Boala românilor de a vorbi tare…

Am fost la Saschiz la trista sărbătoare a plăcintelor de rubarbă (sau rabarbăr, depinde pe cine întrebați). Am dat o tură în jurul bisericii, am dat la o parte patru isteți care făceau clacă fix în fața intrării, că așa e românul, stă în drum și nu își dă seama de asta, am cumpărat dulceață de lapte și de rubarbă și gem de soc după care ne-am dus la Hanul Cetății să mâncăm.

La masa din spatele nostru, două cupluri de 50+, care vorbeau să îi audă lumea. Nu păreau cocalari, erau doar genul de proști lăudăroși cărora oamenilor le era jenă să le spună să lase clanța mai mică. Au trecut de la “am avut camera de hotel mai mare la Paris decât la Londra” la ce mașini au, unde merg de Crăciun în vacanță și unde stau în Brașov. Și pun pariu că așa fac și când sunt la ei în oraș, ba acolo latră mai tare, că doar sunt la ei acasă. Plus pus portofelul gros pe masă, cu destui de mulți bani cash în el.

Și am ciulit urechea când au ajuns la partea cu le-a fost spartă casă. De fapt, nu am ciulit-o, că vă spuneam că vorbeau destul de tare. Da, aparent cineva știa când nu erau casă și au spart un geam și au furat ce au găsit.

Oare de unde?!

Faza e, acum câteva luni eram în sala de așteptare de la o spălătorie, unde managerița discuta cu o prietenă. În timp ce butonam la telefon am aflat câți bani are în casă în momentul ăla, când sunt plecați, unde sunt banii ținuți (clasica ascunzătoare a cărții), în ce concediu merg și altele. La un moment dat le-am întrerupt și le-am atras atenția că fac o prostie și răspunsul a fost cel la care vă așteptați.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. In semn de multumire ti-au frecat capota amandoua ?

    00
  2. Eu urasc oamenii care vorbesc tare si se dau in spectacol, si mi se pare ca romanii sunt foarte foarte linistiti pe langa americani, englezi, italieni, latino-americani. Mai ales englezii si americanii, care au boala lor cu zambete largi si false, small talk, sau intrebari generice care ti se adreseaza doar pentru ca le cumperi ceva de la supermarket sau pentru ca esti asezat langa ei in metrou. Romanii, cu toata cocalareala lor si cu cate o injuratura mioritica ce o mai auzi din cand in cand prin centrul Londrei sau Parisului, sunt mult sub popoarele ce le-am insirat mai sus cand vine vorba de a deranja linistea .

    00
    • De fapt small talk-ul lor e o dovadă de politețe. As zice mai degrabă că nouă ne lipsește un pic educația de a fi amabili și politicoși cu străinii. Sigur că amabilitatea asta a lor e falsă, dar face parte din cultura lor. Acum să nu vă închipuiți că lor nu le place bârfa sau că radio șanțul s-a inventat in Europa de Est.

      00
    • As zice mai degrabă că nouă ne lipsește un pic educația de a fi amabili și politicoși cu străinii.

      Haa? Dacă spui că ești străin în România, se face linie ca să te pupe la picioare de străin ce ești.

      00
    • Mă refeream prin străin la persoană necunoscută nu în sensul de cineva din altă țară.

      00
    • Alupigus, citeste-ti singur numele in oglinda.

      00
  3. Nu-i boala romanilor cum nu românii sunt cei ce au inventat aplaudatul în avion la aterizare.

    00
  4. Sa ii auzi pe italieni…

    00
  5. NOU
    #14

    Mai e si o chestiune de perspectiva culturala..Chinezii in general sunt mai galagiosi ca americanii si probabil si decat romanii. Pe ei nu-i deranjeaza zgomotul, din contra , il iubesc, intre altele pentru ca de anul nou chinezesc zgomotul artificiilor e cel care alunga spiritele rele. Daca mergi la Pekin si iti place sa mananci linistit, e recomandat sa eviti cat poti restaurantele/carciumile in general

    00
    • cand ai o limba in care fiecare balama neunsa iti spune o poveste nu cred ca mai conteaza cat de tare vorbesti.

      00
  6. Imi aduc aminte ca acum ceva ani la primul meu zbor cu avionul, ne intorceam din concediu eu si consoarta si am avut escala/schimb avion la Madrid. Am gasit rapid poarta de imbarcare pt zborul spre Romania dupa sunetul tare care se auzea venind de acolo. Inutil sa mai spun ca juma’ dintre femei erau imbracate ca niste centuriste, iar celelalte erau imbracate de parca se duceau la teatru. Barbatii…daca nu aveau tricou mulat sau blugi cat mai rupti si cu cat mai multe tinte si zorzoane, sigur aveau lant gros la gat, sau ambele, si toti vorbeau tare si radeau cu gura pana la urechi de am intrat instant in depresie dupa ce fusesem in civilizatie.

    Acum zbor lunar cu avionul datorita muncii si cred ca le-am vazut pe toate. Am inceput sa ma obisnuiesc cu mancatul de parizer in avion, aia care beau si se imbata si fac tambalau, glume de genul ” inchide bah geamul/hubloul ca te trage curentul”, sau lotul national de coarde care se duc la olimpiade, faza pe trotuar si care nu lipsesc din nici un zbor.

    00
  7. A fost sotul plecat in belgia si a filmat de cateva ori peisajele cat era in tren. Langa el era un grup de scotieni, toti in varsta. E, de nu racneau aia mai ceva ca pe stadion…am fost surprinsa de chestia asta. Si eu credeam ca doar romanii fac asa..

    00
  8. Oriunde in lume romanul se recunoaste dupa 4 lucruri:
    1. Urla chiar daca cel cu care vorbeste se afla la 1 metru
    2. Poarta geaca de piele
    3. Are adidasi albi in picioare
    4. Are mers leganat, de smecher

    00
  9. Toate popoarele au prostii lor. Insa la noi procentul e cam mare. Ceea ce nu e rau, trebuie doar sa vezi partea buna.

    00
  10. boala de a ne da singuri in cap. sunt si alte natii mai galagioase si mai enervante decat romanii, nu ne facem nici o favoare daca noi vorbim urat de noi. nu zic sa fim mandri de defecte, ci sa le corectam, dar hai sa nu scoate partile rele in fatza si sa mai avem impresia ca din 7 miliarde de oameni pe planeta fix aia 18 milioane de romani sunt cele mai jenante creaturi vii.

    00
  11. Unde putem afla și noi de evenimente de genul celui de la Saschiz? Înainte să se întâmple nu după. Că mi-ar fi plăcut să merg.
    În schimb am fost la Blumen Fest la Bod, am aflat pe Facebook.

    00
  12. NOU
    #27

    Ma scot din pepeni fazele ” vorbit tare ca romanii” , „stat in drum ca romanii” .
    In topul meu „retarzi care urla” si „dobitoci care deapana ziua in usa” romanii sunt chiar pe ultimul loc ,si am locuit ( nu in transit) in 4 tari pana acum.Civilizate ,bah ,de alea multiculti!

    00
  13. I-ai dat la o parte pe astia patru sau pe aia trei?… ca printre toti sapte nu-mi dau seama unde a trebui sa dai din coate. Sau tu ai dat tura cu caruta?!

    00
  14. Sa ii auzi pe Irlandezi, mai ales pe ele, cat de tare si gros vorbesc.

    00
  15. Acum cateva zile am fost la Sfantu Gheorghe (Covasna), cu ocazia sarbatorii zilelor orasului.
    Trec rapid peste alte impresii si ajung la pranz: mese multe, lume multa, 99.9% unguri.
    Absolut toti vorbesc in soapta, in afara de un singur grup: singurii trei romani. Se auzeau de la o suta de metri distanta.

    00
  16. Boala asta o gasesti peste tot, nu doar la romani.

    00
  17. Din experienta mea de om nu foarte umblat si trait in doar 2 tari, italienii sunt printre cei mai zgomotosi turisti. Nici nu celelalte natii nu mi-e rusine, poti sa vezi si un grup de nemti cu niste beri la bord care vorbesc si rad foarte tare.

    00
  18. NOU
    #33

    Prietene, trasul excesiv cu urechea e o atitudine de tanti Aglaia, invatatoarea pensionara de la scara B. Atitudinea asta nevricoasa dauneaza grav sanatatii, ajungi la faza in care te deranjeaza totul, inclusiv un grup inofensiv de patru persoane care sincer nu aveau habar ca stau in fata aparatului tau de pozat. Iar dupa cum vad, singura persoana trista din adunarea de oameni veseli de la Saschiz te-ai nimerit chiar mneatale. Total irelevant.

    00
  19. A, si cum intamplator le cunosc pe cele patru persoane care ti-au stricat imaginea, ele sunt doi medici, un matematician si un cercetator geolog. Asa, ca o observatie neutra si fara urma de rea vointa, printre hobbyurile lor nu am regasit vreodata trasul cu urechea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile