Blog: unde ești găzduit?

Să începem într-o notă optimistă: mixtopia n-a reușit nici acum, după o jumătate de an, să mărească fonturile site-ului sau să pună o temă decentă. Online-ul e business serios.

Am mai scris de hosting. Am mai scris despre cum e stupid să nu faci backup sau să nu te intereseze deloc partea tehnică. Dar azi sunt pozitiv.

Ăsta e unul dintre CDN-uri, folosit de Black Friday. Pun pe net astfel de screenshoturi pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă că nu e ok să fii autist la partea tehnică. Și să înțeleagă că vremea hostingului “la un prieten” a trecut. Serios că a trecut.

Altfel, vă vine să credeți că, în 2015, mai sunt oameni care nu știu pe numele cui e înregistrat domeniul lor?

De ce insist?

Pentru că mă amuză și mi se pare trist în același timp că sunt în continuare bloggeri care vor să facă business și sunt găzduiți pe la prieteni, lucru care nu e în esență rău, dar care are ca rezultat ca fiecare lovitură de trafic sau exclusivitate pe care acel blogger o dă să aibă ca rezultat “a picat serverul, își revine imediat”. Și imediat ăsta variază de la 2 la 6 ore. Pentru că prietenul te ține la el și are job și n-are chef să audă că ție îți arde sub fund. Și nici nu îl interesează. Calul de dar nu se caută la dinți.

De aceea îți merge blogul de porc. De aceea urci pozele în PNG și o pagină de blog are 4 sau 9 mega. De aceea n-ai temă de mobil. De aia nu ai reparat tema de mobil de 3 ani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Easyhost (fostul Hostway), cei mai buni. Fără dar şi poate. :)

  2. E greu, e mult de învățat. Câteodată nu vrei decât să scrii, să comunici lumii ideile tale, gândurile, dar te lovești de tot ceea ce spui tu în blog-ul tău, apoi realizezi că e adevărat, că ai nevoie să înveți toate chestiile astea. Și atunci, abia atunci, te întorci la oglinda din baie și îi spui ei tot ce nu mai încape în mintea ta. Ei, ce ar mai fi să fim toți bloggeri de succes! :)

  3. Acum nu mai am site-uri, dar am folosit serviciile Hostico si am fost foarte multumit.

  4. Webfactor, pentru ce am eu nevoie e suficient.

  5. Și dacă blogging-ul e ceea ce știi tu mai bine, nu te zgârci la încă 5 lei zilnic pentru administrarea serverului / hostingului.
    În cea mai mare parte a cazurilor vei pierde [mult] mai mult încercând să faci singur treaba la care alții se pricep mai bine decât tine.

  6. zoso.ro unde este gazduit ? pe Amazon Web Services ?

  7. Cunosc eu un baiat, Giani se numeste, el ofera hosting, vodca, moldovence, tigare si cam tot ce ai nevoie.

  8. Auzi, Zoso, ca tot am vazut articolul din 2014 vad ca ai tema aia de Windows. Poti sa o impartasesti cu noi? Imi place stilul.

  9. Prea putini blogeri din .ro au nevoie de cnd-uri.
    O sa vina si vremea HTTP/2.

  10. Serverhost si Webfactor for the win

  11. BeyondHosting. Za best. Nu glume de shared hosting.

  12. Il tin la mine acasa. nu e comercial/monetizat. Am uptime ~98% ( la server). De vreo 7 ani . Fara power backup, fara ISP backup, Fara raid, Fara backup la sursa.Fara obligatii. Aveam un UPS, da’ s-a stricat.

  13. Am incercat sa-mi dau seama din screenul ala cu amazon ce ai luat, nu am gasit pe siteul lor nimic relevant. Momentan chiar sunt la partea de hosting, ai cumva ceva recomandari? Bugetul ar fi undeva 150e/luna, site mare cu f multe interogari. Multumesc

  14. Nu am blog, dar am 3 site-uri. Unul static care il am pe Google Storage, iar restul le tin pe servere dedicate de la Serverloft, dupa ce am realizat acum un an si ceva ca OVH au un suport de tot rahatul. Folosesc si servere de la Microsoft Azure pentru streaming (pentru ca am nevoie de vreo 5-6 doar cateva ore pe luna). Am folosit Amazon EC2 timp de vreo 2 ani, si ma cam enervau, asa ca am incercat Azure, unde am primit raspuns la un ticket in vreo 20 de minute, pe cand Amazon raspunde dupa o zi sau doua (depinde si ce pachet ai). Dar mi se par mai bune serverele de la Microsoft decat cele de la Amazon, si pierd mai putin timp cu ele. Acum mai folosesc doar Route 53 de la Amazon, iar toate imaginile sunt pe Google Storage.

  15. Inca un articol, util – zic eu, despre cum sa-ti pregatesti blogul pentru vizitatori: WordPress, Cache, Gazduire.

  16. Eu unul ma gazduiesc singur pe cateva servere virtuale. Nu este perfect, dar sunt multumit de cum functioneaza momentan. Intotdeauna este loc de imbunatarire.

  17. Vreau să întreb nişte oameni competenţi:

    Am dat peste un site (ceva cu pufoşenii) care, într-un singur an, are circa 697.000 de like-uri pe FB şi un trafic de cca. 300.000 în 7 zile.

    Este posibil aşa ceva? În condiţiile în care pe acel site nu sunt decât cartoane cu bancuri stupide şi filmuleţe luate de pe youtube?!

    De ce ar veni un vizitator acolo şi nu s-ar duce direct pe yutube?

  18. Eu unul am blogul gazduit de catre NameBox .. Mereu au fost prietenosi cu mine si mi-au rezolvat toate problemele, ba chiar am primit si niste luni de gazduire gratuita pentru ca mi-am mutat blogul din alta parte. Nu am ce sa reprosez… servere SSD servicii de calitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile