Bricolaj: update #31

Am făcut o vizită la fosta casă. Într-o zonă unde nu aveam nici o speranță și am plantat niște semințe la mișto, am dat cu scarificatorul și apoi mi-am luat gândul că o se crească ceva a crescut o iarbă deasă, fir lângă fir lângă fir. Când eram acolo, nimic. Îmi venea să o sap și să o iau acasă, rulouri style.

40 minute prima tăiere, 15 minute a doua. Asta e diferența dintre a întreține cineva regulat și a lăsa să crească. La prima tăiere m-am chinuit să uniformizez, să bla bla, la a doua țaca paca.


La Hornbach au adus hrănitoare de păsări rezistente. Am tot căutat ceva în stilul ăsta, aveau niște porcării la 20 de lei care se stricau în timp ce nimic. Acum au adus ceva mai solid, numai bune pentru că se apropie iarna.


De asta e bine să ai niște chingi în mașină. 30 lei și câteva minute ca să ancorezi chestii și nu ai emoții când cari oala de ciorbă sau vopsea.


Am o poartă care arată fenomenal pe lemn. Proprietarul făcuse varianta ușoara, două table, un pic de vopsea și gata. Am dat jos tabla, am pus lemn, l-am lăcuit frumos, arată bine. Plăcut ochiului. După 2 ani, lemnul a lucrat și în unele locuri se dusese lacul. I-am mai dat un rând de lac. 40 lei cutia, două cutii, aproape 2 ore de lucru. Cam mult. De aia oamenii preferă să le lase naibii. De aia vedeți soluții facile peste tot.


Ca în fiecare an, înainte de Revelion și Paște, în Brașov se pun containere unde oamenii își pot duce gunoaiele. Saltele, porcării, mobilă veche, alte gunoaie.

container-gunoaie-brasov

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Pe bune, vrei sa mai si muncim?

    Comentariu apreciat.573
  2. Cred ca aici am citit de Stayhold pentru portbagaj, si intre timp mi-am luat si eu si altii la sfatul meu. Cred ca sunt mai bune decat chingile pentru oale si galeti, eu nu as avea de ce lega chingile.

    121
  3. Aia cu containere unde lumea sa isi duca gunoaiele mari e super ok, in Bucuresti/Ilfov nu au chestia asta(sau nu stiu eu locul) iar sa chemi salubritatea contra cost sa ti le ridice, mai bine pleci cu salteaua veche in Tenerife ca iesi mai ieftin

    Comentariu apreciat.371
    • In sector 3 cel putin poti. Dai telefon, spui cam ce ai de dat, si iti spune cand/ unde sa le scoti afara. Vine masina speciala si le ia. Asa am scapat de saltea veche si niste mobila.
      Ai o ridicare gratuita pe luna.

      161
    • @chris06, cu o completare. Poti scapa si de moloz la fel, dar acolo limita parca e de 30 de saci anual.

      41
    • Si in sectorul 2 pt mobilier si alte deseuri voluminoase. Iar pt moloz pretul e iarasi ok.

      11
    • Nici in bihor nu iti aduc containtere decat contra cost si la cat costa mai bine pui mobila cu 1 leu pe olx.
      Sau cealalta varianta este sa iti incarci tu mobila in masina(adica sa inchiriezi o prelata) si sa o duci la centrul de reciclare, dar din nou costa bani. Mai rapid o faci bucati si foc de tabara.

      21
    • Confirm cu gratuitatea în S3, acum câteva luni am scăpat de o canapea veche și alte câteva mărunțișuri: am sunat să fac programare, s-a găsit un interval convenabil de pe o zi pe alta, doamna de la telefon amabilă, oamenii au sunat civilizat cu o oră înainte să ajungă pentru a ne putea pregăti (e ilegal să depozitezi genul ăsta de deșeuri pe spațiul public). Am început și noi să facem pași mici spre civilizație.

      22
  4. > De asta e bine să ai niște chingi în mașină.
    Sau sa mergi pe la gradinita/scoala sa nu ajungi analfabet functional, care nu intelege comportamentul lichidelor in miscare. (PS: al meu copil la gradiniță în RO, avea activități de transvazat lichide între recipiente, cu lingura, etc. și a prins o dexteritate de se sperie orice adult când îl vede manipulând lichide)

    Si fara chingi poti securiza galeata aia intre spatarul scaunului din fata si bancheta din spate (ca sa fim intelesi, zona de picioare)

    Indecis. Tu ce zici?274
  5. Cand poti pune o poza la aia cu iarba si la poarta. Ma tot contrez cu unii, de ce lemn si nu tabla.

    153
  6. hranitoarele alea nu-s cine stie ce, plasticul ala transparent e de fapt o folie subtire.

    82
  7. Macar e bine ca la Brasov mai este campania asta de doua ori pe an de curatenie. Era si in Timisoara pana ce oligofrenul de Robu in al doilea mandat al lui ca primar a decis sa o ii puna stop, dupa care a continuat in aceeasi maniera si oligofrenul de Fritz.
    Rezultatul? Oamenii in continuare arunca gunoaie voluminoase la colt de strada, se fac rampe clandestine doar ca acum raman acolo cu saptamanile.fmm

    04
  8. Pe voi nu ca cauta femeile cu salteaua?

    25
  9. „în Brașov se pun containere unde oamenii își pot duce gunoaiele”
    In Cluj stie cineva daca exista ceva campanie de genul asta, ca eu n-am vazut si m-ar interesa.

    Si va rog, fara glume de genul „ia-te dupa miros” ca dupa aia ma invart in cerc.

    132
  10. Cat am stat la casa in suburbie am folosit lazura Sadolin, tot de la Hornbach; Dupa un an era nevoie de mentenanta pe ici pe colo. Dupa 2 ani cred ca ar fi fost ok sa revin la tot gardul. Stiam ca lemnul lucreaza si ca e nevoie de mentenanta, dar parca era cam devreme. Data viitoare as incerca vopsea, dar vreau sa vad fibrele lemn.

    Acum sunt inapoi la bloc pana imi permit o casa cum trebuie in oras, dar nu duc dorul tunsului ierbii, reparatului gardului, vopsitului de orice.
    Dar plot twist: prin coincidenta, imediat cum m-am mutat inapoi la apartament am avut o problema cu spatele si dupa consult, rmn pare ca este de la lipsa de miscare.
    Pare ca mentenanta gardului de lemn ma tinea, totusi, pe linia de plutire.

    @Vali – ce parere ai, merita efortul si consumul de apa pentru gazon? sau trifoiul este un compromis suficient?

    141
    • @Cosmine mai taie din ele.
      Dai cu Sadolin și după un an ai probleme și după doi este terminat? Ori faci reclamă negativă ori habar nu ai sa l folosesti. Dacă dai detalii te fac direct mincinos sau îți arăt ca ești paralel. Aștept.

      13
    • Man, lemnul nu lucrează, îmi pare o copilărie. Produsul utilizat e problema.

      02
  11. Daca tot vorbim despre bricolaj, am o intrebare. Poate te pricepi mai bine. Am un gard din bare dreptunghiulare, verticale, care a cam ruginit in partea de jos, dar nu se exfoliaza rugina. Unii recomanda convertitor de rugina, altii flex cu sarma si apoi grund si la sfarsit vopsea. Altii recomanda vopsea de tip „direct pe rugina” (Hammerite sau Oskar etc). Ce sfat imi dai?

    12
    • Flex cu sarma+ochelari protectie, convertizor de rugina, grund epoxidic, vopsea.

      11
    • Eu îți recomand vopsea direct pe rugină! Tot vopsesc porțile dar jos tot ruginesc, după aplicarea vopselei directe mă ține lejer 2 ani fără probleme, probleme în sensul că o să apară iar dar nu se mănâncă fierul.

      33
    • „Direct pe rugina” inseamna de fapt ca poti vopsi cu ea pe vopseaua existenta fara sa o dai jos pana vezi metalul. Desigur ca orice om normal intai curata (cel putin cu una din: perie de sarma, smirghel grosier, decapant) ca sa dea jos rugina superficiala si vopseaua veche inflorita, abia apoi da cu Oskar / Hammerite. Or fi ele bune, dar nu fac minuni daca esti lenes.

      21
  12. Viata la tara/la casa e grea.
    Intretinerea casei e grea si lenea e mare.
    E mai comod la bloc, ideal la maxim 10 minune de metrou.

    Tot timpul e ceva de reparat sau imbunatatit.
    Eu am ajuns la concluzia ca e o adevarata performanta sa fii zen si sa le lasi in pace pana pica.

    72
    • nici la bloc nu-i amuzat, tocmai mă distrez cu niște decizii legate de calorifere, repartitoare, gigacalorimetre, draci-laci.

      15
  13. Referitor la chingi: Iti iei Logan si ai despartitoare direct din fabrica. :)

    12
  14. ”La Hornbach au adus hrănitoare de păsări rezistente.”
    Păsări rezistente la foame? :)

    71

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.