Bricolaj: update #28

Nivelarea grădinii pentru a putea tunde frumos și uniform cu mașina de tuns iarba a dat greș.

Am nivelat o dată după ce am dat cu motocultorul, după care “am avut treabă” și am tot călcat peste tot, ceea ce a dus la tasare inegală. OK. Greblat iar, nivelat iar, așteptat 1 săptămână să se așeze, acum se apropie de ce vreau să fie, dar concluzia e că dacă tot calci pe el, se va așeza în valuri. O sa aștept toamna să se taseze peste tot și apoi completez unde e cazul.


O altă prostie făcută e că nu am fost atent cu zmeura, obișnuit fiind că se descurcă singură și are țepi să se apere. Și m-am trezit că

  1. o sufocă agățătoarea. Pur și simplu se suie pe ea, o acoperă și nu mai face fructe.
  2. cresc mulți lăstari și dacă nu sunt tăiați la timp, se bat între ei care să crească mai mare și nu mai fac fructe.

Murii Thornless transplantați în toamna lui 2021 de dincolo, unde rupeau pe rod, nu au făcut nimic nici anul ăsta. Sunt verzi, fac flori, dar nu și fructe.

Recomand canalul acestui domn pentru îngrijit pomi și arbuști.


Am descoperit că sunt oameni care nu știu că lamele de la mașina de tuns se scot și se ascut din când în când, de obicei primăvara. A venit o prietenă de-a soție cu soțul și se mira că mașina mea tunde uniform, credea că e vorba de putere, îi zic la plezneală de cuțite, se duce acasă, îmi trimite o poză cu cuțitele strâmbe și ciobite ca naiba.


Atât de ușor este să-ți stochezi uneltele frumos.


Am dat cu pulberea asta pe niște mușuroaie care scăpaseră de sub control și funcționează.

bricolaj-bros-furnici

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. au scris greșit Borș pe etichetă de la cutia din poza. Și eu folosesc pulbere d-aia să îmi acresc ciorbele. E foarte bună. Doar că in ultima vreme imi cade parul si pot sa vorbesc cu cuptoarele demicrounde. Nu știu daca au legătură..

    Comentariu apreciat.8047
  2. Pe langa tunsul uniform, daca lamele nu sunt ascutite rup firul si nu-l taie, iar gazonul capata un aspect galbejit pentru ca se usuca la varfuri.
    O alta chestie bine de stiut este sa uzi mai rar dar mai mult astfel incat apa sa se duca mai adanc iar radacinile o vor urma astfel incat iarna cand e inghet radacinile sunt adanci si protejate, in primavara nu ai aspectul de vestejit.

    Comentariu apreciat.671
    • … lamele de la mașina de tuns se scot și se ascut din când în când, de obicei primăvara…

      In functie de cat de mult ai de tuns, se ascut o data la 6-7 tunsori (poate chiar mai des daca deja rupe firul)

      10
  3. De apreciat ca scrie „impotriva” si nu „pentru”.

    211
  4. Scump domle scump, eu am o varianta mai ieftina pt furnici

    22
    • PS ca sa stochezi asa motocoasa pe benzina tre sa fie cam gol rezervorul, altfel risti sa curga

      34
    • Impartasesti si cu noi varianta mai ieftina? Eu am folosit pulbere din asta de care a folosit Vali dar nu am avut prea mare succes.

      01
    • Hai treacă de la mine/ 1 kg borax + 1 kg zahar (pudra preferabil), si ai pe câțiva ani. Dar este toxic pentru animăluțe (probabil și copii), sa nu faceți ca aia de nu știau ca jucăriile de plastic nu se înghit…

      21
  5. @zoso tot citesc ce scrii pe tema “bricolaj” si am ajuns la concluzia ca poti scoate giurgiuveanul din giurgiu dar nu poti scoate giurgiul din giurgiuvean.

    243
  6. Nenea ăla e cam habarnist. Fără supărare. Eu zic să te mai documentezi.

    210
  7. Din ciclul „ce mai fura romanii” – Am vrut sa cumpar pulberea asta pt furnici din Carrefour si am avut surpriza ca toate cutiile de la raft sa fie goale. Probabil cineva si le-a varsat in buzunare.

    181
  8. Zmeura nu se tunde verde
    Ciclul ei de viata e de 2-3ani
    In primul an nu face nimic si esti tentat sa o tai.
    Tunzi doar lastarii uscati
    Spun din experienta proprie

    162
  9. Mi-a trimis maică-mea din țară după ce încercasem câteva chestii de aici din Franța pe niște furnici care rod lemnul și ăsta a funcționat. Chiar rapid as zice. In cam 20 de minute se zvârcoleau în chinuri. După juma de oră când m-am dus din nou să vad cum se prezintă situația, era covor de furnici moarte pe lângă trunchi.
    Am dat și pe langa casa și la fel, a avut efect.

    26
  10. Am avut probleme cu furnici și am încercat sa rezolv cu praf de genul și nu am reușit decât sa omor furnicile de la suprafața, nu și pe cele din mușuroi.

    A trebuit sa iau ceva “ant bait”, dar nu pot recomanda un brand anume. E o chestie pe care furnicile o culeg crezând ca e mâncare, o duc in mușuroi și acolo face ravagii. Are efect in 24-48 de ore, recomand!

    03
  11. Vali, după nivelare urmează tăvălugire, altfel cum vrei sa ai teren plat, vezi că dacă rămîn denivelări vei avea aspect neuniform al gazonului pentru că în zonele mai joase se va aduna mai multa apa.
    Deci review la un tăvălug ;)

    51
  12. De la bros l-am folosit pe cel impotriva viespilor si e foarte eficient.

    20
  13. Vrei niste butasi de mur?

    10
  14. Mutul thornfree rodește pe lemn de anul 2. Dacă asta e primul an, e normal sa ai doar flori și câteva fructe, și alea acre. Pt taieri găsești aici niște clipuri bune: https://youtube.com/@petrisorcalangiu4132
    Zmeura, dacă nu e remontanta, tot pe lemnul de anul 2 face fructe.
    La toamna, dacă sunt doritori pot face un giveaway de zmeura și mure pentru cei interesati.

    50
  15. Bune linkurile de youtube. Si da, zmeura trebuie udata, ingrijita si taiata des, altfel nu facem. Am avut 10 ani. In ultimul an, ocupat cu alte cele, am ratat. Si nu a mai facut nimic. Noul proprietar a taiat tot

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.