Bricolaj: îndepărtarea vopselei de pe lemn

Aproape a venit primăvara! Deci amenajăm grădină, plantăm flori, punem o menghină nouă în beci și alte asemenea.

Anul trecut am testat un pistol de vopsit pe o ușă și nu am fost deloc mulțumit. Plus, am văzut acum, vopseaua începe să se cojească. Așa că am pus o perie de sârmă pe flex și am pornit la treabă. Merge încet, dar la final va arăta bine de tot.

vopsea-lemn

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Salut, te rog frumos sa postezi si rezultatul final cand e gata, sunt curios cum iese. Ms.

    01
    • pana atunci apare o usa noua de lemn la oferta si o sa ne spuna ca nu-i intelege pe aia care nu le schimba cu una noua, ca doar nu-i un capat de tara

      00
  2. Perie de sarma pe lemn? Si zici ca va arata bine? :)

    00
    • ce altceva? daca dai cu smilgher se incarca prea repede si obosesti schimband banda

      00
    • Pistol cu aer cald + spaclu. Dureaza mult, da, dar rezultatul e mai ok. In plus, vopseaua deja se cam scorojeste, nu? Deci va merge mai repede. ;)

      00
    • Stai, ca acum realizez ca e un gard. So, baga cu sarma… orice merge repede! :)
      Vezi sa nu uiti sa-l dai cu grund din ala de-l face impermeabil…

      00
  3. Si……..blogul de bricolaj a revenit :). Daca ai pune niste reclame cu Dedeman ai face bani frumosi de la moldoveni.

    00
  4. in final pare ca ramai fara gard, normal ca arata bine de tot lumea de afara

    00
  5. ajuta-te putin cu un decapant, de ex. asta, de pe site-ul preferat https://www.emag.ro/spray-decapant-universal-rust-oleum-500ml-2925/pd/DVV1ZYBBM/

    00
  6. menghina si alte asemenea in beci … asta deja nu mai e bricolaj; mami degraba BDSM …

    00
  7. lasa-l asa! Uite ce patina mishto are…

    00
  8. sefu, daca bagi sarma-n gard sa-ti cumperi si niste scanduri. mai bine ia-ti un pistol cu aer a draq de cald. cum a spus cineva, merge mai greu da ramai cu gardul.

    00
  9. Daca nu pui masca la bot diseara faci bilute rosii.

    00
  10. NOU
    #16

    Chitul și vopseaua acoperă beleaua

    00
    • asta as fi vrut sa comentez si eu. Repara crapaturile si/sau eventuale neregularitati cu chit de lemn apoi lustruieste-l cu ceva usor (smirghel sau perie) si la urma pistolul va avea rezultate considerabil mai bune. Si da nu uita de impregnare.

      00
  11. Bricolaj si femei singure de 30+ ..astea sunt punctele tale forte..deci BAGĂ !

    00
  12. peria de sârmă zgârie prea tare, tot pe flex se poate monta un disc de șlefuit lemnul. îndepărtează și vopseaua și lemnul rămâne curat. în rest, aceleași ingrediente sunt necesare, răbdare, mască de praf și ochelari de protecție.

    00
  13. Pistol cu aer cald rulz pentru curatat. Merge vopsitul si cu pistolul – 2 straturi, vopsea dintr-aia de lemn cu lac pe baza de apa. Are 2 ani deja si s-a cojit doar intr-un loc (1-2 mm) unde bat soarele si ploaia mai tare.

    M-am mai scos super bine – mai ales in locurile unde mi-era teama ca imprastii vopseaua si pe langa – cu rola dintr-aia ca la vopseaua lavabila. E mai prost pe la incheieturi/colturi, dar acolo poti folosi o pensula mai ingusta.

    00
  14. „menghină nouă în beci” … asta merge transmisă în direct!

    00
  15. Mi se pare că stai foarte aproape de mine. Cred că vin cu nişte popcorn şi nişte bere (din care primeşti doar la urmă) să urmăresc maestrul în acţiune. :)
    Pe de altă parte, râdem glumim, dar am şi eu un gard de aproape 30 de metri de restaurat/vopsit şi sunt curios de rezultatul tău final.

    00
  16. E munca de chinez bolnav, dar in final, daca aplici si niste chit prin gauri, dai un grunt inainte si apoi vopsea… e posibil sa arate ok.

    00
  17. eu am curatat vopseaua chimic, cu ceva solutie, nu imi amintesc numele, e cel mai rapid procedeu.

    00
  18. Sincer mai bine iti pui niste sipci noi -arata de n ori mai bine si le poti da in ce culoare vrei tu uniform ! Acum daca esti fan vechituri scoate fiecare sipca in parte -baga la rindea automata -dai frumos cu vopsea pentru lemn de exterior si aia e. Cred ca dureaza mult mai putin decat cu prostia aia de perie.

    00
  19. In functie de ce culoare ai vrea sa arate, eu am gasit ceva recent pe YT si am spus ca vreau sa incerc vara asta – tehnica japoneza Shou Sugi Ban de conservare a lemnului. Mi se pare foarte interesantă si am zis ca o sa o incerc pe un foișor.

    00
  20. ce fain. pacat ca pe la noi e asa de frig.
    oricum, parca ma invioreaza complet si doar ideea de primavara.
    ieeeiii

    00
  21. Pe lemn nu am încercat și probabil nici nu e foarte inteligent, dar porțile de fier eu le curăț cu „aparatul de pârlit porcul” . Adică un arzător de gaz și butelie.

    Pe de altă parte cred că e o idee proastă sa vopsești gardul de lemn cu vopsea. În 2,3 ani crapă orice i-ai face, chiar și dacă dai cu grund, chit și alte asemenea, ca lemnul se dilata / contracta mult de la temperaturi, și dacă nu cumva găsești o vopsea oleofoba, apa tot se inflitreaza și îl umfla..etc.

    Dai cu ulei ( dar acum e cam târziu că i-ai stricat aspectul cu vopsea și nu îl mai scoți ca „nou”), sau cu – nu știu cum ii spune – un fel de tratament (exista și colorat) care nu face peliculă / coajă, ci intră în material și îl și protejează de „elemente”.
    Eu dau cu țiței că-s droghist și îmi place mirosul de țiței proaspăt spray-at :). Nu, asta nu se găsește la magazinele de bricolaj, cred.

    00
  22. Dar de ce să îndepărtezi vopseaua de pe lemn? Văd că sunt deja câteva straturi, a ajuns la o grosime respectabilă. Nu mai bine laşi să se mai depună câteva, să se mai îngroase un pic, după care îndepărtezi lemnul de dedesubt?

    00
  23. Încearcă sablare nisip fin sau chiar cu sare.

    00
  24. Lampa cu gaz si un spaclu.Merge uns si repede!!Daca ai si putina indemanare si spirit de observatie intr-o ora dai gata o usa cu toc cu tot pe ambele fete.Basca lampa cu gaz o poti folosi si ulterior la alte treburi.Eu o folosesc la parlit puii de la marchet care au mereu fulgi pe ei din belsug sau la instalatia sanitara din casa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.