Am plecat la Amsterdam ca o floricică, convins că am pus unul dintre cele trei încărcătoare de iPhone în rucsac şi m-am trezit acolo că nu am nici unul dintre ele. Noroc cu bateria de rezervă, că m-a ţinut pe linia de plutire două zile la rând, până când a murit de tot la 7 seara a doua zi şi mi-a dat Răzvan un charge de pe a lui.
Idee: se încarcă mai repede dacă e telefonul e oprit.
Acum am văzut că şi Nihasa caută şi poate sunt şi alţii care ar putea fi interesaţi, aşa că facem un articol util.
Ce baterie vrem:
Primul pas este identificarea puterii bateriei pe care o are telefonul (acel mAh). Informaţia e pe siteurile de telefoane mobile gen GSMArena.
Apoi, ce tip de baterie vrem. Dacă bateria poate fi scoasă, poate e mai bună o baterie de rezervă. Dacă nu, alegerile sunt cu cablu sau fără cablu.
Cele fără cablu sunt mai uşor de purtat în buzunar şi sunt în general pentru iPhone. Se împart în stickuri sau în carcase. Vedeţi exemple aici sau aici. De obicei pot încărca un telefon o dată sau de două ori (o baterie de iPhone are 1400 mAh şi cele două exemple date de mine au 2.500 mAh).
Cele cu cablu sunt de formă cărămidă sau stick. Un stick are în general o putere de ~2.000 mAh şi costă 40, 44 sau 90 lei. Dacă doriţi ceva mai puternic, 120 sau 300 lei pentru 5.600 mAh.
Heavy users:
Categoria grea: cărămizi. Unele dintre ele sunt bune pentru concedii pe munte, unde accesul la priză e greu, de pe ele puteţi încărca un laptop şi un smartphone de mai multe ori. Avem aşa:
- 6.000 mAh: 120 lei, 140 lei sau 80 lei.
- 8.000 mAh: 370 lei, 120 lei.
- 10.000 mAh: 140 lei, 185 lei, 210 lei
- 12.000 mAh: 220 lei sau 210 lei.
O chestie interesantă e asta: chargerul care merge cu două sau trei baterii AA. Eşti prin oraş sau prin aeroport, n-ai priză, cumperi două baterii şi încarci telefonul.
Considerații de final:
Înainte de a cumpăra, gândiţi-vă în ce situaţie rămâneţi fără baterie (de aceea nu vă recomand baterii solare) şi cum vă aranjează un încărcător:
- Vă va fi uşor să folosiţi telefonul cu un stick sau o carcasă ataşată?
- Aveţi unde să ţineţi un stick (buzunar, man-purse) sau o cărămidă (ghiozdan, man-purse)?
- Are un charger comun? Eu folosesc cablul de scos poze din aparatul foto şi chargerul de la iPhone pentru a încărca bateria mea, dar cred că în curând îmi iau asta. Pentru că bateria se încarcă doar de la priză, nu şi de la laptop.
- Nu e mai simplu să luaţi două standuri de 30 lei şi să îl ţineţi în el cât timp sunteţi acasă sau la birou, aşa încât să fie mereu încărcat când plecaţi de acasă?
Altfel, dacă ar fi să îmi iau acum o altă baterie, mi-aş lua asta.
Daca nu consideri ca e spam. Mi-am cumparat saptamana trecuta o baterie externa Mophie dintr-un AppleStore. Parerile aici
Nu ar fi mai simplu sa folosim un telefon decent, la care tine bateria ? Telefonul este sa vorbesti la el defapt, nu e aparat de barbierit, nu e televizor, nu e pc multimedia sa te uiti la pr0n. Daca poti da telefoane si poti primi, e telefon.
Ma bucur ca am renuntat la smartshits si am luat un nokia low cost care ma tine bateria 3 saptamani.
Amazon trimite in Romania?
@Marius: desigur. de mulţi ani.
Inseamna ca-s bou rau
@Marius: depinde. caută să cumperi produse vândute de amazon, nu de magazinele din lista lor.
o caracteristica f importanta pt aceste baterii externe ar fi numarul de incarcari suportate. din pacate pe siteurile din .ro cam lipseste aceasta informatie.
poate cea mai tare dintre aceste baterii este https://www.amazon.com/New-Trent-IMP99D-Thunderbolt-Blackberry/dp/B002YFDRHW , cu 500de cicluri de incarcare . Cu o chinezarie ieftina, s-ar putea sa te trezesti dupa 10 incarcare ca nu mai tine bateria
Caut o baterie externa pt samsung ace. emag sau alta pravalie romaneasca nu vand de-astea?
vreau sa folosesc GPS-u cand merg cu bicicleta, poate dura pana la 2 zile. il tin in ghiozdan deci poate fi de orice forma sau marime. any hints?
@alexV: https://www.emag.ro/acumulator-extern-momax-ipower-s2-5600-mah-baipower27d/pd/EXPDKBBBM/?emag_click_id=30437782696ac323e3fbd6ec6d1cceee&ref=afs
De la nici un model din cele prezentate de tine nu se poate incarca un laptop. Tensiunea de iesire este de 5V. Potrivita pentru telefoane, tablete si alte chestii care se incarca de la USB.
Hyperjuice incarca si laptop (MBA, MBP):
Zoso, pentu un blackberry 9360 (baterie Li-Ion 1000 mAh) recomanzi asta: https://www.dx.com/p/universal-dual-usb-16000mah-solar-energy-powered-li-polymer-battery-power-source-bank-blue-2043709 sau asta: ?
Despre unele stick-uri am citit pe dx ca se pot reincarca doar de 30 de ori, mi se pare putin si vreau sa tina mai mult, nu sa cumpar la 2 luni altul.
Multumesc.
@Costin: nu ştiu.
Multi dintre clientii nostri nu stiu formula de a calcula de cate ori va incarca o baterie extenra un telefon.
Calculul corect se efectueaza dupa formula:
Capacitatea reala * rata de conversie * starea bateriei/capacitatea bateriei telefonului = Timpul total de incarcare
Mai mult ca sigur exista mai multe persoane care nu stiau metoda corecta.
Eu mi-am comandat de pe Gadgetworld asta: https://www.gadgetworld.ro/acumulator-portabil-power-bank-32000-mah.html . sunt foarte multumit de calitatea sa. foarte misto bateriile externe si extrem de utile avand in vedere ca traim in era tehnologiei unde smartphone-urile sunt indispensabile.