Normal că atunci când râzi de bucureșteni că le pică pomii peste ei, că nu au apă destulă, pățești un pic la fel.
Am un liliac care, de la vântul de duminică, a căzut peste un balansoar (vă spun mai târziu de ce e asta important). E măricel, are 5m, are trunchiul de 30cm diametru , din trunchi, de pe la 30 sau 50cm înălțime au crescut niște ramuri , mă rog.
M-am uitat pe pozele de la fostul proprietar, până în 2020 era drept. Ceva s-a întâmplat cu el între 2020 și 2021 când am cumpărat eu, că primele mele poze cu el era deja înclinat un pic. Singura lucrare pe lângă el a fost în toamna trecută, când am nivelat un pic lotul, dar nu am dat de rădăcini ale lui.
Bun, crengile alea crescute de jos s-au îngroșat și ele și l-au înclinat și mai mult, iar vântul care a bătut duminică doar a pus capac. A căzut pe balansoar și acolo s-a oprit, pe un unghi de doar 30, cred, din ochi. L-am îndreptat, l-am proptit, am tăiat crengile alea crescute jos, care îl trăgeau în jos.
De duminică până acum nu s-a uscat. Nu știu ce să fac, să-l mai păstrez sau nu…
ai putea sa il cureti putin?
ai putea sa il cureti PE putin.
inkultule!
Ai tras mult la sfoara sa pornesti drujba aia?
Era la ofertă pe olx. E originală boss!
Am văzut la cineva o filetantă makita care era un pic mai mare ca palma mea dar avea acumulator de 6 Ah subțirel de vreo 3 cm. Clar sculă originală de pe olx.
O poza ar fi utila.
dacă se putea, aveai.
Daca pui poze cu drujba inseamna ca te-ai decis deja, astepti doar sa te valideze cineva. In mod obisnuit un arbore/arbust se echilibreaza singur prin crestere de noi ramuri, deci acolo s-a intamplat ceva si inca nu ti-ai dat seama ce. Poate cand il tai vei vedea.
Deja știi că rădăcinile nu rezistă. Taie-l. Data viitoare o sa fie un copil sub el.
SOMEONE THINK OF THE KIDS!!!
@Andrei: Și tu poți să stai sub acel liliac. What can go wrong?!
cu un ciocan in mana, toate obiectele ti se par cuie.
@ionut
„If the only tool you have is a hammer, everything looks like a nail”. Asta e citatul original, si e dintr-o carte de psihologie. „Daca ciocanul e singura unealta de care dispui”, originalul, vs „daca ai un ciocan in mana”, varianta ta. E o diferenta importanta in premisa.
@bossulean
Esti invitat des la petreceri?
Pomii sunt relativ iesiti din vegetatie in perioada asta (sau oricum incetiniti) ai o sansa buna sa il salvezi daca vrei sa-l pastrezi. Dar e important sa stii daca iti plac liliecii si daca e util acolo; daca pe termen lung nu-l vrei, nu prea are sens/logica sa te chinui sa il tii in viata.
Daca raspunsul este „il vrem” atunci trebuie pus un tutore solid (sau mai multi ca sa aiba sustinere din mai multe puncte) si aplicate taieri de formare de coroana 2-3 ani la rand.
Pentru ajutarea lemnificarii si sa treaca mai usor peste iarna, baietii care lucreaza la noi la gradina ne recomanda toamna stropire cu sulfat de cupru („zeama bordeleza”)
sulfat de cupru („zeama bordeleza”) Sau piatra vanata
Eu am pățit așa cu un smochin, care era la propriu la pământ, dar nu rupt. L-am ridicat, l-am proptit cu un bat gros, acum a crescut și a făcut ai fructe.
Si din fructe a crescut un alt copac. Si din noul copac au iesit alte fructe, si povestea merge mai departe…
Ar fi tare sa fie un liliac plin de smochine
https://batcon.org/wp-content/uploads/2020/04/Gambian_epauletted_fruit_bat_400.jpg
Ray, sunt extrem de curios cu ce te ocupi și de unde ai bani sa îți plătești accesul la internet!
Nu il platesc, am gasit o retea wifi gratuita.
De obicei creste stramb/asimetric daca ii tine ceva umbra. Poti sa-i cureti crengile si sa-l salvezi daca mai sus are lumina, altfel se va apleca de la an la an. Daca are lastari, e momentul bun sa-i transplantezi in toamna sau la primavara, sa ai un “backup”.
Ai putea sa-l salvezi teoretic. Insa la copaci se Sapa 20-30 cm adancime in jurul lor pe un o raza de 1 m. Asta ca sa obligi radacinile sa se duca mai in adancime. Si asta de cateva ori pe an. Se taie orice radacina de suprafata.
Plus ca sigur va trebui sa il ancorezi cum au spus si alti comentatori.
Si va trebui sa stai cu ochii pe el vreo 2-3 ani. Cand ai copii, parca nu e asa simplu.
Ads getting smarter
Oi fi tu fiert pe Makita cu zornaitoarele alea de infiletat, dar la drujbe e un meci in doi. Aia cu S si aia cu H.
MS235
Stă în top aia cu M și la drujbe pe acumulatori!
La ce lemne arati acolo am impresia ca e un liliac carnivor. Ai inlocuit beciul cu asta?
– Haideti domnu” Bufnici sa va arat ce liliac extraordinar am si sa vedeti cum miroase, mai aproape ca doar nu musca….
– Help!
-Next!
Și Makita tot nimic, nimic ? Niciunul dintre cititorii/comentatorii de pe-aici nu aveți numărul de telefon al unei marmote PR, HR, PIZDER de la Makita RO, să îl trimit pe cel mai armăsar pretenar de-al meu să o rezolve pe sclifosita aia și să citim și noi aici ( /P/ articol sponzorizat)?
am bătut la poartă, mi s-a spus că „te sunăm noi”.
De ce să plătească când se vând singure?
@paco, ăștia din industria asta de bricolaj nu știu cu tastele, cu onlineul. Makita, Husqvarna… sunt ocupați, au alte treburi.
Daca s-a rasturnat, si-a rupt o gramada de capilare. Taie trunchiul la juma de m de la pamant, infige-l bine inapoi si vezi daca lastareste in primavara.
makita aia e cu etichetele pe ea? cu un plin la ambii acumulatori ai taiat toate lemnele alea?
Vali, esti atat de acid, ca l-ai acrit si pe saracu pom, voia sa plece
Barbatii adevarati folosesc joagarul.
Da, păstrează-l.
Cum e makita electrică? Aș vrea să-mi iau și eu una.
Sunt misto. Acum 10 ani am avut un „no name”, la priza, fara baterii. La aia era nasol ca era prea ușoară, asta de aici pe baterii, pare mai serioasă, mă astept să fie ca una pe benzina, dar fara galagia de rigoare si fum.