Bloggerii de food, milionari

Bună de tot aia cu „25.000€ lunar”. După cum zicea cineva, doar dacă își face Esca blog și pune la socoteală și salariul dela Pro. Noroc cu Exarhu, că altfel ar fi fost un material amuzant, cu cele două angajate ale trustului (Mazi la GoodFood, Anca Lungu la știri).

Altfel, bună aia cu Prințesa Polonic și rețetele ei. Ca și Laura Cosoi, altă bloggeriță de food, care a declarat după ce a luat un premiu cu cartea ei de gătit că „eu n-am copiat rețete, le-am adaptat”, și ea găsește rețete prin aer.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Laura Cosoi e un exemplu bun – fata muncitoare, frumoasa, alea alea dar care isi stie interesul.

    Dupa ce si-a gasit unu cu bani (viitorul sot) si-a descoperit si pasiune de gatit – ironic de altfel ca nu e ca si cum noul „iubit” ii cerea sa-i faca mancare gatita. Si dupa brusc a aparut si cartea de bucate (care costa) si participarea la concurs (care si ea costa) si in final premiul.

    Pana mea, ia vedeti cat costa un bilet cu avionul in China la clasa business (adica C), plus un sejur la Crowne Plaza, un mic spa si alte cateva nimicuri:

    Trebuie sa fii naiv (a se citi prost) sa crezi ca in spate nu sunt „sponsorizari” si ca se fac miliarde de EUR pe secunda.
    Mai bine du-te si joaca pe bursa :)

    00
    • NOU
      #2

      Ăla era un Economy Comfort pe un bilet full fare Y, de la rebooking. Te poti distra cu biletul sponsorului daca ai chef; ai tot ce trebe cadou de la donșoara, pe boarding pass.

      00
    • C = boarding group.

      Clasa o scrie chiar deasupra (Y = economy).

      00
  2. Ne pricepem foarte bine sa mai adaugam un 0 sau chiar doua la sumele castigate =))

    00
  3. Lungu asta nu e căsătorită cu un penal d-ala săltăt de DNA? E greu pt. ea să fie și mamă si plm când vin banii grămadă.

    Infinită ipocrizie.

    00
  4. Adica ce vrei sa zici? Ca blogerii de food mor de foame? Nu te cred. Macar un piscot acolo cred ca au si ei.

    00
  5. Sa vezi acum cum dau buzna sa-si faca blog culinar.

    00
  6. Paradox:
    Avem pe bloguri retege gen:
    supa de pinguini cu salata de floare de colt, t-bone de capra neagra in sos de lacrimi de urs panda, aripioare picante de delfin in foita de aur, etc..
    Si tot ceafa de porc, mici, ciorba de burta, sarmale, hamburger, shaworma si pizza sunt hrana noastra de zi cu zi

    00
  7. Stop autoplay? Pleaaaaaase?

    00
  8. Cand nu vor mai folosi televiziunile expresia „internauti”, probabil vor avea logica si stirile despre bloguri. Pana atunci, sunt doar niste stiri despre ceva ce nu inteleg ei prea bine dar suna interesant.

    00
  9. Nu sunt milionari dar nici foamea nu cred că fac.
    Dacă ne uitam pe trafic.ro, la top bloguri, avem aşa:

    1.
    2.
    3.
    4. jamilacuisine.ro (21000 unici/zi)
    5. retetecalamama.ro (20000 unici/zi)
    6. e-retete.ro (18000 unici/zi)
    7. bucatareselevesele.ro (12000 unici/zi)

    Nu ştiu cum stau cu monetizarea dar la trafic eu zic că nu e rău.

    00
  10. NOU
    #16

    Am mancat zacusca cu felii de paine taiate foarte minutios, e timpul sa-mi fac blog culinar.

    00
  11. un blog culinar cu mustar si niste muraturi, va rog!

  12. E interesant cum toti bloggeri astia „de food” au in spate o cariera sau un iubit care fac bani cu lopata.

    00
  13. 51% din cautarile romanilor sunt legate de ce pun pe masa?

    https://prnt.sc/7xywnm

    Nu stiu ce sa zic despre asta.

    00
  14. Ce ma distreaza cand vad indivizi care ajung la o anumita varsta (spre a 3a in viteza), nu li se mai scoala si trebuie sa compenseze cu ceva si brusc devin connoisseuri, gurmanzi, experti rafinati in bauturi/trabucuri/mancare fine, epicureeni, you name it, desi nu ii recomanda nimic altceva decat propriile basini (adica nu au scoala in domeniu, nu au experienta anterioara, nu au macar o diploma de participare la o competitie inter-judeteana de facut jumari, nimic). Chisu, Butunoiu, Dinescu, Exarhu si lista poate continua.

    00
  15. Madam Polonic aia cauta oameni pe platformele de freelancing acum doi ani, sa ii faca cineva ghostwriting la o carte de retete. Stiu asta pentru ca nevasta-mea e freelancer de vreo 6 ani si ea a gasit-o bântuind pe acolo pe coana Polonic. Au negociat ele, dar sotia mea a cerut o suma cu trei zerouri, iar tanti asta era dispusa sa dea 200$ pe o carte intreaga. Avea blocati romanii in cautari, dar cum noi locuiam pe atunci in Elvetia, a putut accesa profilul acestei individe. Care mai de care sa fure, sa minta, sinapoi sa se laude cu munca altuia. Si ea si Cosoi. Desigur, imi pot sprijini afirmatiile cu dovezi, nu vorbe in vant.

    00
  16. Dacă ar câştiga cineva 25.000 de euro din blogging culinar, toţi chef-ii din România s-ar face bloggeri. Ăia măcar au ce scrie. :)

    00
    • Despre care chefi vorbesti ? Am mari rezerve ca exista asa ceva in Romania. Bucatari poate.

      00
    • @mihai007: Există chefi în România. Că nu-i cunoşti tu, sau că tu nu ştii ce e un chef, e alta problemă.

      00
  17. Asa ma fac eu cat China! Citesc aici pe blog despre mancare si-mi vine pofta! Mananc noaptea dupa ora 24:00, e boala curata!

    00
    • Așa bagam și eu pe la 11-12 noaptea, de o săptămână am taiat mesele astea de somnambul și am redus 3kg….

      00
  18. ma distreaza teribil oamenii astia si m-am saturat sa fiu inconjurat de ei. Plini de falsitate si ipocrizie . Nu stiu daca vom trece vreodata peste mostenirea comunista , daca vom reusi vreodata sa fim fericiti cu realitatea .

    00
  19. Ma distreaza sumele astea. Hai sa fim seriosi poate 2500, dar 25 000 deja cred ca intra la catagoria „si marmota…”

    00
  20. Trist sa faci un material despre blogging culinar si sa nu poti scrie despre Hădean, pentru că politica trustului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.