul lui.
Cică în Sălaj sau Alba sau Moldova nu s-a inventat iurile.
Păi dacă pui problema așa, și dacă mergi din Germania mai spre vest în USA și apoi vii înapoi în Germania e la fel de trist..
Și dacă-l dai jos pe Boc și vine un alt Funar ce ai făcut?
Ce e asa wow la Cluj sau Oradea fata de alte orase mari ale tarii? Mafie gasesti peste tot, curatenie cam gasesti peste tot, marcaje pe jos mai putin in Bucale, degeaba ne batem cu pumnul in piept toate-s cam acolo, fiecare cu punctul lui forte sau slab.
Am cheltuit cateva zile de concediu dar nu prea m-am prins.
@Basti
Tu n-ai prea fost prin Oradea, nu-i asa?
@Sabotor, chiar în vara am fost, încă era primar Bolojan.
Și privatul crede că e mai usor la stat .
Privatul crede asta cand e la munca fie de la 6-7 dimineata fie dupa 18-19.
Bugetarul crede asta mai putin in cele x zile de concediu pentru spor de antena.
Sigur, hai sa ne angajam toti la privat, pentru ca toti sunteti aitişti si privatul de felul lui si in general da salarii bune spre foarte bune. Nu pretinde sa renunti la concediul de odihna. Nu iti da minimum de zile concediu de odihna ca si cum ai avea 20 de ani. Nu, nu 20 de ani in campul muncii, ci 20 de ani pur si simplu. Nu foloseste orice ocazie ca sa iti mai taie din salariu, sub pretext ca afară e Băsău, criză, Covid, bugetul nu are de unde (pe naiba nu are) si mai stiu eu ce.
Privatul nu poate sustine nivelul de salarii ca la stat, cum a declarat desteptul de Bolojan la o televiziune acum ceva timp. Privatul poate sustine insa cu mare succes BMW-ul propriu. Si vila proprie. A mai mare, si a mai mica de pe Valea Prahovei. Da, a mai mare, aia in care trebuie sa iei tramvaiul ca sa ajungi de la bucatarie in dormitor. Si concediile in Zanzibar. Si weekend-urile copiilor la Disneyland Paris. Sau la Aventura parc, aia de la naiba-n praznic, unde consumi la beznina sa ajungi cat jumatate din salariul tau lunar.
Si dividendele le sustine, pe care le incaseaza cand vrea si cum vrea, dividende pe langa care sarmanul tau salariu e o gluma trista, foarte trista.
Si daca accepti sa bagi mare seara pana la 8 – 9, sambata si duminica, daca renunti si anul asta la concediu desi ai deja ficatul in pungă, privatul iti promite că la anul isi va lua un BMW si mai mare, si mai frumos. Si mai nou. Si mai toarna un etaj la vila aia cu tramvai. Asta daca nu ii creste o grinda noua la casa, si se trezeste cu suprafete noi crescute de la sine.
Pai, daca ești prost lucrezi sub un d-ala
Boc este un workoholic, alaturi de Bolojan e chiar material bun. In rest tot ce ai zis e corect. Mai trebuie scos in evidenta ca suntem tara in UE in care cel mai mare procent din incasari la stat merg in salarii bugetatoare si pensii.
@Ciocanul: comparat cu Bolojan, Boc joacă la creșă. Mai trebuie să treacă multă apă pe Crișul Repede ca Boc să-l ajungă pe Bolojan. 😎
@JT, stai linistit ca amandoi profita de un PR foarte bun facut de presa si tv, toata faza e ca au aruncat cu bani in presa atat de mult incat aia putini care nu ii lauda apar ca fiind „hateri”. Spre ex: „Ilie Bolojan a anunțat o reducere globală de 420 de posturi (dintre care 165 erau vacante) în cadrul celor 10 instituții care țin de Consiliul Județean. Este vorba despre Muzeul Țării Crișurilor, Bilblioteca Județeană, Filarmonica, două teatre și două reviste de cultură.” Totul era ok, doar pe partea de cultura erau cam multi :))) Sau faptul ca omul insista cu largirea bulevardelor in conditiile in care s-a vazut ca in timp asta duce la cresterea nr de masini.
@N: ce tu nu înțelegi e că numărul de mașini crește oricum.
Așa e când crești în pădure: o potecă e arhisuficientă.
P.S.
Cu o gândire ca a ta,
Nu-i de mirare că România-i o hazna. 🤪
Cei de la Fermador din poza au un pui bun, recomand :)).
Daaaaa… clar e mai usor la privat. Fix acolo unde patronul incearca sa iti bage pe gat 3 posturi, dar esti platit pentru unul singur. Fix acolo unde mereu creste incarcarea dar salariul ramane la fel. Fix acolo unde sacrificati sunt mereu angajati daca ceva merge rau.
La stat e greu. E greu sa faci jumatate sau mai putin din munca de la privat, dar sa fii platit cel putin o mie de lei in plus. E greu sa primesti vouchere de vacanta, zile de concediu inventate, program scurt si sporuri atat de ridicole incat iti vine sa razi / plangi cand auzi de ele.
Ei bine, aici e putin si vina oamenilor. Si de o parte, si de alta. Sigur sunt si astfel de situatii, dar sigur sunt si oameni care o freaca la rece si la privat pentru ca sunt pilele patronului. Si la stat oamenii muncesc, de multe ori, pe salarii sub limita privatului.
Bugetarul nu stie ce e ala KPI, SLA, AHT.
Bugetarul e ca un copil.
Am explicat recent termenii ăștia la privat :))
Mă rog, o fostă companie de stat. Se laudă prin presă toți cu digitalizare, dar e același rahat poleit.
Boc bate campii de mult, e convins ca Clujul e mai smecher ca multe alte orase din afara, doar pentru ca e el la butoane. Eu as vrea sa vad privatul care da 2200 lei net la muncitor necalificat, cum e la primaria lui Boc.
Salarii angajaţi Primăria Cluj-Napoca
Primarul Emil Boc are un salariu de 23.400 de lei, în timp ce viceprimarii din Cluj au aproximativ 20.800 de lei.
– director general – 16.391 lei
– arhitect şef – 16.391 lei
– şef birou – 13.157
– poliţist local debutant – 4.583 lei
– portar – 4.748 lei
– bucătar – 5.748 lei
– şofer – 5.665 lei
– muncitor necalificat – 3.861 lei
Deci Boc si-ar permite 16 vizite pe luna la urgente minore intr-un spital privat. Muncitorul necalificat si-ar permite vreo 2 vizite pe luna.
Nici unul dintre ei nu si-ar permite din salariu o operatie de chirurgie colo-rectalala la privat.
@Dan: salariile de care zici tu sint brute sau nete?
Salarii brute.
Real in mana iau jumătate
Ce bine că nu e niciun accident pe A2 in fiecare zi de weekend din vara. Asta apropo de legătura dintre autostrăzi și accidente.
Iau oricand un accident pe autostrada decat accident frontal cu un tir la 40km/h.
@punKreas, cate dintre aceste accidente de pe A2 au fost letale? Acum compara cu E85 unde sunt in medie 50 de decese anual.
gheara is the new pulpa inferioara
Daca fac o sinteza a comentariilor,pot concluziona ca angajatii de la stat vs privat sunt foarte polarizati,fiecare tabara parca dorind caderea si infrangerea celeilalte tabere.
Eu vad lucrurile mult mai simplu: ca esti angajat la stat,sau privat, ideal e sa castigi cat mai mult,cu cat mai putin efort,program cat mai scurt,vacante cat mai multe,timp petrecut cu familia cat mai mult,avantaje cat mai multe.
Iar bine ar fi ca angajatii,atat la stat,cat la privat,sa fie protejati de sindicate,organizatii profesionale oneste.
Dezbinarea intre diverse categorii de angajati nu serveste decat patronatelor,care dupa ce vor exploata resursa umana,isi vor strange jucariile si pleca,impreuna cu profitul,spre taramuri mai promitatoare,iar in cazul bugetarilor,sistemul clientelar va prolifera.
Ce frumos ai ocolit problema: dacă angajatul din privat va sta ca lepra, la un moment dat va lua un șut în cur. Funcționarul sta cu grație, face mofturi, se plânge întruna și primește prime și tichete de vacanță.
@Kilroy,nu ai inteles sau nu vrei sa intelegi esenta:atunci cand exista o organizatie a salariatilor independenta,insensibila la influente politice sau de alta natura,daca exista un salariat ce nu performeaza,pai colegii sai au tupeu sa mearga la sef/au curaj sa aiba o discutie deschisa,despre impartirea sarcinilor si eficienta fiecaruia.Iar concursurile de angajare sunt mai transparente,nu se angajeaza nepoata/amanta,ca asa vrea seful.
Boc a fost primul prim-ministru care venea pregatit la orice intalnire si raspundea pe subiect la orice conferinta de presa. Cu siguranta se datora si specialistilor din jur, dar tot meritul lui era ca stia cu cine sa se inconjoare.
E greu la stat, azi am fost la ora 14:10 la ANAF Tm si nu era picior de om. Asta in conditiile in care programul afisat e de 16:30.
Vinerea!? Nu știi că la stat se lucrează cu program de gravide!?
20 de flotări pentru ca te-ai dus vinerea după ora 12.00 😎
@alin – nu stiu pe unde ai fost tu, dar anaf-ul vinerea are pana la 2 programul cam peste tot. sigur ai citit orarul corect? (nu stiu ce e ala casa serala cu program 16:30)
https://www.anaf.ro/anaf/internet/Brasov/contact_brasov/program_lucru/
sunt mult institutii de stat care lucreeaza 8-16:30 si alea 30 minute adunate pe saptamana ies 2 ore si vinerea este 8-14
discutia asta privat-stat e cu 2 taisuri, am fost in ambele parti, fiecare are avantaje si dezavantaje majore. la privat erau plati „informale” de 3x salariul declarat, la stat ai parte de bagatori de seama care freaca duda si trebuie sa lucrezi in locul lor sau sa corectezi ce prostii fac ei. binenteles ca exista varianta sa pleci in privat unde poti avea noroc sau ghinion iarasi
as putea sa discut pe tema asta o gramada cu argumente de ambele parti.
ce e important de stiut este ca exista oameni cu pile care freaca duda, exista variatii salariale de 30-40% (am avut eu) in 2 ani pentru ca noul sef de trib vrea reduceri salariale, si exista multa bataie de joc
domnule Boc ce fumați? să știm să băgăm și noi marfă din aia bună.
Chiar, spor de iarbă primiți, domnu primar?
Știi ce mișto este la privat când vine compania și te „obligă” să îți iei concediu când nu are ea încărcare :)) la stat sunt mereu încărcați :)) cu frigidere cu tot.
Dar mno ăștia de n-am lucrat la stat sa nu aruncam cu pietre că nu știm ce greu este, doar ne imaginăm.
Am lucrat si colo si colo, si nu oleaca, daca esti simplu negrisor e naspa oriunde. Tot plantatie se cheama. Dar la noi patronii sunt scarbosi, prosti, nesplati si nesimtiti. Jegu pamantului, nu alta. Deci da, munca la privat e usoara, dar nu pentru toti, idem si la stat.
De regulă la privat nu sunt rude, sunt amante. Contractele mari se dau tot pe șpagă și tot la firmele prietene. Dacă era totul pe profesionalism la privat ăia de la RCI nu ar fi stat un an de zile fără site și când l-au făcut ar fi avut un site capabil să trimită un mail de confirmare. Ar avea persoane capabile să răspundă la telefon sau la un email.
Dacă la privat ar fi pe competență și dragoste de client nu ai avea roboți care te învârt în cerc până te sictirești și-ți bagi picioarele și dai un acatist la biserică să se rezolve. Și nu, nu e deloc vorba că „dar ai de unde alege” – Voda/Orange/Digi/Telefon same shit, Enel/Electrica….
Dacă era pe competență, proceduri eficiente și fără birocrație la privat, nu s-ar fi plimbat un curier de la Fan de două ori cu același colet fiindcă nu am vrut să-i pun sfânta Ștampilă pe o hârtie.
Asta nu înseamnă că Boc nu e un dobitoc sinistru. Doar că, de câțiva ani de zile, în comparația stat/privat, statul a început să câștige. Și în vreme ce la stat lucrurile se îmbunătățesc lent, dar sigur, la privat se degradează pas cu pas, la fel de sigur.
Ma, serios, tu-mi pari trompeta RT. La fiecare comentariu arunci cu niste chestii demne de trol rusnac.
Nu zic ca nu se intampla deloc, dar cate amante poate sa-si puna vreun director? Mai are si el o familie, nu mai are nici el 20 de ani, n-are vlaga sa tina pe langa el 20 de amante. Cand se intampla asta e undeva la sub 1% din totalul de angajati, ca la privat ai niste bugete stabilite de un sef mai de sus, bugete din care trebuie sa livrezi performanta, altfel vine altul mai bun.
Tie pare sa-ti scape din vedere un lucru absolut esential: daca o firma privata face asta, face pe banii ei. Firma de stat face pe banii nostrii. Altfel spus, daca aia privati ignora o oferta buna si ieftina pentru ca vor sa arunce cu bani pe ceva scump si prost de la o firma prietena, rezultand un contract ineficient, profit mai mic sau chiar pierderi etc. fac asta pe banii LOR, nu pe ai MEI.
La fel, se aplica treaba de mai sus. Daca aia de la RCI nu sunt profesionalisti, treaba lor, businessul lor are de pierdut, din banii lor, nu ai mei, ca le fug clientii la altii mai profi. Pe cand la stat – primarie, ANAF etc – n-ai altii mai profi.
Pai asta cu robotii a aparut tocmai ca sa nu ai sute de angajati care fac o munca ce poate fi automatizata. Au un robot, tu ala care suni apesi pe niste taste si apoi astepti pana e liber unu’ din call-center ca sa iti versi oful. Si da ma, nimanui nu-i place sa astepte la telefon pe muzica aia stupida, dar nu te invart in cerc pana te sictiresti decat daca ai ADHD si dupa ce ai apasat pe 2 taste iti fuge privirea spre altceva; apesi de vo’ 4-5 ori niste taste dupa care astepti pana are timp unu’ din call center sa vorbeasca cu tine sa rezolvi problema. Compara asta cu institutiile statului unde – daca ai norocul sa prinzi pe cineva la telefon – te plimba de la unul la altul ca apoi sa-ti inchida-n nas. Dar da ma, nu-s roboti, e altceva.
Lol ma, pentru ca un curier a venit de 2 ori cu un colet la tine pentru ca tu n-ai vrut sa-i pui stampila, e mai rau decat la stat unde-ti da un sut in cur si rad de tine ca n-ai dosar cu sina si alte ZECI de stampile.
Ba boss, cred ca s-a prins toata lumea ca esti un comunist undercover.
Când o să te faci mare o să înțelegi mai multe. Sau poate nu.
Ma, las-o-n pana mea de treaba, e absolut absurd sa zici ca bleah, la stat merge treaba din ce in ce mai bine si la privat din ce in ce mai rau, serios. Ma, daca o firma privata ia decizii care duc firma-n pierdere, firma aia da faliment si dispare de pe piata. Companiile/institutiile de stat sunt doar niste gauri negre in care se arunca cu bani, ca deh, acolo nu e important sa faca profit/sa utilizeze inteligent banii ca banii vin oricum de la stat. Dar tu, cumva, incerci sa convingi lumea de exact contrariul. De parca ne-am nascut ieri si nu stim de nepotismul crunt din institutiile de stat, de promovari politice, de bani aruncati aiurea pe cacaturi.
Cu bune cu rele, o firmă are oricând falimentul ca și consecință posibilă dacă exagerează cu prostiile. Evident, in funcție de cât e de solidă, își permite și o firmă prostii și altele.
Diferența e că o firmă privată când rămâne fără bani asta e, dispare.
Pe când statul când nu mai are bani se va prezenta la tine la poartă cu un jandarm înarmat și va cere fonciirea.
Exagerez dar înțelegi ideea, dacă mâine statul dublează toate taxele, n-ai de ales decât să plătești sau începe să-ți ia din lucruri.
Clujului ii merge bine pt ca are un primar care a fost prim ministru. Si ala daca a „condus”un guvern are know how, Daca a condus un guvern, sa conduca un oras nu o fi asa mare scofala
„Dacă Dzeu i-a pus să conducă (ex. scopul lor în viață), eu ce să comentez?”
Problema nu e ca se sta la stat , se sta si la privat la greu…si in privat ajung sefuleti toti lingaii incompetenti si cu claxon…problema e ca la stat se fura la greu si se fura din banii nostri… din ‘înțelepciunea’ unui angajat la stat cu care m-am intersectat la un moment dat : ‘daca nu furi tu fura altii’..iar el , simplu talpas la entitatea bugetara unde lucra ,estimez ca a luat mita vreo 50 000 euro…imi povestea ca directorasii au luat milioane de euro…i s-a facut sesizare la DNA, nu a patit ceva, probabil cateva zeci de mii de euro este valoare prea mică…
Dar daca e asa grozav la stat, de ce nu se inghesuie romanii la concursuri pentru functii publice? Am lucrat intr-un minister si n-am vazut pile si relatii cand venea vorba de functiile publice, ba chiar tin minte ca se chinuiau sa angajeze pe un post de vreo 2 ani si nu venea nimeni la concurs.
Avea Toma Caragiu o vorba:”Concursul se tine joi si postul este ocupat de marti”. Mai lasa aerul de fecioara, ca stie lumea destul de bine cum sta treaba
El nu a dat afara 20% din bugetari cand a fost prim-ministru?
Am impresia ca Boc e plictisit, altfel nu se explica iesirile astea de idiot din ultimele luni. Practic el e ridicat in slavi de toti idiotii… multi dintre ei fiind adusi de Ceausescu de pe dealuri in Cluj, oameni care chiar cred ca daca nu era Ceausescu ei aveau case sapate in pamant pe dealuri.
Boc este genul ala de om, care vrea sa para, azi pare ca e mega primar, maine pare ca e cineva, poimane pare ca e coool… de fapt daca e sa-i analizezi „realizarile” pe buget de 300-400 mil euro anual o sa-ti dai seama ca de fapt n-a facut nici 10% din ce se putea face…
Cartierele Clujului dupa prima ploaie/zapada sunt ca-n cotet, parcarile tot face parcari tot degeab… cartierele sunt total neingrijite, parcurile vai mama lor, traficul dezastru, autobuzele pline ochi de hoti si jeg… practic a pus 5 metode de plata pe autobuze, mereu functioneaza 1-2 max… cel putin ultima data cand am fost cu autobuzul asa era.
Mafia imobiliara e in floare, apar blocurii de unde nimeni nu se astepta, apar zgarie nori in locuri in care si o casa ar fi mult de facut… si multe altele.
PS: Daca e sa-l compari cu Bolojan, e undeva atat de departe incat nici nu l-ai vedea… omul ala o sa faca din Oradea ceea ce putea sa devina Cluj Napoca de 20 de ani, daca avea cine sa-l conduca.
PPS: Daca vaci o vizita intr-un spital din Cluj, cocina din curtea bunicilor ar fi ok ca si comparatie… cam asta a facut Boc si miile de neamuri, prieteni si cumetri in Cluj Napoca.
A avut de la cine invata, marele maestru Base.
Boc e primar din 2004… 2004, asta uita toti clujenii obositi care il ridica in slavi si il mai imburda 4 ani la primarie, nu a facut nimic major pentru oras, nu sunt pasaje unde trebuie sa fie, spitale 0, drumuri largite sau cartiere noi, toti astia cu mintea scurta uita mafia lui Boc, cartierul Lombului sau cartierul Tineretului, sunt niste combinatii de mic copil pe langa ce a facut de atunci… Mai votati, ca daca maine ar pleca IT sau universitatile ul ar fi un Zalau mai spalat in maxim 6 luni…