Blog: despre metablogging și bloggeri noi

Mă gândeam la o chestie. La absolut toate conferințele la care merg, discuția despre bloggeri se rezumă la cum să se comporte, cum să facă o campanie, cum să bla bla. Rar spre deloc am văzut idei pe marginea conținutului. Rar am văzut conferințe despre arta scrisului sau despre arta mirosirii și abordării unui subiect. Toată lumea vorbește despre cum să vindem, nimeni nu vorbește despre cum să producem.

Pe aceeași idee, mi-am adus aminte de ce spunea Cristi aici, că eu sunt printre puținii care scrie articole despre cum întreținerea unui blog și alte subiecte conexe. În ultima vreme din ce în ce mai rar, pentru că am realizat că subiectul nu e de interes nici pentru bloggerii care sunt la început, nici pentru cei care au ajuns la un nivel mai ridicat. E posibil ca experiența mea să nu valoreze mare lucru, mă gândesc, de aceea acele articole nu sunt luate în serios și aplicate pe bloguri.

Și mai e ceva. Acum câteva luni, după Webstock, am citit pe un blog despre cum eu am stat în pauze cu bodyguarzii Papen, Tudoran și Marian și nu am socializat cu restul lumii, de parcă trebuia să mă așez undeva singur și să aștept să vină cine vrea să mă întrebe chestii. PLM. Motivul pentru care nu socializez cu 99% din bloggeri este că, pe lângă caracterul dificil și sictirul general pe care le am, majoritatea sunt cei din categoria de mai sus, care ar trebui să asculte, să citească, să bage la cap și să aplice sfaturile scrise pe aici în ultimii ani și să nu facă greșeli de amatori. Dar majoritatea nu o fac, și vin la mine fluturași, de parcă e datoria mea să o iau de la capăt de fiecare dată cu ce face greșit, cum ar trebui să facă și de ce, nu a lor să se informeze și să încerce să facă lucrurile mai bine. Și mai enervant e că nici după ce le spui unde greșesc nu fac nimic pe tema asta, că e mai ușor să spui că eu sunt sfidător și/sau sarcastic și nu ajut bloggerii mici.

Pentru cei ce vor să învețe, tagul a rămas același: blogmistakes.

 

 

 

blog1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. ai stat cu ei pentru că le rimează numele

  2. Eu ti-am citit majoritatea articolelor cu mistakes, le-am aplicat si chiar mi-au fost de ajutor. Urmeaza o schimbare mare din ianuarie, una dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am citit la tine pe blog.

    00
  3. „că eu sunt printre puținii care scrie articole despre cum întreținerea unui blog ”

    wtf?

    00
  4. valabil și don’t drink and comment!. de multe ori dimineața mi’a fost rușine de prostiile pe care le’am scris euforic în noaptea dinainte. :(

    00
  5. Nu am blog, dar citesc cu placere toate articole si am ce invata, chiar daca poate in viitorul apropiat nu imi voi deschide blog, sunt unele chestii care se pot aplica si in alte domenii.

    00
  6. adevar grait-a robintelul

    00
  7. Nu exista un „guru” a modului cum iti dezvolti propriul blog. Numai in Romania s-a inpamantenit aceasta idee tampita. Adica in primul rand trebuie sa fii specialist (studii superioare ceva,jurnalism ar fi indicat), apoi sa-ti aranjezi blog-ul in asa fel incat sa corespunda unor „norme” iar in final o dam in PR-uri vanzari si alte tampenii. In America de exemplu poti viziona webminarii referitoare la etapa 1.0.1 dupa care e problema fiecaruia. Uite chiar m-am strofocat sa vad daca exista vreunul p’aici sa se bata cu pumnul in piept asa ca tine si…nu prea sunt „guru” din astia. Traficul nu te poate recomanda ca un expert asta e foarte clar, numarul de articole scrise sau vanzarile (ce vanzari mah ati innebunit ?) nici macar atat, sa zicem totusi ca poate experienta(ai blog din ’95) ar putea sa sustina oarecum tampenia de mai sus insa ma indoiesc si de asta . Te asigur ca ceasul e 7:45 dimineata si tot ce am baut este o gura de cafea :). Sa auzim numai de bine !

    00
  8. Cred că orice blogger poate avea teama de a o face de oaie de față cu tine, riscând să devină o panaramă într-un articol de-al tău, la un moment dat.

    00
  9. @robintel: cu teama-n brate nu faci mare lucru, iar asta nu-i valabil numai pentru blogging

    00
  10. adevaraul este ca papen are fata de bateguard

    00
  11. … Lipsa recunostintei e cel mai mare defect la oameni. Majoritatea oamenilor cred ca pur si simplu li se cuvin lucruri doar asa pur si simplu, in loc sa fie recunoscatori ca cineva isi rupe din timp sa le explice unde gresesc, le da o ciocolata cand ii vede pe marginea drumului, le zice o vorba buna si multe altele. PS: Pornind de la copiii de la gradininta si terminand la pensionari, aceasta recunostinta lipseste in majoritatea cazurilor… iar problemele cauzate de lipsa ei sunt cele vizibile cu ochiul liber in toata tara/lumea!

    00
  12. Loja 3, la masuta cu fluturasi. Faci coada pe baza de tichete si stam la coada. Lasand gluma la o parte, eu chiar citesc astea https://zoso.ro/best-posts/ si astea https://zoso.ro/articole/wordpress/ de multa vreme. Totusi, daca o fac doar eu, e pointless.

    00
  13. Eu dau cu PLUS UNU la: zoso dă sfaturi bune-n blogging/vlogging :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile