"Blogging-ul înlătură stresul"

In urma unui program de cercetare al “Universitatii de Tehnologie Swinbune”, din Melbourne, s-a aratat ca “blogging-ul” te poate ajuta sa te simti mai putin izolat, mai legat de o comunitate si mai multumit de prieteni, ambele lucruri fiind facute online si fata in fata.

Studiul a demonstrat ca dupa 2 luni de blogging, oamenii, au simtit ca au un suport social mai bun si o retea noua de prieteni, fata de cei care nu o faceau.

pe  descopera.ro

blog

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Cunosc pe cineva care si-a inchis blogul motivand ca ii rapea timpul pe care l-ar fi putut petrece cu prietenii. Deci… de la caz la caz.

  00
 2. that’s true ! pe bune, cand primesti commenturi si asa simti ca ai sau ca ti-ai format un grup de prieteni/amici in jurul tau si asta e bine 😉

  Dar asta depinde desigur si de genul blogului.

  00
 3. da , eu deja sunt foarte relaxat 🙂
  trecut de la 3 x cafea/zi la 2 x cafea/zi

  00
 4. Da, va banuiam ca e o forma de AMWAY mascata (gluma!!) …
  Acum o sa descoperim calea adevarata, etc… poate o punem de o religie daca tot sunt dubii legat de inspiratia lui Moise.
  Posibilitatile sunt nenumarate.

  00
 5. Depinde acum si motivul de care te apuci de blogging ..

  00
 6. rahat pe batz 🙂

  00
 7. Te relaxeaza pana in momentul in care esti in pana de idei si incepi sa devii stresat ca nu mai stii ce sa scrii… :))

  00
 8. @Diana .. acum vorbind serios .. cum adica sa devii stresat ca nu mai ai ce scrie? De ce ai vrea sa publici ceva, daca nu ai o idee, o castana, o maslina, orice? Pentru trafic, cumva?

  00
 9. Mie-mi zici? Eu, unul, după 3 luni de blogging nu numai că m-am relaxat complet, dar mi-am dat şi demisia :-)))

  00
 10. daca nu ti-o dai pe blog degeaba…

 11. imho, din ce ai scris in post zoso, a face blogging e o noua metoda de socializare online. atata vreme cat nu dispare cuvantul „online” de-acolo, e doar un hi5 mai personal si in egala masura virtual.

  pe scurt, o alta modalitate de a nu iesi din casa si de a deveni incapabil social.

  ar fi o lunga poveste pe tema asta, dar atata vreme cat blogging-ul contribuie la cresterea numarului de ‘prieteni’ virtuali in defavoarea celor din viata de zi cu zi, lucrurile sunt nocive. singura varianta de blogging pe care o vad eu ‘sanatoasa’ e sa faci bloging pentru bani 🙂

  evident, in mod sigur o sa fie replica cum ca exista meeting-uri, blogarii, roblogfest-uri, etc, dar cei care trec limita virtualului si iau parte la sindrofii de genul sunt foarte putini 🙂

  00
 12. Da Victor, pentru trafic…

  00
 13. Diana, asa ajungi sa ai aberatii pe blog, lucruri pe care le spui fara sa le crezi si in scurt timp te vei contrazice in alt post ..

  00
 14. Da Victor sunt perfect de acord cu tine, nu am zis ca persoana in cauza scrie lucruri inteligente, am spus dor ca devine stresanta situatia… In felul acesta persoana in cauza nu se mai relaxeaza, din contra isi chinuieste mintea sa scrie ceva, astfel iesindu-i doar aberatii…

  00
 15. Eu stau de aproape 2 ani acasa cu copilul. Sa vezi atunci sentiment de izolare. De cand mi-am facut blog parca s-a schimbat ceva. Cred ca studiul are dreptate.

  00
 16. Sa fie de vina faptul ca bloggingul te pune in legatura cu multa lume pe net, prin vizite si comentarii, si astfel iti ofera cel putin iluzia ca din ce in ce mai multi oameni sunt alaturi de tine?
  Sa fie de vina faptul ca astfel iti sunt ocupate si timpul si mintea cu scrisul pe blog si astfel nu te mai gandesti la lucrurile care te streseaza in viata?
  Sa fie de vina faptul ca scrisul pe blog te descarca de energiile acumulate in tine, inclusiv de energiile negative?
  Poate sunt si alte cauze…

  00
 17. Tot ce se poate…eu am abia vreo 2 zile de blogging si deja ma simt mai relaxata 🙂

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.