Bricolaj: o renovare

Scurt Istoric

Constructie 1995, o buna perioada ( 8 ani ) nelocuita, revopsita de vreo doua ori pentru “curatenie”. Problema este data de nenorocirea de “Strop” dat pe perete facut de niste amatori la vremea respectiva care au bagat ciment cu nemiluita ajungand sa nu poti bate un cui in perete. De luat la perie nici nu se punea problema…

Slefuire pereti

Fara nici un fel de background in constructii sau experienta in renovari am luat o de la zero avand prim subiect cum naiba dau jos stropii aia de pe perete fara sa ies la pensie. Plin de inspiratie il intreb pe Zoso care imi recomanda o scula si plecand de aici continui investigatia in ideea ca aveam suprafete mari si doream sa aranjez si tavanul ajung la o scula cu suprafata de lucru mai mare. Intamplator, in aceeasi perioada apare la oferta o chestie similara Parkside la Lidl, pret 349 lei. Cumparata. Al doilea pas a fost sa cauta banda de slefuit si dau peste deerfosromania.ro care sunt amabili si ma consiliaza: aveam nevoie de discuri SA331, cele albastrui ( fiind mai rezistente ) cu granulatie 40-60 pentru a lua grosul urmand ca mai tarziu, dupa glet, pentru finisare, sa folosesc granulatii superioare de 150-180. Nu gaseam online cele albastre, le am comandat direct la ei si primit in easybox. Slefuitorul se leaga cu furtun la aspirator, recomand sa aveti o chestie de volum mai mare si eventual cu sac care il puteti arunca, eu aveam in casa un Karcher cu sac de hartie. Inarmat cu masca de praf, ochelari de protectie si mult entuziasm am purces la raschetat peretii. Cu toata aspiratia se face praf suficient :) Iar pentru cei care au ochelari de vedere, cei de protectie nu sunt de mare ajutor ptr ca se vor aburii destul de rapid. Benzile sunt destul de rezistente, o camera de 10-11mp o duci cu 2 panze fara probleme deci nu ai un cost semnificativ. Pentru margini/colturi ai nevoie de o scula mica ca cea recomandata initial de Vali, eu am ales un model cu varf sa ajung fara probleme in colturi, later am gasit la Lidl varianta lor Parkside la 99 lei si am cumparat o. Aceste modele mai mici au probleme cu dezlipirea benzii de talpa, e bataie de cap sa o tot schimbi, sa cureti talpa, etc, dar iti faci treaba. Alternativ am luat din Dedeman niste perii de sarma cu care am insistat prin unele locuri, de ex in spatele unor tevi.

Glet

Dupa finalizarea slefuirii am trecut la operatiunea glet, retineti, zero experienta. M am uitat la cateva clipuri pe youtube si am luat niste directii pentru ca in general fiecare meserias are particularitatile lui. Am folosit Gletul meseriasului Adeplast GM-20 si Amorsa perete Savana, antimucegai, ultima o dai cu trafaletul pe perete iar gletul l am facut batraneste stand pe scaun cu caldarea de apa ( cam ⅔ ) si presarand cu mana praful de glet. Cred ca aici este o munca in plus dar pare sa merite, nu turnati glet ul in apa ci presarati l cu palmele incet pe suprafata apei si lasati l sa “il prinda”. Cand pare ca ramane doar la suprata si nu mai trage apa puteti amesteca. Am folosit un amestecator ce se prinde la o bormasina pentru a fi sigur ca se amesteca foarte bine. Initial am folosit o gletiera ieftina dar dupa un pic de experienta am achizitionat o scula profesionala pentru suprafata mai mare, de fapt, va recomand sa aveti o gletiera scurta de 25 cm si una mare de 80-100 cm, cel putin eu asa am lucrat cel mai bine. De furca mi a dat tavanul pentru ca este groaznic sa tragi glet de pe un scaun, mi a dat prin cap mult mai tarziu sa fac o capra ( cam 2/1m ) ce mi a usurat enorm munca. Pentru ultimul strat de finisaj am folosit Glet de finisaj Baumit FinoBell, am fost destul de multumit de cum se lucra cu el. Au urmat doua transe de finisat cu slefuitoarea utilizand benzi de 150 la “pachet” cu reveniri de glet pe ici pe colo unde am mai gasit adancituri sau zgarieturi.

Tips:

  • Ganditi va bine unde aveti nevoie de prize si cate, de ex ptr birou am tras 5 prize ( monitor, unitate, printer, router, incarcator/lampa ). Mi a venit ideea tarziu sa trag cablu tv si alimentarea prin perete si a trebuit sa sparg un pic si sa refac glet ul in zona
  • Pentru colturi exista niste scule speciale
  • Inainte de treaba luati banda si protejati bine parchetul, geamuri, tocuri, prize sau ce mai aveti voi.
  • Cumparati 2m de banda led ( cea mai puternica ) si o lipiti pe un cornier. O folositi cat dati glet, pusa aproape de perete va arata la mare arta imperfectiunile https://prnt.sc/X3SgCmU2_4Rr

Vopsea

La capitolul finisaje am folosit ptr tavan o vopsea alba mata iar pentru pereti am dorit sa fac unul cu vopsea decorativa si ceilalti trei intr o nuanta un pic mai pala dar pe vopsea mata. La decorativa nu mi a iesit cum mi am dorit, am dat un strat de amorsa, apoi cel de decorativa utilizand o pensula spaniola si doar pe plan vertical, iese un efect superb de zgariat https://prnt.sc/cV3lsh0LaYAF dar pe care l am stricat la stratul de finisaj incercand o varianta “jucata” vazuta la Kober. Eram mai fericit daca lasam efectul zgariat vertical.

Lumini

Fiind vorba de camera unui junior de 5 ani am ales sa ii pun scafe cu led iar aici am procedat astfel. Mai intai am cautat banda led cu alimentare la 220 ptr ca aparent cele pe voltaj mai mic au probleme sa duca peste 10ml de banda si o varianta  cu telecomanda si jocuri de lumini, am fost consiliat f ok de led-light.ro si am comandat de la ei. Banda led am lipit o cu adeziv Mamuth si pentru extra siguranta din metru in metru am sprijinit -o pe niste carlige subtiri in cazul care cedeaza adezivul. Scafele au venit practic peste banda acoperind o destul de mult si ele lipite la fel cu adeziv direct pe perete. Alimentatorul benzii led a fost “ascuns” in perete, i am facut o gaura, alimentat direct din doza camerei apoi am acoperit o cu banda de protectie care a mers vopsita, este aproape invizibil locul ei iar la nevoie o pot “dezgropa”. Scafele au fost comandate aici, aveti grija cu dimensiunile, unele sunt foarte mari si arata ciudat pe o camera mica. In general banda merge pusa direct pe scafa sa bata in tavan, nu in camera cum le am pus eu, dar nu am avut curaj gandindu ma ca nu va tine adezivul si scafa si ledul :) Acum, vazand cat sunt de tepene cred ca m am inselat.

Lampa e ceva mai ciudat, cu o sina magnetica pe care poti adauga tot felul de spoturi si lumini la alege ce se alimenteaza din sina. Mi ar fi placut un pic mai lunga dar exista doar cateva dimensiuni. Am folosit vechea alimentare a lustrei din camera si taiat cu racheta carligul de “agatare”. Sina am prins o cu holtsuruburi in tavan.

Prizele si intrerupatoarele sunt Livolo, cu rama din sticla si au un efect de float care mi a dat mare bataie de cap cum naiba sa le prind in perete :) Mi a iesit o struto camila dar pentru cat m am priceput aia e. Legaturile electrice le  facut tatal meu, mi e frica rau de curent si nu ma bag de nici un fel. Cea alba care se vede in poza este doar de moment, ramane in spatele dulapurilor.

Parchet

Parchetul initial aveam in cap sa aduc un mester dar am primit oferte de 1000-1200 lei pentru camera respectiva asa ca m am razgandit. Desi, teoretic, slefuitorul meu ar ti trebuit sa mearga testul a fost un fiasco asa ca am cumparat de pe emag un slefuitor cu banda, la oferta, 150 lei. Benzile sunt loterie, unele mi le agata, altele se rup destul de repede sunt mai multe recenzii de acest gen, incercati sa reglati cat mai bine ( cititi manualul ) si va faceti camera cu 3-4 benzi de schimb. Super tip: folositi o singura directie de slefuire, daca dati stanga-dreapta va deveni foarte neuniform si ulterior, dupa lacuire, arata ciudat. Crapaturile le am acoperit cu un chit Bona Home, se amesteca cu rumegusul ramas de la slefuire, gasiti o gramada de tutoriale pe net. Lacul l am aplicat basic, in trei straturi groase, cu pensula, vedeti ca este puternic ca miros si va ia cu capul, folositi masca, ochelari de protectie si geamurile larg deschise. Tip secundar: dupa slefuirea parchetului aspiratii peretii cu atentie, vor arata asa :)

Usa

Usa a fost o aventura avand o casa foarte solida cu pereti exteriori de 65 si cei interiori de 29 cm te va costa semnificativ imbracarea golului standardul fiind de 10-15 m. Anyway, dupa cautari am ales un model care ne a placut, am platit toate acareturile inclusiv montaj 1750 lei si ne am trezit cu o usa facuta din rumegus presat si imbracata in autocolant pusa stramb la locul ei :) Am muncit cu taica miu 2 zile sa arate mai omeneste si sa devina si ceva mai rezistenta. Ca idee, am pus intre zidarie si toc bucati de lemn taiate pe dimensiune si am bagat prin toc adanc in zidarie niste holtsuruburi de 18cm, cate 3 buc pe fiecare parte. Apoi am umplut temeinic cu spuma golurile ramase.

Tip: imd ce ati pus usa protejati o imd cu folie, noi am mai mesterit pe acolo, bla bla si acum am mai multe zgarieturi sau am agatat autocolantul.

Pentru ca veti intreba, stiu ca sunt la moda usile filomuro dar cum ziceam avand peretele foarte gros ramanea un mini tunel la capatul caruia gaseai usa :)

Plinta

Plinta a fost iar ceva dragut pentru ca daca nu erau drepti peretii era stramba podeaua iar pentru a taia colturile m am dus si luat un taietor unghiular si dupa cateva incercari am reusit sa taiem la unghiurile dorite pentru imbinare. Parca la scafe a fost mult mai simplu. Pentru finisarea imbinarilor am procedat astfel: pus banda de protectie la 1 mm de crapaturi, protejat parchet si perete apoi dat cu silicon sanitar alb. Lasat 2-3 min apoi luat usor benzile si ramane un strat un pic reliefat, foarte decent, de silicon pe imbinarea a doua bucati ( sau la colt )

Pentru ca electricele, lampa si tv erau negre, am dat jos si radiatorul, curata si vopsit cu negru sa fie in ton. TV ul va fi cu siguranta mai mare dar pentru moment l am lasat pe cel care exista.

Tipsuri de final:

  • Cautati si stabiliti 2-3 haine de lucru, pantaloni, tricouri, papuci, mai stiu eu ce, le veti face ferfenita
  • Functie de marimea camerei, daca ajungeti la lucrat tavan faceti din lemn un podet, cum am facut eu, 2-3 metrii pe 1-1.2, se rezolva cu cateva scanduri si dulapi, va fi infinit mai usor decat pe scaun sau scara
  • NU, ce vedeti in video ca dau de jos cu gletiera si prelungitor nu functioneaza decat in cazuri ideale gen strat finisaj pe rigips.
  • Cumparati usi de protectie din folie, cum ziceam se face super praf si iese lejer pe sub usa prin toata casa.
  • Luati genunchiere, veti sta o gramada pe genunchi, sunt de mare ajutor
  • Luati manusi gen chirurgicale pentru orice inseamna glet, vopsea lac, prapadeam 5-6 perechi pe zi, dar imi protejam pielea. Luati manusi textile cu parti cauciucate, urasc sa ma tot lovesc peste degete si credeti ma este invariabil sa dati cu ceva peste degete sau sa va intepati in ceva, etc.

Cheltuieli: mi am notat cam tot aici, cu precizarea ca prizele sunt pt 2 camere, deci ar fi doar vreo 450 ptr camera asta, sculele raman de folosit si au mai ramas o multime din consumabile, gen un sac de glet, folie, etc. In total cam 9000 lei pentru o camera de apx 11-12mp. Daca calculam fara scule, poate unii aveti, imprumutati sau inchiriati, ar fi cam 6300 lei cost pt aceasta camera.

Timp: nu am nici o idee, m am ocupat doar dupa servici ( 3-4 ore ) uneori si in weekenduri, de cand a venit frigul nu am mai facut mai nimic deci nu va pot zice cat a durat dar cu siguranta nu a fost nici o graba.

Personal: este o mare satisfactie sa vezi ca poti face singur chestii, hai ca de pus o clanta, o plinta, de dat o vopsea nu e o tragedie, dar sa dai glet, sa finisezi si sa ti iasa colturile drepte veti vedea ca e o bucurie sa vezi cum iti iese. Pentru cei 47 de ani ai mei si greutate mult peste limita admisa miscarea facuta a fost mai mult decat benefica. Ah, foarte important, cand m am apucat mi a fost frica ca nu o sa pot duce fizic dar in afara de 1-2 aspirine cand simteam ca ma lua febra musculara nu au fost probleme. Youtube e de mare ajutor, gasiti o multime de exemple, nu inseamna ca sunt intotdeauna cele mai bune dar va puteti ghida la aproape orice operatiune.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. I’m bookmarking this, vreau să fac o zugrăveală la anul și mă gândesc să o fac în regie proprie.

    Comentariu apreciat.636
    • La ce preturi si ce treaba nasoala fac meseriasii asa fac si eu, planuiesc sa invat sa pun si gresie in viitorul apropiat, am de facut 2 bai si cand vad ce treaba fac, bag 2 saptamani de concediu si aia e. (Am mult overtime iau de acolo)

      Comentariu apreciat.491
    • Regie proprie ftw . Totul e sa nu te grabesti. Am pus gresia cam intr-o saptamana in doua bai si bucatarie (16 mp2) , dar nu-mi pare rau, a iesit super bine. Cel mai devreme un meserias putea veni intr-o luna si jumatate si cerea 120ron/mp2 manopera :)

      90
    • La un zugravit si un raschetat e ok in regie proprie. La gresie daca nu ati mai pus v-as recomanda sa luati pe cineva. E foarte usor sa o pui stramba si stramba va ramane.

      43
    • eu la raschetat parchetu nu as recomanda sa o faci in regie proprie. E multa munca si poti imediat sa o futi

      La glet, sfatu meu: scoateti putin mai multi bani si luati d-ala gata facut. Il dai fluierand

      50
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 14106
  3. Domnul meșter, aveți în articol mai multe sfaturi de cumpărături decât sfaturi de cum să facem chestii :))))
    Plus niște greșeli în activitatea de renovare, dar sunt amănunte. Dacă ție îți place ce a ieșit, totul e OK.

    Indecis. Tu ce zici?5432
  4. Cine v-a lucrat domne aici?

    Comentariu apreciat.1011
  5. Excelent!
    Aștept următorul articol: „sfaturi de depanare motoare turbo, de la cineva care nu a mai făcut asta niciodată”.

    Comentariu apreciat.647
  6. Felicitari!

    162
  7. Bravo, putini au curajul sa faca asta.

    253
  8. Nu ai prins in poze usa de 1750 lei, care teoretic ajunge la 1/3 din costurile renovarii, sa o vedem si noi. Mi se pare mult totusi. Dar a iesit frumos, fata de cum arata inainte si ai capatat experienta plus satisfactia lucrului facut de tine.

    Comentariu apreciat.441
  9. Parchetul a iesit foarte misto! Daca tot ai vopsit caloriferul sper ca l-ai si spalat umpic pe dinauntru sa iasa malul de la CET.

    136
  10. Cum fac un acoperiș? Mi-e așa o frica de jepcari, recomanda in BV cineva niște firme? Carp Construct de ex. îi știe cineva?

    170
    • vezi mail

    • Salut. Pot să-ți recomand și eu niște prieteni…așa ai mai multe oferte de preț. Dacă vrei,îți las aici numărul de tel. Sfat:stai departe de mexicani și de băieți amatori.

      110
    • Pe Carp Construct ii recomand, nu sunt cei mai ieftini dar de departe parolisti si meseriasi. Eu am mansardat o casa cu ei , au lucrat in regim de „antreprenor general” si au mai externalizat chestiile pe care nu le stapaneau( am apreciat asta) dar pe partea de acoperis sunt meseriasi .

      20
  11. Aaa, tv din ala bun, diagonala de 15 cm, sa nu ne stricam ochii.

    Comentariu apreciat.4812
  12. Care e before si care e after?

    Comentariu apreciat.6719
  13. Maximul de felicitari pentru munca si rezultat! Acelasi tip de parchet cu acelasi slefuitor am dat si eu gata o camera la soacra mea. Ti a iesit cat de bine s-a putut, sa fii mandru!

    111
  14. E drept, nu am mai facut munca din asta de amator de vreo 20 de ani dar – mucegaiul ala o sa reapara in lipsa unei termoizolatii exteriore. Ar fi mers si o curatare serioasa a mucegaiului apoi o termoizolatie interioara pe peretele exterior, un 2-3 cm de polistiren.
    Apoi – slefuitul stropilor e munca de chinez – mai bine trageai un tinci peste, apoi un glet sau un tapet – de gustibus.
    La fel, pe tavan, un strat de polistiren + un polistiren ornamental fac mare lucru daca sus ai un vecin naravas sau debransat de la incalzire.

    Oricum ramai cu satisfactia lucrului facut personal, chiar daca cand tragi linie iesi mai scump decat cu un meserias onest. Am experimentat asta.

    512
    • Cine te-a invatat sa termoizolezi pe interior cu polistiren?

      161
    • Regret, nu este mucegai, doar mizerie, casa are 30+ ani, nu a facut niciodata mucegai, tot ce este beton este izolat cu caramida. Am dubii ca ieseam mai ieftin cu un meserias, dar oricum nu e vorba de cost, am pus cheltuielile sa fie orientative pentru cine e tentat sa incerce.

      20
  15. Bravo pentru lucrare!
    Apai stii cum, cand lucrezi tu, important e sa iti convina tie cum a iesit lucrarea! Felicitari!

    131
  16. Bravo man. Cea mai importanta lectie primita vreodata de mine a fost de la un batran care mi/a zis asa “sunt oameni care se plang ca e greu ca aia nu e bine ca aialata” si “oameni care fac”
    E atat de simplu :)

    Comentariu apreciat.303
  17. Mașina aia de șlefuit e problema, nu benzile șmirghel.

    43
  18. nu-mi dau seama din poze care sunt „inainte” si care sunt „dupa” :))

    245
  19. NOU
    #36

    Uitandu-ma la poza cu televizorul nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc la the Office – https://www.youtube.com/watch?v=kf4brQ2g5FI. Nu are cum sa fie real. Refuz sa locuiesc in acelasi univers cu tine :)

    140
  20. Bravo! E super la ce te-ai bagat si finalizat.

    Am un singur comentariu legat de electrice. Si poate nu conteaza la multi dar la cativa conteaza. Numarul de prize langa birou, sau orice loc cu consum previzionat mare – nu conteaza prea mult cate prize instalati – oricand se pot adauga prelungitoare cu 3-5 sau pe acolo prize si chiar cu incarcatoare USB.
    Daca e o zona cu consum mare mai bine aduceti acolo doua circuite separate pe cate o siguranta de 32 decat 15 prize separate pentru fiecare incarcator, pe o singura siguranta de 32. Daca nu aveti protectii smechere pe circuit, prelungitoarele astea noi le ofera la pret mic. mai bine cite 1-2 prize per circuit si prelungitoare, decat 5 prize si doar un circuit.

    1512
    • Siguranța aia de 32 nu va sari niciodată în cazul supraîncărcării circuitului. Că e 1 circuit sau 2, aceeași prostie pe siguranță de 32. In regim casnic, pe un cablu sau conductor de 2,5 mm², 16 amperi pe circuit e extrasuficient,dar da, 2 circuite nu e o idee rea, dar repet, cu siguranțe de 16 amperi.
      Apoi vă mirați de ce va iau foc prizele și alte aparate.

      Comentariu apreciat.271
    • 1) O casa de om normal nu are consum pe priza sa justifice siguranță de 32A. Maxim 16A. Deci fara siguranțe mai mari daca nu știi ce faci.

      2) Dacă știi că acolo bagi cuptorul și msv și msr normal că îți tragi unul/doua/trei circuite dimensionate corespunzător.

      3) Astea de mai sus e bine sa le pui pe circuite separate că sa nu îți bați capul că trebuie fire de 4 de 6mmp.
      La fel și cu AC. Astea poți să pui max 2 pe circuit, daca e aparat mai nou.

      4) Use common sense:
      Daca ești normal la cap nu calci și minezi bitcoini pe aceeași priza/circuit. Daca nu ești normal la cap, sa tii niste mici cu tine, macar sa miroasă frumos la domnii pompieri.

      121
    • @All, da, OK, OK, admit, am exagerat cu siguranta de 32. doar ziceam de doua circuite. doua pe 16A sunt f ok. eu am consum destul de mare, nu sigurante de 32, dar doua circuite: aeroterma de 2KW, Infrarosu de 3KW, plus incarcatoare de PC, laptop si orice alceva ce trebuie incarcat, si gratar electric. Din diverse motive am biroul pe balcon. Si aici e iarna 6+ luni, nu 3-4.

      40
  21. Delicios articol! Bravo!

    53
  22. Deci jur ca nu voi cumpara niciodata nimic de la SAVANA. Au MIZERIA aia de reclama care efectiv urla incredibil de tare si mult. Si o mai dau si des la TV! Stai si tu ca omul la masa sa mananci in bucatarie, vrei sa auzi o stire, baga reclama la savana si ti-a futut tot zen-ul , nu stii cum sa apuci mai repede telecomanda ca sa muti. Cine a gandit reclama si top managementul care a acceptat abominatia aia de reclama merita sa zboare. Cica nu exista reclama negativa dar in cazul SAVANA trebuie sa fii deosebit de prost sa cumperi un produs de la o firma care te streseaza sau iti fute toata buna dispozitie!

    101
  23. NOU
    #45

    Apreciez cand oamenii vor sa aduca o imbunatatire a conditiilor in care traiesc, in loc sa isi ia cel mai nou aifon.

    In mod normal / legal modificarile aduse instalatiei electrice trebuie executate de un electrician autorizat, dar daca totusi aveti motivele voastre sa le faceti singuri:
    MARE DISCLAIMER, nu mai adaugati prize in perete / modificati instalatia electrica daca nu aveti cunostiinte tehnice bune. Si prin bune, ma refer, macar sa intelegeti ce vorbesc prin clipuri electricieni autorizati (ex. Adrian Chelaru) si sa stiti unde va e limita.
    Sper doar ca nu ai torsadat conductori de cupru cu aluminiu cand ai instalat mai multe prize in perete.

    Cum s-a zis mai sus, problema mucegaiului va persista, chiar daca nu il vezi, doar l-ai cosmetizat.

    In rest, la calorifer pare ca nu i-ai facut nimic, desi era ocazia perfecta.
    Televizorul ala sta acolo ca nuca in perete.

    56
    • Sunt inginer de instalatii, tatal meu maestru de instalatii, avem idee ce facem doar ca eu nu ma bag la curent, cum ziceam instalatia electrica este beton.
      Nu este mucegai nicaieri, ce vezi negru e mizerie gen.
      Caloriferul este fonta, import italia, nu are moarte, il preferam de 1000 ori fata de orice tabla sau aluminiu doresti tu.
      TV ul are nota „informativa” :) va fi altceva mai tarziu.

      10
  24. Cum ziceam in articol, tv este temporar, va fi unul mai maricel cand va fi cazul. Instalatia electrica este de exceptie, ca idee exista tablouri de curent separat pe subsol, parter, etaj si garaj, instalatie in cupru cu imbinarile lipite.
    Radiatorul a fost dat jos si curatat, este instalatie cu circuit inchis, nu a fost deloc mizerie in el.
    L am rugat pe blogger sa puna si poza cu usa :)

    50
  25. 1.mie personal mereu mi-a fost frica sa fac amestecurile alea, gen pt glet, pt CM, ca ma gandesc ca daca nu bag proportiile bine ori se umfla gletul ori sare faianta…
    2.mi-e groaza de tavane, ma gandesc doar cum imi vine gletul pe fatza cand fac tavanul :)
    sa stapanesti sanatos !

    30
    • Aparent nu se umfla nimic :) cum ziceam, amesteca cu rabdare, lasa l sa traga apa cat are nevoie, apoi, pe masura ce il folosesti vei intelege singur daca il vrei mai diluat sau mai vascos. Da, mi am luat o pleasca de glet in ochi, am stat cu dusul in nas vreo juma de ora, pentru mine, ca ochelarist, cei de protectie sunt nefolositori pentru ca se aburesc instant. Si eu am trait cu senzatia ca o sa cada tavanu, peretele sau mai stiu eu ce, aparent, 4-5 luni mai tarziu arata la fel :)

      00
  26. Hai și eu.
    1. Tavanul arată rău. Dacă nu ești de meserie pune un lavabil ultra mat să nu se mai vadă finisajul.
    2. Țevile alea se maschează.
    3. La camere de chibrit se folosesc culori deschise. Poți da o tușă de culoare pe un perete pentru efect.
    4. Parchet stejar închis, plinta albă, perete albastru prăfuit. Arată oribil.

    Televizorul(tableta) arată fix ca proverbiala nuca.

    Păcat de bani și de munca inutilă.
    Posibil să fie concurs cu cea mai proasta decorare. Maestre, un premiu ceva…? ;)

    46
    • N ai inteles ca nu participam la un concurs „design interior”? La urma urmei nu te caci in gustu omului :> De tv am scris de 2 ori dar probabil ca tu te ai uitat doar la poze, imi pare rau ca nu ti am lasat si ceva de colorat :>

      60
  27. Este fix precum casa lui Nastratin.
    Cat timp ești urci poze pe net îți asumi ca frumusețea să fie în ochii privitorului.
    Nu cred ca un comentariu fie el dezaprobator ar trebui să genereze emoții.
    Pur și simplu, nu arată bine ce ai făcut acolo cu aproape 2000 de euro.

    Textura aia o obțineai doar din glet. Făceai un material mai apos și îl aplicai cu pensula.
    Scafa o făceai din gips și nu mai arăta ca pisatul boului pe perete(a se citi strâmbă, ca nu ai planeitate la suprafețe).
    Ai lipit banda led de parcă se agăța copilul de ea.
    Ai folosit materiale de kkt sau overkill.
    FYI -Stropii fie se dau jos în totalitate fie se aplică glet peste. Nu stă nimeni să îi șlefuiască decât dacă nu are ce face.

    Să știi ca arată mai bine camera galbenă cu stropii aia. Ai plecat de la ceva urâțel și ai performat negativ.
    Asumă-ți ca a ieșit naspa si gata.

    Next time, nu te mai zgârci și ia pe cineva priceput.

    25
  28. Plinta se poate asorta cu cadrul ușii și va arăta bine dacă folosești aceeași culoare pentru că o să arate ca un poligon inchis .Oricum la sfârșit când se va umple camera cu mobilă se va observa mai puțin. Contează culoarea plintei dacă ai o încăpere cu pereți liberi în partea de jos ceea ce nu cred ca va fi cazul.
    Pentru primul DYI e perfect și data viitoare o să fie mai bine. Mai ales că acum ai și scule :) .
    Ca haine de lucru recomand o salopetă cu glugă din material subțire, cică de unica folosință :D , ei aș, se poate spăla cu grijă și se poate refolosi dacă nu este ruptă prea rău.

    00
  29. NOU
    #54

    Fara suparare, nu e rautate din partea mea, dar cred ca puscariile de prin Danemarca, Olanda, etc., au celule mai mari decat camera din poza.

    02

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube