Blog: încă aștept Studiul Blogosferei 2015

Una dintre cele mai stupide strategii din lume este să prezinți rezultatele unui sondaj în derulare. Una dintre cele mai stupide strategii din lume este să să te porți dismisiv și superior cu oamenii pe care te bazezi să îți completeze sau să îți răspândească acest sondaj. Și, după ce vezi că strategia de a prezenta rezultatele parțiale e eronată, să insiști cu ea, pentru că ai impresia că știi tu mai bine.

13 august 2015. Studiul Blogosferei 2015, lansat de Costin Cocioabă și Alex Negrea pe 30 ianuarie 2015 și prezentat parțial pe 18 februarie la o conferință, nu a fost finalizat nici acum. Bănuiala mea e legată de un paragraf din studiul din 2014, pe care eu nu l-am completat din același motiv, de comportament dismisiv al inițiatorului:

Ca nota, la studiul de anul acesta nu au participat o parte dintre bloggerii a-list. O alta grupa de bloggeri care nu au participat a fost cea din TV / vedete, cu venituri de peste 500.000 de euro (estimare personala).

Unii oameni nu ascultă nici de logică, nici de bun simț. Trebuie să dea cu capul de pagul de sus de câteva ori pentru a reveni cu picioarele pe pământ. Poate acum.

screencap-blogosfera-romania-2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

 1. Studiul nu va fi niciodată perfect. Este un instrument. Că ai (ați?) decis să nu participați pentru al doilea an la rând nu-l face neapărat mai prost. Doar incomplet. Să știi însă că lumea din jurul tău nu se va opri pentru ca tu ai decis să o faci.

  În aceeași ordine de idei, bănuiala ta e incorectă. Sunt momente în viață când se întâmplă diverse evenimente care-ți pot schimba destul de drastic prioritățile. Poți scrie despre noi că suntem leneși, împrăștiați și defocusați în legătură cu Studiul Blogosferei.

  E mai plauzibil și te asigur că și adevărat (amândoi suntem destul de publici, nu-ți trebuie facultate să pui cap la cap câteva evenimente ca să înțelegi), decât să invoci bunul simț (tocmai tu. mie.)

  Sau poți să mă suni când mai ai bănuieli, vezi fracturi de logică sau vrei să ajuți. Dacă-ți mai aduci aminte, eu așa am făcut când am considerat că ești pe arătură sau am vrut ceva. N-am bănuit pe blog, sesizând public lipsă de bun simț. Ți-am spus-o.

  Ai și tu niște bătălii pe care le duci singur, în capul tău, de mă uimești câteodată. Altfel, eu nu știu ce înseamnă dismisiv. M-ai înjurat? :-)

  00
  • Studiul nu va fi niciodată perfect. Este un instrument. Că ai (ați?) decis să nu participați pentru al doilea an la rând nu-l face neapărat mai prost. Doar incomplet.

   eu credeam că scopul nostru, ca omenire, e să ne perfectionăm. și când dăm o dată cu capul de pragul de sus, ne repliem și anul următor nu mai facem aceeași greșeală. dar aparent nu e cazul la tine.

   În aceeași ordine de idei, bănuiala ta e incorectă. Sunt momente în viață când se întâmplă diverse evenimente care-ți pot schimba destul de drastic prioritățile. Poți scrie despre noi că suntem leneși, împrăștiați și defocusați în legătură cu Studiul Blogosferei.

   era mai simplu să mă înjuri de mamă, te respectam mai mult decât să vii cu scuze puerile.

   Sau poți să mă suni

   nu va fi niciodată cazul, mai ales după remarca aia absolut jegoasă de la ultima noastră conversație. că tot vorbim de bunul simț.

   vrei să ajuți

   am vrut să ajut. mi s-a răspuns superior și am fost trimis la plimbare.

   Ai și tu niște bătălii pe care le duci singur, în capul tău, de mă uimești câteodată.

   din câte țin eu minte, nu eu te-am sunat pe tine să chițăi și să fac remarci mizerabile că se întâmplă ceva concertat la adresa mea sau a clienților mei. deci da, măcăne.

   eu nu știu ce înseamnă dismisiv

   întreabă pe cineva. eventual întreabă și ce e aia condescendent și cum să încetezi să mai fii așa, mai ales când si cu oameni cu care nu e cazul. merci.

  • Cat fight!

   00
  • ti-a dat cu romgleza in cap :))))))

   00
  • Nu o să-ți raspund la comentariile tale. Mi se pare inutil, din moment ce tu consideri că știi mai bine ce-am făcut și ce priorități am avut eu (în cazul de față și Alex), scoți cu bună știință din contexte trecute doar ce-ți poate alimenta nevoia asta de a te comporta online ca o țață, fabulezi tot cu bună știință pe baza lor și ai o atitudine ofensivă din senin.

   Și pentru ce? Pentru un studiu pe care oricum îl eviți al doilea an la rând? Who does that? Eu mă opresc aici.

   00
  • orice priorități ai fi avut, să te tragi pe cur 8 luni e mișto de tot.
   ți-am mai zis de ce nu particip: mi se pare stupid să particip la gloria unui om și a unui sondaj care imi face rău.
   te oprești? awww. pun pariu că nu.

 2. Omu’ are dreptate cu o chestie, nu există cuvântul dismisiv în română. L-ai adus forțat din engleză (dismissive).

  00
  • asta să fie problema noastră :)

  • De ”oamenii care au impactat acest mediu” nu zici nimic? I-aș ”impacta” și eu un ciocan peste degete autorului textului, ca să nu mai influențeze el negativ limba română. Avem și așa prea mulți cocălari care o fac deja.

   00
 3. Se poate trage si concluzia ca Zoso e in categoria celor care obtin venituri de +500k € …

  Not bad!

  00
 4. Studiul ăsta parcă era un fel de labă în cerc despre cât de mulți bani fac bloggerii, nu? :D

  00
 5. Bad Kitty… de unde atata orgoliu? Ca doar suntem oameni.

  00
 6. NOU
  #16

  Acum ca v-ati spus ce aveati pe suflet, care da berea?

  00
 7. Părerea mea e că studiul nu va mai apărea. Asta pentru a ascunde scădarea drastică a veniturilor din blogosferă după dispariţia RMGC ca principal sponsor al liderilor de opinie. În lipsa unei motivaţii oficiale, umplem noi golurile cu presupuneri.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube