blogvertising, cât ajunge la mine?

La a doua întâlnire netoo, sumele vehiculate pentru proiectul blogvertising (care presupunea strângerea sub aceeaşi pălărie a 200 de bloguri şi încercarea de vindere a lor „la pachet” advertiserilor) au fost …cele care au fost.
Răzvan cerea 40-50% din încasări pentru „impresariat” (firma, sediu, om angajat). La un moment dat, Călin Fusu de la Neogen oferea câte 200€ primilor 20 de bloggeri (trafic-wise). După o vreme şi-a retras oferta. Acum a revenit. El vrea 10% din încasări pentru a oferi un server şi 20% din campaniile aduse de neogen. 50+10+20=20% pentru blogger. Adica un mizilic. Asta că tot mă întrebam eu de ce plăteşte neogen atât de puţin.
În cazul ăsta, prefer să îmi vând singur spaţiul.

ps: pe de altă parte, dacă proiectul ajunge pe mâna schizofrenicilor, cum spune Răzvan aici, atunci poa’ să şi-l păstreze sănătoşi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. Iete ceva care ma motiveaz? sa las lenea la o parte si sa scot naibii bannerul ala cu blogvertising odata.

  00
 2. dar am citit zilele astea ca au aparut idei … si e simplu si misto … tzinem 10 bloguri d-alea smechere … sa le dam bani de tzigari la pushti … si pe toate celelalte punem bannere … asta vreo inca 200 … si aia nu primesc nimic, ii ducem cu zaharelul pentru ca pot … si noi :P avem bani de tzigari :)

  00
 3. NOU
  #3

  Zoso, sincer, nu stiu de ce nu ai banner la 17 mii/saptamina trafic. Ocupa-te si vei avea, iti zic sigur!

  00
 4. am banner. e sub fiecare insemnare, inainte de Insemn?ri similare. acum este un text.

 5. proiectul blogvertising a sunat bine si inca suna bine daca acel 20% este dintr-un X mare. daca este din 200???? lunar atunci ma retrag si eu. mai bine folosesc acel spatiu pentru altceva.

  sa speram ca totusi proiectul ia o cale buna si profitabila pentru ca are potential.

  00
 6. Zoso, ceva nu e ok in calculul tau.. la blogger ramane 100-20-10=70%, nu?

  sa fiu sincer nici n-am discutat ca colegii mei de la tehnic daca pot aplica un procent diferentiat pentru 200 de bloguri fata de site-urile ‘normale’ (fac ca Larry Ellison, care intai vindea bazele de date apoi se apuca sa le dezvolte), dar sint sigur ca e rezolvabil intr-o saptamana..

  ce nu sint eu sigur, este cum facem sa avem o masa critica de bloggeri ca sa merite sa umblam la produs.. Iar 50% poti castiga si acum, in plus avem niste planuri de imbunatatiri pe anul asta care vor aduce castiguri si mai mari producatorilor de content, fie ei bloggeri sau media traditionala..

  astea se vor referi in special la ajutarea publisherului sa beneficieze de targetare demografica si de site-category in plus la cea contextuala (unde trebuie sa recunosc ca nu ne-am miscat cu prea mult talent, vrem sa testam si o idee cu taguri, mai lucram si acolo..).

  cam atat – eu cred ca neogen e unica solutie viabila acum pt bloggeri, dar cum facem sa convingem mai multi oameni de asta, nu stiu.. poate o intalnire live sau ceva..

  calin

  00
 7. ah, si n-am retras niciodata oferta.. e valabila mereu, dar am impresia ca oamenii incearca sa faca prea multe din prima..

  incepem cu 200 euro, ca oricum e un risk si pentru noi, ca-i scoatem din buzunar probabil, nu cred ca fac toate blogurile din primele 20 atat trafic si ca reusim noi sa targetam/vindem atat de bine ca sa scoatem si banii aia,

  dar ideea e sa lansam ceva si sa invatam pe parcurs, e destul de devreme pentru a solicita solutia perfecta, sa lansam beta intai..

  00
 8. Si eu eram tentat sa ma inscriu, dar am vazut ca ideea era cam abandonata…nu stiu acum…sunt deschis in continuare la oferta asta

  00
 9. Uite aici oferta: timp de un an, ofer eu hostingul pentru ce aplicatii implica dracovenia cu blogvertisingul. Si asa am un cont de Grid Server care sta degeaba.

  Si ma vand ieftin: o bere pe luna. Nici macar link direct nu vreau :) Ce zici?

  00
 10. Pana se „materializeaza” acest proiect probabil Google AdSense va fi disponibil pt. website-urile in limba romana… Cel putin acolo se plateste decent.

 11. oh, btw, cu riscul de a parea nesimtit: neogen sucks.

 12. Mereu cand se ajunge la bani, invariabil iese cu scantei.

  @Znuff, speram sa fie cum prezici tu.

  00
 13. „ps: pe de alt? parte” si mai departe zici acelasi lucru ca-n ultima propozitie. Ce ziceai ca ai facut? Jurnalism?
  p.s. i’m just bored :D

  00
 14. Si mie mi se pare foarte nesimtita oferta, pa-i da-o in plm de treaba, blogaru scrie, el face traficul, el merita cel mai mult din procentul total..

  00
 15. @Calin
  Zoso a scazut si costurile fixe … estimate de Razvan la 40-50%.
  Oricum trebuie gandit bine sistemul. E bine ca avem o oferta concreta, dar trebuie sa ne intalnim sa discutam. Sunt unii foarte mari ca Zoso … si unii „puricei” ca si Christiansen … Toti trebuie sa fim fericiti si zambareti … :wink:

  00
 16. calin, pai…scoate-i pentru mine.

 17. o nu! rahaturile alea de reclame la neogen is facute cu curu, a avut netics pe blog si le-am ars cu adblock ca sacadau paginile ca dracu si apareau tarziu si aiurea…

  PS: „risc” se scrie fara „k”

  00
 18. Calin, imi pare rau sa o spun, dar textul scris de tine este fie Limba de Lemn, si nu spui nimic, ceea ce intr-un fel e bine (ar dovedi ca sunteti capabili macar de abureala), ori e o abureala la care nu vroiai sa ajungi.. deci ce VREI sa spui acolo? Ca nu s-a facut nimic, dar ca o sa faceti…?

  00
 19. hai mah, ca aia cu „neogen e singura solutie viabila pentru bloggeri” e misto trasa din condei

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile