Ce bani face un asistent universitar?

De dă 10.000€ șpagă ca să ocupe postul ăla?

Chirurgul Mircea Beuran a fost trimis în arest la domiciliu pentru luare de mită, după ce o subalternă de la Floreasca l-a denunțat pe celebrul medic la DNA luna trecută. Anchetatorii au adus pe masa instanței și înregistrări care ar demonstra că a primit 10.000 de euro ca să scoată la concurs un post de asistent universitar. Nu a făcut-o, timp de un an, așa că medicul, care s-ar fi împrumutat la bancă pentru a plăti așa-zisul comision, a mers acum să se plângă procurorilor. (sursa)

Chiar nu știu, dar mă gândesc că nu îi dă fără să știe că și-i scoate într-un an. Sau mai repede.

Altfel, regula rămâne: iei o șpagă, automat trebuie să faci ce zici că faci, sau intri la bulău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Dacă se învârte bine și-și mai ia „proiecte de cercetare” prin facultate ajunge la vreo 12.000 de lei. Avantajul e că e job pe viață. Doar din banii curați scoate suma aia în câteva luni.

    • Plm, pe hartie poate.

      00
    • Oau. Tare. Cat castiga var-miu din Italia in doua saptamani de finisaje pe scara blocului.

      01
    • Plus că e printre primele trepte universitare de unde poți urca ușor-ușor, odată intrat. Și urcarea in grad vine și cu beneficii financiare

      00
    • Din cate stiu eu, in anumite universitati asistentul universitar e angajat pe durata determinata, nu se poate angaja altfel. Acuma in fiefurile pesediste o fi altfel, medicii astia sunt stat in stat.

      00
    • Am un prieten asistent universitar la politehnica din bucurești. Câștigă 2500 lei sau ceva de genul ,e pielea pulii.

      00
    • Andrei, vart face 5000e/luna?

      00
    • @animal Nu face, dar are acces la 5000 euro pe lună. Fără impozite, fără pensie, fără asigurare medicală sau în caz de accident de muncă (va fi tratat la groapa de gunoi). Daaar, în câțiva ani după ce va fi fost pusă ultima cărămidă de BCA la vila din satul Țuțulești comuna Bagadânca se va putez plânge de spitalele din RO că nu reușesc să-i rezolve discurile din coloană și genunchii și că ajutorul social e prea mic.

      00
    • @Cristi am lucrat câteva luni în Italia zugrav, finisaje, de-astea la Roma și la Torino. Nimeni nu câștigă 5000 de euro din asta, dar 80% din români pretind c-o fac. Pe vremea aia toată lumea vorbea de salariu de 3000 de euro, toți numai asta visau. În realitate, la ore muncite sau cum vrei tu, chiar și la negru, cu greu săreai de 2300.

      Văru-tu minte și tu cu el.

      Motivul pentru care românii preferă totuși să muncească în țări de-astea e că acolo se plătește salariul la săptămână, nu la o lună jumate distanță cum fac țeparii români (asta dacă o fac.).

    • Hai să nu exagerăm cu salariile din afară. Se câștiga binișor în construcții acum, în România. Să nu mai punem la socoteală că ești aproape de familie și te întorci în fiecare seara acasă. Am un cunoscut, are 19 ani și face pe timpul iernii 3000 de lei, iar vara sare de 4500, cu program strict de 8 ore. În afară, cu toate că nimeni nu spune, muncești chiar și 12 ore. Mai sunt și condițiile in care stai, prețurile. Că nu te duci pe acolo să trăiești relaxat și să ieși la cumpărături sau cu băieții la bere după cum ți se nazareste ție.

      00
    • „ Avantajul e că e job pe viață„. nu, era vorba de un contract pe perioada determinata

      00
    • trebuie sa faci distinctia intre un asistent universitar „normal” de politehnica sau universitate, si un asistent universitar la medicina… sunt medici prestigiosi, medic primar cu x-shpe supraspecializari care nu au grad didactic.
      practic un doctoras – chirurg sa zicem, pe specializarea lui Beurica – poate cere alta spaga pentru o operatie de apendicita daca e si asistent sau lector la UMF.
      Astfel in loc de 200 de lei, poti cere 200 de euro pentru un apendic, pe langa salariul de medic vine si ala de asistent.
      Nu faceti greseala sa va inchipuiti ca astia 10 mii i-a dat vreu pulache de 24 de ani care ieri a terminat medicina, ca nu functioneaza asa. Probabil i-a dat vreunul care e mana a saispea la Floreasca, si a vrut sa fie si el dom’ profesor ca Beuran.

      00
    • @Eftimie, ti-am citit si comentariile de mai jos si ar trebui sa iti iei pastilele inainte de a mai posta ceva pe net ca bati campii rau.
      Duduia a fost rezidenta in echipa prof. Beuran. Nu apare pe site la Floreasca ca angajata. A dat specialitatea si si-a dorit un post de specialist la Floreasca. Daca nu esti vreo somitate in ale chirurgiei, singura sansa sa prinzi un post de chirurg la Floreasca e prin integrare clinica. Adica sa fie incadrata cu jumatate de norma la UMF Carol Davila si jumatate de norma la Floreasca. Asta a fost scopul mitei, nu salariul de asistent universitar sau dorinta de a creste pe linie ierarhica. Ca un asistent universitar la UMF castiga in functie de vechime pe jumatatea aia de norma 3.000-4.000 de lei/luna. Iar daca sunt granturi de cercetare in desfasurare, banii din ele nu ajung la asistentii universitari care sunt doar niste rahati.
      Nu stiu unde ai visat ca iti cumperi diploma la UMF sau ca rezidentii nu isi fac rezidentiatul.

      11
    • @marian, Eftimie – sa va spun eu cum e cu castigurile din construcții: un meseriaș bun, musai pe cont propriu, cu talent de negociator, care vorbește limba țării respective, câștigă bine afară. Cei care s-au plâns au lucrat pe 50 euro/lire necalificat 2 zile /săptămână. Eu câștigam 2500 in Spania iar în Londra am făcut și 3000 lire cu 2 joburi – 1500-1600 pe șantier și tot pe atâta in privat. Acum, in Cluj, câștig 1300 euro în lei la birou și încă 1000 lucrând serile și sâmbăta!

      01
  2. Nu pentru bani ci pentru statut vroia asistent universitar.
    Un conferențiar universitar cu 17 ani vechime ia mai puțin decât o asistenta de spital. Așa că un asistent universitar fără vechime ia mai puțin decât portarul de la spital.

    00
  3. Nu zic ca nu se dau atentii pentru posturi, se dau si in mediul privat mai mult decat in mediul bugetar, dar totusi miroase rau treaba cu Beuran, cred ca altele sunt jocurile din spate.
    Povestea miroase rau, spune ca a dat banii in 2018 si ca pana in 2020 nu a vazut postul, ei spun ca a depus denuntul din cauza ca a fost destituit Beuran din postl de sef (si inlocuit rapid din pura intamplare de sotul consilierului Presedintelui Iohannis) ca urmare a scandalului provocat si finantat in presa care l-a avut ca tinta pe Beuran desi el nici macar nu era in spital cand s-a intamplat incidentul cu batrana care a pornit de la minciunile spuse de un securist de la usr care mintea ca Beuran e vinovatul, ca apoi sa se dovedeasca ca el nici macar nu era in spital la momentul incidentului, dar prea tarziu, campania media finantata impotriva lui ii patasera viata permanent.
    Cred ca urmeaza sa aflam ca femeia denuntatoare a semnat denuntul in alb ca urmare a unor presiuni ale unor procurori dupa ce ea era cercetata intr-un dosar penal, adica clasica metoda a procurorilor, semneaza ce iti punem in fata si te scapam de dosarul penal, ca noi avem ordin sa il executam pe X nu ne intereseaza faptele tale, te scapam de probleme daca semnezi aici.
    Unii vor spune ca e coincidenta ca s-a pornit o campanie bine organizata impotriva lui Beuran prin care s-a denigrat in ochii publicului persoana ca apoi sa fie legat la beci intr-un dosar penibil doar pe baza unei marturii obtinute cine stie prin ce metoda.
    Cat despre perchezitia in forta la domiciliul doctorului, ceva mai penibil de atat nu puteau executa procurorii, sa faca mizeria aia sub pretextul ca ei cauta o spaga ce se presupune ca a fost incasata acum 2 ani. Bine ca omul n-avea nici un ban in casa, ca daca gaseau vreun ban in casa procurorii ar fi scris in rechizitoriu ca sigur aia sunt banii din presupusa spaga veche de 2 ani.

    00
    • Tembel, Beuran e vinovat ca un medic rezident (mai exact cel care a gresit) a fost in sala de operatie fara a fi supravegheat de Bourean, iar acesta a semnat ca si cum ar fi fost prezent

      00
  4. Daca e sa mergem doar pe castigurile impozitabile ( legale ) : granturile universitare. Un profesor se duce si preda 1-2 luni in alta tara, de unde se intoarce cu salariul pe un an din romania.
    Daca e sa mergem pe castigurile semi-legale (imorale) : contactele foarte banoase platite de big-pharma ( conferinte, sponsorizari, tot tacamul ).
    Daca e sa merge pe avantajele personale : castiga statutul de mic stapan pe plantatia de rezidenti.

    00
  5. @Eftimie. Dap, facturi false, salarii umflate ca să sugi cash din proiecte.

    00
  6. Salariul e mic, proiecte de cercetare nu cred. Mai degraba ar fi varianta ca vroia integrare clinica – un asistent universitar la medicina trebuie sa profeseze in spital universitar, logic, unde invata studentii; asadar spitalul trebuie sa ii ofere post automat, nu se mai pune problema de concurs. Din ce zicea prin presa tipa cica lucra intr-un spital (nu am vazut totusi informatii certe), dar na, un spital universitar e mai atractiv ca unul obisnuit.

    00
  7. Nu e țintit postul de asistent, ci cel de medic chirurg intr-o clinica universitară . Prin faptul ca iei post de asistent la UMF ajungi repede , dacă nu chiar imediat, într-un spital universitar. E filiera posturilor prin UMF.

    00
    • Pe aia care a dat spaga o cheama Carmen Haiducu si e deja chirurg la Floreasca. Deci nu

      00
    • Kayser…

      00
    • E un paduche de rezident. Probabil a incercat cu pixda intai, dar profu’ e atat de ahtiat dupa bani ca nu a mers. Nu lua singur cei 10 mii, impartea cu alt brontozaur de pulache, Sinescu. 90% din acesti „mari” medici, profesori etc, sunt cel putin doua clase sub adjunctii lor. De cele mai multe ori dai spaga sa te opereze dom’ profesor, si te opereaza mana a doua sau a treia. Spre norocul tau, ca dom’ profesor probabil a tinut ultimul bisturiu in mana acum 10 ani.

      00
  8. ce inteleg eu, in capul meu prost, si din caz, si din articol si din comentarii… scopul sunt banii, mijlocul e medicina. scapa, crapa, intreg, jumate, aia e, banul sa iasa.

    ce prost sunt, cand ma ganesc ca ar trebui sa fie invers… hai sa salvez vieti, banii vin dupa, si respectul, si puterea.

    o tara cu susul in jos.

    00
    • Pra tic, sa te fa a bine pe burta goala

      00
    • black, ești idiot? normal că banii sunt scopul, nu se face nimeni medic pentru că vrea să ajute. ok, poate 10%. :D

    • :) am zis eu pe burta goala? da’ un salariu mediu sau pe acolo ce are? incepi de acolo, demonstrezi ce stii si poti sa faci si vor veni banii singuri la tine.

      dar astia fac credit cat venitul pe 2 ani al romanului pentru un post mititel in ideea ca ii vor scoate inapoi in cateva luni, maxim un an. adica ii vor scoate PESTE venitul care sa ii acopere traiul (si ala mult peste medie). si asta in conditiile in care medicina practicata e asa cum o stim toti.

      00
    • Toți plecăm de acasă pentru bani, numai că în acest domeniu trebuie să ai și puțin din altruismul ăla ca să nu cazi în extrema cealaltă, a delicventului.

      10
  9. Sotia mea e asistent universitar la Carol Davila si salariul ei nu depaseste 5000 de lei . Nu stiu de unde ai scos tu aia 12000.

    00
    • Sa-l citez pe Eftimie, poate vezi si ti mai bine?
      “ Dacă se învârte bine și-și mai ia „proiecte de cercetare” prin facultate ajunge la vreo 12.000 de lei.”.

      00
    • Eu nu vorbesc de presupuneri si dat cu parerea , ala e salariul real . Nu ma intereseaza cum se invart altii , sunt si oameni cu coloana vertebrala in tara asta .

      00
    • @Lex: ah, clar, prin haita aia de bagabonți, grup infracțional organizat, nevastă-ta e pură ca un crin
      Doar 5000 lei produce soața pe lună? Să mori tu…

      02
    • @curly. In primul rand sotia mea munceste ca sa si castige banii , nu produce . Poate a ta produce . Mai are un job ca tehnician intr un laborator de tehnica dentara , asa ca du te n pula mea de taran habarnist cu parerile tale de doi lei . Cum am mai spus , exista si oameni cu colana vertebrala in tara asta si din pacate sint foarte multi d astia ca tine care cred ca numai cu “ combinatii” poti face bani

      20
    • @Lex, nu te ambala! De obicei, un om nu îi vede pe alții așa cum sunt ei, ci cum de fapt este el însuși. :)

      11
    • @Lex: Nu fac parte din sistem si chiar nu stiu cum functioneaza lucrurile. Daca gresesc, te rog sa ma corectezi!
      1. Cate ore pe saptamna lucreaza sotia ta ptr. 5000 Lei?
      2. Fiind asist. univ. preaupun ca lucreaza si ca medic (desi e posibil sa NU). Cat castiga sotia ta ca si medic (presupunand ca lucreaza in sistemul de stat, nu ma intereseaza daca e la privat)?
      3. Parca ai spus ca lucreaza si la privat, care eate raportul ron/h privat vs stat?

      Multumesc

      01
    • @cosma

      Lucreaza 3 zile pe saptamana, 8h/zi. Dar de ce nu ma intrebi cum a fost drumul pana aici? Hai ca-ti spun eu. Dupa ce a terminat colegiul de tehnica dentara a dat interviu, erau trei posturi de tehnician vacante. Au fost doi candidati. De ce oare? Salariul era de 700-800 de lei cu 8h lucrate pe zi, patru zile pe saptamana. Ca s-o scurtez, in weekend lucra la un laborator de tehnica, dupa doi ani s-a apucat de facultatea de stoma. Cand s-au marit salariile la stat inca era tehnician, abia anul trecut a avansat pe post de asistent universitar. De 20 de ani ne plangem ca s-a distrus sistemul de invatamant in tara asta, ca e nevoie de suplimentari la buget. Cand se intampla ceva ca sa se reglementeze lucrurile incepem sa tipam ca nu e bine asa, ca de ce castiga astia atat. Asta-i romanul! Iarna-i place vara si vara-i place iarna.

      10
    • @Lex Întrebarea din titlu era „Ce bani face un asistent universitar” nu „cât are salariul”. Majoritatea bugetarilor au acest reflex de a minți instant când sunt întrebați de bani invocând salariul. Voi credeți că nu e așa, că nu se vede nasul, dar se vede.

      Să-ți dau un exemplu, pomenește cumva vreun bugetar că indemnizația lor de masă, echivalentul tichetelor, este mai mare decât cea la privat? Că s-a făcut lege specială pentru drăguții de ei? Abia acuma s-a schimbat, că au crescut astea la privat la 20 de lei, dar au fost doi ani buni în care li s-a dat păpică să tacă din guriță.

      Apoi, „proiectele de cercetare” nu sunt neapărat un șmen. Ideea lor de bază este bună, ai nevoie de cercetare pentru a crește ratingul universităților, știi, punctajele alea din care reiese, în fiecare an, că abia avem două universități după locul 800. Știu un doctor, culmea tot de pe la UMF, cred că a și colaborat cu Beuran pe un proiect, au făcut o chestie de-asta nouă de filtru biologic de dializă, ceva mișto, nu mă pricep, dar util.

      Poate că și soția ta va participa într-un astfel de proiect, Doamne-ajută! Dar asta nu înseamnă că mulți dintre colegii ei nu fac matrapazlâcuri astfel încât „câți bani face” iese mult mai mult decât „cât e salariul”.

    • A, și aș mai avea două întrebăr despre UMF.

      Prin 2013 vorbisem cu cineva, cu un intermediar, să cumpăr o diplomă. Prețul pe-atunci era cam 2000 de dolari. Afacerea a căzut când omul s-a supărat un pic că voiam diploma fără să fac facultatea deloc. Care mai sunt prețurile acum?

      Și doi, mai exista practica rezidențiatului fictiv pentru absolvenți? Aia prin care ai o înțelegere cu clinici, spitale, un prieten, știi, ești trecut rezident acolo și tu nu calci deloc că ai treabă de făcut și ți-e și un pic scârbă, dar se pontează? Cât mai prețul pentru gestul ăsta?

    • de ce vorbești cu intermediari? la sursă e mai puțin, acum 10 ani era 500€ :D

    • Pfiu, bine că n-am cumpărat-o, că mă mai trăgea ăla în piept la bani!

    • @Eftimie , citez ”Să-ți dau un exemplu, pomenește cumva vreun bugetar că indemnizația lor de masă, echivalentul tichetelor, este mai mare decât cea la privat? „

      Mananci cacat gratis. Un profesor, in primii ani de invatamant, ia maxim 150 lei NET drept indemnizatie de hrana. Nu am un fluturas in fata si am zis aceasta suma din cap, desi s-ar putea sa fi umflat mult tare suma mentionata.

      00
    • Permite-mi să te ajut Cosmin, ca să nu mai fi nevoit să scoți cifre din burtă.

      https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/indemnizatia-de-hrana-lege-153-2017?dp=giydanzzgaztgmq

    • @Lex: salariul ei nu depaseste 5000 de lei . corect ar fi fost sa spui ca salariul ei nu depaseste 7000lei sau ca lucreaza doar 3zile/saptamana (daca lucra 5 zile, incasa ~7000). De norma ne hrana nu spui nimic (exista sau nu?)

      Din cate inteleg, sotia ta are vro 2 ani vechime ca asist. univ. Mi mi se pare mai mult decat decent un salariu de ~7000 lei tinamd cont de experienta si vechimea ei. Tie nu?

      00
    • @Lex:Dar de ce nu ma intrebi cum a fost drumul pana aici? Hai ca-ti spun eu. asta i total aiurea. si eu am fo bolnav cand am fo mic. discutia era despre salariile asistentilor universitari, nicidecum despre ce job uri au avut inainte

      00
    • @Eftimie – poftim. In luna mai 2019 am luat 32 lei (indemnizatie de hrana) pe 4 ore. Faci tu calculul cat ia un profesor pentru 18 ore. Pe 14 august 2019, am luat 2 lei (indemnizatie de hrana) pentru acele 4 ore.

      Despre ce vorbim? Ce comparatie cu privatul?

      00
    • Preuspun că ai citit și partea că indemnizația se dă și în funcție de zile muncite, da? La privat nu primeai nimic de munca asta, că trebuie să aduni 8 ore pentru un tichet.

    • Eftimie, am citit, insa afirmatia ta referitoare la indemnizatia de hrana e gresita. Nu e mai mare decat cea de la privat. La privat ai bonuri de 15 lei, daca nu ma insel. Ai undeva la 20 de zile lucratoare pe luna, prin urmare 300 lei. Un cadru didactic are ~150 lei ca indemnizatie de hrana (si asta intr-o luna intreaga, fara zile de vacanta!). Explica-mi cum indemnizatia de hrana a profesorului e mai mare decat suma totala a tichetelor de masa?

      Poate sunt alti bugetari care au indemnizatia de hrana mai mare decat valoarea tichetelor de masa, nu stiu. Dar nu e cazul profesorilor (din sistemul preuniversitar).

      00
  10. Asta e o manipulare grosolana…. adica „primeste mita” acum 2 ani si acum e pericol public si e arestat la dominciliu… adica ce ar putea face? sa omoare oameni e strada?
    O alta mizerie de aratat la TV.

    10
  11. Ce porcarie mizerabilă.

    10
  12. Nu cati bani poate scoate acum, ci cati va scoate peste 15 ani. Sefii de sectii in spitale pot fi diar profesori universitari, conform legii. Nu poti ajunge profesor daca nu esti mai intai asistent 😉

    00
  13. A scos banu’ nu doar ca sa scoata ala postul la „concurs” ci ca sa il adjudece.

    00
  14. Hai sa luam exemplul unui asistent/conferentiar/profesor….sau ce plm grade mai au astia pe la UMF. Vorbim de facultatea de farmacie. Ca d-acolo stiu sigur cum e treaba.
    Si calculam banutii pe care-i face un d-asta pe luna. Vorbesc de unu istet care e pus pe facut bani (si majoritatea sint, ca nu sta nimeni de placere acolo). Si avem asa: salariu. Apoi isi baga vrajeala aia cu suplimnetare. Isi baga ore la greu intre ei acolo. Poti da meditatii in privat. Apoi toti lucreaza fie in farmacii (ceea ce este ok ca macar lucreaza) fie au doar diploma bagata pe la niste farmacii. Ptr ca o farmacie ca sa existe îi trebuie musai farmacist. Esti patron si ai 3 farmacii, iti tre 3 farmacisti. Ai o farmacie la dracu-n pwla si nu vrea nimeni sa vina acolo, gasesti pa unu sa apara doar fictiv prin hartii si gata. Dar ala nu-si da diploma gratis. Ia banutu. Banut castigat usor. La un eventual control se rezolva. Multi au propriile farmacii. Ptr ca e mai usor sa ai o farmacie cand lucrezi in domeniu. Mult mai usor. Apoi toti astia din facultati sint bagati prin tot felu de proiecte. Rahaturi strict ptr bani. Un fel de borduriade in domeniu. De unde iei banuti faini. Pot sa mai colaboreze cu firme private, sa fie invitati pe la tot felul de sindrofii sa cuvanteze despre beneficiile unui anume medicament. Pe bani evident. Ca de, nu vorbeste oricine ci ditai cadrul universitar. Apoi, daca esti mai hraparet iti faci o firma a ta si tragi bani din diverse aranjamente fie cu facultatea sau ministerul fie cu privati. Tot un fel de borduriade. Mai poti sa scrii articole in diverse reviste/carti. Mai poti sa colaborezi la negru cu diversi privati din domeniul asta al madicamentelor. Pe bani multi multi. Si toate astea se inmultesc o data cu vechimea. Cand esti asistent ai acces mai limitat la sacoteiul cu banuti, dar o data ce prinzi cheag ajungi barosan. Este un domeniu unde ai multe multe oportunitati de-a face cascaval. Si nu toate legale sau morale. Dar banu e ban.
    Unu cu grad de profesor universitar la facultatea de farmacie face bani de nici nu banuiti. Si fara prea mare efort.
    Nimeni nu vrea sa intre in sistemul asta universitar din dragoste fata de meseria de dascal. Sa fim seriosi.

    01
  15. Apropo de spaga Zoso sa te uiti pe ultimul clip a lui Mihai Beldie vroom vroom vlog cum ii este ceruta o atentie de catre un militian pe motiv ca nu are cauciucuri de iarna.

    00
  16. Un asistent universitar in domeniul medicinei clinice pe langa locul in umf primeste jumatate de norma(integrare clinica) intr-o sectie clinica. Asta inseamna salariu de medic si post intr-o clinica de stat din Bucuresti(in cazul asta).

    Nu stiu acum exact cum e cu integrarile dar inainte… Dupa 5 ani putea renunta la umf si deveni full time medic…

    10
  17. E un paduche de rezident. Probabil a incercat cu pixda intai, dar profu’ e atat de ahtiat dupa bani ca nu a mers. Nu lua singur cei 10 mii, impartea cu alt brontozaur de pulache, Sinescu. 90% din acesti „mari” medici, profesori etc, sunt cel putin doua clase sub adjunctii lor. De cele mai multe ori dai spaga sa te opereze dom’ profesor, si te opereaza mana a doua sau a treia. Spre norocul tau, ca dom’ profesor probabil a tinut ultimul bisturiu in mana acum 10 ani.

    00
  18. Am platit 10k euro pt operatia lui mama la privat. La stat era 4-5k direct in buzunarul medicului. Deci aia 10k ii scoti in cateva luni.

    00
  19. In jur de 3000-3500 lei net pe luna pentru 12 ore/saptamana teoretic. Practic sunt vreo 7-8 ore si in alea nu te omori cu munca.
    Nu pentru bani alege lumea SI o cariera universitara in Romania, dar ca de obicei zoso se gandeste doar la primul si cel mai vizibil aspect al oricarei actiuni :) superficial nu-ti sade bine.

    01
  20. Nu știu de ce 10.000 vi se pare mult.
    Un asistent la un spital municipal tre’ să dea 4¯5000 de coco ca să intre la treabă.

    00
  21. E metoda prin care poti ajunge si ramane intr-un spital mare dintr-un centru universitar. In timp poti promova. It create „cota” ca medic. Iar din cate stiu sunt multi chirurgi si nu prea multe posturi. De mai practical si detasarea din minister la o clinica, Fara residentiat dar e mai greu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile