Bilețele – primul joc de societate personalizat de jucători

Asta e pentru pasionații de jocuri de societate care s-au plictisit de cele standard precum Catan, Activity și alte asemenea.

Jocul ”Bilețele” e făcut pentru a se juca în minimum patru oameni și îmbină talente precum mima, memoria, vocabularul, descrierea verbală și personalitatea (da, și asta poate fi considerată un talent).

Se joacă pe echipe în funcție de câți oameni sunteți. Fiecare jucător introduce în joc un număr de bilețele egal cu numărul de jucători din fiecare echipă. De exemplu, dacă avem două echipe de câte trei jucători, fiecare va introduce în joc trei bilețele prestabilite (ai de ales din 300 de cuvinte) + trei bilețele scrise cu propriile cuvinte.

  • La runda 1, fiecare membru are 30 de secunde să descrie coechipierilor cuvântul tras cu doar trei cuvinte. Fiecare cuvânt înseamnă un punct.
  • La runda 2, poți folosi un singur cuvânt pentru descriere.
  • La runda 3, ai 30 de secunde să mimezi cuvântul ales.
  • La runda 4, ai 30 de secunde să scoți un zgomot reprezentativ pentru cuvântul ales.

La final se trage linie, iar echipa cu cele mai multe puncte câștigă. Cea mai importantă caracteristica a jocului este că jucătorul alege dar și scrie cuvinte în joc. Jumătate din cuvintele în joc sunt scrise de participanți. Asta face jocul ușor de personalizat în funcție de grupul de oameni care îl joacă. Poate fi mai tehnic, mai nostim, mai prostesc, mai porcos etc.

Include o clepsidră, 300 de bilete cu cuvinte și 100 de bilete necompletate și trei creioane. Sounds like fun. Și folosind codul zoso15 aveți 15% reducere la achiziția jocului.

 

biletele

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Acest joc l-am întâlnit sub denumirea de „Mizeria” (nu știu de ce) și jucat chiar pe bilețele de hârtie scrise cu pixul.

    …sau parcă… Activity mai era așa?

    Comentariu apreciat.571
    • Doar ce l-am jucat dupa revelion fix cu biletele scrise pe hartie. Cu cat grupul de prieteni este din domenii mai diferite cu atat inveti cuvinte noi cum ar fi patibular, firmament, epistaxis si altele :)

      113
    • Trecand cuvintele de mai sus prin prisma regulilor din Runda 4 a jocului nu pot sa nu observ cat de vasta e partea de vocabular careia ii poate fi asociata ca sunet doar un oftat prelung:))

      101
  2. Bani de benzina la tesla

    Comentariu apreciat.573
  3. Eu le-as sugera sa adauge cateva poze si cu „biletelele” din joc. Eu ma uit dupa chestiile astea cand caut sa iau un joc sa imi dau seama daca mi-ar placea.

    Comentariu apreciat.331
  4. Crabii joaca jocul asta cu o foaie de hartie rupta in biletele plus o caciula in care se pun biletelele si dupa aia se extrag.

    125
  5. NOU
    #10

    Imi cer scuze ca sunt carcotas dar daca jocul presupune minim 4 jucatori de ce in cutie sunt doar 3 creioane? De asemenea nu ar strica o poza si cu continutul cutiei nu doar cu cutia la exterior.

    #my2cents

    Comentariu apreciat.354
    • Examplu lui zoso e cu 3 oameni intr-o echipa, in regulament scrie”Fiecare echipa va fi formata din 2 pana la 4 jucatori” deci daca incepi cu 4 jucatori ai nevoie de 2 creioane. Quick math!

      82
    • „De fapt jocul cere minim 3 jucători cu minim doo creioane.
      Despre divorț n-am nimic de declarat!”

      Giorgiana Lobonț

      151
  6. Cine reușeste să adune 4 persoane să stea la o masă … Ăsta e deja câștigător :)

    Comentariu apreciat.641
  7. Un articol dur pentru cei ce nu au prieteni.

    Comentariu apreciat.601
  8. N-am înțeles nimic din regulile alea cu rundele…🧐
    Oare n-ar fi bine ca recomandarea-avertizare „12+” să fie însoțită și de IQ-ul minim?

    46
  9. daca exista deja aplicatie de telefon cu jocul asta, asta pe hartie e ca si mort

    111
  10. Mai bine faci swing.

    Comentariu apreciat.282
  11. Dacă aș reuși să înțeleg vreodată de ce ar juca cineva jocurile astea, în afară de cazul în care e obligat de nevastă/soț.
    Cred că după școala generală, cu „Flori, fete, filme…”, n-am mai reușit să găsesc vreo atracție.
    Când aud „Hai să jucăm mima” într-un grup de adulți, îmi vine să mă dau capul de masă.

    N-am jucat boardgame-uri de strategie, dar pe astea, tip „Activity”, nu le înțeleg și pace. Nu putem să bem și să povestim, pur și simplu?

    Indecis. Tu ce zici?3534
    • Ține cont ca jocurile astea sunt si pentru adulți mai tineri, nu doar babalaci, care poate se vad mai des unii cu alții și poate n-au mereu subiect de povesti ore in sir

      22
  12. Activity dar altfel, some assembly required, bring your own words. #original

    23
  13. Să le zica cineva să își corecteze textele de pe site:
    „Piata in continuar schimbare ne-a hotarat sa atacam noi taramauri si sa trecem de la print on demand la productia propriilor produse.
    Astfel a luat nastere jocul de societate Bilietele, care este produs integral prin mijloacele proprii de la conceptie la print/ ambalare.
    In anii urmatori vom continua sa inovam si sa ne reinventam cu noi produse realizate strict in”.
    N-ar strica niște diactritice, dar măcar greșelile de tipar să le elimine și să termine toate frazele. Și să reformuleze pe ici-colo că suna ca dracu’.

    171
    • „Noua varianta are acelasi gampeplay cunoscut, bazat pe cuvintele introduse de jucatori, dar vor fi folosite strict cuvinte oarecum interzise minorilor. Puteti introduce alaturi de cuvintele oferite de joc cele mai murdare si obscene cuvinte care va trec prin minte. Folositi-va cea mai murdara parte a mintii si intrati intr-o lume pispita de inhibitii.”

      41
    • Cineva chiar a citit ce am scris! A corectat, dar prost:

      ”Piata in continuare* schimbare ne-a facut sa atacam noi domenii de activitate si sa trecem de la print on demand la productia propriilor produse.

      Astfel a luat nastere jocul de societate Biletele, care este produs integral prin mijloacele proprii de la conceptie la print/ ambalare.

      In anii urmatori vom continua sa inovam si sa ne reinventam cu noi produse realizate strict in**”
      *continuă schimbare
      **Strict în ce?

      „Piata tipariturilor in Romania a fost in continua*** crestere si va fi intotdeauna un segmet de baza in economia romaneasca”
      *** Vedeți, se poate „continuă”

      „Va pune în evidență personalitatea fiecăruia combinândelemente precum”
      Dați un joc moca pentru corectură? :)

      51
  14. nu stiu voi , dar eu de la o varsta nu mai gust „mima”.

    da, stiu, partypooper.

    164
  15. Cel mai bun joc de societate: se pun pe masa pahare, se umplu cu alcool si se beau. Se repeta procedeul in functie de cat de animat vreti sa fie jocul.

    Comentariu apreciat.303
  16. Facem misto dar eu tot il vad ca o contrapropunere in plus in cazul in care vine vreo nevasta suspicioasa cu ideea jocului cu schimbatul telefoanelor intre participanti pentru o seara….

    E bine sa ai optiuni…numazic:)))

    61
  17. NOU
    #32

    din pacate, in calitate de colectionar si cunoscator de boardgames, acest articol imi jigneste inteligenta. Acest „concept original unic” este de fapt o adaptare de Time’s Up, joc aparut prima data in 99′. Observ apetenta asta la romani de a face o clona si a incerca sa scoti bani pe un fel de „plagiat” practic. Un exemplu similar e DEXplicatii, care e fix Time’s Up, dar cu cuvinte romanesti. O data l-am intalnit pe „inventator” la o conventie si l-am intrebat „ai auzit de Time’s Up?” „da, dar stai sa vezi”. Aham. Trist

    222
  18. Ma, da un remy, o carte, o tabla nu se mai joaca astazi? Vorba lu’ ala de mai sus, eu cand aud de asa ceva imi vine sa ma dau cu capul de masa(daca insista, i.as da pe aia cu capul de masa)!

    51
  19. Chapeau magique

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube