Bucuresteni, Firea nu va datoreaza nimic

Stiu ca voi o sa ma convingeti de contrariul, dar stiti si ca imi place sa emit pareri care nu conteaza.

Prin extensie, nici un politician nu va datoreaza nimic. Si ei actioneaza fix prin prisma asta, desi credinta populara este alta. Toti oamenii, de la cei cu cocioabele distruse de urs la cei cu Porsche Carrera, cred ca statul trebuie sa faca. In principiu, au dreptate. Ei platesc impozite – mai mult sau mai putin, fiecare dupa cum poate – si statul trebuie sa cheltuie acesti bani ca sa faca. Ce? Fiecare crede ca statul trebuie sa faca ceva ca sa-i ameliorez lui viata, ca doar el plateste acel impozit. Prin extensie, omul gândeste ca daca acei bani ii vor ameliora lui viata, cu singuranta e valabil si pentru altii. Adica le-o va ameliora si acestora. In loc de un Dumnezeu mare si atotputernic, societatea actuala a creat mici dumnezei dar cu aceleasi pretentii ca ala mare. Doar ca, din pacate, dorintele noastre sunt cumva diferite. Ce vrea orasanul nu e mereu acelasi lucru cu ce vrea sateanul. Ce vrea ala din Drumul Taberei e diferit de ce vrea ala din Berceni si poate chiar diferit de ce vrea ala din Popesti-Leordeni, desi sunt la 2-3 km distanta.

Având in vedere dificultatea descrisa mai sus, politicianul s-a descotorosit de problema, ca oricum stie ca nu ii poate satisface pe toti. Si atunci se „multumeste” sa ii satisfaca doar pe cei din anturajul lui. Sa le dea contracte apropiatilor, sa-si aranjeze copiii, sa-si faca o casa la munte, sa calatoreasca etc.

Contractul social a fost aruncat la gunoi cam de multisor. Si, mai mult sau mai putin, e valabil si in tarile mai dezvoltate, nu numai in România. Individualismul feroce, unicitatea mea ca persoana, promovat in paralel cu o demonizare a bisericii (si a credintei intr-un cineva) care, cu bunele si relele ei, reusea sa mentina ideea de comunitate, a dus la ceea ce traim astazi. Nu, nu fac apologia bisericii, fac o constatare.

Sa revin la titlu. Bucuresteni, Firea nu va/ne datoreaza nimic. Stiu ca e greu de acceptat, stiu ca e greu sa iti iei viata in mâini si sa ti-o traiesti fara sa o injuri pe doamna F. ca nu ti-a dat, nu ti-a facut si din cauza asta tu nu poti sa…, dar asta e realitatea. Voi/noi singuri ati acceptat aceasta stare de fapt(e) de 30 ani incoace. Din neglijenta, din preocupare excesiva asupra propriei persoane, din iesiri la munte in ziua alegerilor, din multe alte motive, strict personale. Ceea ce traim acum e nota de plata a neglijentei noastre.

Ma tem – de fapt nu ma tem, e doar o expresie de rahat – ca noul contract social nu se va câstiga nici la urne si nici la o masa a negocierilor. Poate veni cel mai altruist partid la putere, cu cei mai curati politicieni din lume, forma de organizare si, mai ales, partea decizionala, trebuie schimbata in profunzime. Iar pentru asta trebuie sa ne dam jos curul din masini, sa reinvatam sa marsaluim si sa folosim corzile vocale si pentru altceva decât „ha ha ha, hi hi hi” la televizor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Eu am impresia ca Vali il lasa pe Fluture sa publice articole, doar ca sa para el baiatul bun prin comparatie.

    00
  2. Astia ne pacalesc de 30 de ani incoace iar noi asteptam pe ALTCINEVA sa ii dea jos. E ca si cum iti fura unu 100 de lei si fuge, iar tu zici „eh, asta e, are sa imi dea 100 de lei”.

    00
  3. Vezi-ți de catedrala ta!

    00
  4. “… bisericii (si a credintei intr-un cineva) care, cu bunele si relele ei, reusea sa mentina ideea de comunitate”
    in 1600

    romania e o democratie noua, continuata dintr-un comunism feroce.
    democratia in romania este la nivelul unei tari de lumea a 3-a, ea fiind pe locul 66 in topul democratiilor din lume sub tari ca trinidad tobago, slovacia, bulgaria, jamaica, brazilia, surinam, mongolia si multe altele [0]

    inainte sa avem contract social ar trebui sa avem democratie.

    [0] https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

    00
    • Prietene, contractul social a venit inaintea democratiei. Mai lasa Wikipedia si citeste o carte.

      00
    • Daca tu vrei sa zici ca acel contract social functiona in comunism pentru ca functionarul public avea o datorie fata de cetatean si nu fata de partid, cred ca te inseli amarnic.
      Cand romanul o sa stie ce vrea si ce drepturi are atunci o sa fie ceva mai bine, msi dureaza asa un 10-15 ani.

      00
    • Practic democratia in romania e in top 10, singurul lucru care poate o scoate din top sau de pe podium e coruptia, adica fix ce nu ne datoreaza nimeni pt ca suntem pasivi

      00
  5. In sfarsit un articol cu care sunt de acord de la Fluture :)

    00
  6. Chiar aș vrea să-i văd pe asistații din Capitală cum marsaluiesc și urlă că vor să plătească apa caldă și căldura la preț intreg

    00
    • Avem fantezii diferite: eu as vrea sa-i vad pe aia de o injura pe Firea pe FB sau pe bloguri cum marsaluiesc si urla sa plece Firea in pula Voluntariului de unde a venit.

    • Asta n-o să se întâmple atâta timp cât dă subvenții
      Ăsta e contractul social al ei și al oricui vrea să fie primar acolo
      Și e unul de succes

      00
    • Dacă nu ar fi subvenția la căldură, hoții din buc s-ar apuca sa fure mobilă. E greu sa rupi ciclul cât încă mai merge treaba cât de cât. Stați sa vedeți când pietarii, florarii și maneliștii vor începe sa se simtă nedreptățiți. Ei pot sa o dea jos pe firea

      00
    • @Fluture „eu as vrea sa-i vad pe aia de o injura pe Firea pe FB sau pe bloguri cum marsaluiesc si urla sa plece Firea in pula ”

      Venim în veste fosforescente, șefule! E ok ?
      Nu ? Da’ de ce ?

      Vrem revoluție dar să fie pentru bula noastră neapărat.

      00
  7. E ok, lucrurile reintra pe fagas: fluture emitand platitudini. Feng shui- ul a fost restabilit.

    00
    • Ce e ciudat e ca unii nu le inteleg nici macar pe astea. Iar altii tot au gasit ceva prin text ca sa-l infiereze :-)

    • Nu sunt un fan Fluture dar nu mi se par deloc platitudini ce a scris acum, pe bune, hai sa nu latram doar de dragul mistoului !

      00
  8. Am ghicit din titlu ca-i fluture :)

    E interesant că facem aproape orice pe net , dar inca nu votam. Nu sa votam reprezentanti in parlament , sa participam direct și să votam legile

    Ar fi distractiv daca asta e următoarea revoluție că la urma urmei am inceput sa alegem reprezentanti din vremea când trebuia să ne strângem in aceeași piață să votam, acum nu mai e cazul

    00
  9. Tocmai am fost in piata veteranilor unde labarul tudy (ALDE) impreuna cu altii imbracati in albastru imparteau ziare,pliante, pixuri si pungi iar pe pungi era bataie, BATAIE care sa ia mai multe pungi…..sa nu ne mai miram dupa alegeri cum castiga ei mereu

    00
  10. Nici ei nu ne datorează nimic, nici noi nu le sîntem datori cu ceva. Eu unul, în caz de război (Doamne, fereşte) mă predau la prima ocazie. Că n-are rost să mor pentru politicieni. Faţă de ei, care riscă să piardă totul, eu nu pierd nimic, doar schimb stăpînul. Şi stăpînii în ziua de azi sînt cam la fel, indiferent dacă sînt localnici sau străini, de oriunde ar veni.

    00
  11. Combinatii si sifonari se fac oriunde in lume, in orice tara, democratie. Aici ma refer la atribuiri de contracte, lucrari, etc. In Romania diferenta este ca absolut nimic nu se duce la capat si nici nu are o calitate corespunzatoare. Schimbarea sincer nu stiu cum poate veni, poate dupa al 3 lea razboi mondial daca va fi. Romania adevarata nu sunt eu sau voi, adica niste personaje ce isi vad de treaba, cu o scoala, un venit decent, sunt acele personaje pe care le-ati vazut la fiecare miting psd. Un popor de indolenti, care asteapta si care inghite orice. E inadmisibil sa ai un premier ce iti inspira acceasi prestanta ca si unul ce vinde cartofi in piata, cu bacalaureat luat la 40 ani. In compania in care lucrez, pentru a aspira la anumite functii, trebuie sa indeplinesti anumite criterii, studii, nu facultate la spiru haret sau andrei saguna. Noi regresam, privind la politicieni precum Basescu de exemplu si facand o comparatie cu prezentul, realizezi ca Basescu era cu 10 clase peste cei actuali.

    00
    • Astia de-i vezi la guvernare nu sunt politicieni; se alinta ei, in fapt sunt niste rebuturi sociale. Nici un fel de cultura, scoala sau inteligenta. Doar tupeu de prost.

      00
    • Foarte misto. Filmele spun câteodata niste chestii, pe care, in viata reala, nu le intelegem sau nu le aplicam. Pe principiul „da, dar aia era in film, nu in viata reala”

  12. Din fericire, de la Opoziție vor candida trei, Doamne, și toți trei… Și cum este doar un singur tur, bucureștenii vor mai avea 4 ani la dispoziție să se dumirească dacă duamna Firea e un om bun sau nu…

    00
  13. Putem să dăm down vote la întreg articolul? 😂

    00
    • Sigur ca puteti. Nu serveste la nimic, dar voi sigur puteti. Si vreti. Si aveti si dreptul, ca sunteti cetateni UE.

  14. Pe aceiași logică, nici tu nu datorezi nimic angajatorului tau. El trebuie să te plătească în continuare, tu însă nu ești dator cu nimic.

    00
    • „Pe aceiasi logica”, adica pe logica ta stupida…

    • Bun. Un primar e un angajat în interesul cetățenilor, platit din taxele și impozitele noastre, ales de noi, având ca datorie sa ne îmbunătățească viața, folosind un buget. Așa cum și tu ești un angajat al patronului tau și ai datoria sa aduci bani in firma. Stupida e atitudinea ta de „doar eu am dreptate, proștilor!”

      00
    • Zarax, tu te-ai mai contrat cu mine, pentru simplul motiv ca asa vrea pula ta, in nici un caz pentru ca aveai ceva interesant de spus.

      Un angajat este, surpriza, angajat.
      Un primar este, surpriza bis, ales.

      Pe primul, angajatorul poate sa-l zboare când vrea pula lui, pe motiv, de exemplu, greseala grava (n-a raspuns corect la un mail) si nu mai are nici preaviz de facut.
      Pe al doilea, angajatorul – adica tu si pesedeii tai – nu-l poate zbura decât dupa X ani. Si nici atunci câteodata, caci angajatorul astuia sunt, de fapt, mai multi angajatori, si e posibil si probabil ca acestia sa nu fie de acord cu tine sa-l zburati. Si atunci il mai tineti angajat inca X ani si tu continui sa-l platesti. S.a.m.d.

      Daca citeai si intelegeai, ma cam legam, spre final, si de chestia asta. Ca ar fi bine sa schimbam ceva pe ici si pe colo pentru a-l putea zbura pe primar (si pe politicieni) mai usor decât nu se poate astazi.
      Dar, tu, cocos nevoie mare, ca multi altii care cred ca daca ei dau „like” se schimba ceva, ai zis sa-mi arati tu ce logica ai.

    • Surpriza, și primarul poate fi dat jos daca face tâmpenii! Și un angajator sau 1 milion nu e nici o diferență. Datoria lui rămâne. Faptul că e ales e in primul rand o responsabilitate, sau așa ar trebui sa fie.
      PS: faptul că sari de fund in sus, nu te ajuta in argumentare.

      00
    • Asta cu primaru e angajatu meu e cam ca aia „dragnea a furat banii copiilor”.
      Si din pct meu de vedere ca nu sunt comparabile spetele „primar-cetatean” si „angajat-angajator”

      00
  15. Da’ las’ că nici noi nu vrem! Uite, mie mi-a plăcut editorialul ăsta din avocat.net: “Despre ipocrizie, la români, faza pe catedrale”

    https://www.avocatnet.ro/articol_51124/Despre-ipocrizie-la-romani-faza-pe-catedrale.html

    00
  16. Deschide Google, caută ‘Gabriela Vrânceanu Firea în 1999 – via Panoramic TV’, citește articolul, cu plăcere.
    Aveți grijă cu Firea, cunosc un blogger care s-a mutat în expația pentru că i-a intentat doamna proces.

    00
  17. NOU
    #44

    Nimeni nu datoreaza nimanui nimic.

    00
  18. ditamai regele Henric al-VII-lea l-a înfierat pe Luther sugîndu-i-o papei până i-a ajuns cuțîtu’ la os și-a fost nevoit să divorțeze, dup-aia a reformat biserica, cam așa și cu românii și firea/comuniști cu 7 piei și alte specii, deocamdată se simt bine, 50% din populația activă lucrează la stat despre ce reformă socială să vorbim? rudele lor bagă ore suplimentare pe la vreo multinațională sau firmă cu acționariat pesedisto-străin, cu cine să voteze? cu clica de commies din pnl? usr parcă sunt pe legale câteodată. cei care n-au avut nici o șansă aici au plecat și pleacă prin alte țări, suntem în grafic, nu o să-și ia lumea prea curând viața-n mâini

    00
  19. Sunt de acord cu fluture si cred ca actualul sistem democratic va esua in forma in care o stim. Nu stiu daca este bine sau rau, dar orice politician ce ajunge intr-o functie de putere nu da doi bani pe oamenii care l-au pus acolo. Si da referendumurile nu sunt 100% bune, dar cat timp reprezinta vointa poporului reala atunci ele ar trebui folosite ca atare. Brexit pare a fi un esec, dar este semnalul unor oameni ca actuala situatie e problematica.
    In Romania noi votam PSD de 30 de ani si nu ne intrebam daca este bine dau rau. Poate ca e timpul sa renuntam la politicieni si sa intrebam poporu ce parere are despre orice chestie sensibila pe care o vrem legiferata. Problema este ca intregul proces e lent si iti poate aduce probleme mai mari, dar totusi e o cale si pe termen lung vei castiga.
    Acum mult succes cu implementarea acestui concept la noi…

    00
    • Atentie, aici faci o eroare: democratia nu inseamna sa intrebi poporul la fiecare pas. Daca o faci, (sa zicem prin absurd ca vrei sa guvernezi prin referendum), vei ajunge in impas.

      Un exemplu simplu:
      – referendum 1 intrebi poporul daca vrea sau nu sa mai plateasca impozite: rezultat 90% NU -> scoti toate taxele
      – referendum 2 intrebi poporul daca vrea autostrazi gratis sau cu taxa: rezultat 90% GRATIS -> sa te vedem cu ce platesti constructia lor

      ‘Inteligenta’ de grup nu este coerenta. Statele nu se dezvolta sub exprimarea directa a vointei populare; poporul nu are, la nivel global, o strategie de dezvoltare. Societatea faurita pe modelul intrebat poporul este distopica – nu exista.

      Poporul poate dicta niste principii generale, de genul celor 10 porunci (sa nu furi, sa nu-ti favorizezi prietenii/rudele in dauna celor competenti etc.) dar cam atat. Detaliile trebuie gandite si implementate in asa fel incat sa apara bunastarea, de o echipa de oameni cu viziune, bine intentionati.

      Ce vreau sa zic: prea multa libertate nu duce la nimic. Sistemul guvernarii alternative macar garanteaza ca orizontul de timp in care niste oameni pot sa-si duca la indeplinire niste idei este limitat; nu sunt buni, fac loc altora. Poporul conduce prin reprezentanti; alta alternativa mai buna nu exista.

      Mi-e mai teama de oameni cu idei nastrusnice la conducere (profesionisti de nota 4, agramati, infractori pusi pe capatuiala, dar cu zero cunostinte si zero viziune, cu gandire de copil) decat de profesionisti care isi mai baga 2-3 rude prin niste posturi dar stiu meserie. (aka. ‘raul cel mai mic’)

      00
    • astia care guverneaza acum sunt atat de maxima incompententa cat si cu toti membrii familiei/clanului bagati in posturi.

      00
    • – Știi ce-ar trebui la noi? zice Nae.

      – Ce?

      – O tiranie ca în Rusia… Nu mai merge, mă-nțelegi, constituția, care aceea ce vezi că se petrece, nu poți pentru ca…

      Cargaiale, prin 1901.

      00
  20. Întreabă poporul dacă vrea taxe și impozite. Ca rezultat, dacă o să ai să zicem o fractură, o să te trateze șamanul cartierului, cu fum, ulei și rugăciuni.

    00
  21. ‘Francezi, Macron nu va datoreaza nimic. Prin extensie, nici un politician francez nu va datoreaza nimic.. ‘ (etc.)

    Prostiile dambovitene chiar nu ma pasioneaza. Numai si sa ma gandesc la ele si-mi pierd timpul.

    Chiar ieri ma uitam la un documentar despre cum a fost ales Napoleon sa dea lovitura de stat din 1799 si cum a fost ‘ales’ Prim Consul. Tot asa, acolo era un guvern super-corupt care nu mai lucra pentru interesele cetatenilor. Ce mi s-a parut interesant e ca lovitura de stat i-a reusit pentru ca reprezenta interesele burgheziei renascute odata cu Revolutia, ale carei interese guvernul de atunci nu le mai reprezenta. Cred ca a fost aspectul esential pentru care regimul autocrat al lui Napoleon a reusit – a actionat in favoarea acestei paturi sociale care era principalul producator de bunastare.

    Mult mai interesant e de urmarit ce se intampla la francezi. Impresia mea e ca s-ar putea sa ajunga in acel punct critic, iar Macron pare ca nu reuseste sa ‘reinventeze’ conceptul ‘liberte, egalite, fraternite’, desi la nivel declarativ se straduie.

    00
    • N-am zis ca numai in România contractul social a fost aruncat la gunoi. E valabil in multe tari, e valabil si in Franta, dar cu specificitati. Bineinteles ca Macron nu reuseste sa reinventeze mare lucru, pentru ca iti trebuie coaie pe care nu le poti acumula in timp ce locuiesti la maica-ta si apoi tot cu maica-ta si lucrezi ca bancher.

      Cunoasterea teoretica, prin consilieri si rapoarte facute de oameni care locuiesc in centrul Parisului si doar cred ca stiu ce se intâmpla si ce isi doreste restul populatiei, nu are cum sa duca la decizii care sa satisfaca pe cei mai multi.

      De aceea e important ce se intâmpla in strada, de aceea e importanta presiunea strazii si numai aceasta poate aduce schimbari majore – IN BINE – pentru societate.

    • pentru ca iti trebuie coaie pe care nu le poti acumula in timp ce locuiesti la maica-ta si apoi tot cu maica-ta si lucrezi ca bancher.

      Care-i problema?

      00
  22. Fluture ți-am citit intrarea. Sfârșitul se contrazice în aceeași frază. Pe o parte spui că nimeni nu ne este dator cu nimic când e vorba de propria viață dar pe de altă parte, propui cu „mărșăluirea” să se schimbe factorul decizional (ce înseamnă asta?).

    Eu te cred că ești un om bun , fără intenții rele gratuite, dar asta cu mărșăluirea îmbracă o formă a fascismului specifică lui Mussolini.

    Spe că nu îndemni românii se se manifeste așa cum vezi la alții, că de rușinea asta de a copia după alții nu mai putem scăpa odată (și altele).

    00
  23. Sunt destul de sigură că și ăia din Drumul Taberei, și cei din Berceni, și bucureștenii și clujenii și ăia de la oraș și ăia de la Poplaca din Vale or să găsească niște chestii pe care le vor cu toții: niște spitale curate și decent dotate, unde să nu te îmbolnăvești de chestii suplimentare, în care să existe medicamente și unde să nu dai șpagă, niște șosele pe care să nu-ți rupi mașina și gâtul și care să străbată țara în cruciș și-n curmeziș și încă vreo câteva chestii.
    Și dacă ei nu ne datorează nimic, poate nici noi nu le datorăm nimic (gen să nu le plătim impozitele, sau indemnizațiile pt funcțiile în care i-am ales să facă niște treburi și nu le fac).
    Și totuși, care ar fi soluția dacă actualul sistem cu democrația e futut?!

    00
    • sistemul democratic nu este futut, dar prezinta mici incompatibilitati cu romanii!

      00
    • @A cu siguranta vor gasi elemente comune, cum ai zis si tu. Doar ca, mai apoi, intors in cutia de chibrituri, cu televizorul deschis pe X Factor sau Vocea României, tot la interesul strict individual ajunge. Sau a doua zi, când iese din casa si constata ca nu are loc de parcare sau ca lucrarea de pe strada lui nu s-a terminat de 2 ani de zile, ii arde mai putin de spitalul de oncologie si de autostrada Iasi-Oradea.

      In principiu, nesupunerea civica este o arma redutabila, care e destul de veche. Din pacate, societatea a evoluat in sensul abandonarii drepturilor cetatenilor chiar de catre ei. In schimb, au primit divertisment de toate felurile. Un fel de injectie somniferica.

    • @Daddy, n-am zis eu că democrația e futută, @Fluture zice asta, eu doar întrebam ce ar pune el în loc, de vreme ce consideră asta.
      @Fluture, ok, și după partea cu nesupunerea civică ce facem?! că aia e doar o etapă de tranziție. ne nesupunem civic, facem o revoluție, lovitură de stat, grevă generală, orice altă formă de nesupunere civică care s-a mai practicat sau inventăm noi una nouă, urmează niște haos, că istoria zice că cam așa e întotdeauna cu nesupunerea asta. dar după, după, ce punem în loc?! că haosul nu e o chestie prea mișto.

      ps. strada omului stă asfaltată pt că cineva fură banii, nu pt că se se face și autostrada Iași-Oradea sau spitalul de oncologie sau niște grădinițe noi, sau niște buzi de secol 20 (măcar) la școli vechi.

      00
    • @A, ar fi pretentios din partea mea sa spun eu ce trebuie in locul democratiei. Eu constat doar ca pe mine nu ma mai incânta forma asta, cu oameni pe care nu-i mai poti scoate din functii ani de zile, cu idioti la guvernare, cu legi care se fac dupa ureche sau dupa cum doreste un nu stiu ce tatuc penal. Nu am zis ca vreau „tabula rasa”, haos etc. As vrea mai multa putere in mâna cetateanului, in orice moment al mandatului. Nici referendumuri pentru fiecare „rahat”, dar nici sa asteptam ani de zile pâna sa-i zicem unui primar sa se duca de unde a venit. Sau sa acceptam niste guvernanti imberbi doar pentru ca asa e „jocul politic”.

      PS. strada omului e neasfaltata din acelasi motiv pentru care nu se face autostrada, spitalul etc. Doar ca, pentru el, pentru individ, e ACOLO, in fata ochilor lui, in fiecare zi. Spitalul si autostrada nu sunt. Sunt si ele importante, dar pentru altii, el nu are nevoie de ele ACUM.

  24. “ Iar pentru asta trebuie sa ne dam jos curul din masini, sa reinvatam sa marsaluim si sa folosim corzile vocale si pentru altceva decât “ha ha ha, hi hi hi” la televizor.”
    as scrie asta zilnic, pe toate gardurile (sau wall-urile) pana cand romanii isi vor aminti sau vor invata adevarul asta simplu. Presiunea constanta a maselor este unul din putinele lucruri care poate forta clasa conducatoare sa actioneze in directia contrara intentiilor initiale.
    N-am vazut pe nimeni urland in fata la primarie ca madam vine pe culoar protejat de politia rutiera de acasa pana la birou (si ajunge in 20 de minute, cam cat face un bucurestean normal de la strada Brasov la Afi).
    Nici cand au ramas fara apa calda si caldura in apartamente. Captivi ai unui sistem de termoficare falimentar.
    Strazile sunt rupte, fara marcaje, semnele sunt ascunse dupa copaci. Doamne-ajuta ca inca ne mai amintim pe unde sunt trecerile de pietoni. Ca mor si aia nevinovati. A fost vreun mars al pietonilor in ultimele 6 luni?

    00
  25. @fluture: ai băut din paharul cu normalitate. Încă puțin și îți revii

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.