Biciclism: între smog și normalitate

Am circulat în weekend de câteva ori între Ploiești și București și am fost încântat să văd cel puțin zece bicicliști în echipament ieșiți la pedalat. E foarte mișto.

Și e un contrast bun față de ăia care merg cu mașina 50, 100 sau 150 kilometri ca să ajungă undeva să pedaleze două ore, să facă 10 poze pe care să le pună pe facebook, și apoi să se tireze înapoi, conducând patru sau 6 ore în total. Pentru 2 ore de pedalat.

 

bicicleta

“bicicletă” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Aia care-i vezi tu in grupuri sunt oameni care ies in fiecare weekend la pedalat si se duc pe unde pot, mai exact exploreaza cu bicicleta ore intregi, e mult mai frumos sa explorezi cu bicicleta decat cu masina, noaptea nu e de glumit daca nu ai casca si tot ce trebuie pe bicla :), se intampla sa existe bolnavi care vor sa depaseasca si or sa dea vina ca nu te-au vazut. Nu exista limita cand e vorba de pedalat, poti sa faci lejer 50-100km zilnic.

    00
  2. Pai nu toti agreeaza asfaltul/liniile drepte.Si uneori 2 ore de pedalat pe coclauri sunt cu mult peste 100 km de drum drept pe o cursiera.Merita cateva ore cu trenul/masina, mai ales cand te intorci cu febra musculara acasa si-ti juri ca nu te mai urci in sa niciodata.Asta pana tura viitoare.

    00
  3. Ryan Pivovar: nu ai avut casca?

    00
  4. Mergi 100 km cu masina ca sa pedalezi undeva unde exista natura, aer curat, peisaj. Daca tie ti se pare mai fain sa inhalezi gazele de esapament ale tuturor masinilor care circula pe DN1, e alegerea ta.
    Deci da, 2 ore de pedalat pe coclauri e ftw :-).

    00
  5. Eu am facut 500 de km cu masina sa pedalez vreo 8 ore. Am ajuns de la schimbat tricouri leoarca de transpiratie la geaca de fas si doua bluze. Am pedalat cu 50 – 60 km/h la -2 *C pe o ceata atat de densa ca era sa iau un mircrobuz de pe sensul meu in brate. Am coborat apoi doua ore aproape fara sa dau din pedale, pe la 5 *C. Nu credeam sa simt ura fata de padure sau fata de o coborare facuta pe bicicleta. Apoi l-am vizitat si pe ciobanul Ghita la Jina.
    Transalpina, la anu’ o fac de cel putin doua ori dar o sa ma duc mai devreme de sfarsitul lui septembrie si o sa-mi iau cu mine camere video capabile sa filmeze mai mult de doua ore. Cu wide angle.

    00
  6. Plm, din „articolul” tău nu reiese că ai circulat cu BICICLETA în weekend de câteva ori între Ploiești și București.
    Dacă era în mașină, cred și eu că i-ai savurat pe deplin pe cei cel puțin zece bicicliști în echipament ieșiți la pedalat…
    E, într-adevăr, foarte mișto!

    00
  7. Eu am ales sa renunt la masina si sa merg pe jos la lucru. In Cluj. 1h10′ dus, 1h 10′ intors.
    Nu merg pe traseul cel mai scurt, am ales traseul cel mai putin circulat de masini. Cand ajung la lucru ma doare capul de claxoane si zgomot de masini ambalate. Si ma dor si plamanii, de la praf si noxe.
    Oare e bine sa te doara plamanii dupa o ora de mers pe jos intr-un oras? E drept ca de 1 an de cand fac treaba asta am slabit 7 kg, dar sunt 100% sigur ca beneficiile miscarii sunt mult depasite de cancerul pe care il bag in mine inhaland noxe.
    Si am mai observat ca romanii nu stiu sa ia picioru de pe acceleratie. Romanii or tin piciorul pe acceleratie ori pe frana. Trec printr-un cartier de case unde sunt 4 intersectii consecutive la 50 de m distanta si in care toate directiile au cedeaza. Romanul nu stie sa accelereze primii 25 de m si sa lase masina sa curga pana in intersectie. Romanaul baga piciorul in acceleratie pana in podea pe primii 45 de m si rupe frana in ultimii 5m. Si asta o fac 80% din soferi.

    00
  8. Nu am ce le reprosa celor care isi fac timp sa faca miscare, daca ei se simt bine sa pedaleze in natura asa sa faca, e mai sanatos, momentul adevarului e vara cand esti la tricou.

    00
  9. @Mihai
    Plamanii nu prea dor ca nu au cum (nu au nervi).
    Probabil simti o durere localizata in regiunea plamanilor (in piept, pe romaneste). Eh, chestia asta poate fi ceva banal, gen o imflamare, o viroza, o iritare de la prea multa tuse daca esti racit sau ai pneumonie, bronsita, sa zicem), sau ceva mult mai grav: tbc sau tumoare care creeaza presiune in piept (de unde si durerea).
    Esti fumator? Sau suferi de astm?
    Fugi la doctor.

    00
  10. Nu stiu ce ai mazgalit mai sus, dar poza este geniala.

    00
  11. E misto cu bicicleta dar nu in Bucuresti. Soferii te ignora sau incearca sa intre tine iar pietonii te injura.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube