Da, bună idee, până când am nevoie de ceva din cutia a doua. După ce dai jos totul pentru ceva aflat în cutia din mijloc te lecuiești.
Nu îți dai seama cât de util este că știi să sudezi până când ai nevoie. Și dacă păstrezi o cutie cu resturile de fier de la diverse proiecte mari, reușești să faci și proiecte mici. Pe țeava asta e nevoie de o agățătoare? Sudăm imediat! Plouă pe chestia asta care e afară și lemnul ar putrezi prea repede? Sudează băiatul imediat ceva!
O altă observație: oamenii nu folosesc protecție pentru că nu e la îndemână. Știi că ar trebui să porți ochelari, dar nu mai știi unde i-ai pus. Mănușile le-ai lăsat pe undeva data trecută, nu ai timp să le cauți acum, hai că tai repede ceva, și oricum, data trecută ai tăiat fără și n-au fost probleme.
Mă uit la băiatul ăsta, care renovează o casă undeva în Caraș Severin, cât lemn bagă într-o casă, pentru că vine dintr-o țară unde așa se face și rezistă mai mult, și comparam cu cât lemn se bagă pe la noi. Cam jumătate, că merge și așa.
Cam așa arată mănușile după un sezon. Astea sunt modelul, recomand. Au apărut și variante căptușite, chiar dacă acum iarna e pe terminate.
„Știi că ar trebui să porți ochelari, dar nu mai știi unde i-ai pus.” sunt in cutia a doua de pe tavanul garajului.
In cutia a doua de pe randul 3 sau randul 4. Nu prea ai idee in care cutie, fiindca sunt din platic mat si nu te poti uita in ele decat dupa ce le dai jos.
Sistem interesant! Se poate adapta la cutii transparente si ceva Quick-release pentru acces facil la oricare dintre cutii. Imaginatie sa ai!
@Andrei G pai le numerotezi si tu clockwise, macar atat
Safety squint FTW!
Mi-e teama sa nu le umplu prea tare si sa faca quick-releasa cand nu ma astept, pe mine sau pe masina.
Cand o pica aia plina cu topoare langa tine faci quick-realease in pantaloni!
sistemul ala-i proiectat de designeri
Ideea în sine nu este rea la sistemul ala de tavan, dar implementarea este cretină rău.
„chiar dacă acum iarna e pe terminate” ne scrii din viitor?
Sudat n-am învățat până acum. Nu pot să zic că am avut nevoie, poate în viitor.
Țin tot ce înseamnă protecție (cu excepția măștii, undeplm am pus-o pe aia nu știu) într-o singură cutie. Folosesc mereu. Dacă nu erau într-un singur loc foloseam oricum, dar costa mai mult.
Daca nu stii sa sudezi, exista baghete de brazare la flacara, e mai usor.
Aceste baghete de silicon (am vazut ca exista si colorate) se gasesc la Brazzers shop? Intreb pentru o prietena
@Ionut P : acele baghete la care faci tu referire se folosesc doar manual pe sistem biela-manivela cu miscare dute-vino din incheietura mainii.
Cutiile ălea sunt pentru stocare chestii ușoare, decorațiuni de Crăciun și tot felul de cârpe sezoniere pe care le scoți odată pe an. Nu e locul unde să ți pui burghiele și clemele cu cui care ți trebuie relativ des.
are logică atunci.
review-urile la chingile alea sunt cam proaste, banuiesc ca le ai testat?
da, am vreo 10, le folosesc prin curte și la fixarea bagajelor sau lemnelor când cumpăr ceva de 3 metri și il transport cu mașina. nu mă aștept să pun 100kg pe ele și să țină. sunt de fixare, nu de transport.
Ok, merci, intrebam pentru ancorat pe un portbagaj de plafon cateva plase zincate, grinzi , capriori etc.
pe portbagaj nu m-aș risca. ia așa ceva
https://www.emag.ro/chinga-de-ancorare-cu-dispozitiv-de-tensionare-ponsa-sarcini-semi-grele-5-m-2000-kg-in-bucla-galben-r25sf/pd/DZ661DMBM/?
„pentru că vine dintr-o țară unde așa se face și rezistă mai mult”
Tara aia sigur nu e SUA, sau daca e, o fi undeva prin nord, ca stiu eu de la TV ca toate casele americanilor se fac din rigips pe baghete de lemn din alea subtireanu.
Daca te uitai la descrierea de pe canalul de youtube, vedeai ca vine din Washington. Un stat mai din nordul Americii de Nord, care face parte din Statele Unite.
Si chiar daca nu citeai despre ala, tot puteai sa iti dai seama din video ca e din Nord, adica SUA sau Canada. Pe acolo gasesti in mod special modul ala de construi.
Dar in aroganta ta, ai uitat sa verifici putin. Si, hop, ai gasit raspunsul.
Daca citeai cu atentie comentariul meu era atat sarcastic cat si precis, legat de partea de nord.
Din astea folosesc eu. Foarte bune.
Apropo de sudat, sa nu ajungem ca in zicala aia cu dai unuia un ciocan si toate o sa ii para ca sunt cuie? Gen nu se mai inchide bine usa de la beci, nu e problema o sudam imediat!
E si asta un mod de a privi lucrurile.
„oamenii nu folosesc protecție pentru că nu e la îndemână. Știi că ar trebui să porți ochelari, dar nu mai știi unde i-ai pus”
Nu mai bine le pui unde pui si aparatul de sudura? :))
Si daca ai nevoie sa tai ceva cu flexul? Nu iei tot manusile alea de la aparatul de sudura?
Si apoi le lasi in gradina, unde ai avut nevoie sa sapi o groapa sa plantezi un copac.
nu la sudură, așa in general. la orice lucrare.
@andrei, pt sudura ai alt echipament.
@punKreas*
tavanul ala tot o sa cada cand se umplu cutiile 😂
„Nu îți dai seama cât de util este că știi să sudezi până când ai nevoie”. Nu te mai lauda si cu asta, nu crezi ca te uram suficient?
Salut, ce aparat de sudura recomandati pentru uz ocazional / novice level?
te uiți in meniul blogului la secțiunea shop.
Lidl
„Nu îți dai seama cât de util este că știi să sudezi până când ai nevoie. Și dacă păstrezi o cutie cu resturile de fier de la diverse proiecte mari, reușești să faci și proiecte mici”.
Fiecare face ce vrea cu timpul si in batatura lui, insa dificultatea de a te desparti de nimicuri ramase dupa o lucrare, poate ascunde o tulburare. Silogmanie se numeste si am identificat-o la un vecin de-ai mei. handyman, muncitor, gospodar, bun cate putin la toate cele, dar si sudor amator printre altele, de vreo 30 de ani. Sunt sigur ca asa a inceput si el, cu cateva capete de teava, care i-au ramas de la o lucrare, acum toata casa si curtea lui arata ca un centru de colectare de fier vechi. A ajuns sa stranga toate cacaturile din fier pe care le gaseste prin santuri, ca poate o sa-i treabuiasca peste 3 ani, la un proiect.
Ție doar ți-e ciudă!
Legat de lemnul de la casa aia veche.
Casele pe la noi le-au facut oamenii, proprietarii cum ar veni, cu mana lor, cu ajutor de prin sat. Ca asa se facea pe vremuri. Mesteri erau dar nu prea multi si lumea era saraca, trageau fiecare in claca, cu neamuri, cu vecini, se plateau in munca.
De aia ai lemnul ala asa care pare putin.
La casele noi, facute pentru proprietari, nu din alea puse la vanzare de „antreprenori” lucrurile stau MULT mai bine comparativ cu constructiile facute acum 50-60 ani.
„Da, bună idee, până când am nevoie de ceva din cutia a doua. După ce dai jos totul pentru ceva aflat în cutia din mijloc te lecuiești.”
dupa ce te chinui sa dai jos un costum de pe un umeras iti dai seama ca e mai usor sa il lasi pe masa de calcat, pana imperechezii sosetele dupa ce le-ai spalat sa le pui intr-un sertar iti dai seama ca mai bine le lasi in masina de spalat
daca te gandesti mai bine iti dai seama ca mai bine nu te gandesti