Blog: originalitatea

Am citit pe blogul unui băiet un articol despre cum a descoperit el DealExtreme și cât de tare e siteul. Nimic greșit, un articol corect și civilizat, numai că lipsea ceva din el: un link către oamenii care scriseseră despre asta în urmă cu câteva săptămâni și de unde aflase și el de site. Nu pentru trafic, ci ca semn de respect.

Asta e una dintre problemele bloggerilor mici: remestecă prea des subiecte găsite la alții, și o fac ca și cum le-ar fi găsit ei. Și fac asta pentru că 99% dintre ei nu știu să găsească singuri un subiect.

Altfel, am auzit de orașul ăsta, Paris îi zice, are cineva idee cum e, a fost cineva pe acolo vreodată, e ceva de văzut? Exact.

californication-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Tare asta cu ruralu’ :-)))

  00
 2. Sa-i vezi cand incearca sa scrie advertoriale, pana si pe acelea le-ar copia/remesteca de undeva dar pentru ca nu prea au cum scornesc ceva agramat si ilogic. Trist …

  00
 3. Am fost eu la Paris. E cam rural, de unde şi Comuna din Paris. Dar, altfel e interesant. E un fel de Marele Bucureşti. De aia Capitala noastră e Micul Paris. Trebuie văzut Turnul. E înalt! Mai înalt ca ăla de la Slobozia, dar seamănă.

  00
 4. Poate „băietul” din primul paragraf a aflat despre DE de la un „pretin” care-a citit pe un blog și poate nu al tău.
  În rest, nu uita să-l saluți pe Jim dacă te duci s-aprinzi o lumânare pe la Paris.

  00
 5. Dacă l-o fi găsit omul pe goagăl, ce sursă să dea: Vanghelie ? 😛

  00
 6. eu nu sunt de acord cu faza cu ideile. Ideile nu au voie sa fie patentate… nu trebuie sa-ti dau tie link(nu scriem aceleasi subiecte deci nu ar fi cazul dar de amorul exemplului) pentru ca tie ti-a venit azi sa scrii despre originalitate pe blog si eu am altfel de parere. daca iti copiez paragrafe sau chiar tot articolul e altceva…

  E ca si cum maine toti folozofii si-ar cere drepturi de autor pe toate ideile aruncate de-a lungul timpului prin carti. Ideile sunt zero… implementarea este totul si oamenii ar trebui sa primeasca merite si laude doar pentru implementare.

  asta e parerea mea… si eu ma confrunt des cu treaba ca le dau idei oamenilor dar nu astept si nici nu pretind sa mi se acorde vreun merit pe o idee.

  00
 7. Nu toti pot fi originali. Trebuie sa se mai “inspire” uneori

  00
 8. Nu cunosc detalii, cine e baietul si ce vrea de la viata. Dar in afara cazului in care esti absolut sigur si cu dovezi ca a citit/a aflat despre DealExtreme de la tine, nu ti se pare ca pici in pacatul trufiei sa automat ca esti citit de tot internetul si ca orice informatie care seamana cu ceva dat de tine, automat a fost luata pe filiera ta? Tu ai aflat de DealExtreme ca te-a sunat unul de la DealExtreme si ti-a propus o exclusivitate, sau ai citit despre ei la altii pe site? Ai pus link spre aia de la care ai citit de DealExtreme?

  00
 9. Corectie: La anteriorul post:

  “…pici in pacatul trufiei sa crezi automat ca esti citit de tot internetul …”

  00
 10. wtf!! what?!

  00
 11. Eu de la tine am aflat de DX si am si cumparat ceva de acolo de vreo 2 ori. Mersi de info, asta am uitat sa iti comentez la articolul respectiv.

  00
 12. Imi aduc aminte când am folosit pentru prima data site-ul DX, era acum vreo 4 ani când mi-am cumparat telecomenzi pentru Wii la un sfert din pretul pe care l-as fi dat in magazinele din România.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube