Bricolaj update: piese de lego

Acum, suntem la nivel de piese de lego, pentru că încercăm să replicăm multe din lucrurile din casa cealaltă, pentru că funcționau.

Am luat o chiuvetă de granixit (să vedeți ce mișto e să dai gaură pentru baterie în ea) și, deși e un material tare, un pic preș de cauciuc sau plastic pe ea atenuează zgomotul așezării mai puțin blânde a farfuriilor și veselei acolo.

Alte piesa de lego: lumina de deasupra chiuvetei, butuc (refuz să-i spun cilindru) cu buton, întrerupător automat pentru cămară (apropo, voi știți deosebirea dintre cămară și debara?).

Ne antrenăm pentru genul ăsta de faze de mici, când ne jucăm cu LEGO. Construim piesă cu piesă, ca la final să iasă ceva frumos.

Apropo de asta, eMAG are o secțiune pentru LEGO pe categorii, pentru că sunt categorii și sunt diferite între ele.

lego-emag

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. offtopic kinda, citeam zilele trecute ca e mare pont sa investesti in seturi de lego pentru ca incepand cu momentul cand se inceteaza productia la setul respectiv, incep sa creasca in valoare. imi scapa procentul anual, da’ era ceva foarte ok.

    00
    • Doar ca trebuie sa le ti intacte in ambalaj. Nimeni nu cumpara seturile cu piese +- si muci de la copii cuiva. Ori daca le tii in ambalaj si ocupa spatiu pentru urmatorii 5-25 ani pana le vinzi la suprapret… Nu e nimic amuzant.

      00
    • A vrut fetita o casuta lego friends, era pe emag 881 lei si indisponibila. Ma uit pe site lego, nu se mai fabrica. Gasit pe olx cu 300 lei , cu cutie , manual si piesele in pungute numerotate, ca in manual . Eu zic ca nu e vreo investitie, daca vrei sa compari cu alte investitii.

      00
    • De obicei durează 3 ani. Nu este necesar să fie intacte, contează mult să fie toate piesele, să ai cărticelele și cutia. Dacă te uiți pe grupurile de profil majoritatea seturilor retrase din producție din 2018 de exemplu se vând acum la o valoare = prețul inițial + 50%. Dacă discutăm de seturi ediție limitată precum „Titanic”, „Millennium Falcon” sau un batmobil, garantat prețurile o să fie mult mai mari.

      00
    • in ziua de azi toata lumea speculeaza cu orice, o sa treaca si „trendul” asta si o sa ne intoarcem la normal, sa muncim un pic, sa producem niste chestii. Un obiect ce sta in dulap si „ii creste valoare”, ii creste doar pentru ca cel care il are spera sa gaseasca un prost mai mare caruia sa il vanda. Nu neg ca e plin de prosti, dar cred ca exista moduri mai bune de ati trai viata.

      00
    • @Anca
      Asta era 20$ sau 40$ nu mai tin minte exact….

      https://www.olx.ro/d/oferta/lego-star-wars-75294-bespin-duel-IDfCwcX.html#6cf43a6c98 <- 1200 de lei acum. E mare diferenta. Cel mai ieftin l-am gasit 140 $. Lego friends normal ca nu se vinde la un pret mai mare pentru ca alta casuta mai gasesti. In schimb un set ca asta….mai greu

      00
    • Atunci trebuie mentinat ca doar unor lego (cateva rare) le-ar putea creste valoarea in timp. e la ghici. poti la fel de bine sa cumperi 100 de obiecte random din supermarket, ca poate unele vor valora mai mult in timp.

      00
    • Despre investiții în Lego:
      Investing in Lego more lucrative than gold, study suggests | Lego | The Guardian https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/dec/10/investing-in-lego-more-lucrative-than-gold-study-suggests

      Researchers at the Higher School of Economics in Russia said that there could be lucrative gains to be made from investing in “more unusual goods whose purchase might seem less serious”, such as Lego sets, Barbie dolls, superhero mini figures, or model cars and trains.

      00
  2. in camara de obicei tii chestii de bucatarie, in debara orice altceva

    00
  3. În debara depozitezi alimente (zacusti, conserve, ulei, zahar, murături etc.), în cămară depozitezi lucruri de prin casa (baxuri cu hârtie igienică, produse de curățenie, o șurubelniță, un patent etc.).

    00
  4. Cămara e rece, debaraua nu neaparat.

    00
    • Poate este doar o intamplare ca este rece, dar nu cred ca este un criteriu de diferentiere. In general este vorba de modul de intrebuintare.

      Cămară – folosita pentru produse alimentare.
      Debara – folosita pentru depozitat obiecte nealimentare.

      00
  5. Deși zic debara în ambele cazuri, cred că diferența constă în ceea ce se depozitează: în debara pui scule, în timp ce în cămară pui alimente.

    00
  6. Mâine apari la influensăr fun pentru gafa cu linkul, boss!

    00
  7. Chiar ieri am sărbătorit că am terminat de construit un set Lego pe care scria 3+ ani.

    Eu l-am terminat in doar 5 zile!

    Am si trimis o scrisoare către ăștia cu Guinness Book of Records că presupun că nu a mai reuși nimeni așa repede că mine.

    00
  8. În accepțiunea mea cămară are aerisire exterioara și acces direct din bucatarie. Debaraua nu neapărat. Ce depozitează fiecare în ele tine de nevoi și poziționare în casa. Nu prea poți sa ai bucătăria intr-un loc și sa zici ca ai camera în alta parte eventual în cu totul alta parte a casei.

    00
  9. Orice categorie aleg din pagina aia imi da 404

    00
  10. De cateva zile ma uit la legouri tehnice si nu stiu daca e doar un moft pasager sau chiar m-as bucura de asa ceva. Ca sa dau 300 lei si dupa sa-mi scot peri albi cautand piese nu stiu daca e cea mai buna investitie :))

    00
    • Si eu ma tot uit la unele la 700-1000 lei. Ma atrage dar parca nu as da atat pentru 8-10 ore de fun :))

      00
    • Daca ai mai multi bani de spart (si se gasesc) recomand Lego Boost (un robotel usor de programat, ideal pentru multe ore de distractie) sau LEGO MINDSTORMS Robot Inventor, un robot si mai sexy, cu o groaza de chestii de programat.

      Ideal pentru adolescenti si parinti care nu au avut jucarii din astea. Se programeaza din tableta / telefon, fiecare are 5 „animale” de se pot construi. Is beton. Boost-ul e pentru nivelul 1 sa zic asa, Mindstorms e mult peste el (si ca pret).

  11. Debaraua este dressing-ul american dupa o luna in Vaslui.

    00
  12. Bravo EMAG. Click pe 15+ Ani -> 404 , Click pe Adulti ->404, Click pe Cladiri -> 404 .
    :|

    00
  13. In camara poti sa debarasezi dar in debara nu poti sa camarasezi!

    00
  14. Bannerele alea cu filtrare in functie de varsta dau 404. :((

    00
  15. In debara tii camara si in camara tii debaraua. Depinde ce ai. Daca le ai pe ambele..deja esti boss de boss 😂.

    00
  16. Lasă prostiile. Publicul vrea să știe cum ai rezolvat cu lumina în cămară.

    00
  17. Offtopic, apropos de vreme nasoală dpdv meteo, drumuri închise și zăbăuci plecați pe drumuri cu mâna-n cur; ai o grămadă de articole pe subiect.
    Am o prietenă, e consilier juridic în ceva firmă cu mult capital de stat. Mă sună mai adineauri, mă întrebă ce-avu de întrebat și se apucă să-mi povestească:
    – are termen într-un dosar mâine la Galați și vremea se anunță juma’ de drum cu ploaie și juma’ cu viscol. Șefii n-au lăsat-o să plece cu trenul, i-au dat șofer și un Logan jumulit. În consecință, se pregătește: (ea pleacă și trebuie să se întoarcă de la/la București):
    – face un munte de sandvișuri și juma’ de magazin de ronțăieli;
    – apă și termosuri mari cu cafea și ceai fierbinte;
    – pături în mașină
    – haine groase
    – lopată în mașină
    – bani cash în caz că trebuie să înnopteze pe la vreun cineva că i-a prins viscolul
    – i-am zis de nisip, dar cică sunt mai bune preșurile de cauciuc din mașină
    – medicamente: de cap, de burtă, de aia, de ailaltă, plus medicamentele ei curente pt mai multe zile
    – prin colegi, prieteni, etc s-a asigurat de 2 posibile gazde pt noapte de-a lungul traseului, mai mai așa, una mai încolo, cu sunat, anunțat, tot dichisul
    – șoferul a zis că bagă 2 l de țuică în portbagaj să fie acolo
    :)
    Râdeam că proasta, că au fost concedii (de vară) în care am plecat mai puțin pregătită..

    00
  18. Cum zicea recent un clasic: „content nativ: eu povestindu-vă o chestie puțin plauzibilă doar ca să integrez în ea un brand.”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube