Bricolaj: update #38

Am dat drumul la un clip cu uneltele pe care le am.


Mi-am pus o lampă cu senzor alimentată la 220V la magazie, că mai merg pe acolo noaptea și vreau să văd drumul și aveam ceva și era foarte chior și senzorul foarte prost. Asta e foarte mișto, bate senzorul până la 6 metri și momentan nu se aprinde când se mișcă crengile, ca data trecută. Sper.


Pachetul asta de cleme este ce trebuie. Nu am ce să fac cu 20 de 1 singur tip, am luat o dată un pachet de 20 de 2x și nu le-am terminat nici acum. Un pachet cu mai multe e mai bun.

 


În poză aveți același cap. Unul are un an, dar cam dau cu el pe pietre și Makita s-a gândit ca partea aia care atinge solul să fie din mămăligă. Plus, au pus pe el cel mai prost fir, care nici nu taie, nici nimic. Jenant. Au făcut economie de 3 lei la un cap care costă 60 lei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Off topic : o aplica/plafoniera/Proiector cu buton de on/off la indemana si neaparat cu baterie/acumulator si cu un flux luminos de minim 1000 lm stie cineva?

    Nevoie pentru un balcon unde nu se mai doreste tras nici un cablu dar este nevoie de o lumina mai puternica ocazional .
    Multumesc anticipat pentru orice idee care nu implica cabluri.

    101
  2. Sa vezi ce misto e cand folosesti fir unifilar cu conectori Wago, zici ca ai cheat code la facut instalatia electrica asa repede merge treaba.

    95
    • Instalația electrică nu trebuie sa fie plină de wago. Ălea sunt un „last resort”. Bune la casa omului și mai degrabă la soluții temporare

      Indecis. Tu ce zici?1125
    • Da da, nu se mai trece din doza in doza, se trage fir de la siguranta direct pana unde ai nevoie, se fac circuite separate, nu faci 100 de imbinari, ziceam numa ca atunci cand pui de exemplu conectori cap scara si ai fir unifilar, si pui conector wago dureaza 1 minut in loc de 10min sa dezizolezi, pui papuc, conectezi. Nu fac instalatii, doar strict ce mai modific eu prin casa mea.

      154
    • se trage fir de la siguranta direct pana unde ai nevoie, se fac circuite separate,

      Circuite separate pe cameră, sper, nu trag un snop de fire până în camera unde am patru prize (și nici nu am patru siguranțe pentru o cameră în tablou).

      63
    • Da normal, acu trebuie sa descriu pe blog exact procedeul de facut instalatia electrica in casa ca mi-au sarit toti in cap ca am zis ca merge sa conectezi mai repede cu wago 🤦‍♂️.

      111
    • @Adrian pune mai bine jpeg cu schita sa inspectam cu ochiul nostru daca ai facut lucru de calitate sau nu :)))

      140
    • Adrian, nu uita sa zici curba sigurantei….

      30
  3. @Warcloud
    poti detalia te rog, sau un link explicativ ceva?
    intreb ca gigelul care mi-a schimbat instalatia, exceptand circuitele dedicate care au cablu direct, pentru prize si lumini am doar wago-uri in doze.
    nu de alta, dar tocmai am dat cu vopsea pe pereti, barem sa stiu acum daca trebuie sa desfac dozele si sa revopsesc, nu peste 3 ani cand incepe sa iasa fum din doza

    60
    • tai cu cutterul frumos pe lângă doză inainte de a o desface, să nu sară vopseaua.

    • stai sa aflu de ce trebuie sa tai inainte de toate. pe urma discutam daca taiem liniar sau circular

      23
    • Daca ai wago firma wago, stai linistit. Daca ai „tip wago” atunci ar merge schimbate, pt linistea ta.

      110
    • P = I^2*R, sau aproximativ in cuvinte, temperatura pe care o vei avea in clemele wago/doze depinde de patratul incarcarii instalatiei si rezistenta pe care o ai intre firele imbinate. De aceea conteaza foarte mult daca ai Wago sau no-name, iar daca Wago, ce model de Wago.

      Pentru circuit de lumini, daca nu ai becuri clasice, Wago e OK.

      Pentru prize, depinde cate prize ai legate prin acele cleme si ce incarcare ai in prize. Pentru chestiile de zi cu zi, Wago e ok, dar daca incepi sa bagi calorifere electrice nu e prea vesel.

      10
  4. Pai e mai profitabil (pentru ei) sa se strice o chestie de 60 de lei decât una de 3 lei.

    60
  5. In curte mi-am pus din metru în metru lampi solare, de-alea de 45 de lei, și acum nu mai am nevoie sa aprind lumina afară.

    80
  6. NOU
    #24

    magazia trebuie aranjata in asa fel incat atunci cand ai nevoie de un ciocan sau orice altceva sa il gasesti cu ochii inchisi

    20
  7. Intreb si eu aici, poate am noroc: are cineva instalate rulouri exterioare cu alimentare pe un sistem cu baterie + panou solar? Firma cu care am discutat lucreaza cu o varianta de genul de la Somfy, dar nu prea am gasit reviews pe net.

    00
  8. Apropos de uneltele de gradină, că am avut ceva treabă prin curte azi.

    In magazia de unelte a tatălui meu, avem lopeți, cazmale, săpăligi, topoare, ciocane.
    Ei bine, toate sunt bâlbâite. Toate joacă în capătul cozii. Câte un Dorel le-a mai pus negrese în capăt, ba un cui bont, ba o cămașă de tablă. O improvizație crasă. Știi ce zic, orice ai face, joacă fierul în capul cozii.

    Am tot întrebat în patru zări și peste patru mări: Mai este în viață vreun meseriaș responsabil, care să știe să pregătească coada, să fixeze fierul și apoi să îl centreze cu pene de lemn și / sau cu pene de metal?

    Așa ceva am văzut pe la niște tiktokeri americani. Băi, un român n-am găsit. Dacă există, dați de știre, vreau să îi trimit prin curier un portbagaj de unelte de curte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile