Bricolaj: idee hub cutie

Se dă următoarea situație.

Avem o priză care trebuie să se transforme într-un mic hub. Acolo trebuie să intre 2 prize și 3 chestii alimentate prin USB. Mai important, fiind în hol, trebuie să fie protejat de lovituri accidentale, că este în hol într-o zonă circulată și se întâmplă accidente.

Problema pe care o mai am este că, deși am găsit dulăpioare care să mascheze, nu am găsit prize USB verticale, pentru că tot ce este băgat în USB este orizontal și neplăcut. Mă gândesc la așa ceva, dar poate ați văzut voi undeva ceva mai elegant. Sau poate un hub USB cu fir?

Repet: am nevoie să alimentez 3 USB-uri și 2 prize.

priza-hol

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

    • întrebare: încărcătorul ăsta ce face cu toate porturile când conectez/deconectez un device USB-C PowerDelivery?

      am luat de pe eMAG o stație de încărcare GaN de 440W care deși pretinde că este compatibilă PowerDelivery resetează 2 secunde alimentarea la TOATE porturile (USB-A și USB-C) atunci când conectez/deconectez un device USB-C – practic face re-negociere pentru alocare buget energetic. La fel face și când conectez/deconectez un USB-A, dar resetează doar porturile USB-A, nu și USB-C.

      https://s13emagst.akamaized.net/products/80391/80390173/images/res_6024326011901d63d06309b9fe4d8100.jpg
      (am pus link doar la poză JPEG fiindcă același produs este listat pe eMAG sub denumiri diverse de selleri diferiți, face parte dintr-o familie de device-uri de puteri diferite, l-am găsit și pe aliexpress)

      Tehnic, resetarea alimentării s-ar încadra în descrierea produsului – pe eMAG nu scrie că este alimentator ci scrie că este pentru „încărcare” iar fraza „alimentare USB” apare doar o singură dată, uitată cred prin tabelul de specificații…

      … dar aproape că mi-a f*tut routerul wireless (alimentat și el prin USB-C), până mi-am dat seama de „feature” ăsta al stației de încărcare și l-am conectat pe alt alimentator.

      30
  1. O variantă românească de incropire ar fi:
    – un adaptor de priza de tipul asta: https://www.dedeman.ro/ro/adaptor-3-prize-legrand-694521-16-a-contact-de-protectie-protectie-copii-iesire-laterala/p/1059571 (in care prizele sa fie orientate /în sus)
    – un adaptor de priza usb, care introdus in adaptorul de mai sus ti-ar orienta usb-urile vertical (exemplu: https://www.ikea.com/ro/ro/p/smahagel-incarcator-usb-3porturi-alb-70544079/)
    – o cutie/cutie cu capac mare careia ii decupezi spatele astfel incat sa iti intre priza din perete in ea, dupa conectezi in priza nebunia de mai sus + gaura suplimentara ca sa iasa aparatele

    Asta asa, la prima strigare… spor!

    13
  2. Folosești un charger de 5V, care poate să fie și de tip brick. Dacă trebuie de 12V, atunci folosești suplimentar și unul de 12V.

    Poți să mergi și pe soluții din rail, de la meanwell, dacă îți permite spațiul/situația de la fața locului.

    Dacă ai nevoie de protecții suplimentare, intercalezi „12v distribution block” de pe aliexpress care sunt ceva chestii auto mai mult, sau „12v dc distribution block camera” care sunt chestii pentru camerele de supraveghere.
    Sau dacă vrei să încerci chestii, de la emag cauți „Sursa de alimentare Inny-D”.

    Sau dacă te ajută situația la fața locului, poate e mai ok: „Prelungitor LogiLink LPS230B” sau „Prelungitor, LogiLink, Cu 6 prize”.

    Sau poate te coafeză „Prelungitor Allocacoc PowerBar” varianta cu 4 prize sau varianta cu 2xUSB.

    Există și varianta ce pot face două mâini dibace, cumperi tu prizele, cablurile și faci singur prizele în care introduci chargere mici usb.

    Există și varianta în care folosești un HUB usb pentru distribuție, merg și alea 3.0 dar și alea 2.0 cu cât sunt mai dummy cu atât permit amperaje mai mari.

    01
  3. Sau montezi prize modulare într-o doză lungă îngropată ceva mai mult în perete, cît să-ți protejeze mufele/ștecherele.

    11
  4. Iei un prelungitor din ala cu 3 usb.
    Tai cablul si legi firele direct in doza.
    Prinzi acea priza de perete cu o banda dublu-adeziva sau daca tot o desfaci ii poti da 2 gauri si o prinzi in perete cu suruburi.

    11
  5. Cred că nu sunt singurul care ar vrea și articolul de după cu ce soluție ai abordat până la urmă, ce te-a făcut să o alegi (brand, calitatea materialului, preț, la ceilalți ai găsit doar pe roz) , și ce-a ieșit la final.

    201
    • faza e că nu este o chestie prioritară, probabil prin primăvară o să mă ocup de ea, o să uit să fac poze și să postez și chiar dacă o fac nu mai vine nimeni la articolul ăsta.
      dar acum că mi-ai zis o să fiu motivat.

  6. NOU
    #14

    Daca nu te deranjeaza ceva aplicat pe perete, atunci poti prinde pe perete o cutie in care montezi una sau mai multe doze de prize modulare. Daca vrei next level de protectie, maschezi cu un „dulapior” de lemn care protejeaza prizele si aparatele.

    00
  7. Poza e relevanta? Sau priza e mai jos?

    10
    • poza e relevantă, peretele e cărămidă, priza e la vreo 50cm de sol.

    • Daca tot e perete de caramida si e pe hol, ingroapa si cablul ala ca arata ca naiba

      10
    • Varianta simpla: diverse cabluri/incarcatoare slim si adaptoare usb la 90′

      Varianta mai profi: Daca e caramida si nu e prea complicat cu deranjul inchiriezi sau cumperi unu aparat de facut santuri si o muti unde vrei tu priza sa iti fie ok. Poti sa iei si o carota si iti montezi priza noua. Am renovat casa anul trecut si am avut de mutat niste prize care erau la 1m inaltime, am facut facut santuri inclusiv in beton si au iesit super ok. In caramida/bca trece ca prin branza.

      https://www.youtube.com/watch?v=m0mPq8iV7ag

      00
    • Pro tip pentru canal: pune peste zona unde tai banda de hartie, se face mult mai putin praf.

      00
  8. Cred că niște firme cu experiență sunt disponibile pentru o colaborare..
    În contrast cu gradul de complexitate al acestor instalații ale INCAS, firmele contractate de Cătălin Nae erau coordonate de afaceriști cu studii de 4, 8 și 10 clase și aveau ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit”
    Citeşte întreaga ştire: Instanța confiscă sume astronomice de la fostul șef al Institutului de Cercetare Aerospațială și gașca lui. Experimente complexe și afaceriști cu 4-10 clase implicați

    30
  9. Concluzia din comentarii o sa fie clara: trebuie sa te muti.

    100
    • încă mă mai bântuie căcatul ăla care mi-a zis la casa anterioară: la cât ai băgat în ea, mai bine o demolai și făceai alta.

  10. 3D print, self-made sau site-urile cunoscute…

    00
  11. Ia-ti o priza cub. 3 usb pe o fata, restul sunt slotturi normale. Una din fete are un sistem de prindere astfel incat sa se poata roti. Gasesti la Hornbach sau Dedeman.

    10
  12. E timpul pentru un nou hobby: 3D printing :)

    Dar lasand gluma la o parte cred ca poti gasi pe cineva sa iti priecteze rapid o cutie de ce dimensiuni ai nevoie, pe care o poti ulterior da cu grund + vopsea ca sa nu se vada ca a fost tiparita.

    Daca nu ai nevoie de multi W (vad USB A in poza) atunci merge un hub ca asta: https://www.emag.ro/hub-atolla-usb-3-0-fast-charge-5v-3a-buton-pornire-oprire-iluminare-led-negru-ch-204u3-wx/pd/DD42YJMBM/

    10
  13. Da, am folosit hub usb cu 4 iesiri pentru incarcat baterii, ceasuri, etc. tine cont ca e posibil ca majoritatea sa fie limitate la standardul de 0.5 A asa ca nu te baza pe quick charge si de-astea.

    00
  14. Pui asta in loc de priza aia aplicata.
    https://www.vitacom.ro/prelungitor-well-2-prize-3m-4x-usb-cu-protectie-cablu-3×1-5mmp35333.html?gQT=0

    Sau asta care se poate fixa in perete cu doua suruburi (ii mai pui si o banda dubluadeziva sa nu balangane) : https://www.emag.ro/prelungitor-4000w-4-prize-3-usb-a-1-usb-c-byondselfr-4-intrerupator-individuel-priza-multipla-murale-alb-chazuo4000wbai/pd/DVVCGKYBM/

    Poti sa pui o polita langa/deasupra sa stea telefoanele cand le incarci.

    40
  15. Vezi și Lorby la Ikea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.